Pointer Mixen – Welke vind je mooi?

Pointer Mixes

In dit artikel bekijken we enkele van de meest populaire Pointer-mixen waaruit je kunt kiezen.

We hopen dat de informatie in deze gids u zal helpen om de beste Pointer mix voor u en uw gezin te kiezen.

De Pointer

Als mensen tegenwoordig over Pointers praten, bedoelen ze meestal Engelse Pointers of Duitse Kortharige Pointers.

De Engelse Pointer kwam eerst en droeg bij tot de stichting van het Duitse Korthaar Pointer ras.

Beide honden zijn all-purpose pointing, retrieving, en jacht rassen dus worden gecategoriseerd in de gundog groep.

Gemeenschappelijke kenmerken van Pointermixen

Pointers zijn atletisch en mager, gebouwd op uithoudingsvermogen. Als werkhonden hebben pointers veel beweging nodig. Het zijn vrij grote honden, die ongeveer 25 centimeter lang worden en tot 60 pond wegen.

Als rassen zijn ze intelligent, trainbaar en zeer trouw, vooral aan hun primaire verzorgers.Pointers zijn vrij ontspannen en hebben de neiging om afstandelijk over te komen, maar pups zijn plezierig en enthousiast.

Pointers zijn comfortabel met kinderen, maar ze tolereren geen luidruchtige, onhandige en onstuimige jongeren. Als u echter veel tijd hebt voor beweging, socialisatie en positieve training, kan een Pointer een geweldig gezinshuisdier zijn.

Pointer mixen zijn het beste in een huis waar ze het grootste deel van de dag gezelschap hebben, omdat ze blafferig en destructief kunnen worden als ze lange tijd alleen gelaten worden.

Ondanks zijn korte vacht verhaart het ras vrijwel het hele jaar door, dus wees bereid om tijd te besteden aan de verzorging van uw pup als hij de vacht van een Pointer erft!

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij Pointers

Pointers zijn over het algemeen zeer robuuste en gezonde honden, maar u moet zich bewust zijn van een paar veel voorkomende gezondheidsproblemen die het ras kunnen treffen. Vergeet niet dat Pointer mixen eigenschappen van beide ouders erven, inclusief gezondheidsproblemen.

  • Bloat treft veel grote hondenrassen. U kunt een opgeblazen gevoel voorkomen door kleine hoeveelheden te voeren, een kom op grondhoogte te gebruiken en langzaam eten aan te moedigen. U moet ook vermijden uw hond te trainen nadat hij net gegeten heeft.
  • Heupdysplasie treedt op wanneer het heupgewricht misvormd is, wat kreupelheid en pijn veroorzaakt wanneer de hond volwassen wordt. Zorg ervoor dat beide ouders van de pup een heupscore hebben gekregen, met betere resultaten dan het rasgemiddelde van 10.
  • Elleboogdysplasie is een soortgelijke aandoening als heupdysplasie, maar beïnvloedt de ellebooggewrichten.
  • Progressieve Retinale Atrofie (PRA) is een aandoening die blindheid veroorzaakt bij verschillende rashondenrassen, waaronder Pointers. Controleer bij de fokker of de ouders van uw pup allebei vrij zijn om er zeker van te zijn dat hij de aandoening niet zal erven. Deze tests zijn pas actueel als ze binnen een jaar na de geboorte van uw pup zijn gedaan.

Pointers worden meestal tussen de 10 en 15 jaar oud.

Pointer Mixen

Pointer Mixen

Twee raszuivere honden worden gekruist om design- of gemengde honden te creëren. Fokkers hopen de beste eigenschappen van elk te combineren om het perfecte familie huisdier te produceren.

Het kan dus zijn dat uw puppy niet precies zo wordt als een zuivere Pointer. Dat is waarom het essentieel is dat u houdt vanzowel rassen gebruikt om de kruising te maken.

Zorg ervoor dat je veel onderzoek doet, zodat je weet wat je kunt verwachten van de Pointer mix die je overweegt te kopen.

De Pointer/Border Collie Mix

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is de Pointer/Border Collie mix een kruising tussen een Pointer en een Border Collie!

Beide rassen honden zijn gefokt om te werken, dus de pups zullen veel energie hebben en veel beweging nodig hebben.

Bovendien zijn deze rassen trainbaar en vinden ze het heerlijk om een taak te hebben.

Dat maakt de Pointer/Border collie mix de perfecte metgezel als u houdt van activiteiten zoals hondenbehendigheid en veldsporten.

De Labrador/Pointer mix

De Labrador/Pointer mix is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Pointer. Deze mix is een lief, intelligent en trouw ras dat een geweldig gezinshuisdier is.

Deze pups zijn echter geen couch potatoes!

Beide rassen zijn atletische werkhonden die veel beweging en spel nodig hebben om ze gelukkig te houden. Bovendien is deze mix uiterst gemakkelijk te trainen en gedijen ze bij werk om te doen.

Dit zijn grote honden, die uitgroeien tot ongeveer 23 inch bij de schouder en tussen de 50 en 85 pond wegen. Ze moeten dus in een groot huis wonen met veel buitenruimte.

De Boxer/Pointer mix

ABoxer/Pointer kruising komt niet bijzonder vaak voor, maar je kunt er een tegenkomen in een reddingscentrum.

Deze kruising is groot en energiek, soms grenzend aan hyper! Dat betekent dat je een huis nodig hebt met veel ruimte binnen en buiten om deze pup gelukkig te houden.

De Boxer Pointer mix is geschikt voor een buitenshuis huishouden dat zich bezighoudt met familiewandelingen of frequente bezoeken aan het platteland en het strand. Deze pups zijn trainbaar, maar houd er rekening mee dat ze eigenzinnig kunnen zijn en hun eigen gang zullen gaan als ze niet van jongs af aan gesocialiseerd en opgevoed worden.

De Boingle

De intrigerende naam Boingle is een kruising tussen een Pointer en een Beagle.

De Boingle is een middelgrote hond met een lieve en speelse persoonlijkheid. Deze pups zijn graag in de buurt van mensen, inclusief kinderen.

De vacht van de Boingle is meestal kort, maar ze hebben wel de neiging om het hele jaar door matig te verharen.

Het zijn energieke honden die graag spelen en gemakkelijk te trainen zijn en graag nieuwe dingen leren, waaronder kunstjes!

Trek voldoende tijd uit om uw Boingle te verzorgen en te oefenen als u dit kruisingsras kiest als uw nieuwe viervoeter.

De Pudelpointer

De Pudelpointer is een kruising tussen een Pointer en een Poedel en als ras erkend door de AKC.

Deze pups komen oorspronkelijk uit Duitsland. Ze zijn genetisch gezond, maar het ras kan gevoelig zijn voor heupdysplasie, dus u moet er zeker van zijn dat uw pup en zijn/haar ouders een heupscore hebben gekregen van een gekwalificeerde dierenarts.

De vacht van de Pudelpointer varieert van glad en kort, ruw of ruw en komt in kleuren variërend van lichtbruin tot gitzwart. Sommige hebben kleine witte aftekeningen. Deze pups zijn seizoensgebonden en vereisen regelmatige, wekelijkse verzorging met af en toe een bad om ze er goed uit te laten zien.

De Pudelpointer is een jachtras en heeft als zodanig veel en regelmatig beweging nodig. Pups spelen graag in een omheinde achtertuin of wandelen meerdere keren per dag. Ze zijn ook zeer trainbaar en leren graag kunstjes!

Bovendien houden Pudelpointers van water. Activiteiten die een briljante manier kunnen zijn om uw hond beweging te geven zijn sporten als behendigheid, rally en gehoorzaamheid.

Is een Pointer Mix geschikt voor mij?

Dus, is een Pointer mix de juiste keuze voor uw gezin?

Als je kleine kinderen hebt die waarschijnlijk met je hond willen rotzooien, is een Pointer mix waarschijnlijk niet de beste keuze.

Ook zijn Pointer mixen meestal levendige, middelgrote tot grote honden die veel ruimte nodig hebben. Om die reden, als u in een klein appartement of een huis zonder buitenruimte woont, is een Pointer mix misschien niet geschikt.

U zult veel vrije tijd moeten besteden aan het oefenen, trainen en verzorgen van uw hond. Bovendien zal een Pointer mix gelukkiger zijn als u het grootste deel van de dag thuis bent, omdat ze last kunnen hebben van verlatingsangst.

Heeft u een Pointer mix? Vertel ons dan alles over hem of haar! Deel je verhaal met ons in het commentaarveld hieronder.

Referenties en bronnen

Buzhardt, L., DVM, “Designer Dog Breeds,” VCA Animal Hospital, 2016.

Adams, J., et al., “Genetics of Dog Breeding,” Scitable by Nature, 2008.

Blue Cross, “Bloat in Dogs”