Pekingees Mopshond Mix – Is deze kruising geschikt voor uw gezin?

Pekingees Mopshond Mix

De Pekingees Mopshond mix wordt ook wel Puginees en Peke-a-pug genoemd.

Deze kleine honden worden gewoonlijk beschreven als sociaal, speels en vriendelijk. Veel mensen vinden ze geweldige familiehonden vanwege hun vrolijke persoonlijkheden en liefde voor menselijk gezelschap.

Ze hebben geen uitgebreide verzorging nodig, en ze doen het goed in kleine ruimtes zoals appartementen.

De extreme bouw (vorm) van de Mopshond kan deze kleine hybriden echter ook in gevaar brengen voor levenslange gezondheidsproblemen.

Daarom hebben we deze complete Pekingees Mopshond mix gids samengesteld om je te helpen een volledig geïnformeerde beslissing te nemen over het thuisbrengen van een mopshond.

Waar komt de Pekingees Mopshond Mix vandaan?

De Pekingees Mopshond Mix is de pup van een Pekingees en een Mopshond.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de Morkie – een schattige Maltezer Yorkie mix.

De Pekingees is een oud Chinees ras. Nieuw genetisch onderzoek heeft bevestigd dat de Pekingees een van de oudste nog bestaande hondenrassen is.

Eeuwenlang konden deze honden alleen eigendom zijn van leden van de Chinese adel. In 1860 veroverden Britse en Franse troepen echter het paleis waar de bejaarde tante van de keizer woonde. Zij pleegde zelfmoord toen de troepen binnenkwamen en liet haar vijf Pekingeesjes achter.

De honden werden uit het paleis gehaald door Lord John Hay, die er twee aan zijn zuster gaf. Een van de honden werd gegeven aan Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk.

Andere Pekingeesjes werden om verschillende redenen aan mensen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gegeven, totdat er uiteindelijk genoeg waren om de westerse landen te gaan bevolken.

De Mopshond komt ook oorspronkelijk uit China. Chinese keizers hadden ze in hoog aanzien. Ze leefden vaak een luxe leven.

Later verspreidden Mopshonden zich over vele landen in Azië. Ze werden gefokt door Tibetaanse monniken en gehouden als huisdieren.

Uiteindelijk werd de Mopshond geëxporteerd naar Europa, waar hij populair werd bij royalty’s.

De eerste Pekingees Mopshond Mixen

De Pekingees Mopshond mix is de pup van deze twee rassen, waardoor het een gemengde rashond is. Omdat het een gemengd ras is, zijn de eigenschappen en genetica van deze hond niet in steen gebeiteld. Ze kunnen elke eigenschap van elke ouder erven.

Veel mensen beweren dat deze willekeurige vererving gemengde rassen tot slechte honden maakt om te bezitten. Zij beweren dat deze honden onvoorspelbaar zijn, en dat je nooit weet wat je krijgt.

Er wordt ook beweerd dat deze honden waardeloos zijn omdat ze geen stamboom hebben en geen deel uitmaken van een “officieel” ras.

Honden van gemengde rassen zijn echter vaak gezonder dan hun raszuivere soortgenoten.

Alle rassen waren op een bepaald moment “gemengde rassen” voordat de mens ze een definitieve naam gaf.

Leuke feiten over de Pekingees Mopshond Mix

Hoewel de Pekingees niet op een wolf lijkt, zijn ze genetisch gezien een van de rassen die het dichtst bij de wolf staan.

Keizer Lingdi van Han maakte zijn favoriete Pekingees lid van de edele katten, waardoor hij boven de meeste mensen in het land kwam te staan.

De Pekingees wordt soms “De Mouwhond” genoemd, omdat keizers ze in hun mouw droegen.

Het collectieve naamwoord voor een groep Pugs is een mopperkont!

Pekingees Mopshond Mix Uiterlijk

Omdat de Mopshond een gemengd ras is, kan hun uiterlijk nogal verschillen van hond tot hond.

Gewoonlijk wegen deze honden tussen 7-18 pond en staan ze op 6-14 centimeter hoog bij de schouder. Uitersten buiten dit bereik zijn natuurlijk niet ongewoon.

Deze honden hebben waarschijnlijk de korte neus van hun beide ouders. Het zijn korte en stevige honden met grote, ronde ogen.

Hun vacht kan kort, middellang of lang zijn en kan vloeiend zijn zoals die van de Pekingees of dicht zoals die van de Mopshond.

Ze komen in verschillende kleuren voor, waaronder reebruin, bruin en zwart. Vaak hebben ze de donkere maskers van de Mopshond.

Pekingees Mopshond Mix Temperament

Pekingees Mopshond mixen zijn ontspannen en kalm. Ze zijn niet erg energiek.

Ze zijn zeer aanhankelijk en kunnen goed overweg met kinderen. Ze hebben echter vaak niet de energie om goede speelkameraadjes te zijn.

Ze kunnen nogal kefferig zijn en wat waakinstincten vertonen. Deze honden kunnen eventueel goede waakhonden zijn.

Qua training kan de Mopshond koppig zijn. Ze zijn gefokt als gezelschapshonden, niet als werkhonden, en zijn niet zo trainbaar als veel andere rassen. Ze reageren echter wel goed op lekkers en lof, wat het trainingsproces kan bevorderen.

De Pekingees Mopshond mix is niet bijzonder agressief. Als ze goed gesocialiseerd zijn, schieten ze goed op met de meeste mensen en huisdieren.

Training van uw Pekingees Mopshond Mix

De Pekingees Mopshond werd niet gefokt om gemakkelijk naar hun eigenaars te luisteren. Ze zijn geen werkras, wat training vervelend kan maken.

Wees geduldig en werk met uw Mopshond tot hij begrijpt wat hij moet doen. Deze honden houden ervan hun baasjes een plezier te doen en reageren goed op positieve bekrachtiging, wat kan helpen bij de training.

Potjestraining kan bijzonder moeilijk zijn. Deze honden hebben kleine blaasjes en moeten zich regelmatig ontlasten. Potjestraining kan maanden of zelfs een heel jaar duren. Geduld is uiterst belangrijk.

Pekingees Mopshond Mix Gezondheid

Zowel Mopshonden als Pekingees honden worden soms beschreven als energiearm. Je hebt misschien gehoord dat ze niet veel beweging nodig hebben. De werkelijkheid is echter bedroevender. Hun platte gezichten maken het voor deze honden moeilijk om gemakkelijk te ademen, en om zichzelf koel te houden tijdens het sporten.

Een Mopshond erft waarschijnlijk deze brachycephale bouw, die ernstig leed en zelfs een vroege dood kan veroorzaken.

Door hun kleine snuit verdragen deze honden geen extreme weersomstandigheden en kunnen ze niet zwemmen. Het is belangrijk ze in de gaten te houden als ze buiten zijn.

Ze zullen waarschijnlijk moeite hebben om bij te blijven tijdens krachtige oefeningen, vooral bij warm weer, dus u zult hun oefening moeten aanpassen aan hun mogelijkheden.

Hun afgeplatte snuit maakt het leven van deze honden niet gemakkelijk. Ze hebben vaak ademhalingsproblemen en kunnen enorm lijden onder deze handicap. Ze hebben vaak het brachycephalic luchtweg syndroom, en het brachycephalic oculair syndroom.

Verdere Pekingees Mopshond Mix Gezondheidsproblemen

Bovenop de problemen veroorzaakt door hun platte gezicht, is de Mopshond gevoelig voor enkele andere aandoeningen.

Door hun lange rug zijn ze vatbaar voor Intervertebrale Discusziekte, wat kan leiden tot pijn en zelfs verlamming.

Ze zijn ook vatbaar voor heupdysplasie en mitralisklepziekte, die beide extreme pijn kunnen veroorzaken en hun levensduur verkorten.

De Mopshond loopt risico op oogproblemen, waaronder droge ogen en staar.

Ze lijken ook vatbaar voor huidproblemen, zoals atopische dermatitis.

Dit ras loopt ook een verhoogd risico op hypothyreoïdie en blaasstenen.

Ten slotte kunnen hun kleine, samengeknepen kaken gemakkelijk overvol raken. Veel Pekingees Mopshond mixen hebben een slecht gebit en ervaren gebitsproblemen.

Zijn Pekingees Mopshond Mixen Goede Gezinshonden?

De persoonlijkheid van deze hond is gemakkelijk te bewonderen, maar het brede scala aan gezondheidsproblemen die hen worden opgelegd door de menselijke fokkeuzes maakt het voor ons onmogelijk om de Mopshond van harte aan te bevelen. Ze zijn eenvoudigweg te ongezond.

Helaas betekent dit ook dat veel Mopshondmixen in opvangcentra terechtkomen, wanneer hun eigenaren de kosten van de diergeneeskundige zorg niet meer kunnen opbrengen.

Als je je zinnen hebt gezet op een Pekingees Mopshond mix pup, overweeg dan om in plaats daarvan een dakloze hond te redden.

Het redden van een Pekingees Mopshond Mix

Bij het redden van een Pekingees Mopshond mix is het van vitaal belang dat u geduldig bent en hem langzaam laat wennen aan zijn nieuwe thuis.

Hoewel deze honden typisch heel vriendelijk zijn, kan het een hele tijd duren voor ze gewend zijn aan hun nieuwe omgeving. In deze aanpassingsperiode kunnen ze angstig zijn en meer blaffen dan normaal.

Wanneer ze zich aanpassen aan hun thuisleven, moet je beginnen met ze te trainen. Als reddingshonden weten ze misschien al een beetje, maar honden zijn niet natuurlijk in het generaliseren, en meestal moeten ze in elke nieuwe omgeving waarin ze passen de regels opnieuw leren.

We zullen aan het eind van dit artikel een lijst opnemen van reddingshonden die gespecialiseerd zijn in Mopshonden, Pekingees, en hun mixen.

Opvoeden van een Pekingees Mopshond Mix Puppy

Bij het opvoeden van een Pekingees Mopshond Mix Puppy is het belangrijk om te onthouden dat de zindelijkheidstraining veel tijd in beslag kan nemen. Deze honden hebben een zeer kleine blaas en moeten veel naar buiten.

Het aanhouden van een strikte routine kan helpen de potjestraining een stuk vlotter te laten verlopen. Met een vaste routine zal uw puppy een gewoonte ontwikkelen om op bepaalde tijden naar het toilet te gaan, wat het voor u gemakkelijker maakt om hem uit te laten wanneer dat nodig is.

We hebben hier een paar voorbeelden van goede schema’s.

Vergeet niet uw puppy correct te voeden. Nu beginnen met goede gewoonten kan wonderen doen in de toekomst.

U zou kunnen overwegen uw puppy een rauw voedsel dieet te geven.

Pekingees Mopshond Mix producten en accessoires

Vanwege hun verkorte gezichten is het van het grootste belang dat deze honden een harnas dragen in plaats van een halsband.

Een halsband kan schade aan de luchtpijp en verstikking veroorzaken. U moet het dus koste wat kost vermijden en in plaats daarvan een goed ontworpen harnas gebruiken.

Omdat deze honden de neiging hebben om veel te liggen, is een hondenbed van goede kwaliteit ook belangrijk.

U moet ook investeren in hoogwaardige trainingstraktaties, omdat u waarschijnlijk veel tijd zult besteden aan het trainen van dit gemengde ras.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Pekingees Mopshond Mix

De Pekingees Mopshond mix is ongezond en moeilijk te vinden. Maar ze hebben ook lieve persoonlijkheden en een lage bewegingsbehoefte, waardoor ze perfect zijn voor senioren en gezinnen die de meeste tijd thuis doorbrengen.

Soortgelijke Pekingees Mopshond mixen en rassen

Helaas betekent de slechte gezondheid van de Mopshond dat we hem niet kunnen aanbevelen als gezinshuisdier.

Als u op zoek bent naar een kleine, liefdevolle hond zonder de gezondheidsproblemen van de Mopshond of de Pekingees, kunt u misschien een van deze rassen overwegen:

Of u kunt deze andere Pekingees mixen bekijken.

Pekingees Mopshond mixen

Er zijn een handvol Amerikaanse rescues die gespecialiseerd zijn in de ouderrassen van dit gemengde ras. Om toegevoegd te worden aan de lijst kunt u ons in het commentaar vertellen over uzelf!

Kentuckiana Pug Rescue
Pug Rescue van Austin
Pug Rescue of Sacramento
Pekingees Rescue Network

Is een Pekingees Mopshond Mix geschikt voor mij?

Vanwege de gezondheidsproblemen van deze hond, kunnen we niet aanbevelen om ze als puppy te adopteren. Echter, het redden van een volwassen hond is een geweldige manier om een dakloze pup een tweede kans te geven.

Referenties en bronnen

Ostrander, Elaine. “Genetics and the Shape of Dogs: Studying the new sequence of the canine genome shows how tiny genetic changes can create enormous variation within a single species.” American Scientist. 2007.

Nicholas, Frank. “Hybride kracht bij honden?” – The Veterinary Journal. 2016.

Bergknut, Niklas. “Evaluatie van intervertebrale schijfdegeneratie bij chondrodystrofe en niet-chondrodystrofe honden met behulp van Pfirrmann grading van beelden verkregen met low-field magnetic resonance imaging.” – American Journal of Veterinary Research. 2011.

Parker, Heidi. “Myxomateuze mitralisklepziekte bij honden: Does size matter?” – Journal of Veterinary Cardiology. 2012.

Koch, Daniel. “Brachycephalisch syndroom bij honden.” – Compendium on Continuing Education for the Practising Veterinarian -North American Edition. 2003.