Poogle – De intelligente en nieuwsgierige Beagle Poedel Mix

Poogle honden zijn een hybride design hond, een Beagle Poodle mix. Ze zijn ook bekend als een Beaglepoo, Beagledoodle, of zelfs een Beapoo door sommige eigenaren. Deze schattige kleine pups zijn aanhankelijk, trouw en intelligent.


Ze kunnen zowel goede waakhonden als gezelschapsdieren zijn, maar zijn een beetje op hun hoede of afstandelijk bij vreemden. De Poogle is een goede keuze voor een actief huis met oudere kinderen, want ze hebben baat bij veel tijd, aandacht en training.

Poogles zijn vaak weinig verharend, hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze hypoallergeen zijn vanwege de sterk verharende vacht van de Beagle in hun geschiedenis. Gefokt uit een dwergpoedel en een Beagle ouder weegt de Poogle meestal tussen 15 en 30 pond en is ongeveer 13 centimeter hoog.

poogle

Vandaag delen we de beste tips voor het kiezen, opvoeden en verzorgen van een Poogle puppy. We laten je zien hoe je een goede fokker vindt, en hoe je je puppy de juiste voeding en socialisatie geeft zodat hij een gelukkig en gezond huisdier wordt.

Inhoud

Wat is een Poogle?

Een Poogle is een designer hondenras. Een mix van prachtige Beagle en trotse Poedel ouders. De meeste Poogles zijn eerste generatie, wat betekent dat ze één ouder van elk ras hebben. Maar je kunt ook Poogles krijgen die twee Poogle ouders hebben!

Deze vriendelijke pup is een nieuwer hondenras dat de intelligentie van een Poedel combineert met de nieuwsgierigheid van een Beagle. Met hun zachte vacht en grote, donkere ogen zul je snel verliefd worden op Poogles. Een Poogle kan perfect zijn voor uw gezin, maar er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u hem adopteert.

Meer dan een gewoon mormel, hebben Poogles van de eerste generatie een Beagle ouder en een miniatuur (soms speelgoed) Poedel ouder. Deze kruising werd in de jaren 1980 in de Verenigde Staten geïntroduceerd en blijft groeien in populariteit. Een Poogle kan perfect voor u zijn als u op zoek bent naar een kleine, weinig verharende, leuke, intelligente familiehond.

Waar komen Poogles vandaan?

Poogles zijn een relatief recente mix, maar we kunnen meer over ze te weten komen door de geschiedenis van hun ouders te bestuderen.

Poedels komen oorspronkelijk uit Duitsland en werden gebruikt als apporterende waterhonden. Ze maken deel uit van de American Kennel Club (AKC) Non-Sporting Group. De rasnaam komt van het Nederduitse woord “pudeln,” wat “plons in het water” betekent.

Een Poedel moet goed geproportioneerd en vierkant gebouwd zijn. Ze hebben donkere, ovale ogen en een intelligente uitdrukking. Velen beschrijven ze als elegante honden.

Het Beagle ras werd voor het eerst erkend in Engeland in 1885. Ze waren het resultaat van het fokken van kleinere jachthonden die gebruikt werden om konijnen op te sporen door middel van geur.

Aangekomen in Amerika in de jaren 1840, accepteerde de AKC Beagles als lid van de jachthondengroep in 1885. Het ras is een blijvende favoriet in de VS en overtreft zelfs zijn populariteit in het land van herkomst, Engeland.

Grootte van de hond

Als volwassenen zijn Poogles meestal ongeveer 10-15 inch groot en wegen 20-30 pond.

Beagles zijn kleine tot middelgrote honden, die minder dan 30 pond wegen. Ze variëren in hoogte van minder dan 13 duim tot 15 duim bij de schouder.

Poedels zijn er in verschillende maten. Dwergpoedels worden meestal gebruikt in fokprogramma’s voor het voortbrengen van Poedels. Dwergpoedels staan 10-15 centimeter hoog op de schouder en wegen 10-15 pond.

Poogle

Hoe zien Poogles eruit?

Poogles hebben middellang tot lang haar dat recht of krullend kan zijn. Ze komen in zowat elke denkbare kleur.

Sommige Poogle pups hebben witte vlekken terwijl anderen effen van kleur zijn. Black and tan, rood, blond, abrikoos – de sky is the limit met vachtkleur in dit ras! Het belangrijkste is dat een Poogle puppy kenmerken van beide ouders kan hebben, of zelfs een mix van de twee.

Als ze meer lijken op hun Beagle ouder dan is hun vacht van gemiddelde lengte naar hound normen. Hoewel de meesten ze beschouwen als een kortharig ras. Beagles kunnen volgens de rasstandaard elke “echte houndkleur” hebben.

Praktisch gezien zijn er twee kleurpatronen. Tri-color Beagles hebben een witte, zwarte en bruine vacht. De twee-kleuren rassen hebben wit als basiskleur met een breed scala aan secundaire kleuren van donkerbruin tot een zeer lichte tan.

Als ze op de Poogle-kant van de familie lijken, is hun vacht hun meest kenmerkende eigenschap. Hij is gekruld en dicht en wordt gewoonlijk uitgeborsteld tot een zachte pluis.

Vachtkleuren in dit ras variëren van zwart tot abrikoos, café-au-lait tot wit. De enige kleur die in de rasstandaard wordt gediskwalificeerd is parti-kleur, dat wil zeggen een vacht met vlekken van twee of meer kleuren.

De voortdurend groeiende, dikke vacht van de Poedel vereist dagelijks borstelen om er op zijn best uit te zien. Baden en scheren van de vacht moet ongeveer elke vier tot zes weken gebeuren.

Uw Poedel verzorgen

Verzorgingsvereisten voor Beagle Poedel mix pups zijn afhankelijk van de vacht die ze erven. Honden met een langere vacht zullen dagelijks geborsteld moeten worden, terwijl honden met een gemiddelde vacht slechts om de paar weken geborsteld hoeven te worden.

Het dichtknippen van honden met een lange vacht minimaliseert de verzorgingstijd. Een aantrekkelijke eigenschap die Poogles van hun poedelouder krijgen is hun weinig verharende vacht.

Zijn Poogles hypoallergeen?

Poedels zijn lang geprezen als hypoallergene honden, omdat hun haar langer groeit en minder vaak verhaard. Mensen met een hondenallergie kunnen een Poedel in huis beter verdragen dan sommige andere rassen.

Dit zal echter afhangen van welke ouder de Poogle opvolgt. Alle Poogles moeten dagelijks hun tanden poetsen en maandelijks hun nagels knippen om een goede gezondheid op lange termijn te behouden.

Poogle Temperament

Poogle honden zijn intelligent en vriendelijk, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen. Ze hebben een matig tot hoog energieniveau. Plan een vorm van beweging voor uw Poogle op een dagelijkse basis van ten minste 30 minuten.

Het gemakkelijke karakter van de Poogle helpt hen goed om te gaan met kinderen en andere honden. De jachtinstincten van de Beagle kunnen zich uiten in het achtervolgen van kleinere huisdieren, maar ze lijken met iedereen goed overweg te kunnen als ze goed gesocialiseerd zijn.

Hoewel dit ras niet bekend staat om excessief geblaf, kan het een prima waakhond zijn. Net als bij de fysieke kenmerken, kan een Poogle een mix zijn van de twee ouders of meer lijken op de ene dan op de andere.

Poedel Persoonlijkheid

Als het gaat om persoonlijkheid, zijn Poedels beroemd om hun scherpe intelligentie en vermogen om te leren. Deze eigenschappen samen met hun goede uiterlijk maken het een favoriete circus- en showhond. Dwergpoedels hebben een matig energieniveau en velen houden van zwemmen en apporteren.

Beagle Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van Beagles is er een van vrolijkheid en nieuwsgierigheid. Gefokt voor de jacht, gedijen ze goed op beweging, maar ze zijn toch gemakkelijk genoeg om een perfecte familiehond te zijn.

Het zijn intelligente dieren met een uitstekend reukvermogen. Ze kunnen worden afgeleid door hun eenzijdige focus op het opsporen van geuren.

Poogle

Uw Poogle oefenen

Poogles zijn actieve honden die regelmatig beweging nodig hebben. Met zijn intelligente en nieuwsgierige aard zal uw Poogle zowel mentale als fysieke beweging op prijs stellen.

Dit ras is misschien niet ideaal voor mensen die 8-10 uur per dag van huis moeten zijn. Als u tijd kunt maken voor een dagelijkse wandeling en wat puzzelspelletjes, zal uw Poogle goed gedijen.

Gezondheidsproblemen van de Poogle

Poedels kunnen worden getroffen door ziekten die ook bij de ouderrassen voorkomen. Ziekten die Poedels treffen zijn hyperadrenocorticisme, oogziekten, epilepsie, hypothyreoïdie en patella luxatie.

De National Beagle Club of America meldt dat Beagles een voorliefde hebben voor oogaandoeningen, hypothyreoïdie, epilepsie en luxerende knieschijven. Veel van de ziekten waarvoor Beagles vatbaar zijn overlappen met de lijst van de Poedel.

Als we de lijsten van elk ras combineren, zouden Poedels vatbaar kunnen zijn voor oogaandoeningen, luxerende knieschijven, epilepsie, hyperadrenocorticisme en hypothyreoïdie.

Poogle fokkers kunnen de ouders van de pup testen op veel van deze ziekten. Vraag zeker naar de testgeschiedenis voor je beslist om een pup van een fokker te kopen.

Zijn designer honden gezond?

Hybride honden die opzettelijk zijn gecreëerd door het fokken van twee zuivere rassen worden soms “designer honden” genoemd. Er is enige controverse over de vraag of deze nieuwe rassen echt gewoon “mormels” zijn die voor een hogere prijs worden verkocht.

De term gemengd ras of mutt impliceert een combinatie van vele verschillende rassen en kruisingen, waardoor de resultaten zeer onvoorspelbaar zijn. Designerhonden zijn ontstaan uit een paring van twee raszuivere honden. Hun nakomelingen hebben voorspelbare eigenschappen die een combinatie zijn van die van de ouders.

Een gunstig aspect van zogenaamde designer honden is dat de zwakkere eigenschappen van elk betrokken ras minder waarschijnlijk voorkomen in de nakomelingen. Het mengen van twee genenpools zorgt voor meer hybride kracht.

Er is geen garantie dat gezondheidsproblemen van de ouders niet worden doorgegeven aan de pups, maar het is minder waarschijnlijk als je niet-verwante rassen mengt. Het komt erop neer dat of je ze nu designer honden of hybriden noemt, de Poogle dog combineert de genetica van twee rassen.

Hoe kies je een Poogle Puppy

Het Poogle ras is erkend door de Designer Breed Registry en de American Canine Hybrid Club. Ze hebben op dit moment geen eigen rasvereniging.

U kunt misschien Poogle pups vinden via een zoekopdracht op het web, maar wees voorzichtig met het kopen van fokkers die ver weg zijn van waar u woont. Het verschepen van jonge puppies kan erg stressvol voor ze zijn. Bovendien zult u de ouders van de pup en de fokker meer dan eens willen controleren voordat u zich vastlegt op de aankoop van een pup.

Kijk in de rubriek advertenties van je plaatselijke krant voor een Beagle Poedel pup. Misschien kun je online lokale Poedelfokkers vinden.

Poogle fokkers

Als je eenmaal een fokker hebt gevonden, vraag dan of de ouders op hun gezondheid zijn getest. Veel fokkers vaccineren hun pups zelf. Als ze een verkeerd opgeslagen vaccin geven of als de timing niet klopt, zijn deze inentingen misschien niet effectief om dodelijke ziekten als parvo en distemper te voorkomen.

Het is altijd een goed idee om te vragen of de pup is onderzocht, ontwormd en gevaccineerd door een dierenarts. Dit zal helpen om pups uit te sluiten die een belangrijk aangeboren probleem hebben of die niet voldoende beschermd zijn tegen veel voorkomende infectieziekten.

De fokker moet u de gegevens van het dierenartsbezoek kunnen laten zien.

Heb jij je oog laten vallen op een Poogle? Vertel ons wat je leuk vindt aan de designer hond in de commentaren hieronder!

Referenties

  • Het Instituut voor Hondenbiologie
  • The National Beagle Club of America, Inc.
  • Greco, D. Cushing Disease (Hyperadrenocorticism), Merck Veterinary Manual, 2016.
  • Barnett, KC. Twee vormen van erfelijke en progressieve netvliesatrofie bij de hond. I. De dwergpoedel. II. De Labrador retriever. J Am Anim Hosp., 1965.
  • The Blue Book, Genetics Committee of the American College of Veterinary Ophthalmologists, 2015.
  • Alam MR, et al. Frequentie en verspreiding van patellaire luxatie bij honden. 134 gevallen (2000 tot 2005). Vet Comp Orthop Traumatol. 2007.