St Bernard Mix Raseigenschappen, Persoonlijkheden en Verzorging

sint bernard mixen

Sint Bernard mix honden hebben een Sint Bernard ouder en een andere van een ander hondenras. Deze hybride designhonden zijn meestal aanhankelijke, trouwe en zachtaardige metgezellen. Ze zijn meestal groot tot reusachtig groot, en hebben als zodanig een relatief korte levensduur van 8 – 10 jaar. Vandaag bekijken we de raseigenschappen en kenmerken van de verschillende sint-bernard mix honden. We delen de top Sint Bernard mixen, en helpen u te beslissen welke het beste bij uw gezin en levensstijl past.

Inhoud

De imposante Sint Bernard heeft vele andere Sint Bernard mix rashonden geïnspireerd. Sint Bernards hebben vaak de bijnaam “nanny dog” vanwege hun beroemde geduldige en zachte karakter met kinderen. De bekendste moderne Sint Bernard komt natuurlijk uit de hitfilm “Beethoven”, die dit grote en beminnelijke hondenras echt onder de aandacht van het publiek bracht!


De Sint Bernard Hondenras

De rasnaam Sint Bernard komt van het Sint Bernardus Gasthuis langs de Sint Bernarduspas op de Zwitsers-Italiaanse grens, waar deze honden werden gebruikt als reddingshonden. Ooit in de geschiedenis, voerden deze machtige honden essentiële taken uit zoals het trekken, hoeden en bewaken, evenals het redden van gestrande Zwitserse Alpen reizigers.

Sint Bernard Maat

De Sint Bernard van vandaag is tussen de 26 en 30 centimeter groot. Het algemeen erkende gewichtsbereik is 120 tot 180 pond, maar een Sint Bernard genaamd Benedictine verdiende een plaats in het Guinness Book of World Records van 1981 voor zijn gewicht van 357 ponden!

Zelfs als uw Sint Bernard mix wordt gecombineerd met een veel kleiner ras, is het onwaarschijnlijk dat ze een sierlijk klein hondje zullen zijn. De kans is groot dat ze zelf minstens een grote, zo niet reusachtige hond zullen zijn.

Zijn Sint Bernard mixen vriendelijk?

Een goed gefokte, goed gesocialiseerde en goed getrainde Sint Bernard is een uitstekende gezelschapshond voor gezinsleden van alle leeftijden. Deze honden zijn vol plezier, en geduldige beschermers van hun gezin. Maar vanwege hun enorme omvang is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Sint Bernard vanaf jonge leeftijd wordt gesocialiseerd en getraind.

Sint Bernard Mix Vachtverzorging

De beroemde dikke, dubbellaagse vacht van de Sint Bernard is ontwikkeld om deze honden te beschermen bij echt koude temperaturen. Daarom hoeven ze niet vaak in bad – te veel zal de natuurlijke waterdichtheid van de huidolie vernietigen. Naast hun heerlijke temperament en hondse vaardigheden zijn Sint Bernards beroemd geworden om twee andere dingen: verharen en kwijlen.

Uw Sint Bernard mix zal waarschijnlijk ook een hoog verharend ras zijn. Zelfs in combinatie met een hond die weinig verhaart, zoals een poedel, is het niet waarschijnlijk dat u een hypoallergeen Sint-Bernard ras krijgt. Ze verspreiden gewoon te veel huidschilfers!

Gezondheid en levensduur

Zoals alle rashonden hebben deze grote honden een aantal erfelijke genetische aandoeningen waar ze meer dan gemiddeld vatbaar voor zijn. Dat komt omdat het fokken binnen een gesloten register de genen voor ziekten in een populatie kan vastleggen, evenals de genen voor wenselijke eigenschappen. De Sint Bernard Club of America stelt dat Sint Bernard fokdieren vooraf getest moeten worden op

  • heup en elleboog dysplasie
  • oogaandoeningen
  • hartkwesties
  • en degeneratieve myelopathie.

Daarnaast kan dit ras lijden aan idiopathische epilepsie en schildklierproblemen. Deze honden leven over het algemeen slechts 8 tot 10 jaar, wat typisch is voor zulke grote rassen.

Sint Bernard Mixen

Hybride fokken, of kruisen, is geen nieuwe fokstrategie. Veel van de huidige raszuivere rassen hebben periodes van strategische kruisingen ondergaan om gewenste eigenschappen (uiterlijk en/of persoonlijkheid) in te brengen en ongewenste eigenschappen te beperken.

Tegenwoordig wordt er nog steeds hybride gefokt om deze redenen. Een nieuwe reden is het versterken van de genenpool voor bepaalde rashonden die bekende gezondheidsproblemen hebben ontwikkeld die voortkomen uit een beperkte genetische lijn.

Veel hondeneigenaren genieten ook van het vooruitzicht om twee van hun favoriete rassen te combineren, en uit te vinden welke eigenschappen van elk hun puppy erft. Bedenk wel dat er geen garantie is dat ze alleen de beste eigenschappen overnemen! Laten we nu eens kijken naar de meest populaire Sint Bernard hondenmixen!

Akita Sint Bernard Mix

akita mixen

A.K.A. Saint Bernkita

Net als de Sint Bernard is de Akita een flinke pup, waardoor het volwassen gewicht van deze hond tussen de 70 en 180 pond ligt. De levensverwachting voor een Sint Bernkita is 8 tot 13 jaar.

Deze hond zal aanhankelijk zijn tegenover “haar” mensen, maar op zijn hoede voor vreemden. Vroege training en socialisatie zullen de sleutel zijn tot een succesvolle integratie in het gezinsleven. Akita’s en hun mixen zijn niet in alle gebieden toegestaan – controleer de hondenwetgeving van uw staat.

Amerikaanse Pit Bull Terrier St Bernard Mix

pitbull

A.K.A. Saint Bullnard

Een Saint Bullnard is kleiner van formaat dan sommige van de andere hybride honden die u hier tegenkomt. Het gewicht varieert van 30 tot 180 pond en de levensverwachting varieert van 8 tot 15 jaar.

Dit is een pup met uitzonderlijke waakhondinstincten en een zeer beschermend karakter. American Pit Bull Terriers en hun mixen zijn zeer sterk, dus een uitstekende socialisatie en training vanaf jonge leeftijd zijn van vitaal belang. Uw Saint Bullnard verhaart het hele jaar door.

Berner Sennenhond Sint Bernard Mix

bernese berghond vs St. Bernard

A.K.A. Sint Berners

De Berner Sennenhond en Sint Bernard hebben een zeer complementaire achtergrond – beide gefokt om te werken in de extreme wintertemperaturen van de Zwitserse Alpen naast hun mensen. Verwacht een volwassen gewicht van 70 tot 180 pond met een levensverwachting van 7 tot 10 jaar.

De Sint Berners erft een kalm, aanhankelijk, dapper temperament van beide ouderdieren. Deze hond is – ondanks zijn grote omvang – een uitstekend gezinshuisdier en is heel zachtaardig met kinderen. U krijgt het hele jaar door te maken met veel verharing en in het seizoen kan borstelen helpen om de “sneeuwstorm” onder controle te houden.

Border Collie St Bernard Mix

border collies zijn geweldige herdershonden

A.K.A. Border Bernard

De Border Bernard is een kleinere hond dan velen die je hier tegenkomt, met een gewicht tussen de 30 en 180 pond. Er is een gelukkige mogelijkheid voor een langere levensverwachting met de Collie invloed – 8 tot 15 jaar is de range.

De Sint Bernard heeft een gemiddeld energieniveau en de Border Collie zeker een hoog energieniveau, dus uw pup zal er waarschijnlijk ergens tussenin vallen. Deze pup zal er baat bij hebben om een vaste baan te hebben. Uw hond zal zeker een seizoensgebonden verharing doormaken en het hele jaar door matig verharen.

Boxer St Bernard Mengsels

boxer hond

A.K.A. Saint Berxer

De Saint Berxer weegt tussen de 50 en 180 pond met een levensverwachting van 8 tot 12 jaar. Deze hond erft een aanhankelijk, speels karakter en sterke beschermende instincten van beide ouderdieren.

Hoewel de Boxer geen ondervacht heeft zoals de Sint Bernard, zal deze Sint Bernard mix het verharen helaas niet verminderen. Het kan zelfs toenemen. Gelukkig is het vachtonderhoud verder vrij eenvoudig.

Chow Chow Sint Bernard Mixen

chow chow

A.K.A. Saint Chownard

Een Saint Chownard weegt 45 tot 180 pond en wordt 8 tot 12 jaar. Deze honden kunnen neigen naar een serieuze persoonlijkheid en kunnen ook koppig zijn. Dit is waarschijnlijk niet de beste keuze voor een gezinshuisdier.

Raadpleeg zeker de hondenwetgeving van uw staat en praat met uw verzekeraar voordat u een Chow Chow mix in uw gezin uitnodigt – deze honden zijn in sommige gebieden verboden.

Cocker Spaniel St Bernard Mengsels

Cocker Spaniel namen

A.K.A. Mini Saint

De Mini Saint is een van de kleinste Sint Bernard mix honden die je hier tegenkomt, met een gewicht van 20 tot 180 pond en een levensverwachting van 8 tot 14 jaar.

De Mini Saint erft een zachte, aanhankelijke persoonlijkheid van beide ouders en zal waarschijnlijk een uitstekend huisdier zijn voor gezinnen met kinderen. Deze pup moet vaak geborsteld en geborsteld worden om klitten en verharen tegen te gaan.

Duitse Herder Sint Bernard Mix

europese duitse herder

A.K.A. Heilige herder

Een Saint Shepherd weegt 50 tot 180 pond met een levensduur van 7 tot 10 jaar. Deze hond erft een sterk beschermend instinct van beide ouderdieren en zal zeker baat hebben bij vroege en voortdurende training en socialisatie.

Duitse Herdershonden zijn van nature voorzichtig met vreemden en hebben vaak tijd nodig om zich aan mensen op te warmen. U kunt het hele jaar door en per seizoen verharing verwachten.

Golden Retriever St Bernard Mix

golden retriever pups

A.K.A. Golden Saint

De Golden Saint kan tussen de 55 en 180 pond wegen. De gemiddelde levensverwachting van deze hond is 8 tot 12 jaar. Uw Golden Saint erft een heerlijk temperament en een aanhankelijke persoonlijkheid van elke ouderhond, maar is wellicht geen goede waakhond als de invloed van de Golden Retriever overheerst.

U kunt rekenen op veel verharings- en borstelwerkzaamheden als u een Golden Saint in huis haalt.

Duitse Dog St Bernard Mixen

grote honden

A.K.A. Saint Dane

De Saint Bernard Great Dane mix wordt een grote pup! Verwacht een volwassen gewicht van 110 tot 180 pond met een levensverwachting van 7 tot 10 jaar.

Deze hond krijgt een vriendelijk, geduldig, mensgericht temperament en sterke waakhondinstincten, waardoor vroege socialisatie en training een must zijn. Deze hond zal het hele jaar door en per seizoen enigszins verharen.

Grote Pyreneeën Sint Bernard Mix

Grote Pyreneeën - Spaanse hondenrassen

A.K.A. Sint Pyreneeën

De Saint Pyrenees kan 85 tot 180 pond wegen met een levensduur van 8 tot 12 jaar. Deze hond heeft het rustige, geduldige en dappere temperament van zoveel berghondenrassen.

De invloed van de Grote Pyreneeën kan de seizoensgebonden verharing doen toenemen tot sneeuwstormen, dus wees voorbereid!

Grote Zwitserse Berghond St Bernard Mix

rassen van berghonden

A.K.A. Swiss Saint

De Swiss Saint is een zeer compatibele combinatie van twee Zwitserse berghondenrassen met een trouw en zachtaardig temperament.

Qua grootte kunt u een gewicht verwachten van 85 tot 180 pond en een levensduur van 8 tot 11 jaar. Deze hond zal zeker het hele jaar door en per seizoen verharen.

Ierse Terrier Sint Bernard Mengsels

irish terrier

A.K.A. Irish Saint Terrier

De Irish Saint Terrier is een kleinere hond met een gewicht tussen 25 en 180 pond. De levensverwachting van deze hond varieert van 8 tot 15 jaar.

Hier komen het vurige Terrier temperament en het rustige Sint Bernard karakter samen, wat een interessante mix kan opleveren. Het kan nodig zijn om deze hond met de hand te strippen om het verharen onder controle te houden volgens de Terrier verzorgingsbehoeften.

Labrador Retriever Sint Bernard Mix

St. Bernard Lab Mix

A.K.A. Labernard

De Labernard combineert de beste eigenschappen van de nummer één gezelschapshond in Amerika, de Labrador Retriever, met de bekende zachtheid en aanhankelijkheid van de Sint Bernard.

Deze hond weegt 55 tot 180 pond met een levensduur van 8 tot 12 jaar.

Mastiff St Bernard Mengsels

Bullmastiff Temperament

A.K.A. Saint Bermastiff

Door hun gigantische Mastiff-invloed is de Saint Bermastiff misschien wel de grootste pup op deze lijst, met een gewicht van 120 tot 230 pond en meer! De typische levensduur is een veel te korte 6 tot 10 jaar.

Deze hybride hond brengt twee echt oude hondenrassen samen, elk met een kalm, dapper, liefhebbend temperament, wat zorgt voor een goed gezinshuisdier en een fantastische waakhond. Kijk uit voor verharen en kwijlen – beide zullen overvloedig voorkomen bij deze mix!

Newfoundland St Bernard Mix

De Newfoundland hond is een reuzenras.
Newfoundlands zijn een van de grootste pluizige honden

A.K.A. Saint Bernewfie

Het kruisen van de Sint Bernard en de Newfoundland is geen nieuw idee. Zwitserse monniken deden dit in een poging om hun beroemde reddingshonden meer bescherming te geven tegen de elementen. Daarom hebben sommige Sint Bernards vandaag de dag nog steeds een lange vacht.

Uw Saint Bernewfie zal 100 tot 180 pond wegen en 8 tot 10 jaar oud worden. Deze pup erft een lief, geduldig karakter van beide ouders – evenals veel seizoensgebonden verharing.

Poedel Sint Bernard Mixen

sint berdoodle

A.K.A. Saint Berdoodle

Een Saint Berdoodle combineert de beroemde niet verharende standaardpoedel met de even beroemde verharende Sint Bernard – een interessante mix.

Deze hond kan 60 tot 180 pond wegen met een levensverwachting van 8 tot 18 jaar.

Rottweiler St Bernard Mix

Doen Rottweilers Schuren

A.K.A. Saint Weiler

De Saint Weiler kan tussen de 70 en 180 pond wegen met een typische levensverwachting van 8 tot 10 jaar.

Een goed getrainde en gesocialiseerde Saint Weiler kan een goed huisdier en een uitstekende waakhond zijn. Net als een Rottweiler verhaart deze pup het hele jaar door en het hele seizoen door.

Rhodesian Ridgeback St Bernard Mix

rhodesian ridgeback temperament

A.K.A. Rhodesian Bernard

De Rhodesische Bernard kan tussen de 70 en 180 pond wegen met een gemiddelde levensduur van 8 tot 12 jaar.

Deze hond is misschien niet de beste keuze voor een nieuwe eigenaar of een gezin met jonge kinderen vanwege de onafhankelijke, koppige aard en de sterke prooidrift van de Rhodesian Ridgeback. Deze hond verhaart het hele jaar door en het hele seizoen door.

Siberische Husky Sint Bernard Mix

agouti husky

A.K.A. Saint Bernusky

Een Sint Bernusky weegt tussen de 30 en 180 pond met een levensduur van 8 tot 14 jaar.

Deze hond zal zeker speels en trouw zijn. Siberische Husky’s zijn van nature meer uitgaand en extrovert dan Sint Bernards. Uw Sint Bernusky kan overal tussen deze twee temperamenten in vallen. De Sint Bernusky heeft een dubbellaagse vacht die het hele jaar door en per seizoen verhaart.

Zijn Sint Bernard mix rassen goede familie huisdieren?

Er bestaan veel verschillende Sint Bernard mixen met een grote verscheidenheid aan instincten en karakters. Sommige mixen zijn betere waakhonden en sommige zijn prachtige huisdieren. Maar de meeste zullen aanhankelijke, trouwe en liefdevolle honden zijn, die het best geschikt zijn voor grote huizen.

Heeft u een favoriete Sint Bernard mix hond van de prachtige pups die u zojuist in dit artikel heeft ontmoet? Stuur ons een reactie om uw favorieten te delen.

Referenties en bronnen

  • Weishaar, C. “Official Breed Health Statement”, American Kennel Club, 2018.
  • Trachtenberg DVM, et al. “Health Panel Update”, Saint Bernard Club of America, 2014.
  • De Klerk, BSc. “Sint Bernard,” Friends of the Dog Charity, 2019.
  • Buzhardt, L., DVM. “Omgaan met kwijlen,” VCA Animal Hospital, 2016.
  • Blumberg, J. “Een korte geschiedenis van de Sint Bernard,” Smithsonian, 2016.
  • Walsh, M. “Hondenverhaal: Een Sint Bernard in Westmount,” Westmount Magazine, 2019.