Pomeriaanmixen – Welke schattige kruising is jouw favoriet?

Pomeriaan Mixen

In dit artikel laten we u kennismaken met enkele van de populairste Pomeriaan-mixen om u te helpen bij de keuze van uw volgende huishond!

De Pomeriaan heeft de populariteit van het ras vandaag de dag te danken aan koninklijke beschermheren.

Koningin Victoria werd verliefd op dit ras en begon een formeel fokprogramma, dat hielp de mini Pomeriaan aan de wereld te introduceren!

Vandaag de dag is de Pomeriaan een populaire keuze voor fokkers van Pomeriaanmixen vanwege zowel de levendige persoonlijkheid van deze hond als het winnende uiterlijk!

Over de Pomeriaan

Je hoeft maar een blik te werpen op een mug shot van de Pomeriaan Boo, een van Instagram’s belangrijkste pup-celebrities, om de aantrekkingskracht van het Pomeriaan hondenras te begrijpen. Ze zijn gewoon zo schattig!

Maar de Pomeriaan heeft meer om hem aan te bevelen dan alleen het schattige goede uiterlijk. Deze hond is erg slim en leert gemakkelijk trucjes en commando’s.

De beroemde vacht van de Pomeriaan kan enig onderhoud vergen om de huid gezond te houden en te voorkomen dat er klitten en matten ontstaan.

Ook kan de Pomeriaan, zoals zoveel honden van speelgoedrassen, kwetsbaar zijn voor instorting van de luchtpijp, zodat deze honden vaak een speciaal harnas nodig hebben in plaats van alleen een halsband voor het wandelen aan de lijn.

Honden van speelgoedrassen zoals de Pomeriaan kunnen moeilijker zindelijk te maken zijn, gewoon omdat hun blaas zo klein is. Het kan wel een jaar duren om een Pomeriaan volledig zindelijk te maken.

De Pomeriaan wordt gemiddeld 12 tot 16 jaar oud.

De opkomst van de Pomeriaan Mixen

Honden van gemengde rassen genieten momenteel van een golf van populariteit.

Daarover kun je hier meer lezen.

En Pomerans mix honden zijn geen uitzondering.

Hier zijn er een paar die de wereld veroveren:

Pomsky: Husky Pomeriaan mixen

De Pomeranian x Husky, of Pomsky zoals deze hybride hond liefkozend wordt genoemd, is een van de populairste van de Pom mix rassen.

husky mixen

Zowel de Pomeriaan als de Husky zijn ontstaan als werksleehonden, hoewel de huidige Pomeranians vooral deskundige schootverwarmers zijn!

Een Husky Pomeranian mix kan er verrassend wolfachtig uitzien, zoals Instagram beroemdheid Mya, een Pomeranian husky puppy, laat zien.

Het volwassen uiterlijk van je Pomsky kan er echter heel anders uitzien, afhankelijk van welke ouderhond je puppy het meest opneemt.

Een Pomsky kan tussen de 10 en 25 pond wegen, afhankelijk van de invloed van elke ouderhond. De typische levensduur van een Pomsky varieert van 13 tot 15 jaar.

Om veel meer te weten te komen over de husky kruising Pomeranian hond, lees dan zeker onze diepgaande Pomeranian husky gids door.

PomaPug: Mopshond Pomeriaan mixen

De PomaPug is een hybride hondenras dat één Pomeriaan ouder en één Mopshond ouder heeft.

fawn mopshond

De kruising Pomeriaan Mopshond wordt een uniek hybride ras, ongeacht naar welke ouderhond een bepaalde pup het meest grijpt.

Mopshonden zijn een ras apart, omdat ze bekend staan als eigenzinnig, koppig maar over het algemeen volgzaam, zeer liefdevol en bijna universeel enthousiast over voedsel.

Qua grootte kan een PomaPug tussen de 5 en 16 pond wegen.

De typische levensverwachting voor een kruising Pomeriaan is 12 tot 16 jaar.

ShiPom: Shih Tzu Pomeriaan mixen

De ShiPom, Pomtzu of Shiranian zijn de meest populaire bijnamen voor de Pomeriaan kruising Shih Tzu mix rashond.

shih tzu mixen

Deze kleine pup zit vol persoonlijkheid – een echte teddybeer komt tot leven! De Shih Tzu heeft een lange en oude lijn als de “leeuwhond” metgezel van edelen.

Dit is een hond die letterlijk ontworpen is om in de schoot van luxe te zitten!

De Pomeriaan was oorspronkelijk een veel grotere hond, die elke dag lange uren sleeën trok.

De huidige Poms zijn misschien veel kleiner dan hun voorouders, maar dat beseffen ze duidelijk niet!

Het typische volwassen gewicht voor een ShiPom kruising is tussen de 9 en 16 pond. De gemiddelde levensverwachting voor deze hond is 12 jaar, maar kan oplopen tot 18 jaar!

Leer veel meer over de ShiPom door onze uitgebreide rasgids te lezen.

Pom Terrier: Yorkshire Terrier Pomeriaan mixen

Een Pom Terrier, zoals een Yorkshire Terrier Pomeranian mixen wordt genoemd, wordt een schattige hond!

Beide ouderhonden – de Yorkshire Terrier en de Pomeriaan – zijn gewend om op vrijwel elk continent beroemdheden op schoot warm te houden.

pom terrier

Een Pom Terrier lijkt misschien groter dan ze is als de pup de super-pluizige vacht van de Pomeriaan erft. Maar deze honden wegen zelden meer dan zeven pond, zelfs op volwassen leeftijd!

Vanwege hun extreem kleine formaat van 3 tot 7 pond is de Pom Terrier geen goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Deze honden kunnen te gemakkelijk onder de voet lopen en gewond raken! Maar het zijn geweldige gezelschapshonden als uw kinderen ouder zijn.

De typische levensverwachting voor een Pom Terrier is 12 tot 16 jaar.

Om meer te weten te komen over de kostbare Pom Terrier hybride hond, lees dan zeker onze uitgebreide mix ras review gids door.

Pomimo: Amerikaanse Eskimo Pomeriaan mixen

De Pomimo is een hybride hond met één American Eskimo ouder en één Pomeranian ouder.

Naast de bijnaam Pomimo worden deze honden soms Eskipoms of Eskiranians genoemd.

pomimo

Een Pomimo is een bijzonder intrigerende hybride, omdat zowel de Pomeriaan als de Amerikaanse Eskimo hondenrassen een lange lijn hebben als sledehonden!

Dit betekent dat u waarschijnlijk zult merken dat uw speelgoedgrote pup behoorlijk slim, actief en energiek is, maar ook zeer trouw en sociaal.

Een volwassen Pomimo weegt meestal tussen de 10 en 17 pond, afhankelijk van de ouderhond waar de pup het meest op lijkt. De typische levensduur van een Pomimo varieert van 10 tot 12 jaar.

Voor meer informatie over de pluizige Pomimo kunt u terecht in onze uitgebreide gids voor hybride hondenrassen.

Maltipom: Maltezer Pomeriaan mixen

Een Maltipom, zoals deze schattige bijnaam suggereert, is een hybride pup met één Maltese ouder en één Pomeriaan ouder.

maltipom

Zowel de Maltezer als de Pomeriaan komen uit een lang geslacht van adellijke honden die gefokt werden als gezelschap van vorsten.

Deze honden kunnen geweldige huisdieren zijn voor gezinnen, maar wees alleen voorzichtig als uw kinderen nog vrij klein zijn, want de Maltipom kan gemakkelijk gewond raken bij te ruw spel.

De Maltipom wordt een vrij kleine pup die als volwassene tussen de drie en zeven pond weegt.

U kunt echter verwachten dat uw Maltipom niet zal beseffen hoe klein hij is – deze honden hebben zeker grote, levendige persoonlijkheden!

De gemiddelde levensverwachting van de Maltipom varieert van 12 tot 15 jaar.

Om meer te leren over de Maltese Pomeriaan mix hond, lees door onze diepgaande review gids.

Pomapoo: Poedel Pomeriaan mixen

Een Pomeriaan poedel, of Pomapoo zoals deze kruising wordt genoemd, heeft één Pomeriaan ouderhond en één Poedel ouderhond.

kleine poedel mixen

Meestal wordt een Pomeriaan gekruist met een miniatuur- of een speelgoedpoedel en niet met een standaardpoedel.

Dit levert een zeer tengere pup op die op volwassen leeftijd 3 tot 9 pond weegt.

Zowel de Pomeriaan als de Poedel zijn zeer slimme honden en ook zeer trouw met een sterke behoefte om bij hun familie te zijn.

Een Pomapoo is misschien niet de beste keuze voor een gezin met zeer jonge kinderen, want deze hond is lichamelijk kwetsbaar en kan ook minder goed tegen ruw spel of behandeling.

De gemiddelde levensduur van de Pomapoo is 12 tot 14 jaar.

Om meer te weten te komen over de Pomeriaan kruising Poedel mix, zult u met plezier onze diepgaande rasbeoordelingsgids doorlezen.

Border Collie Pomeriaan mixen

Een Border Collie Pomeranian mix is een van de minder vaak voorkomende kruisingen, maar deze kruising pup heeft veel te bieden aan de juiste persoon of familie!

border collie pomerans mix

De Border Collie komt uit een lang geslacht van herdershonden met veel intelligentie en energie.

De Pomeriaan kan zijn wortels helemaal terugvoeren naar Duitse keeshonden die als sledehonden werkten in zeer barre weersomstandigheden.

De Border Collie Pomeriaan is typisch een van de grotere Pomeriaan kruising honden, met een gewicht tussen de 10 en 30 pond.

Het is echter niet uitgesloten dat uw volwassen pup minder dan 10 pond weegt, afhankelijk van de ouderhond waar de pup het meest op lijkt.

Een Border Collie Pomeriaan mix kan gemiddeld 10 tot 13 jaar oud worden.

Om meer te weten te komen over dit unieke hybride hondenras, bekijk onze diepgaande gids over de Pomeriaan Border Collie.

Pomchi: Chihuahua Pomeriaan mixen

De PomChi, of Pomeranian kruising Chihuahua, is een van de meest populaire van alle Pomeranian hybride honden.

De Pomeriaan Chihuahua mix mag dan klein van formaat zijn, met een gewicht tussen de 6 en 12 pond, maar er is niets kleins aan de persoonlijkheid van deze hond!

chihuahua mixen - Pomeriaan Chihuahua mix

De Pomeriaan Chihuahua is een door en door sociale hond – deze hond moet echt bij “zijn” mensen zijn en is zeer liefdevol en trouw.

Echter, vanwege het extreem kleine formaat van de Pomeriaan x chihuahua hond, heeft deze hond de neiging een minder ideale keuze te zijn voor gezinnen met kleine kinderen.

De PomChi kan te gemakkelijk onder de voet worden gelopen en gewond raken.

U kunt verwachten dat uw PomChi 12 tot 17 jaar oud wordt, hoewel sommige honden wel 19 jaar oud zijn geworden!

Om meer te weten te komen over de kostbare PomChi, moet u zeker de hele recensiegids lezen.

Welke zijn uw favoriete Pomeranian mixen?

Ben je verliefd geworden op een van de Pomeriaan mixen die je hier hebt ontmoet? Drop ons een reactie om je favoriete Pomeriaan mix te delen!

Referenties

  • Driggers, C., et al, 2010, “The History of the Pomeranian,” The American Pomeranian Club.
  • Sparrow, J., 2017, “Pomeranian Health & Welfare,” The Pomeranian Club UK.
  • Vickers-Smith, L., 1999, “Meet the Pug,” The Pug Dog Club of America.
  • Ellison, G., DVM, MS, Diplomate ACVS, 2018, “Collapsing Trachea Overview,” Veterinary Hospital of Florida.