Rode Maltipoo

rode maltipoo

Een rode Maltipoo heeft een warm gekleurde vacht die ergens tussen abrikoos en bruin in valt. De genen voor deze kleur komen van de Poedel ouder en niet van de Maltese ouder! Rode Maltipoo pups zijn erg populair, dus het kan zijn dat je je op een wachtlijst moet inschrijven als je een gerenommeerde fokker hebt gevonden. De andere eigenschappen van uw puppy zullen afhangen van hun afkomst, en of u een eerste generatie mix heeft, of een latere generatie! Denkt u erover om een rode Maltipoo mee naar huis te nemen?

Hoe zien rode Maltipoos eruit?

Over het algemeen zijn Maltipoos kleine honden. De Maltipoo is een kruising tussen een raszuivere Maltezer en een raszuivere poedel (meestal een dwerg- of speelgoedpoedel). Gewoonlijk wordt een volwassen Maltipoo tussen de 7 en 14 centimeter groot en weegt hij tussen de 5 en 20 pond.

Mixen van de eerste generatie (tussen twee raszuivere ouders) zijn onvoorspelbaarder dan latere generaties, omdat pups elke mix van genen kunnen erven. Dus, als u op zoek bent naar iets specifieks, kan het beter zijn om een latere generatie mix te kiezen. Dit kan eigenschappen als vachttype, vachtkleur, specifieke grootte, en tot op zekere hoogte temperament, een beetje meer voorspelbaar maken.

Qua kleur zal een rode Maltipoo donkerder zijn dan een abrikooskleurige Maltipoo. Sommigen beschrijven hun kleur als ‘koper’, ‘kaneel’, ‘aardbei’, en meer. Dit zal afhangen van de fokker, maar uiteindelijk is de gezondheid van een pup belangrijker dan hun kleur. Dus, welke term een fokker ook kiest, je moet er zeker van zijn dat ze een goede reputatie hebben, en niet zomaar inspringen op de trend van het designerras om snel geld te verdienen aan populaire pups zoals de rode Maltipoo. Aan het eind van deze gids gaan we hier dieper op in.

rode maltipoo

Hoe krijgen rode Maltipoo Puppies hun kleur?

Er zijn twee pigmenten die alle vachtkleuren van honden bepalen. Dit zijn eumelanine (basis zwart) en phaeomelanine (basis rood). Een rode maltipoo krijgt zijn kleur van het phaeomelanine pigment. De raszuivere poedel komt voor in rood en soortgelijke kleuren, zoals abrikoos. De raszuivere Maltezer komt echter alleen voor in wit, of wit met tan of crème. Veel fokkers moeten dus een paar generaties werken om een rode Maltipoo vacht te krijgen. Vaak is daarvoor een Maltezer met veel bruine vacht nodig, of zelfs een terugkruising van een Maltipoo met een rode Poedel.

Het is belangrijk op te merken dat rode Maltipoo pups ook van kleur kunnen veranderen gedurende hun leven. Een rode vacht kan vervagen tot abrikoos als uw pup ouder wordt. Dus, als u graag een donkerder rode hond wilt, kunt u overwegen te zoeken naar oudere rode Maltipoos die beschikbaar zijn voor adoptie.

Zijn rode Maltipoos hypoallergeen?

De kleur van de vacht van uw Maltipoo is niet van invloed op de mate van verharing of de kans op het veroorzaken van allergiesymptomen. Maltipoos worden vaak vermeld als hypoallergeen, maar in werkelijkheid bestaat er niet zoiets als een hypoallergene hond. De eiwitten die allergiesymptomen veroorzaken zijn aanwezig in hondenspeeksel, urine en vooral in huidschilfers.

Sommige honden, zoals de Maltezer, verharen zeer weinig, wat de hoeveelheid met speeksel bedekte vacht, of huidschilfers die in uw huis vallen, tot een minimum beperkt. Bij de poedel worden de huidschilfers opgevangen in hun strakke krullen, waardoor ze niet in huis vallen. Bij de Maltipoo is het iets minder voorspelbaar. Sommige hebben dezelfde strakke krullen als de poedel, terwijl andere de lange gladde vacht van de Maltezer hebben.

Over het algemeen verhaart de Maltipoo mix vrij weinig. Maar het verharingsniveau varieert van hond tot hond, en kan afhangen van het vachttype dat uw Maltipoo erft. Als u aan hondenallergieën lijdt, kan het een goed idee zijn om enige tijd met uw gekozen Maltipoo door te brengen voordat u hem mee naar huis neemt. Dit kan u helpen ontdekken of die bepaalde puppy allergiesymptomen veroorzaakt. Studies hebben ook aangetoond dat een goede schoonmaakroutine en regelmatige verzorging kunnen helpen om de aanwezigheid van huidschilfers en andere allergietriggers in huis te verminderen.

Zijn Rode Maltipoos populair?

Rood is een van de meest populaire tinten voor Maltipoo pups. Andere populaire kleuren zijn abrikoos en partikleurige pups. Hierdoor kunnen rode Maltipoo pups zowel duurder als moeilijker te vinden zijn. Veel fokkers zullen zich specialiseren in rode pups, maar ze kunnen lange wachtlijsten en een enorme vraag hebben.

Zijn rode Maltipoos zeldzaam?

Rode Maltipoo honden en puppies zijn niet zo zeldzaam, omdat veel fokkers voor deze kleur fokken. Maar omdat de kleur zo populair is, kan het nog steeds moeilijk zijn om een rode Maltipoo te vinden bij een gerenommeerde fokker die geen wachtlijst heeft. En omdat de donkerste kleur voor een Maltezer hond bruin is, zullen veel fokkers een rode Maltipoo bereiken door terugkruising met rode Poedels. Dit betekent dat het verschillende generaties kan duren om de kleur te krijgen die je voor ogen hebt!

En, zoals we eerder opmerkten, zullen sommige rode Maltipoo pups in de loop van hun leven naar abrikoos verkleuren. Dit is moeilijk te voorspellen als ze puppies zijn! Als je hart uitgaat naar een donkerrode volwassen Maltipoo, heb je misschien meer geluk met het adopteren van eentje die al ouder is, en precies de kleur heeft die je zoekt.

Hoeveel kosten rode Maltipoos?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een rode Maltipoo zullen beïnvloeden. Dit omvat vachttype, locatie, exacte tint, vraag, en meer. Maar omdat rood een van de meest populaire kleuren is voor deze kleine hondjes, kosten rode Maltipoo pups vaak ergens tussen de $1500 en $3000. Prijs is niet altijd een indicator van kwaliteit, dus zorg ervoor dat je een gerenommeerde fokker kiest. In sommige delen van het land kunt u gezonde rode Maltipoo-puppy’s vinden die iets onder deze gemiddelde schaal vallen.

Als je je geen rode Maltipoo puppy kunt veroorloven, kun je ook overwegen om een iets oudere hond te adopteren. Reddingshonden zijn vaak veel goedkoper dan pups van particuliere fokkers. En, je kunt ook het geluk hebben een Maltipoo te krijgen die al zindelijk is! Dus, verlies de hoop niet als je wordt afgeschrikt door die hoge puppyprijzen.

Het vinden van rode Maltipoo Puppies te koop

Een rode Maltipoo puppy vinden zou niet zo moeilijk moeten zijn, omdat deze kleur en dit ras zo populair is. Maar een rode Maltipoo puppy vinden bij een gerenommeerde fokker kan iets moeilijker zijn. Omdat gemengde rassen zoals de Maltipoo steeds populairder worden, springen veel puppyfabrieken en achtertuinfokkers op de trend in om winst te maken. U moet deze plaatsen, evenals dierenwinkels, vermijden bij het zoeken naar uw puppy.

Als je met een fokker spreekt, zorg er dan voor dat je veel vragen stelt. Als ze weigeren om bewijzen van gezondheidstesten te laten zien, of weigeren om je de pups persoonlijk te laten zien en de moederhond te ontmoeten, kun je het beste ergens anders kijken. Als de pups of de moeder er slecht verzorgd uitzien, ziek zijn, of geen deel lijken uit te maken van het huishouden, kan dit een teken zijn van een slechte fokker. Het vinden van een gerenommeerde fokker in dit stadium kan tijdrovend zijn, maar is het op de lange termijn waard voor de gezondheid en het temperament van je puppy. Verwacht van goede fokkers dat ze u veel vragen stellen om er zeker van te zijn dat hun pups naar een goed thuis gaan!

Krijgt u een rode Maltipoo?

Heeft u al een rode Maltipoo pup thuis, of bent u nog op zoek naar uw toekomstige pup? We horen graag uw verhalen over de rode Maltipoo! Waarom viel u voor de rode kleur boven abrikoos en andere populaire tinten?

Niet te missen!

Referenties en bronnen

  • Kaelin, C. & Barsch, G. ‘Genetics of Pigmentation in Dogs and Cats’, Annual Review of Animal Biosciences (2013).
  • Cadieu, E. (et al), ‘Coat Variation in the Domestic Dog is Governed by Variants in Three Genes’, Science (2009).
  • Saif, R. (et al), ‘Dog Coat Color Genetics: A Review”, Advancements in Life Sciences (2020).
  • Sponenberg, D. & Rothschild, M. “Genetics of Coat Color and Hair Texture”, The Genetics of the Dog (2001).
  • “Intensiteit I-serie”, Hondengenetica
  • “E-serie”, Dog Genetics
  • Vredegoor, D. (et al), ‘Can F 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic’, Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012).
  • Butt, A. (et al), ‘Do Hypoallergenic Cats and Dogs Exist?’, Annals of Allergy, Asthma, and Immunology (2012).