Puppy speelgoed kopen: Wat zijn de beste puppy speeltjes

Als je een puppy in huis hebt gehaald, zal je daar veel plezier aan kunnen ontlenen. Zo’n aanhankelijk jonge hond lijkt de hele dag wel plezier te hebben. Het liefst speelt het de hele dag als er niet geslapen wordt.
puppy speelgoed
Dat spelen is echter niet alleen om plezier te maken, automatisch leert het jonge dier zich ook voor te bereiden op de volwassenheid. Dat gebeurt zo in de natuur, maar ook bij jou thuis. Een hond leert in deze periode hoe hij om moet gaat met de baas (eventueel meervoud), maar ook hoe te reageren op bepaalde situaties. Speelgoed voor honden is vrijwel altijd educatief, maar soms ook bedoeld op de hond zich op het gemak te laten voelen. Hieronder staan een aantal leuke voorbeelden van puppy speelgoed.

Beste puppy speelgoed kopen overzicht

1. Little rascals pluche speelring olifant 20 x 17 x 8 cm – Beste puppy speelgoed

Little rascals pluche speelring olifant 20 x 17 x 8 cm

Bekijk de dagprijs

Deze kleine knuffel heeft een bijtring waarop de puppy zijn tanden kan oefenen. De ring is speciaal ontworpen voor de scherpe tandjes van een jonge hond. Maar de knuffel is ook bedoeld om de puppy zich op het gemak te laten voelen. Jonge honden zijn nu eenmaal op een leeftijd bij hun moeder weggehaald waarop ze in de natuur nog bij de roedel zouden blijven. Op jonge leeftijd zijn puppy’s daarom regelmatig onzeker.

Ze komen in een nieuwe omgeving en proberen zich te hechten aan de nieuwe huisgenoten die ze hebben gekregen. Echter zijn deze met enige regelmaat niet thuis en ook ‘s nachts moet de puppy het in zijn eentje redden. Geuren zijn in de wereld van de hond veel belangrijker dan bij ons. En voor een pup blijven geuren in een knuffel veel beter traceerbaar dan voor mensen. De olifant wordt hierdoor een geruststellende aanwezigheid waarin de geuren van de baas en de pup gemixt worden. Een troost voor moeilijke momenten.

2. Beeztees Puppy Dental Toy Bot

Beeztees Puppy Dental Toy Bot

Bekijk de dagprijs

Het gebit van een puppy moet zich nog verder ontwikkelen en daarvoor is flink wat kauwen nodig bijvoorbeeld op dit dental bot. Het heeft een aangename vanille geur, waardoor de pup er nog liever op kauwt. In de vriezer kan je het bot harder maken en tevens desinfecteren. Let er goed op dat het bot niet beschadigd raakt. Tegen de scherpe tandjes en de bijtkracht van een jonge hond is maar weinig opgewassen.

Dit bot is ook zeer geschikt om mee te spelen en te trainen. Als jij je hond vrij kan laten lopen is er niets liever dat hij doet dan apporteren. Het is uiteraard een onderdeel van het natuurlijk gedrag waarbij het dier wil laten zien hoe goed het is in opsporen en naar de roedelleider brengen van objecten. Een puppy zal niet meteen begrijpen wat de bedoeling is en je moet hem wel de tijd gunnen om het te leren. Met dit bot gaat het wel lukken.

3. BuyMeGoodZ hondenspeelgoed met geluid

BuyMeGoodZ hondenspeelgoed met geluid

Bekijk de dagprijs

Net zo als een mensenkind moet de puppy de wereld leren ontdekken. Daarbij zal hij moeten leren dat bepaalde acties gevolgen hebben. Als een puppy in dit speelgoedje bijt piept het. Ook als hij het over de vloer schuift, geeft het geluid. Het zal even duren voordat een puppy doorheeft dat zijn acties ook een reactie geven en dat is een enorme stap in zijn ontwikkeling. Als de jonge hond eenmaal begrijpt dat hij zelf kan bepalen welk geluid er klinkt, gaat hij daarmee aan het experimenteren en is het werkelijk uren bezig zonder dat jij aandacht hoeft te schenken. Het is derhalve een ideaal speeltje voor als jij weg moet. Dan is de piep ook niet irritant.

4. Kong Puppy – Hondenspeelgoed

Kong Puppy - Hondenspeelgoed

Bekijk de dagprijs

Het rubber van deze spelvormen van Kong is wat zachter dan speelgoedjes voor een volwassen hond. Hierdoor kan de jonge hond er flink op kauwen zonder dat het pijn doet aan tandvlees. Het rubber is ook stevig genoeg omdat gebruikers melden dat ook honden die bekend staan om hun sterke gebit deze Kong niet snel stuk krijgen. Maar dit speelgoed biedt meer dan alleen maar een mogelijkheid om te bijten. Je kan er ook snoepjes of andere hapjes in verbergen.

Door de bijzondere vormen en het relatief zachte materiaal springt de Kong alle kanten op als de puppy de lekkernijen wil veroveren. Dat houdt een pup tijden bezig en zorgt ervoor dat hij zijn energie op een speelse manier kwijtraakt. Het is ook geschikt voor puppy’s die last hebben van verlatingsangst. Tijdens de strijd tegen de Kong merken ze niet eens dat je weg bent. Het rubber is eenvoudig schoon te maken onder de kraan.

5. Nylabone Puppy Teething Pacifier Flexible

Nylabone Puppy Teething Pacifier Flexible

Bekijk de dagprijs

Puppy’s willen de hele dag wel kauwen. Als je ze een een speciale snack geeft duurt het niet lang voordat deze weg is gewerkt. Maar het is ook niet de bedoeling dat een pup de hele dag blijft eten. Om zijn tanden toch te kunnen blijven ontwikkelen zijn er deze kauwbotten van Nylabole. De puppy kan er lange tijd op blijven knagen en doet dat ook graag omdat de botten naar spek ruiken.

Er zullen deeltjes ter grootte van een rijstkorrel van het speeltje loskomen en door de puppy worden opgegeten. Dat is volstrekt ongevaarlijk en de deze restjes verlaten het lichaam weer op natuurlijke wijze. Let op dat je de knabbels weggooit zodra deze ingeslikt zouden kunnen worden. Neem op dat punt geen risico. Op de verpakking staat duidelijk vermeld in welke levensfase van de puppy dit materiaal geschikt is.

Spelen met een puppy

Voor een puppy is speeltijd ook meteen training voor later. Waar moet je behalve de aanschaf van geschikt speelgoed nog meer aan denken?

  • consistentie
  • maak de sessies niet te lang
  • belonen
  • straffen
  • begin vroeg

Consistentie

Het eerste waarbij je rekening moet houden bij het spelen en trainen van een puppy is om consistent te zijn. In deze fase ontwikkelen de hersenen van de hond zich nog volop en is duidelijkheid erg belangrijk voor het dier. In de natuur zijn de ouders ook zeer consistent. Wat de ene dag niet mag, wordt de volgende dag ook niet toegestaan. Probeer dat gedrag zelf ook te tonen. Het zal de puppy eerder duidelijk maken wat er van hem wordt verwacht en wat niet is toegestaan.

Maak de sessies niet te lang

Een puppy wil het liefst de hele dag spelen en raakt daardoor soms in een dolle bui. Daarbij kan het voorkomen dat het dier ook begint te bijten. Dat gedrag moet meteen afgeleerd worden. Stop meteen met spelen als de puppy bijterig begint te worden. Als het spel te lang duurt, zal de puppy interesse gaan verliezen en neemt het leervermogen af. Zeker in een gezin waarbij alle leden tijd met de hond willen doorbrengen is het verstandig om goede afspraken te maken. Kies voor meerdere korte sessies op een dag en hou daar consistent aan vast.

Belonen

Beloon goed gedrag. De beste manier om een hond iets te leren, is om hem te belonen als deze iets goed doet. Alle toptrainers van honden werken op die manier. Daarbij is het wel verstandig om voor een caloriearm extraatje te kiezen. Ook een standaard brokje is vaak al genoeg om de puppy duidelijk te maken dat je tevreden bent over zijn gedrag. Het belonen hoeft overigens niet altijd uit voedsel te bestaan. Het favoriete speeltje, een wandeling of een prijzend woord is vaak ook al voldoende.

Straffen

Een jonge hond gaat dingen doen die jij liever niet ziet. Denk aan knagen op schoenen die niet opgeruimd zijn of op het meubilair. En ook als een pup vaak genoeg wordt uitgelaten, zal hij in de woning af en toe toch zijn behoefte doen, bijvoorbeeld als hij woest aan het spelen is net een speelgoedje. Het heeft echter geen enkele zin om een pup te straffen voor iets dat in het verleden is gebeurd.

Een jonge hond zal dan niet snappen waar het om gaat, ook niet als je hem er met de neus voorzet of zelfs induwt. De enige manier om een puppy fout gedrag af te leren is om hem daarop te betrappen. Zeg dan op een strenge toon ‘nee’ en zorg dat alle gezinsleden op dezelfde manier reageren. Als de boodschap niet doorkomt kun je de hond wegvoeren van de plek van de misdaad. Spelen is er dan niet bij en een tijdje negeren, maakt het ongewenste gedrag ook duidelijk.

Begin zo vroeg mogelijk

Een jonge pup leert het meest in de eerste jaren van zijn hondenleven. Dan zijn de hersenen volop in ontwikkeling en staat het dier open voor nieuwe ervaringen. Dat gaat allemaal veel sneller dan bij een mens. Spelen is niet alleen leuk voor je pup, het bepaalt ook voor een deel hoe sociaal de volwassen hond zal worden. Net zoals je de beste speelgoedjes voor een hond koopt, moet je ook proberen om deze zo belangrijke tijd samen goed door te brengen. Lees daarom eens wat over het karakter dat bij jouw hond past. Soms is dat afhankelijk van het ras maar de meeste honden zijn individuen en moeten ook als zodanig behandeld worden.