Poedelmengsels – De meest populaire Doodle honden

Wat zijn de beste poedelmengsels?

Poedel mix ras honden hebben allemaal één Poedel ouder en één ouder van een ander ras. Vaak bekend als Doodles, behoren Poedelmixen tot de meest populaire designer honden wereldwijd. De zeer intelligente, weinig verharende Poedel is er in drie maten: Standaard, Miniatuur en Toy, dus Poedelmixen kunnen sterk variëren in gewicht en hoogte.

Van de kleine Yorkipoo tot de gezinsvriendelijke Goldendoodle, er is een Doodle voor de meeste ruimtes en levensstijlen. De meest bekende en populaire poedelmix is de Labradoodle, op de voet gevolgd door de Cockapoo en de Maltipoo. Er zijn zelfs zachte reuzendoedels zoals de Bernedoodle.

Inhoud

Doodles moeten regelmatig geknipt en geborsteld worden om die krullen uit de ogen van de hond te houden en ervoor te zorgen dat hun vacht niet mat wordt. U kunt dit thuis leren, of betalen om uw Doodle om de paar weken professioneel te laten verzorgen. Hier wordt een Doodle geduldig geschoren:


Doodle Devotion: Wat is er zo geweldig aan de Poedel Mix?

We zullen zo meteen kijken naar de hypoallergene vacht van Doodles, maar hoewel dat een van de aantrekkelijke kanten van de Poedelmix is, is het zeker niet het belangrijkste. Het Poedel temperament en de krullen voegen wat echt canine charisma toe aan de genetische mix in Poedel kruisingen.

Vergeleken met sommige van onze andere zeer populaire rassen, zoals Labradors, zijn Poedels over het algemeen wat gereserveerder en rustiger. Dit maakt ze gemakkelijker te beheren, vooral rond senioren of kleine kinderen. Hun werkachtergrond (de oorspronkelijke Poedels waren retrievers) betekent dat ze zowel slim als gemakkelijk te trainen zijn. En hoewel deze eigenschappen niet de katalysator waren voor de komst van de Doodle op de hondenscène, zijn ze wel de reden dat de Poedel mix floreert.

Een korte geschiedenis van poedelmengsels

Poedelmengsels behoren tot de meest populaire honden ter wereld. Kijk naar een willekeurige “best of” lijst, en je zult waarschijnlijk op zijn minst een handvol Poedelmixen op de eerste plaats zien staan. Dus wanneer zijn deze honden zo populair geworden?

Het begon allemaal in de jaren 1950. Een fokker kruiste een Cocker Spaniel met een Dwergpoedel. En de Cockapoo was geboren. Dan, in de jaren 1980, kruiste een Australische fokker genaamd Wally Conlon een Labrador Retriever met een Standaard Poedel. Hij werkte destijds voor een organisatie van geleidehonden en hun doel was een geleidehond te creëren die kon leven in gezinnen met allergieën voor hondenschilfers.

Wally Conlon had de Labradoodle gemaakt! en terwijl dit nieuwe ras geen groot succes was als geleidehond, nam zijn aantrekkingskracht als gezelschapshond snel toe. Toen dit nieuwe zogenaamde “hypoallergene hondenras” bekend werd, steeg de vraag enorm. De rage voor hybride of “designer” honden begon in alle ernst.

Laten we de hypoallergene claims voor deze honden eens nader bekijken en zien of ze kloppen.

Zijn Doodles Hypoallergeen?

We vervellen allemaal, oude huidcellen schilferen van het oppervlak van ons lichaam en worden vervangen door nieuwe cellen van onderaf. Honden en katten zijn niet anders. De term voor al die oude huidcellen die van hun lichaam afschilferen is huidschilfers. En het zijn de huidschilfers van honden die bij sommige gevoelige mensen een hondenallergie veroorzaken.

Wij denken dat de allergie voor haar of vacht is, maar eigenlijk is dat niet zo. De huidschilfers plakken aan het haar en wanneer het haar uitvalt en door je huis zweeft, zitten er huidschilfers aan vast. Dat veroorzaakt bij sommige mensen niezen, tranende ogen en erger.

Honden die erg krullend haar hebben, hebben de neiging niet veel te verharen. Dat kan komen door een gebrek aan ondervacht, en deels omdat het haar dat wordt uitgescheiden, vast komt te zitten tussen de strakke krullen en op de hond blijft, in plaats van op uw kleren en in uw huis terecht te komen. Daarom kunnen sommige mensen die gevoelig zijn voor huidschilfers van honden, met poedels leven. Maar hoe zit het met Poedelmixen? Erven alle Doodles deze geringe verharingsneiging?

Verharen Doodles?

Niet alle poedelmengsels verharen weinig. Het hangt af van de mate van krul in hun vacht. Doodle puppies kunnen variëren van zeer strakke krullen, zoals hun Poedel ouder, tot meer ontspannen krullen, of zelfs vrij rechte vacht. Er zijn geen garanties, zelfs niet bij een eerste generatie kruising.

En als je een Doodle met een Doodle kruist, kunnen de resultaten nog variabeler zijn. Hoe meer Poedel in je Doodle, hoe strakker de krul! Maar nogmaals, er zijn geen garanties.

Over het algemeen zal een eerste generatie Poedelkruising – dat is een zuivere Poedel ouder en een zuivere ouder van een ander ras – genoeg krul hebben om minder te verharen dan de niet-Poedel ouder. Maar als u erg lijdt aan hondenallergieën, moet u echt voorzichtig zijn met de veronderstelling dat een Doodle voor u zal werken. Breng enige tijd door met andere Doodles met dezelfde afstamming, voordat u een Poedelmix in huis haalt.

Zijn Poedelmixen gezond?

Uw eigen gezondheid is belangrijk, maar hoe zit het met de gezondheid van uw hondenvriend? Poedelmengsels zijn over het algemeen heel gezond. In feite hebben de kleinere poedelrassen een langere levensduur dan veel andere rassen.

Ooit werden honden op shows beoordeeld door hun uiterlijk af te zetten tegen een standaard. Je kon uitkruisen met een ander ras en zolang de resulterende puppies voldeden aan de rasstandaard, kon je winnen op elke hondenshow. De praktijk van het sluiten van rassenregisters verbood effectief uitkruisen, en als gevolg daarvan hebben veel rashonden tientallen jaren lang geleden onder langdurige inteelt. Deze inteelt heeft het regelmatig voorkomen van nieuwe ziekten in onze hondenfokkerij mogelijk gemaakt.

Gekruiste pups zoals Doodles, komen uit een veel bredere genenpoel en zo worden sommige van de risico’s veroorzaakt door inteelt verminderd. Er zijn echter nog steeds enkele ziekten die beide ouderrassen van sommige van onze Poedelmixen gemeen hebben. Daarom geven we u hieronder individuele gezondheidsinformatie over de Poedel mix rassen

Als je eenmaal hebt gekozen voor een Poedelmix pup, moet je je keuzes beperken! Wat is het beste? Een Dorkie, een Chorkie of een Shorkie? En hoe kun je kiezen tussen een Schnoodle, een Whoodle en een Bordoodle? Het is moeilijk, daar zijn we het over eens. Maar, deze lijst van de meest populaire poedelmengsels maakt het wat makkelijker!

Laten we een gedetailleerde blik werpen op onze top 20 Poedelmengsels. Plus, links naar tal van andere geweldige Poedelmengsels!

Verschillende soorten Poedelmixen – De Top 20

De huidige populaire Poedelmengsels zijn er in alle maten! Veel Poedelmengsels zijn zelfs populaire teddybeerhonden! We bekijken hier alle maten Poedelmixen die je kunt krijgen.

Van grote Poedel mixen tot standaard Poedel mixen. Mini Poedel mixen tot de allerkleinste speelgoed Poedel mix honden.

Poedel mix pups tot Poedel mix honden. We hebben hieronder samenvattingen van enkele van de beste Poedelmixen. Dus laten we beginnen!

Labradoodle

De Labradoodle, AKA de eerste bekende hybride hond. Deze designer hond was vanaf het begin populair.

Immers, de Labrador Retriever, een van de raszuivere ouders van deze hond, is al 26 jaar achtereen de populairste huishond in Amerika!

zwarte labradoodle - een van de meest populaire poedel mixen
De Labradoodle is een van de populairste Poedelmengsels.

Maar, de populariteit van de Labradoodle had wat hulp! De film genaamd Marley & Me kwam uit in 2008. Bovendien werd een van de sterren, Jennifer Aniston, gezien terwijl ze een schattige pluk geel krullend haar Labradoodle bij zich had.

Dat bezegelde de deal. De Labradoodle was hier om te blijven.

Zoals we hierboven al zeiden, is het moeilijk te voorspellen hoe een hond van een gemengd ras zal worden. Dus, om het uiterlijk van een Labradoodle te voorspellen, kijk naar de ouderrassen!

Labradoodle Gezondheid

Een ander belangrijk punt om naar te kijken is de gezondheid van dit gemengde ras. Gemengde rassen kunnen nog steeds vatbaar zijn voor de aandoeningen die hun ouders treffen. Zorg er dus voor dat je een gerenommeerde fokker kiest die gezondheid voorop stelt.

Enkele van de genetische problemen die de Labradoodle kunnen treffen zijn:

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Epilepsie
 • Oogproblemen
 • Patellaire luxatie
 • Hartproblemen
 • Oorinfecties

Goldendoodle

De Goldendoodle is een kruising tussen een Golden Retriever en een Poedel.

Met deze Poedel mix ras, heb je de kans om te genieten van een hond met twee van de meest gewenste canine eigenschappen.

De Goldendoodle kan een weinig verharende, bijna hypoallergene vacht erven. Maar ook een echt vrolijk, vriendelijk, “familie hond” temperament.

poedelmixen

Goldendoodles zijn er in standaard en mini maten.

Goldendoodle gezondheid

Zoals bij elk gemengd ras moet u vertrouwd raken met de gezondheidsaandoeningen die de ouderrassen kunnen treffen.

Kijk uit voor de volgende problemen bij Goldendoodles:

 • Kanker
 • Heupdysplasie
 • Progressieve retinale atrofie
 • Bloat

Laten we verder gaan met onze derde poedel mix.

Cockapoo

De Cockapoo is de eerste echte designer hond. Maar is ook aantoonbaar ’s werelds meest populaire hybride hond.

poedel mixen

De Cockapoo heeft een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1950. Het is dus ook een stabieler hybride hondenras met vele generaties succesvolle kruisingsnesten onder de riem.

Ze zijn ook verkrijgbaar in standaard- en speelgoedmaten, net als de Goldendoodle.

Cockapoo Gezondheid

Als u overweegt een Cockapoo aan te schaffen, let dan op de volgende gezondheidsaandoeningen.

 • Lymfoom
 • Oogziekten
 • Tussenwervelschijf ziekte
 • Hartproblemen
 • Heupdysplasie
 • Diabetes
 • Bloedziekten

U kunt meer lezen over de mogelijke gezondheidsproblemen die Cockapoos kunnen vererven in onze hoofdgids voor Cockapoos, gelinkt aan de tabel onderaan deze pagina.

Bichon poedel

De Bichon Poedel, Poochon, of Bich Poo is een kruising tussen een Bichon Frise en een Poedel. Dit is een kleinere mix die of een miniatuur of een speelgoed poedel gebruikt.

Bichon Poedel mix

Deze schattige poedel mix kreeg zijn start in Australië in de jaren 1990.

Dit Poedelmix ras kwam uit de startblokken met een schattige, energieke persoonlijkheid. Het maakte hen onmiddellijk geliefd bij iedereen die ze ontmoetten.

Bichon Poedel Mix Gezondheid

Helaas is de Bich Poo, net als elke andere hond, vatbaar voor enkele gezondheidsaandoeningen. Bekijk er hieronder enkele:

 • Progressieve retinale atrofie
 • Cataract
 • Tandvleesontstekingen
 • Patellaire luxatie
 • Heupdysplasie
 • ziekte van von Willebrand
 • Sebaceous adenitis

Maltipoo

De Maltipoo is een gelukkige kruising tussen een Maltezer en een Poedel. Dit is nog zo’n kleine poedelmix met grote persoonlijkheden.

Maltipoo pup

De Maltipoo is een vrij nieuwe hybride hond. Maar beide ouderhonden zijn echt oude hondenrassen en goed ingeburgerd elk in hun eigen recht.

Gezondheid van de Maltipoo

Hoe verhoudt de gezondheid van de Maltipoo zich tot de andere poedelmengsels die we hebben bekeken?

Als je voor deze kruising kiest, let dan onder andere op de volgende zaken.

 • Mitralisklep verzakking
 • Hersenziekten
 • Progressieve retinale atrofie
 • Epilepsie
 • Gezamenlijke problemen

Teacup Maltipoos kunnen lijden aan enkele bijkomende problemen zoals breekbare botten, onjuiste botontwikkeling en zachte plekken op hun schedel.

Westiepoo

De Westiepoo is het product van een kruising van een West Highland Terrier met een Poedel. Meestal wordt een Dwergpoedel gebruikt.

Deze hond is populair bij gezinnen omdat de Westiepoo heel goed overweg kan met kinderen.

Zoals bij veel gemengde rassen is de oorsprong van de Westiepoo niet duidelijk. Maar fokkers geloven dat hij in de jaren 1970 is ontstaan.

Gezondheid van de Westiepoo

Net als elke andere poedelmix is de Westiepoo gevoelig voor enkele specifieke gezondheidsproblemen.

We hebben er hieronder een paar opgesomd:

 • Hypoadrenocorticisme
 • Bloat
 • Atopische dermatitis

Pomapoo

Een Pomapoo is een kruising tussen een Pomeriaan en een speelgoedpoedel.

poedelmixen

Zowel de Pomeriaan als de Poedel zijn oude en gerespecteerde rashondenrassen. Ze hebben veel intelligentie en grote atletische vaardigheden.

De Pomapoo heeft waarschijnlijk een hybride vacht die niet hypoallergeen is. Hybride vachten verharen meestal.

Pomapoo Gezondheid

Enkele van de gezondheidsaandoeningen waar een Pomapoo vatbaar voor kan zijn, zijn:

 • Cataract
 • Progressieve retinale atrofie
 • Hypothyreoïdie
 • Heupdysplasie
 • Patellaire luxatie
 • Tracheale instorting
 • Tandheelkundige problemen

Om meer te lezen over de gezondheidsproblemen die een Pomapoo kan erven, bekijk de link in onderstaande tabel.

Heilige Berdoodle

Een Sint Berdoodle is een kruising tussen een Sint Bernard en een Poedel.

Dit type van de Poedelmixen kan eigenlijk helemaal teruggaan tot de jaren 1880.

Zelfs wanneer de Sint Berdoodle wordt gemengd met de natuurlijke vorstelijke reserve van de Poedel, wordt het een liefdevolle familiehond.

Dus wat kun je verwachten in termen van gezondheid?

Saint Berdoodle Gezondheid

Net als elke andere poedelmix zijn er enkele ongelukkige gezondheidsproblemen waar u op moet letten. Bekijk er enkele in onze onderstaande lijst.

 • Bloat
 • Heupdysplasie
 • Oogproblemen
 • Oververhitting
 • Heupdysplasie
 • Epilepsie
 • ziekte van von Willebrand

Cavapoo

Een Cavapoo is een kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniel en een Poedel.

poedel mixen

Ook deze honden zouden in de jaren negentig uit Australië naar ons zijn gekomen.

Ze kunnen goede huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen. Dat komt omdat ze speels, leuk en lief zijn.

Maar er zijn enkele belangrijke gezondheidscontroles die de ouderrassen nodig hebben als je deze mix overweegt.

Cavapoo Gezondheid

Als u dit ras overweegt, zorg er dan voor dat de Cavalier ouder gecontroleerd is op hartproblemen en syringo myelia.

Enkele andere problemen waar het vatbaar voor is zijn:

 • Ziekte van Addison
 • ziekte van von Willebrand
 • Legg-Calve Perthes
 • Epilepsie
 • Heupdysplasie
 • Luxerende patella’s

Newfypoo

Een Newfypoo is een kruising tussen een Newfoundland en een Poedel.

Dit is een van de nieuwere vertegenwoordigers van de in de States geboren Poedelmixen. Dit hybride ras kan dus zo recent zijn als 2009!

Een grote kwaliteit van deze Poedelmix rassen is dat ze waarschijnlijk weinig verharen. Dus als je last hebt van allergieën, doe je het misschien goed met een Newfypoo.

Maar je hebt misschien wat hulp nodig van professionele trimmers als die vacht begint uit te groeien!

Newfypoo Gezondheid

Zoals altijd moet je je informeren over de gezondheidstoestand van de ouders.

Enkele van de problemen waar het Newfypoo ras vatbaar voor is omvatten:

 • Oogproblemen
 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Patellaire luxatie
 • Hartkwalen
 • Diabetes
 • Epilepsie

Om meer te lezen over deze en de andere gezondheidsproblemen die dit ras kunnen treffen, bekijk onze complete Newfypoo gids.

Whoodle

Een Whoodle is een kruising tussen een Wheaten Terrier en een Poedel.

Deze Poedel mix rassen hebben over het algemeen een vrolijk, speels temperament. Het zijn dus geweldige familiehonden.

Whoodle - een Wheaten Terrier Poedel mix

Een belangrijk ding om te weten over de Whoodle is dat de Wheaten Terrier afkomstig is uit het koele klimaat van Ierland.

Ze doen het het beste in koelere klimaten waar het risico van oververhitting gering is.

Whoodle gezondheid

Naast oververhitting zijn er nog andere problemen waar de Whoodle gevoelig voor is.

Deze problemen omvatten:

 • Schildklier problemen
 • Bload
 • Heupdysplasie
 • Eiwitverspillende aandoeningen

Lees meer over deze aandoeningen in onze Whoodle gids als je overweegt deze mix in je gezin op te nemen.

Bernedoodle

Een Bernedoodle is een flinke kruising tussen een Berner Sennenhond en een Poedel.

Bernedoodle - de Berner Sennenhond Poedel mix

De Berner Sennenhond heeft een dikke vacht in een koud klimaat. Uw Bernedoodle kan dus waarschijnlijk niet goed tegen warmte, wat belangrijk is om in overweging te nemen.

Qua persoonlijkheid kunt u van de Bernedoodle een actieve, intelligente en gezellige familiehond verwachten. Maar hoe zit het met zijn gezondheid?

Gezondheid van de Bernedoodle

Enkele problemen waar de Bernedoodle mix vatbaar voor is zijn:

 • Epilepsie
 • Hypoglykemie
 • Ziekte van Addison
 • Progressieve Retinale Atrofie
 • Heupdysplasie
 • Bloat

Rottle

Een Rottle is een kruising tussen een Rottweiler en een Poedel.

De Rottweiler en de Poedel staan nek-aan-nek op de lijst van de American Kennel Club van meest populaire hondenrassen! Ze staan respectievelijk op de 8e en 7e plaats!

poedel mixen

Dit type van de Poedelmixen zal waarschijnlijk niet veel verharen. Ze zijn zeer gehecht aan “hun” mensen en hebben een hekel aan alleen-zijn.

Rottle Gezondheid

Maar, zoals elke poedelmix, hebben ze enkele belangrijke gezondheidsproblemen.

Maak uzelf vertrouwd met de volgende gezondheidsproblemen voordat u een Rottle aanschaft:

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Hartaandoeningen
 • Progressieve retinale atrofie
 • Botkanker
 • Patellaire luxatie

Bordoodle

Een Bordoodle is een kruising tussen een Border Collie en een Poedel.

Deze Poedel mix rassen kunnen een voorkeur hebben voor de hoge energie herdershond die de Border Collie is. Of de zeer intelligente jachthond die de Poedel is.

Hoe dan ook, je krijgt waarschijnlijk een zeer interessante en boeiende pup!

Dus, hoe zit het met hun gezondheidsproblemen?

Bordoodle Gezondheid

De Bordoodle is helaas vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen. Deze omvatten:

 • Epilepsie
 • Heupdysplasie
 • Vroegtijdige doofheid
 • Door inspanning veroorzaakte instorting
 • Collie Oogafwijking

Als u deze mix overweegt, lees dan hier meer over hun gezondheidsproblemen. Zorg ervoor dat uw fokker de ouderhonden heeft getest.

Boxerdoodle

Een Boxerdoodle is een kruising tussen een Boxer en een Poedel.

Zowel Boxers als Poedels zijn top keuzes voor service en therapie honden werk. De Boxerdoodle kan dus een geweldige huisdierkeuze zijn als je een werkhond zoekt met een hoge drive om te dienen.

Het is echter nog steeds een ras dat veel training en socialisatie vereist.

Boxerdoodle Gezondheid

Enkele van de gezondheidsproblemen waar Boxerdoodle ouders over moeten leren zijn:

 • Gewrichtsproblemen
 • Bloat
 • Hartproblemen
 • Brachycephalic synrome
 • Ziekte van Cushing

Yorkipoo

Een Yorkipoo is een kruising tussen een Yorkshire Terrier en een Poedel. Onder de poedelmixen zal dit zeker een tengere pup zijn.

Yorkipoo - De Yorkshire Terrier Poedel mixen

Yorkipoo honden zijn waarschijnlijk levendig en energiek. Ze hebben een natuurlijk vertrouwen dat u het gevoel geeft van een “grote hond in een klein hondenlichaam.”

Maar aan welke gezondheidsproblemen lijdt dit kleinere ras?

Yorkipoo Gezondheid

Dit zijn populaire kleine honden. Maar als u er een bezit, moet u bekend zijn met de volgende problemen:

 • Gewrichtsaandoeningen
 • Epilepsie
 • Hypothyreoïdie
 • Oogproblemen
 • Hypoglykemie
 • Ingestorte luchtpijp

Shihpoo

Een Shihpoo is een kruising tussen een Shih Tzu en een Poedel. Dit zijn ook kleine poedelmixen die naar verluidt slim, speels, actief en energiek zijn.

poedelmixen

Als uw gezin oudere kinderen omvat, kunnen Shihpoo Poedelmix pups een goede aanvulling zijn op het gezinsleven.

Shihpoo Gezondheid

Dus, als je overweegt een Shih Poo in je gezin op te nemen, laten we dan eens kijken op welke gezondheidsaandoeningen je moet letten.

Je moet jezelf vertrouwd maken met het volgende:

 • Ademhalingsproblemen (vooral die met een kortere snuit)
 • Oogproblemen
 • Nierproblemen
 • Blaasstenen
 • Ziekte van Cushing

Schnoodle

Wat krijg je als je een Schnauzer kruist met een Poedel? Een Schnoodle! En als er één hond op zijn naam lijkt, dan is het deze wel!

Schnoodle - De Schnauzer Poedel mixen

Net als de Cockapoo werd de Schnoodle voor het eerst gefokt in de jaren 1980. Hij groeit in populariteit als liefdevolle familiehond.

Hij is verkrijgbaar in zowel standaard als miniatuur maten.

Schnoodle gezondheid

Schnoodles zijn steeds populairder wordende honden. Maar als je er een overweegt, moet je je bewust zijn van de volgende mogelijke gezondheidsproblemen:

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Oogproblemen
 • Hart- en leveraandoeningen
 • Epilepsie
 • Obesitas

Peekapoo

De Peekapoo heeft misschien wel de meest schattige naam van alle poedelmengsels. Deze hond is een kruising tussen een Pekinees en een Poedel.

poedelmixen

Deze honden zijn kleine pluizige handenvol. Ze zijn liefdevol en gezinsgericht met een natuurlijk streven naar de dichtstbijzijnde beschikbare schoot.

Maar, vanwege hun kleine formaat en neiging om onder de voet te lopen, zijn dit misschien niet de beste honden als je nog jonge kinderen in huis hebt.

Peekapoo Gezondheid

Als kleinere honden heeft de Peekapoo dus wat extra zorg nodig. We hebben gezien dat ze niet altijd het beste zijn met jongere kinderen, omdat ze erg kwetsbaar zijn.

Maar je moet je ook inlezen over de volgende problemen:

 • Brachycephalic obstructief luchtweg syndroom
 • Oververhitting
 • Oogproblemen
 • Tandheelkundige problemen

Deze problemen komen van de Pekingees ouder. Ze kunnen worden verminderd door een hond te kiezen met een langere snuit. Veel Peekapoos erven echter de brachycephale problemen van hun Pekingees ouder. U kunt dus beter een andere kleine poedel mix kiezen.

Chipoo

De Chipoo is een recentere toevoeging aan de populaire Poedelmixen. Deze hond is het resultaat van een miniatuur Poedel mix gekruist met een Chihuahua.

chihuahua poedel mix

De Chipoo erft waarschijnlijk het natuurlijke vertrouwen en de leiderschapsdrang van beide ouderhonden. Dit betekent dat deze honden waarschijnlijk nooit zullen beseffen dat ze klein zijn!

De Chipoo zal het goed doen in een gezin met oudere kinderen die veel tijd met hun hond kunnen doorbrengen.

Chipoo Gezondheid

De Chipoo is, net als elke andere poedelmix die we hebben gezien, vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Bekijk er hieronder een paar:

 • Patellaire luxatie
 • Glaucoom
 • Cataract
 • Maagproblemen
 • Overactieve traanklier

Zoveel keuze! Zoveel krullen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende Doodles om uit te kiezen. En die prachtige krullende vacht is een groot kenmerk van ze allemaal.

Vergeet niet dat niet alle poedelmengsels hypoallergeen zijn. In feite is geen enkele hond echt hypoallergeen. Maar sommige honden verharen minder en produceren minder van het eiwit dat allergieën veroorzaakt bij mensen, dan andere. U kunt meer lezen over dit fascinerende onderwerp in ons artikel over hypoallergene honden.

Sommige Doodles lijken op hun poedelouder. Maar sommige lijken meer op de niet-poedelouder. En niemand kan voorspellen welke pup het minst waarschijnlijk allergieën veroorzaakt bij gevoelige mensen. Wat helpt om minder te verharen is een vacht met strakkere krullen. Dat komt omdat de losse haren in hun vacht worden opgesloten, in plaats van door uw huis te zweven.

Als u gevoelig bent voor hondenvacht, is het belangrijk om tijd door te brengen met enkele Poedels en Poedelmengsels om te zien of deze honden een reactie bij u opwekken, voordat u zich vastlegt op een puppy.

Vergeet ook niet dat deze vachten zeer onderhoudsgevoelig zijn. Veel van de Poedelmixen die in asielen terechtkomen hebben een zeer verwaarloosde vacht. Je kunt die krullen niet zomaar de vrije loop laten, of ze beginnen dichte vachtmatten te maken, dus regelmatig borstelen is essentieel.

Lijst van Top 50 Poedelrassen:

Duik in Doodles! Vijftig fantastische Poedelmengsels om te ontdekken! Klik op de links hieronder

Welke poedelmixen zijn het beste?

Als u in een klein appartement woont en niet veel tijd hebt om uw hond uit te laten, past een van de kleinere poedelmengsels, zoals een Yorkipoo, waarschijnlijk beter bij u. Wees echter voorzichtig met kleinere rassen die brachycephale problemen kunnen erven, zoals de Peekapoo.

Voor mensen met een neiging tot allergieën kan een mix waarvan de andere ouder ook weinig verharend is – een Schnoodle bijvoorbeeld – een betere kans geven op een puppy die weinig verhaart.

Maar vergeet niet dat er geen absoluut hypoallergene honden bestaan. Sommige allergische mensen kunnen de nabijheid van een hond niet verdragen.

Voor actieve gezinnen met oudere kinderen is de plezierige Labradoodle een goede keuze. Deze honden genieten meestal van lange wandelingen, zwemmen en het apporteren van een bal.

Vergeet niet dat Poedel mix pups met platte gezichten last kunnen hebben van ademhalingsproblemen. Voor een gezonde hond die zich bij warm weer goed kan koelen, kies altijd voor een hond met enige lengte aan zijn snuit.

Welke Poedelmix heeft jouw voorkeur?

Heb jij een voorkeur voor een bepaalde Poedelmix? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder!

Als je hebt gekozen voor een kleine Poedelmix, bekijk dan zeker onze kleine hondennamengids!

Bronnen

Pepelko, K., “‘I’ve Done a Lot of Damage,’ Says Creator of the First Designer Dog,” One Green Planet, 2014.
Buzhardt, L., DVM, “Designer Dog Breeds,” VCA Animal Hospital, 2016.
Mooallem, J., “Designer Dog-Fights: The Modern Kennel Conundrum,” 2007.
Adams, J., et al, “Genetics of Dog Breeding,” Scitable by Nature, 2008.
COC, “Alles over Cockapoos,” Cockapoo Owners Club UK, 2015.