Peekapoo – Een complete gids voor de pekingees-poedelmix

Peekapoo - Een Complete Gids voor de Pekingees Poedel Mix


De Peekapoo is een kruising tussen de grootogige, vorstelijke Pekingees en de slimme, behendige Poedel. De Pekingees Poedel mix wordt meestal gefokt uit een Miniatuur of Toy Poedel. Deze kleine, aanhankelijke, designer hond heeft dagelijks beweging nodig, maar is geschikt voor de beginnende eigenaar, of familie. Sommige Peekapoos erven de allergeenarme vacht van hun Poedelouder, en ze passen zich allemaal probleemloos aan in een appartement.

De Peekapoo heeft een halflange, golvende vacht, flaporen en wijde ogen. De grootte hangt af van de poedelouder, die een speelgoed- of dwergpoedel kan zijn. Maar de meeste Peekapoos wegen minder dan 20 pond. De meeste zijn geneigd om te blaffen, maar hun persoonlijkheid kan sterk variëren van hond tot hond, en hetzelfde geldt voor hun gezondheid en levensduur!

Inhoud

Vandaag bekijken we of een Peekapoo puppy de juiste keuze is voor uw huis, levensstijl en gezin. We bekijken of deze hybride pups goed zijn met kinderen, gemakkelijk te verzorgen zijn en laten je weten hoe je je eigen Peekapoo kunt vinden.


Peekapoo honden worden steeds populairder als schoothondjes en appartement huisdieren. Maar het kunnen verrassend actieve, energieke honden zijn. Deze kleine metgezel kan een geweldig huisdier zijn, maar het is de moeite waard in gedachten te houden dat ze nog steeds training, beweging en aandacht nodig hebben, net als een groter ras.

Wat is een Peekapoo?

Peekapoo is een schattige naam voor de Pekingees Poedel mix. Als het gaat om liefde, genegenheid en gezelschap heeft de Peekapoo veel te bieden. Deze pluizige kleine teddybeer honden hebben bewezen een geweldige keuze te zijn voor degenen die op zoek zijn naar een kleinere gezelschapshond.

Vaak aangeduid als “designer honden”, hebben kruisingsrassen zoals de Peekapoo soms negatieve connotaties. Sommige hondenrassenmixen hebben er eerder toe geleid dat honden in asielen werden geplaatst wanneer eigenaren zich realiseerden dat ze niet de hond waren die ze verwachtten. De Peekapoo is echter een hybride hondenras dat al een tijdje bestaat; dit prachtige ras is zeker geen voorbijgaande rage.

Er is niets inherent mis met het kruisen van honden om een ras te creëren dat vreugde en geluk brengt aan nieuwe eigenaren, zolang ze niet overmatig gefokt worden. Aan de andere kant zijn er enkele zorgwekkende gezondheidsproblemen die je moet overwegen als je beslist over een zuiver of gemengd ras.

 • Populariteit: Steady since the 1960s
 • Doel: Gezelschap, weinig verharend
 • Gewicht: 10 – 20 pond.
 • Temperament: Ontspannen, liefdevol, energiek
Peekapoo - De Pekingees Poedel Mix

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Peekapoo

De Peekapoo werd ontwikkeld door het kruisen van een volledige Pekingees met een Poedel. De Pekingees en Poedel mix is een van de oudste “designer” hybride honden, waarvan de eerste werd gefokt in de jaren 1950.

Afkomstig uit de Verenigde Staten, werden deze honden oorspronkelijk gefokt in een poging om een weinig verharende hond te creëren die geschikt was voor mensen met allergieën. Zoals met alle kruisingen, kan de Peekapoo variëren in temperament, uiterlijk en gezondheid.

Peekapoo - Een Complete Gids voor de Pekingees Poedel Mix

Leuke feiten over de Peekapoo

Deze Poedel-Pekingees kruising was een van de eerste gemengde rassen ooit gefokt uit een Poedel! Het is dus geen verrassing dat de Peekapoo zo populair is: meer dan de helft van de populairste gemengde honden ter wereld zijn Poedelkruisingen.

Peekapoo Uiterlijk

De Peekapoo heeft hangende oren, een lange staart en een middellange tot lange vacht. De vacht is zijdeachtig, golvend en soms strak gekruld. Hun neuzen variëren van lang tot plat, en hun ogen zijn gewoonlijk vrij donker en breed.

Hoe groot is een Peekapoo?

Schattige Peekapoo pups zijn klein, maar hoe groot wordt een Peekapoo? Poedels zijn er in drie maten, van de grote Standaard Poedel tot de middelgrote Dwergpoedel en de piepkleine Toy Poedel. Maar Peekapoo puppies worden gefokt uit de Miniatuur of Toy variëteiten.

Vanwege hun Miniatuur of Toy Poedel afkomst, zijn Peekapoo volwassenen gemiddeld 11 centimeter lang. Zoals bij veel hybride honden kan het gewicht tussen de nakomelingen variëren. Een Peekapoo moet minder dan 20 pond wegen, sommige wegen slechts 10 pond.

Poedels

Peekapoo Kleuren en Vachten

De Peekapoo kan enkele duidelijke variaties in vachtkleur vertonen. Dit is vrij typisch voor elk hondenras dat er is. Uw Peekapoo kan bijvoorbeeld reekleurig zijn, wit met bruine of gestroomde vlekken, wit met zwarte vlekken, zilver, grijs, chocoladebruin, of een combinatie van het bovenstaande!

Dus, als u op zoek bent naar een specifieke kleur, zoals een zwarte of een witte Peekapoo, kunt u langer wachten.

Verzorging

De golvende zachte vacht van de Peekapoo is niet alleen mooi, maar in het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Dit komt omdat ze geen ondervacht hebben zoals sommige rassen. Ze verharen dus meestal niet veel. Maar uw Peekapoo kan een vacht hebben die meer lijkt op die van de Poedel dan op die van de Pekingees.

In het algemeen is regelmatig baden en borstelen alles wat u moet doen. De vacht van de Peekapoo varieert van halflang tot lang, maar als u niet wilt knoeien met regelmatig borstelen kunt u het haar kort laten knippen.

In de warmere zomermaanden kan uw Peekapoo zich veel prettiger voelen als hun haar minstens één keer per maand wordt geknipt.

Is de Peekapoo hypoallergeen?

Dit gemengde ras werd oorspronkelijk gefokt voor eigenaars met allergieën. Maar bestaat er echt zoiets als een hypoallergene hond?

Omdat de Peekapoo niet overmatig verhaart, kunnen veel mensen met allergieën een Peekapoo beter verdragen dan veel andere hondenrassen. Daarom worden ze vaak hypoallergene honden genoemd. Technisch gezien is dit echter niet juist.

Poedels zijn een hypoallergeen hondenras, maar Pekingeesjes niet. De Peekapoo is een kruising tussen de Poedel en de Pekingees, en er is geen manier om te zeggen naar welke ouderhond de Peekapoo zal lijken.

Peekapoo Temperament

Deze fantastische kleine honden kunnen een extraverte en actieve persoonlijkheid hebben. Terwijl ze het ene moment perfect tevreden zijn om op uw schoot te kroelen, zouden ze zo met u willen gaan wandelen!

Poedels zijn trouwe en liefdevolle honden, met veel intelligentie en energie. Ze hebben ook de neiging om vrij ontspannen te zijn rond mensen, aanbiddend van hun familie, maar ook kalm met vreemden. De Pekingees is een schoothondje, met het hart van een waakhond. Ze zullen ’s avonds bij u op schoot kruipen, maar u ook laten weten als er iemand in de buurt komt.

Omdat ze een kruising zijn, kunnen ze meer Pekingees trekjes vertonen dan Poedel trekjes of omgekeerd. Echter, zowel de Poedel als de Pekingees zijn vriendelijke en extraverte honden, het verschil tussen de ene Peekapoo en de andere zal niet zo merkbaar zijn als bij sommige andere kruisingen.

Helaas kan de gezondheid van de Pekingees ouder worden doorgegeven aan de pup, wat kan zorgen voor een energieke hond die zijn energie niet goed kan verbranden.

Pekingees

Zijn Peekapoos goed met kinderen?

Hoewel ze liefdevol met hun gezin omgaan, kunnen ze een beetje onverdraagzaam zijn tegenover de omgang met mensen en daarom zijn ze niet altijd de beste keuze voor kinderen.

Als gevolg van de persoonlijkheden van hun ouderras kunnen Peekapoos speels en vriendelijk zijn met mensen, maar ze kunnen ook beschermend zijn voor hun gezin.

Hoewel de meesten niet zullen uitvallen, is training heel belangrijk – vooral een vroege socialisatie – om ervoor te zorgen dat ze niet overdreven beschermend worden.

Uw Peekapoo trainen en oefenen

Peekapoos hebben het potentieel om soms zeer energieke honden te zijn. Poedels, de ouderhond van de Peekapoo, zijn slimme pups die veel interactie nodig hebben om hun hersenen te laten werken en energie te verbranden.

Het zijn geweldige honden voor actieve gezinnen die er graag op uit trekken. Dit is ook een gemeenschappelijk kenmerk van hun Peekapoo pups. Als puppy kunnen het agressieve kleine kauwers zijn. Peekapoo pups hebben kauwspeeltjes nodig zoals bijtringen om te helpen als ze tandjes beginnen te krijgen. Andere speeltjes om te spelen kunnen helpen hen te vermaken.

Het is belangrijk om uw Peekapoo zo jong mogelijk te socialiseren. Vroeg socialiseren en ze laten wennen aan kinderen zal grote blaf- en bijtproblemen voorkomen.

De Peekapoo is een heel slim hondje en leert snel nieuwe dingen.

Het gebruik van positieve versterkingstechnieken, zoals een kleine traktatie wanneer uw puppy doet wat er van hem gevraagd wordt, zal hem helpen nog sneller te leren.

Peekapoo gezondheid en verzorging

De gezichtsstructuur van de Peekapoo kan hen vatbaarder maken voor ademhalingsproblemen. Dit komt omdat de Pekingees ouder een brachycefaal hondenras is. Helaas heeft ongeveer 67% van de Pekingees het Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome (BOAS).

BOAS is een verschrikkelijke aandoening voor een hond om mee te leven, en maakt het moeilijk voor hen om te ademen, zelfs in rust. Vooral op zeer warme dagen kan een Peekapoo risico lopen op oververhitting, vooral als ze erg actief zijn of veel tijd doorbrengen in een gebied met weinig of geen schaduw.

Als u van plan bent uw Peekapoo mee te nemen op vakantie naar het strand, kan het een goed idee zijn om ze goed te laten scheren voordat u op pad gaat. Als u ook wat schaduw voor ze meeneemt, voorkomt u hitteproblemen.

Alleen u kunt beslissen hoe u denkt over de moraliteit van het kopen van een ras of een hond van een gemengd ras met ademhalingsproblemen.

Peekapoo - De Pekingees Poedel Mix

Gekruist worden met een hond met een volle snuit kan de kans op problemen bij je pup verkleinen, maar het zal ze niet helemaal wegnemen.

Dus, als uw hart is gevestigd op deze kruising, is het essentieel dat u een fokker kiest die een Pekingees ouder heeft gebruikt met een vollere snuit. Zorg ervoor dat ze het bewijs leveren dat een dierenarts heeft bevestigd dat ze geen BOAS hebben. Dit geeft u de beste kans om geen pup mee naar huis te nemen die lijdt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze aandoening en andere gezondheidsproblemen de levensverwachting van uw pup sterk kunnen beïnvloeden.

Peekapoo levensverwachting

Gelukkig wordt de Dwergpoedel beschouwd als een van de langst levende rashonden. Ze leven gemiddeld 14 jaar. Een Pekingees kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden.

Gekruiste honden leven gemiddeld iets langer dan hun raszuivere neven, dus u kunt ervan uitgaan dat een Peekapoo maximaal 15 jaar wordt.

Kleinere honden leven gemiddeld ook langer dan grote rassen, dus dit ligt ook in het voordeel van de Peekapoo. Koopt u echter een pup met een brachycefaal gezicht, dan kan dit leven gevuld zijn met ongemak en mogelijk dure medische rekeningen.

Dit is ook een belangrijke factor om te overwegen of u andere familieleden heeft die voor uw Peekapoo zullen zorgen en ervan zullen houden.

Zijn Peekapoos goede familie huisdieren?

De Peekapoo kan, mits goed gesocialiseerd en van gezond geteste ouders, een liefdevol en leuk gezinshuisdier zijn. Echter, het kopen van een hond die een brachycephalic-gevoelige ouder heeft is riskant. Als je hart uitgaat naar een Peekapoo, zorg er dan voor dat je grondig met de fokker spreekt en de Pekingees ouder ontmoet.

Zorg ervoor dat ze een uitgesproken snuit hebben, en nooit een operatie of medische ingreep nodig hebben gehad voor ademhalingsproblemen. Dit risico is een reden dat veel wannabe Peekapoo eigenaren kiezen voor adoptie in plaats van de aankoop van een nieuwe pup.

Een Peekapoo redden

Als u op zoek bent naar een hond van elke leeftijd, dan kan een Peekapoo redding een geweldige optie zijn. Zoals hierboven vermeld, kun je er vrij zeker van zijn dat een puberende of volwassen Peekapoo geen ernstige medische problemen heeft of dure dierenartsrekeningen nodig heeft.

Ook kunt u zien hoe het temperament van de oudere hond is, en mist u die bity puppy fase! Een rescue Peekapoo mag echter geen mix zijn van twee raszuivere honden, en kan mogelijk wat meer giswerk zijn.

Maar, ze kunnen nog steeds prachtige huisdieren zijn; het redden van een verwaarloosde of verweesde Peekapoo is een enorm lonende ervaring, en zal zorgen voor een zeer gelukkige pup zodra je hem mee naar huis neemt.

Als je echter je zinnen hebt gezet op een puppy, of je bent op zoek naar een specifieke kleur hond, dan zul je een fokker moeten zoeken.

Het vinden van een Peekapoo Puppy

Zoals bij elk hondenras, moet je voorzichtig zijn met wie je ze krijgt. Om te beginnen, vragen naar de medische geschiedenis van de ouders of toegang hebben tot stamboomgegevens helpt potentiële hondenouders ervoor te zorgen dat ze een goede beslissing nemen.

Met één brachycephalische ouder is het essentieel dat je een gezondheidsverklaring van een dierenarts krijgt. Zorg ervoor dat je bewijs hebt dat de Pekingees ouder geen BOAS heeft.

Daarnaast hebben goede fokkers slechts enkele honden, die als gezinshuisdier in huis leven. Ze moeten duidelijk hun eigenaar kennen, hun eigen naam, en een sterke band hebben met het gezin.

Peekapoo Puppy Prijs

Als een prijs te mooi klinkt om waar te zijn, moet u alert en voorzichtig zijn met uw aankoop. Hoewel soms iemand gewoon een goed thuis wil vinden voor een Peekapoo, moet u verwachten dat u $500-$1500 betaalt voor een puppy.

Tips over het vermijden van puppyfokkerijen vindt u hier – het is niet altijd zo duidelijk als u denkt!

Een Peekapoo Puppy opvoeden

Een puppy opvoeden is geen gemakkelijke taak, om nog maar te zwijgen van de potentiële kosten.

Vooral als je een pup koopt die een brachycephale ouder heeft, is een ziektekostenverzekering essentieel, omdat de kans groot is dat ze diergeneeskundige zorg nodig hebben.

Hoewel Peekapoos een gezond en langlevend ras zijn, kan de aankoop van een van de verkeerde kennels problemen in de toekomst betekenen.

U moet ook rekening houden met de kosten van de inentingen en andere medische verzorging voor het eerste levensjaar. Sommige hondenouders kiezen voor een ziektekostenverzekering voor hun puppy die een groot deel van deze kosten dekt en ook dekking biedt voor noodgevallen.

De Peekapoo kan niet worden geregistreerd bij de AKC omdat het een gemengd ras is, maar ze kunnen worden geregistreerd via The American Hybrid Canine Club onder de naam “Peke A Poo”.

Vergeet niet dat we veel gratis gidsen hebben om u te helpen uw nieuwe Peekapoo pup met vertrouwen op te voeden.

Peekapoo Producten en Accessoires

Geen nieuwe pup ervaring is compleet zonder de perfecte accessoires.

Met name als u van plan bent om met uw Peekapoo op stap te gaan, moet u een aantal benodigdheden aanschaffen.

Vergeet niet dat dit ras gemakkelijk oververhit kan raken. Gelukkig hebben we de juiste accessoires voor je op een rijtje gezet:

Zoals bij elk hondenras zijn er enkele opmerkelijke voor- en nadelen van het thuisbrengen van een Peekapoo.

Voor en nadelen van het krijgen van een Peekapoo

Cons

 • Kan ernstige gezondheidsproblemen erven zoals BOAS
 • Kan dure veterinaire behandelingen nodig hebben
 • Kan oververhit raken bij warm weer
 • Neiging tot beschermend gedrag indien niet vroeg gesocialiseerd

Pros

 • Vriendelijk en speels temperament
 • Maken geweldige familie huisdieren
 • Meestal weinig of niet verharend
 • Goede gezelschapsdieren

Als u nog steeds niet zeker bent na het bekijken van onze lijst met voor- en nadelen, overweeg dan om de Peekapoo te vergelijken met andere rassen voordat u een beslissing neemt.

De Peekapoo vergelijken met andere rassen

Er zijn enkele andere mooie gezondere kleine rassen en mixen die je misschien wilt bekijken, en je kunt er alles over lezen in de onderstaande artikelen:

Als je je hart hebt verpand aan een poedel of pekingees mix, kijk dan eens naar deze vergelijkbare rassen.

Vergelijkbare rassen

Peekapoo Rasverenigingen

USA Rescues

UK Reddingen

Australië Reddingsacties

Canada Reddingsacties

Heeft u ernstige gezondheidsproblemen gehad met uw Peekapoo, of had u het geluk een gezonde, gelukkige Pekingees Poedel mix voor uw gezin te vinden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Als je genoten hebt van deze gids, zorg er dan voor dat je een kijkje neemt in onze volledige gids voor Poedelmixen!

Verwante artikelen

Referenties en bronnen