Rat Terrier Rasgids

Rat Terrier Mengsels

Rat Terrier mix rassen zijn hybride design honden. Een kruising tussen een Rat Terrier ouder en een ouder van een ander ras. Hoewel de raskenmerken variëren van nest tot nest, zijn Rat Terrier mix honden slim, aanhankelijk, trouw, energiek en hebben ze een hoge prooidrift. Deze kleine hond kan een goed huisdier zijn in een appartement, maar ze zullen zich niet ontspannen als een schoothondje Ze hebben veel beweging, training en aandacht nodig om gelukkig te blijven. Vandaag bekijken we de top Rat Terrier mixen, en ontdekken we welke het beste bij uw gezin en levensstijl past.

Inhoud

Rat Terrier mixen worden snel een zeer populaire keuze van designer hond voor degenen die een nieuwe pup in hun huis willen verwelkomen. Maar uit welke Rat Terrier mixen kunt u kiezen? En hoe kiest u de perfecte Rat Terrier mix voor u? Laten we dat uitzoeken!


Wat is een Rat Terrier Mix?

Een Rat Terrier mix heeft één Rat Terrier ouder, en een andere van een ander hondenras. Het zijn meestal kleine tot middelgrote honden, met een zelfverzekerde, uitbundige persoonlijkheid, veel energie en ook trouw.

Zoals de naam al doet vermoeden, werden Rat Terriers oorspronkelijk gefokt om ratten te doden. In vroegere tijden kon een rattenplaag de ondergang betekenen voor een boerderij, dus een goede rattenvanger was essentieel.

Rat Terriers werden ook gebruikt als jachtpartners, waakhonden, kippenhok bewakers, en zelfs als speelkameraadjes. De Rat Terrier is een stoere, elegant ogende hond. Het ras is typisch bonte van kleur met grote, rechtopstaande oren en een intelligente, alerte uitdrukking. Maar als u ze mengt met een ander hondenras, kan het eindresultaat sterk variëren. De pup die u produceert lijkt misschien veel op de Rat Terrier ouder, maar ze kunnen ook meer op de andere lijken.

Rat Terrier Mix Maat

De Rat Terrier is een kleine hond, die tussen de 10 en 18 centimeter groot is. Met welk ander ras u deze hond ook combineert, ze zullen uiteindelijk hooguit middelgroot zijn.

Rat Terrier Mix Verzorging en verharing

De Rat Terrier heeft een korte, dichte vacht die weinig verzorging nodig heeft, behalve een wekelijkse beurt met een zachte borstel. Het ras verhaart per seizoen en heeft in die periode extra verzorging nodig. Uw Rat Terrier mix zal waarschijnlijk weinig verharen, ongeacht het ras van de andere ouders, en zal waarschijnlijk niet hypoallergeen zijn.

Rat Terrier Mix Temperament

Dit gemengde ras heeft bijna altijd een zeer sterke prooidrift, dus het is niet aan te raden om uw pup los te laten waar hij achter eekhoorns of de kat van uw buren aan zou kunnen gaan! Een dagelijkse wandeling en een spelletje apporteren volstaan voor de lichaamsbeweging, en deze dappere hondjes zijn grotendeels sociaal en vriendelijk met andere pups.

Rat Terrier Mix Gezondheid

De Rat Terrier is over het algemeen een gezond ras. Er zijn echter een paar aandoeningen waaraan ze kunnen lijden, waaronder:

  • Heupdysplasie
  • Patellaire luxatie
  • Legg-Calve-Perthes ziekte
  • Oogaandoeningen
  • Hartaandoeningen

Uw Rat Terrier mix kan een van deze erven van hun Rat Terrier ouder, of een van de gezondheidsaandoeningen die hun andere ouder ook draagt.

Rat Terrier Mengsels

Rat Terrier Mengsels Rassen

Vergeet niet dat alle gekruiste honden een deel van het uiterlijk, de persoonlijkheid en de gezondheidsproblemen van hun beide ouders erven. Laten we nu eens kijken naar enkele van de meest populaire Rat Terrier mixen die u misschien wilt overwegen als huisdier te nemen.

Jack Russell Terrier Rat Terrier Mix

jack russell terrier

De Jack-Rat of Jersey Terrier is een Jack Russell en Rat Terrier mix. Deze honden zijn pittig, alert en vol leven.

Een Jack Russell en Rat Terrier mix is geneigd om onophoudelijk te blaffen en kan iets van een houding hebben. Maar een goed gefokte Jack Russell is een trouwe en liefdevolle metgezel, en ook erg leuk.

Hoewel ze veel beweging nodig hebben, en een goede oplossing als ze jong zijn. De Jack Russel Terrier Rat Terrier mix is een middelgrote hond met een gladde, dubbele vacht die vaak verhaart.

Rat Terrier Mopshond Mix

Zwarte Mopshond

De Puggat is een Mopshond Rat Terrier mix.

Deze design hond is een mix tussen de Mopshond en de Rat Terrier. Dit zijn kleine honden die energiek en speels zijn, van nature uitgaand en vriendelijk. Helaas heeft de Mopshond ernstige gezondheidsproblemen, die kunnen worden doorgegeven aan deze mix.

Blue Heeler Rat Terrier Mix

blue heeler namen

De Blue Heeler Rat Terrier mix is een sterke, behendige hond die vol energie zit. Deze honden lijken op kleine blauwe heelers!

Deze mix is waarschijnlijk levendig en intelligent. Hij heeft baat bij een huis met veel tijd voor training en beweging.

Border Collie Rat Terrier Mix

border collie - schotse hondenrassen

De Border Collie Rat Terrier mix komt niet zo vaak voor, dus je zult zeker opvallen in het hondenpark als je een van deze pups kiest! Dit zijn middelgrote honden die sterk variëren in grootte en kleur.

Border Collie Rat Terriër mixen hebben middellange vachten die matig onderhoud en verzorging nodig hebben. Het zijn over het algemeen gezonde honden die vol energie zitten en zeer intelligent zijn. Als u een van deze pups neemt, moet u veel tijd uittrekken voor beweging en interactief spel.

Yorkie Rat Terrier Mix

beste voeding voor yorkie puppy

De Ratshire is een Yorkie Rat Terrier mix. Het ras kan een van de kleinste Rat Terrier mixen zijn, vooral als de pup de Yorkie kant van zijn fokkerij volgt. Dit zijn intelligente, levendige hondjes die gedijen op aandacht en graag met hun baasjes spelen!

Beide honden hebben een sterke prooidrift, waardoor ze een lastige keuze zijn voor een huis met katten en andere kleine dieren. De vacht van de Ratshire is middelmatig lang en vraagt een matige hoeveelheid verzorging.

Dwergpinscher Rat Terrier Mix

namen voor doberman pinschers

De Mini Pinscher Rat Terrier mix is een kruising tussen een Rat Terrier en een Dwerg Pinscher. Dit zijn kleine honden met een grote attitude!

Dankzij hun kleine formaat zou een Mini Pinscher Rat Terrier mix een geweldige hond zijn voor iemand met een kleine tuin of een appartement zonder buitenruimte. Dit zijn echter zeer actieve honden en ze hebben veel beweging nodig.

Italiaanse Windhond Rat Terrier Mix

italiaanse windhond

De Italiaanse Greyhound Rat Terrier mix is een middelgrote hond die een zeer ongebruikelijke Rat Terrier mix is. Zoals met alle kruisingen, is het een loterij hoe uw pup zal worden.

De Italiaanse Greyhound Rat Terrier mix schiet over het algemeen goed op met andere honden, mits u ervoor zorgt dat uw pup van jongs af aan goed gesocialiseerd wordt.

Het ras is aanhankelijk en brengt graag tijd door met mensen. Dit ras heeft doorgaans een korte, gladde vacht en heeft weinig verzorging nodig om hem er goed uit te laten zien. Deze snelle honden hebben ook een hoge prooidrift, dus moeten ze aan de lijn worden gehouden als ze ergens worden uitgelaten waar ze achter katten of eekhoorns aan kunnen gaan.

Sheltie Rat Terrier Mix

Schotse hondenrassen - sheltie

De Sheltie Rat Terrier mix is een zeer ongewoon ras. U zult zeker niet veel van deze pups in het park tegenkomen! De Sheltie Rat Terrier mix is een kleine tot middelgrote hond met een halflange vacht en een robuuste, gedrongen bouw.

Terwijl de Rat Terrier een prooi gedreven jager is, werd de Sheltie oorspronkelijk gefokt om te hoeden, en deze honden zijn zeer intelligent en houden van interactief spel, vooral een spelletje apporteren.

Cocker Spaniel Rat Terrier Mix

Cocker Spaniel namen

De Cocker Spaniel Rat Terrier mix is een intelligent ras dat graag tijd doorbrengt met zijn baasjes! Cocker Spaniel Rat Terrier mixen zijn kleine honden met levendige, vriendelijke persoonlijkheden die zowel liefdevol als rustig zijn. Deze honden zijn geweldige trainingsmaatjes, evenals jachtmaatjes.

Zowel Cocker Spaniels als Rat Terrier houden ervan om te behagen, dus u kunt verwachten dat uw pup gemakkelijk te trainen en leuk om mee te spelen zal zijn.

Labrador Rat Terrier Mix

zwarte labrador

De Black Labrador Rat Terrier mix is een interessante kruising. Labs zijn typisch vriendelijke, relaxte honden die trouw zijn aan hun baas, gemakkelijk te trainen en relatief weinig onderhoud vergen als het gaat om verzorging.

De Rat Terrier deelt veel van dezelfde karaktereigenschappen als de Zwarte Lab, hoewel dit pittige kleine ras misschien meer vocaal is en de zeer sterke prooidrift heeft die de Lab niet heeft.

De grootte en kleur van de Rat Terrier Black Labrador mix hangt af van welke ouder uw pup het meest opneemt. U kunt eindigen met een zwart-witte hond van 18 centimeter hoog of een gitzwarte pup van slechts 10 centimeter hoog!

Shiba Inu Rat Terrier Mix

Shiba Inu

De Shiba Inu Rat Terrier mix is een ongewoon en zeer aantrekkelijk ras. De Shiba Inu komt oorspronkelijk uit Japan. Deze prachtige honden lijken op reusachtige vossen, met een pluizige rode vacht en een brede, grijnzende mond.

U kunt verwachten dat uw Rat Terrier Shiba Inu mix ongeveer 15 tot 18 centimeter groot is en ongeveer 10 pond weegt. Dit is een waakzaam ras en zal dus veel zorgvuldige socialisatie nodig hebben.

Fox Terrier Rat Terrier Mix

fox terrier

De Wire Fox Rat Terrier is een kruising tussen een Wire Fox Terrier en een Rat Terrier. Wanneer hij volgroeid is, zal deze pup tussen de 11 en 19 inch groot zijn en tussen de 10 en 25 pond wegen.

Deze kleine hond is de ideale keuze voor een klein huis of appartement. In tegenstelling tot veel kleine hondenrassen is de Wirehaired Rat Terrier mix gemakkelijk zindelijk te maken en te trainen.

De Draadharige Rat Terrier mix houdt van beweging, dus u moet hem minstens een keer per dag uitlaten om overtollige energie te verbranden. Beide rassen zijn gefokt om te jagen, dus wees voorbereid om uw pup aangelijnd te houden in gebieden waar hij in de verleiding kan komen om het wild uit de buurt te achtervolgen!

Chihuahua Rat Terrier Mix

Chihuahua namen

De Chi Rat Terrier mix is een kruising tussen een Amerikaanse Rat Terrier en een Chihuahua. Algemeen bekend als “Rat-Chas”, zijn deze pups vol schattigheid en speels vertrouwen. Ze zijn vriendelijk, actief en trouw aan hun menselijke huisgenoten!

Fel beschermend over hun huis, zullen deze honden u snel waarschuwen als er iets ongewoons gebeurt rond uw eigendom.

De Rat-Cha is een kleine hond met een korte vacht die kan komen in combinaties van driekleur, zandwit, zwart, tot lichaamsaftekeningen in tan kleuren. Beide ouderrassen hebben grote, rechtopstaande oren en een heldere, alerte uitdrukking, dus u kunt verwachten dat uw pup dit uiterlijk ook zal erven.

Rat Terrier Mix Puppies

Het vinden van een Rat Terrier mix pup kan lastig zijn, maar het is het wachten waard om een goede, gerenommeerde fokker te vinden. Goede puppyfokkers zorgen ervoor dat beide ouders op hun gezondheid zijn getest, ongeacht de mix.

Ze zullen u graag certificaten laten zien om een goede gezondheid aan te tonen, en de ouderhonden worden gehouden als deel van het gezin of als werkkameraad. Ze moeten hun namen kennen en een doel hebben buiten het produceren van puppies.

Zijn Rat Terrier Mixen Goede Huisdieren?

Als u op zoek bent naar een leuk, pittig huisdier dat houdt van menselijk gezelschap en veel spelletjes, dan zou een van de Rat Terrier mixen de hond voor u kunnen zijn. Deze honden zijn meestal middelgroot en kortharig, waardoor ze weinig onderhoud vergen en geschikt zijn voor een klein huis of appartement.

Veel van de Rat Terrier mixen doen het echter niet goed met kleinere huisdieren en jonge kinderen, dus u moet dit in gedachten houden bij het kiezen van een nieuwe harige vriend.

Heeft u een Rat Terrier mix pup? Zo ja, dan horen we graag over hem of haar! Vertel ons het verhaal van uw huisdier in het commentaarveld hieronder!

Referenties en verder lezen