Pekingees Chihuahua Mix – Is deze kleine kruising de perfecte schoothond?

Pekingees Chihuahua Mix

De Pekingees en de Chihuahua zijn beide speelgoedrassen die populaire gezelschapsdieren zijn. Beide zijn kleine honden die beminnelijk zijn, niet overdreven energiek, en matig trainbaar. Dus, hoe zit het met de Pekingees Chihuahua mix?

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Waar komt de Pekingees Chihuahua Mix vandaan?

Opzettelijke en toevallige kruisingen tussen alle gangbare kleine ‘speelgoed’ hondenrassen vieren hoogtij. Deze kruisingen krijgen vaak schattige namen en deze mix is geen uitzondering. Een Pekingees Chihuahua mix wordt vaak aangeduid als een ‘wang’ of ‘pekachu’.

Toy ‘hybride’ honden werden gecreĆ«erd om te voldoen aan de vraag van mensen die een aantrekkelijk, vriendelijk huisdier zochten, geschikt voor een kleiner huis.

Hoewel het kruisen van rassen in sommige gevallen de meer extreme eigenschappen van beide rassen kan verminderen, zijn de resultaten onvoorspelbaar. Een Pekingees chihuahua mix kan ongezonde eigenschappen erven, zoals een extreem korte snuit (Brachycephalie).

Nu genetische tests voor honden op grote schaal beschikbaar zijn, kunnen veel mensen na het uitvoeren van tests ontdekken dat hun reddingshond overwegend van deze rassen is. Bij gebrek aan tests is het bekend dat pogingen om het erfgoed van een hond te raden op basis van alleen zijn of haar uiterlijk onbetrouwbaar zijn.

Kennis van het ras kan eigenaren helpen de beste keuzes te maken op het gebied van verzorging, training en voeding voor hun pup.

Pekingees Chihuahua Mix Uiterlijk

Een Pekingees Chihuahua mix heeft vaak een lichaamsvorm die het midden houdt tussen beide rassen. Een zekere mate van brachycephalie komt vaak voor. De oren staan zelden volledig rechtop.

Kleur, lengte, type en patroon van de vacht zijn zeer variabel. Ongeacht deze factoren is de vacht vaak dicht en vereist een zorgvuldige verzorging.

Een standaard volwassen gewicht van ongeveer 5 pond is gebruikelijk, maar varieert grotendeels afhankelijk van de grootte van de ouders en vroege voeding.

Als je op zoek bent naar een naam om dit kleine formaat te laten zien, bekijk dan onze complete gids!

Pekingees Chihuahua Mix Temperament

De Pekingees Chihuahua mix is meestal geen extreem actieve of energieke hond, hoewel ze toch wat beweging buitenshuis nodig hebben.

Ze zijn doorgaans beminnelijk en goede metgezellen.

Deze mix is niet de meest opschepperige. Puppy socialisatie en training kan enige volharding vergen voor de beste resultaten. Ze mogen dan wel schattig zijn, maar dat betekent niet dat ze verwend moeten worden!

Training van uw Pekingees Chihuahua Mix

Het is belangrijk om kleine honden te socialiseren en te trainen in plaats van ze met geweld onder controle te houden. Training is niet alleen om uw hond onder controle te krijgen, maar ook om hem te helpen zich veilig te voelen en de ontwikkeling van angst en agressie, die de levenskwaliteit van uw hond verminderen, te voorkomen.

Sommige honden met deze fok zullen een goede behendigheid en uithoudingsvermogen hebben, maar u moet realistisch zijn over de capaciteiten van speelgoedrassen. Ze zijn ontwikkeld met de nadruk op uiterlijk en temperament in plaats van prestaties. Ze kunnen moeite hebben met sommige huishoudelijke obstakels zoals trappen.

Pekingees Chihuahua Mix Gezondheid

Brachycephalie is een semi-dominante genetische eigenschap, dus een pup met een Pekingees ouder zal deze ongewenste eigenschap waarschijnlijk tot op zekere hoogte hebben. Als uw puppy extreme Brachycephalie heeft, vraag dan uw dierenarts om informatie over de mogelijke gevolgen voor zijn of haar gezondheid.

Eigenaren moeten vooral waakzaam zijn in verband met aandoeningen die beide ouderrassen gemeen hebben, zoals cataract, ontwrichte kniekappen, of de noodzaak om pups via een keizersnede ter wereld te brengen.

U kunt van deze kruising een levensduur van meer dan tien jaar verwachten. Een van de voordelen van kleine rassen is dat ze vaak tot ver in hun tienerjaren leven.

De uitzondering op deze regel kunnen honden zijn die een zeer kleine volwassen omvang hebben (minder dan drie pond). Deze honden hebben aanzienlijk meer last van een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen. Pekingezen, Chihuahua’s en mengsels van het formaat “Teacup” worden te koop aangeboden door onverantwoordelijke fokkers en moeten worden vermeden. Vaak zijn puppies die verkocht worden als Teacup, Mini, of Micro Pekingees eigenlijk kruisingen met kleinere rassen zoals de Chihuahua.

Pekingees Chihuahua Mix

Zijn Pekingees Chihuahua Mixen Goede Familie Honden?

Wees voorzichtig bij het selecteren van een ras of kruising met brachycephalie.

Als u een hond met dit erfgoed redt, is het waarschijnlijk dat zij een geschikte gezinshond zullen zijn met de juiste training en verzorging.

Het redden van een Pekingees Chihuahua Mix

Hoewel er geen rescues zijn gewijd aan deze kruising komen ze vaak genoeg voor in algemene rescues, rescues voor kleine honden en rescues voor de twee ouderrassen.

Veel mensen gaan ervan uit dat speelgoedrassen niet te vinden zijn in uw plaatselijke asiel of asiel. Dit is niet altijd het geval. De SPCA heeft een tool waarmee je hun asielen kunt doorzoeken op ras of grootte. Toen ik deze zoekopdracht uitvoerde, bleek dat ze veel toy mixen hadden, waaronder de Pekingese Chihuahua mix.

Er zijn veel opvangcentra voor kleine rassen, maar die zijn meestal klein en lokaal. U kunt er misschien een bij u in de buurt vinden door online te zoeken, of door gebruik te maken van een site als Petfinder.

Het vinden van een Pekingees Chihuahua Mix pup

Speelgoedhond hybride rassen zijn ontegenzeggelijk schattig. Maar sommige fokkers die aan deze vraag voldoen zijn niet humaan of verantwoordelijk. Het is belangrijk om te begrijpen waar uw puppy is gefokt en om niet van een ‘puppy mill’ te kopen.

Puppy mills vermommen zich soms als verantwoordelijke hobbyfokkers of zelfs reddingen. Daarom is het een goed idee om de instelling waar u de pup adopteert te bezoeken. Vermijd het kopen bij dierenwinkels, veilingen of andere tussenpersonen.

Opvoeden van een Pekingees Chihuahua Mix Puppy

Zoals bij elke hond, moet u de gezondheid, voeding, verzorging en sociale behoeften van uw puppy onderzoeken. Volg de richtlijnen voor beide ouderrassen of in het algemeen voor pups van kleine of speelgoedrassen.

Pekingees Chihuahua Mix Producten en Accessoires

Als eigenaar van een kleine hond zijn er een paar producten die ik in het bijzonder wil aanbevelen.

Gezien het kleine formaat en de brede borst van deze mix kan een zacht tuig, zoals de Puppia-serie*, de voorkeur verdienen boven een standaard halsband en riem.

Als uw pup een dichte ondervacht erft, kan het gebruik van een ‘ondervachthark’, zoals deze van RUBOLD*, het ontstaan van klitten voorkomen.

Lichtgekleurde brachycephale honden kunnen “traanvlekken” onder hun ogen ontwikkelen.

Er worden veel producten verkocht om deze vlekken te verminderen, die bleekmiddelen, onnodige geurstoffen en andere stoffen kunnen bevatten. Gebruik voor het schoonmaken rond de gevoelige ogen van uw huisdier alleen een vochtige doek, of door uw dierenarts aanbevolen producten.

Voor-en nadelen van het krijgen van een Pekingees Chihuahua Mix

Afhankelijk van de bouw en de vacht van uw hond, kunt u te maken krijgen met uitdagingen in verband met brachycephalie en het hebben van een dichte of overvloedige vacht. Dit kan inhouden dat u voorzorgsmaatregelen moet nemen om een hitteberoerte te voorkomen.

In de meeste gevallen zal een Pekingees Chihuahua mix een kleine maar robuuste hond zijn die trouw en niet veeleisend is. Een beetje extra zorg met socialisatie en training zal resulteren in een hond die lang leeft, kalm is, en een onmiskenbaar schattige metgezel.

Vergelijkbare Pekingees Chihuahua Mixen en Rassen

Veel mixen van verschillende speelgoedrassen zullen vergelijkbare eigenschappen hebben. Er is geen bijzondere reden om de voorkeur te geven aan ‘hybride’ kruisingen tussen rashonden boven andere kleine rashonden of gemengde rassen die in uw omgeving beschikbaar zijn.

Bekijk deze andere Pekingees mixen!

Pekingees Chihuahua Mix Reddingen

Pekingees Chihuahua mixen zijn beschikbaar in algemene opvangcentra en kunnen vaak worden gevonden via een online zoekopdracht. Het is gebruikelijk dat reddingen van de ouderrassen ook mixen opnemen. Bijvoorbeeld:

Pekingees Rescue (USA)
Chihuahua Adoptie en Redding (USA)

Als u een andere redding kent die aan deze lijst zou moeten worden toegevoegd, geef dan hieronder uw commentaar.

Is een Pekingees Chihuahua Mix geschikt voor mij?

Hoewel sommige mensen specifiek verknocht zijn aan de Pekingees Chihuahua mix, maken ze deel uit van een breed spectrum of speelgoedhond mixen die een schattig uiterlijk, vriendelijk temperament, en bescheiden oefeningseisen combineren. Deze mix en soortgelijke mixen zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine hond die waarschijnlijk minder veeleisend is dan terriers van vergelijkbare grootte en jachthonden.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en bronnen

Bannasch, D. et al, (2010). Lokalisatie van canine brachycephalie met behulp van een cross-ras mapping aanpak, PloS one

Bell, J. et al, (2012). Veterinaire medische gids voor honden- en kattenrassen, CRC Press.

Evans, K. M. et al, (2010). Verhouding van nesten van rashonden geboren door keizersnede, Journal of Small Animal Practice.

Farrell, L. L. et al, (2015). De uitdagingen van de gezondheid van rashonden: benaderingen ter bestrijding van erfelijke ziekten. Canine Genetics and Epidemiology

Gelatt, K. N. et al, (2005). Prevalentie van primaire rasgebonden cataract bij de hond in Noord-Amerika, Veterinaire oogheelkunde

Rooney, N. et al, (2009). Rashondenfokkerij in het VK: een groot welzijnsprobleem? Hosham, UK. Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Voith, V. L., et al, (2013). Vergelijking van visuele en DNA-rasidentificatie van honden en inter-observer betrouwbaarheid, American Journal of Sociological Research.