Stofzuiger voor hondenharen: beste dyson stofzuiger voor huisdieren

Als u een hond hebt, hoort verharen gewoon bij het dagelijks leven. Gelukkig zijn er genoeg manieren om uw huis schoon te houden, zelfs als er een pluizig huisdier rondloopt (of ligt te luieren). Veel stofzuigers hebben speciale functies om de viezigheid en rommel van honden aan te pakken.

stofzuiger voor hondenharen

De stofzuigers voor hondenharen van Dyson

Hoewel je begrip zal hebben voor het verharen van je trouwe viervoeter zal je toch ook diens haren willen verwijderen. Daar is beslist de nodige zuigkracht voor nodig. Haren komen vast te zitten in de bekleding van de bank en komen echt overal terecht. Het merk Dyson staat bekend om de innovatieve technieken die gebruikt worden voor stofzuigers. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat er meerdere animal types zijn, speciaal bedoeld voor de haren van honden (en katten). Hieronder staat een aantal beschreven.

1. Dyson V7 Fluffy – Steelstofzuiger – beste stofzuiger voor hondenharen

Dyson V7 Fluffy – Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Dit is een snoerloze steelstofzuiger die speciaal bedoeld is om harde, kwetsbare vloeren makkelijk te reinigen. Met een volle accu heb je genoeg energie voor een half uur zuigkracht zoals je van een Dyson mag verwachten. In 3,5 uur kan je de accu weer opladen. De Fluffy is in de eerste plaats bedoeld om er haren mee op te zuigen. Maar met een aanpassing van de zuigmond kan je deze snel omzetten in een kruimelzuiger. Wordt geleverd met:

 • Fluffy vloerzuigmond, een Turbozuigmond die handig is voor meer kwetsbare vloersoorten zoals parket of marmer.
 • Een plumeauborstel, een combinatie-accessoire en een kleinere zuigmond die je op de stofzuiger kunt zetten.
 • Kierenzuigmond voor de plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.
 • Een gemotoriseerde minizuigmond, waarmee je gemakkelijk meubels en stofoppervlakten kunt schoonmaken.
 • Zachte plumeauborstel voor de kwetsbare oppervlakten.

2. Dyson V10 Animal

Dyson V10 Animal

Bekijk de dagprijs

Dit is het werkpaard van Dyson als het aankomt op het verwijderen van hondenharen. Deze stofzuiger is geschikt voor alle types vloerbedekking. Met een volle accu kan je 60 minuten stof zuigen en dat is meestal voldoende om het gehele huis te doen. Na 3,5 uur oplaadtijd is de accu weer vol. De machine is relatief licht en heeft meerdere standen. Als je de machine op maximum zet, kan je het geluidsniveau verwachten van een standaard stofzuiger. Meestal heb je een dergelijke kracht echter niet nodig. Wordt geleverd met:

 • Handige turboborstel voor harde vloeren en tapijt en specifiek geschikt voor het verwijderen van dierenharen.
 • Kierenzuigmond om de plekjes die moeilijk bereikbaar zijn mee schoon te maken.
 • Plumeauborstel, combinatie-accessoire en kleine vloerzuigmond.
 • Een gemotoriseerde minizuigmond om dierenharen makkelijk te verwijderen.
 • Zachte afstofborstel waarmee je kwetsbare oppervlaktes kunt schoonmaken.

3. Dyson V11 Animal

Dyson V11 Animal

Bekijk de dagprijs

De V11 is het nieuwste model van Dyson voor het zuigen van hondenbanen. Het is een steelstofzuiger zonder snoer. Deze stofzuiger is geschikt voor meerdere soorten vloeren maar niet voor kwetsbare harde vloeren. De accu heeft voldoende power voor een uur stofzuigen. Indien de accu leeg is, kost het ongeveer 4,5 uur om deze weer op te laden. De motor is krachtig en dat merk je ook aan het geluid. Op maximale stand is deze Dyson rumoeriger dan een standaard stofzuiger maar daarmee krijg je ook de moeilijkste klussen geklaard. Alle moderne toepassingen zijn op deze machine mogelijk. Wordt geleverd met:

 • Een gemotoriseerde turbozuigmond waarmee je laagpolig tapijt en harde vloeren kunt schoonmaken.
 • Gemotoriseerde minizuigmond die ideaal is voor het verwijderen van dierenharen.
 • Kierzuigmond voor de moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Plumeauborstel, kleine vloerzuigmond en combinatie-accessoire.
 • Accessoirehouder voor op de stofzuigersteel.

4. Dyson V7 Animal

Dyson V7 Animal

Bekijk de dagprijs

De V7 is het kleinere broertje onder de Dysons die gemaakt zijn voor het verwijderen van dierenharen. De klus kan je echter hiermee ook klaren en alle hulpstukken zijn aanwezig. De V7 heeft een accu waarmee je een halfuur kan stofzuigen. Daarmee kan je een kamer effectief ontdoen van hondenharen. Daarna moet de accu 3,5 uur in het oplaadstation. De steelstofzuiger weegt minder dan 2,5 kilo en kan dus eenvoudig worden opgetild. Het geluidsniveau is minder dan dat van een normale stofzuiger. Wordt geleverd met:

 • Turbozuigmond die je gebruikt voor laagpolig tapijt en harde vloeren.
 • Kierenzuigmond voor de plaatsen waar je moeilijk bij kunt.
 • Plumeauborstel en kleine zuigmond.
 • Gemotoriseerde minizuigmond voor hardnekkige dierenharen.

5. Dyson V8 Animal

Dyson V8 Animal

Bekijk de dagprijs

De Dyson V8 Animal is bedoeld voor een huishouding met huisdieren. De machine is geschikt voor kortpolig tapijt en harde vloeren. De steelstofzuiger kan 40 minuten het werk doen indien je de gemotoriseerde mini-borstel niet gebruikt. De oplaadtijd is gemiddeld 5 uur. Dat is meer dan de andere hier beschreven modellen, maar zeker niet lang voor een dergelijk krachtige machine. Het gewicht ligt net iets boven de 2,5 kilo waarmee het optillen meevalt en je prettig kan werken met dit exemplaar. Wordt geleverd met:

 • Turbozuigmond voor laagpolig en hoogpolig tapijt én voor harde vloeren.
 • Plumeauborstel en kleine zuigmond.
 • Gemotoriseerde miniborstel, perfect voor het opruimen van hondenharen.
 • Flexibele kierenzuigmond voor de plaatsen waar je moeilijk bij kunt.

Bescherming voor je hond

In de eerste plaats is de vacht van de hond bedoeld om het lichaam warm te houden. Het is vooral de onderlaag die daarvoor moet zorgen. Deze haren zijn wollig, zacht en vaak kort. Na het koude seizoen verliezen honden een groot deel van deze haren en worden ze vervangen door een minder dichte ondervacht. Nadat de zomer is geëindigd en de koude terugkomt in de herfst gebeurt het omgekeerde. Daarnaast is de vacht bedoeld om de huid te beschermen. In de natuur komt de hond in ruig terrein terecht en zijn er ook risico’s bij de jacht. Een ruige vacht zorgt er dan voor dat de huid minder snel beschadigd wordt. Een gezonde vacht is derhalve ook een noodzaak voor een hond in topconditie.

Hoe verminder je de haren in huis?

Verharen is een natuurlijk verschijnsel en dat kan je het beste op het beloop laten. Omdat de hond jaarlijks twee keer van vacht wisselt, moet je bij sommige rassen rekenen op een periode van twee keer 3 maand. In deze periode zal je plukken haar tegenkomen. De snelheid van het verharen ligt aan het ras van de hond maar ook aan de buitentemperatuur. Het is immers vanwege de temperatuur dat jouw hond gaat verharen.

Je kan er wel voor zorgen dat er minder haren in huis terechtkomen en tevens je huisdier een plezier doen: borstelen. Voor ieder ras hond is een borstelbeurt per week gewoon goed voor de conditie van zijn vacht. Hoe lang deze beurt moet duren is afhankelijk van de dikte van de vacht. In de periode dat je hond verhaart, is een dagelijkse borstelbeurt een goed idee. Als je dat buiten doet, voorkom je een groot aantal haren binnen.

Een gezonde hond verhaart minder?

Er zijn diverse middelen in omloop waarmee de hond minder zou gaan verharen. Dat kan in de vorm van brokjes met extra toevoegingen of medicamenten. In feite zijn deze middelen dan bedoeld om de gezondheid van de hond op te krikken. Verharen hoort nu eenmaal bij een hond en sommige rassen zoals Duitse herders hebben veel meer last van verharen dan poedels. Toch komt het bij iedere hond voor en kan je dat niet vermijden en slechts beperkt verminderen. Een gezonde hond zal geen extra haarverlies kennen en een gezonde glanzende vacht hebben. Daar kan jij aan bijdragen:

1. Kwaliteit van voeding

Het is beslist niet zo dat de duurste hondenbrokken ook de beste zijn. Er is wel verschil in kwaliteit. Aan de vacht van je hond kan je vaak goed zien hoe het gesteld is met de algehele conditie van de hond. Omdat honden gulzige eters zijn, is het moeilijk daaraan af te leiden wat ze lekker vinden en wat niet. Probeer om die reden af en toe een ander soort brokjes en kijk op het internet naar referenties. Ook je hond is blij met een gezonde vacht.

2. Schoon water

De huishond stamt af van een roofdier dat soms genoegen moest nemen met wat er voorradig was. Schoon water is een luxe die in de natuur niet altijd te krijgen is. Een hond is daarom ook niet erg kieskeurig als het om water gaat. Toch is voor de vacht schoon drinkwater erg belangrijk. Zorg er derhalve voor dat je hond altijd vers water heeft en probeer te voorkomen dat er vuil water wordt gedronken.

3. Borstelen

In de natuur gebeurt dat uiteraard niet, maar jouw hond leeft daar niet meer. Borstel de vacht van je hond minstens een keer per week als deze niet verhaart en indien wel dan iedere dag. Een zachte borstel werkt ook en is prettig voor je hond.

Welke stofzuiger is het meest geschikt?

Dyson is een naam die staat voor kwaliteit en kracht. Je zal derhalve door de bovenstaande modellen niet teleurgesteld worden. Zoals je hierboven kan lezen zijn de machines bedoeld voor diverse vloeren en hebben ze een verschillende gebruiksduur. Het zijn allemaal steelstofzuigers met een relatief gering gewicht en snoerloos. De keuze is derhalve afhankelijk van de vloer die jij in je woning hebt en de oppervlakte die je moet zuigen. Uiteraard is de soort hond en de hoeveelheid haar die je ieder jaar mag verwachten ook van belang. Deze stofzuigers kunnen dat meestal wel aan.