Puppy Oefenvereisten

Terrier puppy springend op het groene grasNieuwe puppy-eigenaren zijn vaak in de war over hoeveel beweging hun puppy eigenlijk nodig heeft.

Het artikel van vandaag gaat over de bewegingsbehoeften van puppy’s.

We zullen het hebben over hoe vaak uw puppy uitgelaten moet worden en hoe vaak.

En we zullen kijken naar andere vormen van puppy beweging, zoals spelen met mensen en andere honden

Wat! Geen wandeling?

De meeste mensen associëren honden, met wandelen. Wat is er natuurlijker?

Inderdaad, een deel van het doel van “een hond nemen” is voor veel mensen het genieten van de gezamenlijke ervaring van het wandelen met de hond.

Het kan dus een hele verrassing zijn voor nieuwe puppy-eigenaren als ze te horen krijgen dat ze hun puppy te veel beweging geven of te ver laten lopen.

We kijken naar de bewegingsbehoeften van puppy's. Ontdek hoeveel en hoe vaak uw puppy moet worden uitgelaten.

Misschien heb je zelfs mensen horen zeggen dat een puppy slechts vijf minuten moet wandelen voor elke maand van zijn leeftijd. Dat betekent slechts tien minuten per dag, voor een pup van acht weken oud.

“Wat voor een wandeling is dat!” kun je je afvragen.

En “waar komt die ‘vijf minuten regel vandaan? Wat probeert het te bereiken? En is er enig bewijs voor?”

De Vijf Minuten Regel

Het idee achter de vijf minuten regel is dat overmatige lichaamsbeweging de groeiplaten in de gewrichten van uw pup kan beschadigen, en zo mogelijk kan bijdragen aan gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie, waardoor de pup mogelijk voorbestemd is voor artritis op latere leeftijd.

Het bewijs voor deze regel ontbreekt. Hoewel we wel enig bewijs hebben over de invloed van lichaamsbeweging op kleine puppy’s, toonde een studie in Noorwegen aan dat puppy’s die in de eerste drie levensmaanden toegang hadden tot trappen, later meer kans hadden op heupdysplasie.

oefening

Toch lijkt de beperking van vijf minuten per maand voor veel nieuwe puppy-eigenaren behoorlijk extreem. En hoewel veel deskundigen en hondenfokkers de regel van vijf minuten propageren, zijn er anderen die een andere mening zijn toegedaan, en zich geen zorgen maken over te veel beweging voor puppy’s, op voorwaarde dat ze niet uitgeput raken.

Platte rassen zoals de Bulldog hebben misschien minder beweging nodig, vooral op warme dagen.

Dus wie heeft er gelijk?

Cutting through the Confusion.

Tegenstrijdige meningen krijgen kan erg verwarrend zijn. Dus laten we eens kijken naar wat we eigenlijk weten over puppies en beweging.

U kunt dan een beslissing nemen over hoe u dit onderwerp wilt benaderen.
Hebben puppies wandelingen nodig?

Laten we even vergeten wat we willen doen. De eerste vraag die we ons moeten stellen, is of puppies eigenlijk wel moeten wandelen.

Het antwoord daarop is nee. Puppy’s hebben zeker niet veel formele beweging nodig, en op voorwaarde dat uw puppy meerdere keren per dag een buitenruimte heeft om rond te rennen en te spelen, hoeft hij eigenlijk niet uitgelaten te worden.

Dit geldt voor pups tot een maand of vijf. Vergeet niet dat puppy’s wel degelijk beweging nodig hebben, ze hoeven alleen niet te gaan wandelen!

Dus als puppy’s geen wandelingen nodig hebben, zijn wandelingen dan schadelijk?

Zijn wandelingen schadelijk?

De jury is er nog niet uit, maar veel fokkers houden vol dat wandelingen de gewrichten van een kleine pup kunnen beschadigen. Dit heeft betrekking op formele wandelingen waarbij de eigenaar van de pup de afstand, de duur en het tempo van de wandeling dicteert.

Dit is anders dan een pup die thuis even lang in de tuin speelt, maar die kan stoppen wanneer hij wil en een pauze kan nemen.

Hoewel er geen duidelijk bewijs is, voor de vijf minuten regel, is het hoogst onwaarschijnlijk dat het uw puppy kwaad doet. Het is verstandig om op veilig te spelen voor die eerste paar maanden van uw puppy’s leven, want ze komen maar één keer, en er zal later genoeg tijd zijn voor actie.

Laten we die regel nog eens herhalen:

Puppy Oefen Vereisten

  • 2 maanden oud tien minuten wandelen per dag
  • 3 maanden oud vijftien minuten wandelen per dag
  • 4 maanden oud twintig minuten wandelen per dag
  • 5 maanden oud vijfentwintig minuten wandelen per dag
  • 6 maanden oud dertig minuten wandelen per dag

Andere vormen van lichaamsbeweging

Puppy’s houden van spelen. Ze spelen vooral graag met andere honden en met enthousiaste mensen.

Maar puppies zijn niet erg goed in het behouden van een gevoel van perspectief of het uitzoeken wanneer ze te veel hebben gedaan!

Dus, met andere vormen van beweging, of het nu balspelletjes zijn, rollen met de poedel van de buren, of touwtrekken met je kinderen, moet je toezicht houden.

Stap in als uw pup overprikkeld of uitgeput raakt. Hou de spelletjes kort en krachtig, en geef de pup voldoende gelegenheid om te stoppen voor een dutje of een drankje en een rustpauze.

Samenvatting

Uitkijken naar lange wandelingen in de natuur hoort bij het krijgen van een puppy. Het kan frustrerend zijn om te ontdekken dat je je puppy nog niet mee mag nemen op lange wandelingen.

Maar weet u, er liggen vele jaren van gezond leven voor uw nieuwe puppy in het verschiet, en deze eerste maanden gaan vrij snel voorbij.

Als je dit leest en tot je schrik ontdekt dat je de vijf minuten regel al een miljoen keer hebt overtreden, geen paniek.

Je bent niet de enige die deze fout maakt, en de meeste ‘overbezorgde’ pups komen waarschijnlijk geen schade toe.

Draai de wandelingen een tijdje terug en geef uw pup de kans om in zijn botten te groeien.

Als u zich zorgen maakt over zijn gewrichten of poten, breng hem dan naar uw dierenarts.

Hij zal je waarschijnlijk gerust kunnen stellen.