Ontmoet de Reuze Alaska Malamute

reuze alaska malamute

De Giant Alaskan Malamute is een enorme hond met een gewicht van 100-200 pond. Het zijn technisch gezien gewoon hele grote Alaska Malamutes, maar door hun grootte voldoen ze misschien niet aan de normen van het zuivere ras. De Giant Alaska Malamute heeft een dikke, halflange vacht om hem warm te houden in koelere klimaten. Hij is slim, speels en zeer trouw aan zijn directe familie. Deze honden zijn zeer gretig in training, maar kunnen behoorlijk territoriaal zijn. Vroege socialisatie is een must, en ze zijn ook geweldige waakhonden. Hoewel ze niet het meest geschikt zijn voor de meeste huizen met jonge kinderen of die een groot deel van de dag buiten zijn. Vandaag bekijken we de eigenschappen, het gedrag en de persoonlijkheid die u kunt verwachten van deze enorme pup. De Giant Alaska Malamute is een actieve, intelligente hond die veel ruimte inneemt in uw huis en hart!

Inhoud


Wat is een Reuze Alaska Malamute?

Alaska Malamutes zijn een oud sledehondenras dat zijn oorsprong vindt op de Noordpool. Deze honden werkten samen met mensen in groepen om sleeën te trekken over lange afstanden. Bovendien begeleidden ze mensen op jacht en lokaliseerden ze zaken als ademgaten van zeehonden.

Hoewel er verschillende Malamute rassen bestaan, is de Giant Alaskan Malamute momenteel geen geaccepteerd ras. Deze honden worden niet geaccepteerd voor de AKC show, en voldoen niet aan alle onderdelen van de standaard Alaska Malamute rasstandaard.

Alaska Malamute vs Reuzen Alaska Malamute

De Giant Alaskan Malamute en de standaard Alaskan Malamute onderscheiden zich alleen door hun grootte. In alle andere aspecten zijn ze hetzelfde, inclusief algemeen temperament, vachttype en kleuren, enzovoort. Standaard Alaska’s worden maximaal 25 centimeter groot en wegen maximaal 85 pond. Maar de Giant variëteit zal veel groter zijn dan dit.

De grootte van de standaard Alaska Malamute wordt beperkt door de rasstandaard. Maar er is geen rasstandaard voor de Giant Malamute omdat het geen officieel geaccepteerd ras is. Giant Alaskan Malamutes zouden nooit in aanmerking komen voor show, omdat hun grootte de grenzen van de standaard Alaskan Malamute rasstandaard aanzienlijk overschrijdt.

Hoe groot wordt een Giant Alaskan Malamute?

Aangezien er geen officiële rasstandaard is om naar te verwijzen, kan de verwachte grootte van een Giant Alaskan Malamute variëren. Maar ze zullen zeker groter zijn dan de standaard Alaska Malamute. Als algemene regel geldt dat Giant Malamutes tot 35 centimeter lang kunnen worden, en meestal meer dan 100 pond wegen. Maar sommige worden veel dichter bij 200 pond als volwassenen. Net als de standaard Malamute, zullen de vrouwtjes vaak kleiner zijn dan de mannetjes wanneer ze volwassen zijn.

De Giant Alaska Malamute heeft dezelfde dubbel gelaagde, middellange vacht als de standaard variëteit, waardoor ze nog groter kunnen lijken!

Giant Alaska Malamute Algemeen voorkomen

Afgezien van hun grootte, zullen Giant Alaska Malamutes sterk lijken op de standaard variëteit. Dit geldt ook voor alle andere aspecten van hun uiterlijk. Hun dikke vacht heeft altijd wat wit. Ze kunnen effen wit zijn, of wit met een andere kleur. De andere mogelijke kleuren variëren van agouti, tot zilver, zeehond, rood, zwart, en meer.

Giant Alaska Malamutes hebben een over het algemeen krachtige uitstraling. Ze hebben brede hoofden, driehoekige oren, en een harige staart die over hun rug wordt gedragen.

Zijn Giant Alaska Malamutes vriendelijk?

De Giant Alaska Malamute heeft zijn wortels als werkhond. Ze zijn dus energiek, intelligent en vastberaden. Ze kunnen goed opschieten met andere honden, vooral met degenen met wie ze zijn opgegroeid. Maar ze kunnen bezitterige en waakzame trekjes vertonen. Dit gedrag kan leiden tot agressie als de eigenaar niet voorzichtig is, vooral tegenover vreemden en onbekende honden. Socialisatie vanaf jonge leeftijd is de beste manier om dit risico te minimaliseren.

Alaska Malamutes vormen een sterke band met hun eigenaren. Ze zijn gretig om te behagen tijdens de training en zijn vrij praatgrage honden. Maar dit betekent niet dat ze voortdurend blaffen. In plaats daarvan zullen ze eerder tegen u “praten”. Het zijn speelse honden, die graag elke dag beweging krijgen.

reusachtige alaska malamute

Training en oefening

De Giant Alaska Malamute neemt gewoonlijk goed deel aan training. Omdat ze een sterke band vormen met hun eigenaren, werken positieve beloningsmethoden goed bij de training. Het zijn slimme honden die graag willen behagen, dus ze vinden het leuk om uit te zoeken met welk gedrag u traktaties en genegenheid wilt verdienen.

Met hun oorsprong als werksleehond, zal de Giant Alaska energiek en actief zijn, en elke dag enige vorm van beweging nodig hebben. Echter, als een zeer groot ras, moeten eigenaren voorzichtig zijn met oefeningen die de gewrichten van hun hond kunnen beschadigen.

Dit ras is niet geschikt voor kleine huizen of het leven in de stad. Ze zullen het gelukkigst zijn in een groot huis met veel ruimte om te rennen en te spelen.

Giant Alaska Malamute Gezondheid

De Giant Alaska Malamute heeft dezelfde gezondheidsproblemen als de gewone Alaska Malamute. Maar hij loopt ook een potentieel risico op gezondheidsproblemen door zijn enorme gestalte.

Reuzenhondenrassen staan bekend om problemen met hun gewrichten, waaronder heup- en elleboogdysplasie. Sommige studies bevelen aan om grote en reuzenhondenrassen geen trappen te laten gebruiken tot ze minstens 3 maanden oud zijn in een poging deze problemen te voorkomen. Bovendien lopen grote en reuzenhondenrassen een hoger risico op een opgeblazen gevoel (gastric dilatation volvulus), dat levensbedreigend kan zijn.

Bovendien kan een Giant Alaska Malamute vatbaar zijn voor:

 • Staar
 • Epilepsie
 • Hypothyreoïdie
 • Progressieve Retinale Atrofie
 • Wobbler’s syndroom
 • Polyneuropathie

Verzorging en algemene zorg

Giant Alaska Malamutes hebben dezelfde dikke, dubbel gelaagde vacht als de standaard versies van dit ras. De vacht is van gemiddelde lengte, dus kan gaan klitten als hij niet wordt geborsteld. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om ervoor te zorgen dat hun vacht gezond is en er op zijn best uitziet. Giant Alaska’s verharen matig, maar vachtverzorging helpt u om dit onder controle te houden.

Tijdens de borstelsessies moet je ook gebieden als hun oren en poten controleren. Als hun nagels niet voldoende zijn afgesleten door beweging, moet u deze zelf trimmen, of ze naar een trimsalon brengen. Laat uw Giant Alaska Malamute van jongs af aan wennen aan de vachtverzorging, zodat ze zich op hun gemak voelen bij elke stap van het proces.

Deze honden zullen het het beste doen op een hondenvoer gemaakt voor grote rassen. Als reuzenras bereiken ze hun volle omvang pas na lange tijd, vaak wel 2 jaar. Tot die tijd hebben ze dus een goede kwaliteit puppyvoeding nodig. Trek de calorieën van traktaties af van hun dagelijkse hoeveelheid om overgewicht te voorkomen.

Reuze Alaska Malamute Levensduur

Reuzenhondenrassen leven helaas niet buitengewoon lang. In feite halen reuzenhondenrassen geen dubbele cijfers, vooral als we kijken naar de gemiddelde levensduur van het ras.

Uit studies naar de levensduur van rashonden bleek dat de Alaska Malamute gemiddeld 10 jaar leefde. Deze statistieken zijn echter mogelijk niet zo nauwkeurig voor de Giant Alaskan Malamute. Vooral als een Giant Alaska een van de gebruikelijke grootte-gerelateerde gezondheidsproblemen ondervindt die hen kunnen plagen.

Het vinden van Giant Alaska Malamute Puppies

Giant Alaska Malamutes voldoen niet aan de AKC rasstandaarden, dus u kunt moeite hebben om fokkers te vinden die gespecialiseerd zijn in deze grotere versie bij u in de buurt. Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te kiezen, gezien de mogelijke extra gezondheidsproblemen die deze rasvariant kan ondervinden. De beste fokkers testen hun honden op hun gezondheid, bieden de best mogelijke zorg en zijn bereid uw vragen te beantwoorden en de pup terug te nemen als onvoorziene omstandigheden dat vereisen.

Vermijd puppyfabrieken, dierenwinkels en achtertuinfokkers bij het zoeken naar een Giant Alaska Malamute pup. Puppies uit deze plaatsen worden vaak alleen gefokt voor de winst, zonder rekening te houden met hun gezondheid en gedrag. Ze kunnen dus vaker agressie vertonen, en hebben meer kans om ernstige gezondheidsproblemen te erven.

Een ander alternatief is om reddingscentra bij u in de buurt te zoeken. Veel Alaska Malamute reddingscentra accepteren reuzenversies van dit ras.

Hoeveel kost een Giant Alaska Malamute?

Een Giant Alaska Malamute kost meestal ergens tussen de $1800 en $3000. Hoewel, de exacte prijs voor puppies kan variëren afhankelijk van hun voorspelde volwassen grootte (gebaseerd op hun ouders), hun kleur, locatie, vraag, en nog veel meer.

Bovenop deze initiële kosten, moeten eigenaren rekening houden met de kosten van het opvoeden en verzorgen van een Giant Alaska Malamute. Deze honden hebben grotere bedden en kratten nodig dan veel andere rassen. Ze verbruiken ook aanzienlijk meer voedsel dan kleinere honden. Artikelen als speelgoed en verzorgingsproducten zijn net zo belangrijk. Het kan dus op de lange termijn vrij duur zijn om een Giant Alaska Malamute mee naar huis te nemen.

Reddingshonden zijn vaak goedkoper. Maar de lopende kosten om ze te houden zijn hetzelfde.

Heeft U een Reuze Alaska Malamute?

Een Giant Alaska Malamute zal veel plaats innemen in uw huis en uw hart! Deze honden vormen sterke banden met hun directe familie. Het zijn speelse en aanhankelijke huisdieren, maar ze zijn het meest geschikt voor huizen die hen voldoende mogelijkheden bieden voor beweging, training en socialisatie.

Heeft u thuis al een reuzenversie van dit ras? Of overweegt u er nog een mee naar huis te nemen? We horen graag uw verhalen en ervaringen in de comments!

Lezers vonden ook leuk

Referenties en bronnen

 • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
 • Cutler, J. (et al), ‘Puppy Socialization Practices of a Sample of Dog Owners from Across Canada and the United States’, Journal of the American Veterinary Medical Association (2017).
 • Makowska, I. ‘Review of Dog Training Methods: Welzijn, leervermogen en huidige normen’, BC SPCA (2018)
 • Funk, C. (et al), ‘Alaskan Malamute Health Issues’, Texalmal (1998).
 • Farrell, L. (et al), ‘The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease’, Canine Medicine and Genetics (2015).
 • Krontveit, R. (et al), ‘Housing- and Exercise-Related Risk Factors Associated with the Development of Hip Dysplasia as Determined by Radiographic Evaluation in a Prospective Cohort of Newfoundlands, Labrador Retrievers, Leonbergers and Irish Wolfhounds in Norway’, American Journal of Veterinary Research (2012).
 • Fiala Sebkova, N. (et al), “Average Life Expectancy, the Most Common Cause of Death and Illness in Giant Dog Breeds”, Scientia Agriculturae Bohemica (2020).
 • Adams, V. (et al), ‘Methods and Mortality Results of a Health Survey of Purebred Dogs in the UK’, Journal of Small Animal Practice (2018).