Nieuwe Doberman Puppy Boodschappenlijstje

Doberman puppy omringd door speelgoed en andere must have producten.

Dit was een van de meest gevraagde gidsen op deze site. Blijkbaar zijn er een heleboel nieuwe Doberman puppy-eigenaren die het spoor bijster zijn over welke basisproducten ze moeten aanschaffen voor hun nieuwe puppy. Als u dat bent, dan is dit waarschijnlijk de gemakkelijkste Doberman-specifieke gids die u kunt vinden om er zeker van te zijn dat u voorbereid bent op uw nieuwe pup.

De items hier zijn gewoon de essentie, en de meeste van deze producten zijn precies dezelfde die ik gebruikte voor mijn Dobbie puppy Cooper toen ik hem thuis bracht. Als je hiermee begint, heb je een goed uitgangspunt. Later zul je natuurlijk nog andere dingen nodig hebben. Maar voor nu, laten we de bank niet breken en ons alleen zorgen maken over het essentiële.

Doberman Puppy Must-Haves

Dit zijn de beste van elk type item dat ik tot nu toe ontdekt heb. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat elke categorie gedekt is met iets van hoge kwaliteit en redelijk geprijsd.

1. DNA Test KitEmbark DNA Test Kit – Ik ben zeer gepassioneerd over de gezondheid van Dobermannen en het eerste wat ik vind dat iedereen met een nieuwe pup moet doen is een DNA-gezondheidstest van hun hond. Je leert welke genetische afwijkingen ze kunnen hebben, waar ze gevoelig voor zijn, en nog veel meer inzicht. Deze resultaten zijn de beste basis voor de toekomstige gezondheid van uw hond. Moderne DNA-tests kunnen u zelfs een kijkje geven in hun potentiële levensduur! Ik schreef hier een gids over hoe dit te doen en op welke resultaten je moet letten: Doberman DNA Gezondheidstesten: De Complete Gids.

Coupon Code: Gebruik de code “DOBERMANPLANET” voor $50 korting op Breed + Health Test Kits.

2. PuppyvoedingPurina Pro Plan Puppyvoer voor grote rassen – Dit is naar mijn mening het beste en meest vertrouwde puppyvoer door Doberman eigenaren. Vraag rond op Dobermanfora over welk voer je moet gebruiken en je zult snel merken dat de meeste ervaren eigenaren dit merk gebruiken voor hun eigen pups. Zie mijn “Beste voer en traktaties voor Doberman” pagina onder de aanbevolen producten rubriek in de werkbalk voor een diepgaande uitleg waarom dit mijn keuze is voor het beste Doberman puppyvoer.

ALTERNATIEVE VOEDING – Ollie Human-Grade Fresh Food Delivery – Als u wilt vasthouden aan vers voer van menselijke kwaliteit (zeer populair in de Doberman wereld) zou mijn aanbeveling Ollie voeding zijn. Ollie is zeer vertrouwd in de Doberman wereld en ze passen hun maaltijden aan met human-grade vers voedsel gebaseerd op de specifieke leeftijd van uw hond, activiteitsniveau, en zelfs aan het Doberman ras specifiek! Ze leveren wekelijks vers voer aan uw deur en het is zo fijn om vers gekookt hondenvoer te hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de balans van vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten, enz. Werkt geweldig voor puppies en volwassenen. Zo verwen je je hond echt.

3. BehandelingenDeze Beef Strip Jerky Treats – Uw puppy zal gek worden van deze. Ze zijn zacht en makkelijk te kauwen. Ook bevatten ze calcium en Omega-3 vetzuren die beide zeer belangrijk zijn voor een opgroeiende Dobie pup.

4. Halsband – Iets Basis maar Veilig – Geef hier niet veel geld uit aan een sjieke halsband, zeker niet voor een puppy. Dobies groeien ongelooflijk snel en ze zullen hun halsband snel ontgroeien. Het zal over een paar maanden niet meer zijn dan een schattig aandenken aan hoe klein uw monster ooit was. Neem gewoon iets klein, duurzaam en goedkoop. De onderstaande van Amazon voldoet goed en heeft een dubbele veiligheidsring waardoor uw hond de halsband niet los kan krijgen, zelfs niet als de gesp breekt.

5. Leiband – Iets Basis maar Veilig – Je hebt een manier nodig om je puppy onder controle te houden en te helpen bij de training. U hoeft ook hier niets bijzonders aan te schaffen. Uw pup moet een kleine/lichte riem hebben als hij jong is, zodat het niet te omslachtig is, maar een dikkere en duurzamere riem als hij ouder is. Je pup zal deze “puppyriem” ook snel ontgroeien, dus geef niet te veel uit. Hier is een goede basis die ik goed vind voor puppies.

6. Speelgoed – Een grote verscheidenheid – Dit is mijn gids voor het beste speelgoed voor Dobermans. Speelgoed is heel belangrijk voor opgroeiende Dobermans en u mag nooit een gebrek aan speelgoed hebben voor uw pup, anders kauwt hij misschien wel op uw meubels!

Beste speelgoed voor Doberman Pinschers

7. Eten & drinken; Waterbakjes– Deze roestvrije machinewasbare schalen – Ik hou van iets eenvoudigs, dat ook geen reactie kan veroorzaken op de onderkant van de kin van uw hond, want kinpijn is een veel voorkomend probleem bij Dobies (ze schuren de onderkant van hun kin over hun etensbak tijdens het eten). Roestvrij staal schijnt hiervoor het beste te zijn. Ik hou van deze kommen omdat ze gemakkelijk in de machine gewassen kunnen worden, verwijder gewoon eerst de rubberen ring op de bodem van de kom en gooi ze in de vaatwasser. Als je een langzame voerbak wilt gebruiken om opgeblazenheid te voorkomen, kun je iets gebruiken als deze roestvrije langzame voerbak (Amazon link). Ja, ik raad met opzet grote hondenbakken aan, zodat je geen andere bak hoeft te kopen als je puppy groter wordt. Er is geen reden waarom roestvrij niet eeuwig meegaat.

8. Krat – Deze Midwest Merk Krat met Verdeling – Het is belangrijk dat u een bench koopt die met uw hond kan meegroeien. Het moet niet te groot zijn als ze jong zijn, of krap als ze volwassen zijn. Daarom vind ik deze Midwest bench zo goed. Dit is een grote bench met een tussenschot dat u naar achteren kunt schuiven om uw pup meer ruimte te geven als hij groeit – heel belangrijk voor de zindelijkheidstraining. Hij heeft ook twee deuren voor gemakkelijke toegang tot uw pup als dat nodig is. Ook kunt u drie van de vier zijden bedekken met dekens om het meer als een hol te laten aanvoelen en het huilen van uw hond tot een minimum te beperken, of u kunt gewoon deze optionele bench cover (Amazon link) die gemaakt is voor deze specifieke krat en echt goed werkt!

Hint: De 48-inch bench is groot, maar het kan werken met de meegeleverde verdeler wanneer ze een puppy zijn en groot genoeg zijn om uw pup te huisvesten wanneer hij een volwassen Doberman van volledige grootte is! Koop er een en klaar is kees!

9. Bed – Dit Midwest Merk Bed (Past perfect in krat hierboven) – Hier is mijn filosofie over een bed voor een Doberman pup: neem iets heel goedkoops (maar veilig) voor uw hond! Ze zullen minstens een paar bedden vernielen tijdens de tandjesfase. Er is dus niets mis mee om naar je plaatselijke dierenwinkel te gaan en te kijken wat er in de aanbieding is en spotgoedkoop is. De grote uitzondering hierop is volgens mij als je een beetje meer wilt uitgeven voor iets dat perfect in hun bench past. Ik denk dat dat de moeite waard is, omdat je toch iets zachts nodig hebt in de bench. Het onderstaande bed is hier geweldig voor, het is zacht, relatief goedkoop, EN het past ook perfect in de hondenkrat die ik hierboven noemde! Ik zou dit bed aanschaffen, zeker als je de bench krijgt die ik op deze pagina heb aanbevolen.

Hint: Zorg ervoor dat je een bed krijgt van dezelfde grootte als de kist die je hebt besteld! Als u de full-sized 48-inch kist heeft, neem dan ook het 48-inch bed!

10. Puppy Pen – Deze draagbare en opvouwbare Wire Puppy Pen – Dit is een kleine ontsnapping voor uw puppy in de gemeenschappelijke ruimte van het huis. Puppy’s slapen veel, en als uw pup overdag in slaap valt, is hij het gelukkigst als hij bij de familie is, maar ook in bedwang, zodat hij niet wakker wordt en ergens gaat plassen of in iets gevaarlijks terechtkomt. Daarom is het fijn om een veilige, comfortabele, afgeschermde plek voor ze te hebben in de buurt van de gemeenschappelijke ruimtes van het huis. Het is ook fijn als er een veilige plek is om ze in noodgevallen neer te zetten als je snel iets anders moet doen of het huis moet verlaten. Scroll naar beneden voor meer informatie hierover in het onderstaande gedeelte “De ideale puppyren”.

11. Plasmatten – Een goedkope optie en een zeer absorberende optie – Uw Dobie pup kan heel goed plasluiers nodig hebben als hij langere tijd alleen gelaten wordt. Met wat oefening kan uw pup getraind worden om zijn of haar plasmatjes te zoeken als het tijd is om te gaan. Vroeger raadde ik alleen de Amazon Basics aan (zwarte knop hieronder), maar in werkelijkheid zijn de Frisco pads van Chewy slechts een beetje duurder, maar veel meer absorberend (blauwe knop hieronder), dus u kunt uit beide opties kiezen.

12. Shampoo – Deze zeer zachte shampoo – U zult uw puppy waarschijnlijk vrij snel na zijn thuiskomst in bad moeten doen. Dobermans in het algemeen hebben een gevoelige huid en Dobie puppies zijn nog erger. Het is heel gemakkelijk om een droge en jeukende huid te veroorzaken bij een Doberman pup. Ik vond dat deze shampoo de huid niet uitdroogt en zeer zacht is voor jonge Dobie puppies. Het zal ook hun ogen niet irriteren. Dit spul werkt ook prima voor een oudere Dobie met een gevoelige huid!

13. Ongeluk-opruim-spray – Nature’s Miracle Enzymatic Spray – Ik zou geen puppy bezitten zonder dit bij de hand te hebben. Het probleem met Dobie puppies is dat ze gemakkelijk getriggerd worden om te plassen als ze ergens ruiken waar ze in het verleden geplast hebben. Deze reiniger is veilig voor zowat alle vloeren en heeft enzymen die de plasgeur afbreken, zodat uw puppy geen oude plasplekken meer ruikt en getriggerd wordt om opnieuw te gaan. Als er een “must-must have” lijst was voor Dobie puppies, zou ik dit erop zetten!

14. Potty Training Hond Deurbellen – U wilt uw puppy vanaf de eerste dag zindelijk maken. En als u erop vertrouwt dat uw puppy u laat weten wanneer hij naar buiten moet, dan kan zoiets als deze hangende bellen aan de deur op de allereerste dag dat hij bij u thuis komt een groot verschil maken. Als u een hondenluik hebt waar uw hond altijd bij kan, is dit misschien niet nodig, maar zo niet, dan staan deze belletjes hoog op de lijst van must-haves.

Let op: De versie op Chewy.com heeft verschillende kleuren beschikbaar.

15. Leiband en ander wandelmateriaal – Voor een geweldige leiband suggestie samen met andere geweldige producten voor het uitlaten van uw puppy, zie de suggesties die ik maakte in de gids hieronder!

Beste Doberman Wandel en Wandeluitrusting Titel Afbeelding

Als je eenmaal deze categorieën gedekt hebt, zou je de basis voor je nieuwe Doberman puppy afgehandeld moeten hebben!

Inschepen

De ideale opstelling van de hondenkrat

De hondenkrat van uw puppy is hun heilige grond. U wilt dat uw puppy zijn bench ziet als zijn hol. Een hondenhol is hun veilige ruimte en hun gelukkige plek in één. Als u de bench van uw Doberman pup zo laat aanvoelen, dan zullen u en uw pup veel meer rustgevende nachten hebben.

Er zijn een paar belangrijke manieren waarop u hun bench meer als hun hol kunt laten aanvoelen. Dit is hoe ik de bench van mijn Doberman inrichtte toen hij nog een puppy was, en ik vond dat het verbazingwekkend goed werkte. In feite werd ik de eerste paar nachten niet gewekt door gehuil van mijn nieuwe puppy. Iedereen waarschuwde me dat het de eerste paar nachten zou gebeuren, maar gelukkig heb ik daar nooit mee te maken gehad.

Zo richt je de bench van je hond in:

 • Maak het de juiste grootte. Een te grote hondenkrat voelt niet gezellig aan voor een nieuwe pup en het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat uw pup erin naar de wc gaat. Als hij te klein is, is het ongemakkelijk. Gebruik dus het tussenschot in de bench dat ik voorstelde (hierboven) om de bench net groot genoeg te maken zodat hij zich comfortabel kan omdraaien, en niet veel groter.
 • Bedek drie kanten met een deken. Dobermans kijken uit veiligheidsoverwegingen graag naar de voordeur van hun hol. Maak dus een duidelijke voordeur! Bedek een deken over drie van de zijkanten van de kist en laat de voordeur ’s nachts onbedekt, zodat ze naar buiten kunnen kijken.
 • Zacht beddengoed dat goed past. In de bovenstaande lijst stelde ik naast het voorstellen van een bench ook een bed voor dat perfect in die bench past. Dit is omdat een zacht bed dat niet te groot of te klein is ongelooflijk belangrijk is voor een puppy om zich comfortabel te voelen.
 • Geen water of voedsel in de bench. De bench is de plaats waar uw pup ’s nachts zal slapen en dat zou alles moeten zijn. Geef uw pup dus voldoende water, voedsel en plaspauzes voor het slapen gaan in de nieuwe bench. Er mag geen voedsel of water zijn om ’s nachts in de bench te knoeien.
 • Eén speeltje in de bench is goed. Als uw pup een favoriet speeltje heeft, is het goed om dat ’s nachts in de bench bij zich te hebben. Zorg er alleen voor dat het een stevig speeltje is dat ’s nachts niet uit elkaar valt en verstikkingsgevaar oplevert.
 • Straf uw hond nooit door hem naar de bench te sturen. Dit is de belangrijkste tip die ik je kan geven. Als u uw hond straft door hem op te sluiten in de bench als hij iets stouts doet, zullen ze er altijd tegen vechten dat u er ’s nachts in gaat en ze zullen zich nooit op hun gemak voelen om in de bench te slapen.

Vergeet niet dat de bench een gelukkige en ontspannende plaats moet zijn voor je nieuwe Doberman pup. Het laatste wat u wilt is elke avond ruzie als u uw hond in de bench wilt doen. Deze opzet werkte geweldig voor mijn Dobie toen ik hem de eerste paar nachten thuisbracht van de fokker.

TIP:
Straf uw puppy nooit door hem naar zijn bench te sturen. Houd de bench een vrolijke en ontspannende plaats.

Ga naar

De ideale puppyren opstelling

Naast de bench zult u waarschijnlijk een soort kleine puppyren willen hebben waar u uw hond korte tijd in kunt laten terwijl u aan het werk bent of niet in huis bent. Als een Doberman puppy jong is, is het vaak te gevaarlijk om hem in de achtertuin of los in huis te laten.

Dit hok moet ook een gelukkige plek zijn voor uw hond, net zoals hun nachtelijke bench dat is. Maar dit moet alles bevatten wat ze nodig hebben om een paar uur door te komen als u weg bent. Hier is mijn opzet die ik had voor mijn Doberman pup als ik naar mijn werk ging. Dit werkte heel goed voor mij.

 • Kies een plek op een makkelijk schoon te maken oppervlak. U zult een plek voor uw puppyren willen kiezen die op een gemakkelijk te reinigen oppervlak ligt, voor het geval er een ongelukje gebeurt. Dat betekent dat tapijt niet werkt. Ik heb de tegelvloer in mijn keuken gebruikt.
 • Gebruik een volledig afgesloten puppy omheining. Ik gebruikte deze puppy omheining (Amazon link) voor mijn puppyren. Het is stevig, gemakkelijk op te vouwen voor transport, en biedt een ruime ruimte (ongeveer 16 vierkante meter) voor mijn puppyren.
 • Bedek het hele vloeroppervlak met puppypads. Ik stelde hierboven enkele goede plasmatten voor die niet te duur zijn. Echt jongens, ze zijn goedkoop. Dus leg ze gewoon over de vloer van de hele puppyren.
 • Zet er een comfortabel bed in. Uw hond heeft een zachte plek nodig om te liggen en hopelijk volop te slapen terwijl u weg bent.
 • Een paar goede kauwspeeltjes. Zorg voor een paar goede kauwspeeltjes in het hok, zodat uw puppy de angst voor uw afwezigheid kan verwerken. Net als bij de bench, zorg ervoor dat het vertrouwde speeltjes zijn die niet uit elkaar vallen en verstikkingsgevaar opleveren. Bekijk mijn gids voor geweldig Doberman hondenspeelgoed voor wat ideeën.
 • Heb één aangewezen plasplek. Hoe je het ook moet doen, laat je pup wennen aan één bepaalde plek in het hok als de plek om naar het toilet te gaan (als ze dat nodig hebben). Het kan een plek zijn van een paar extra lagen plasmatjes of u kunt doen zoals ik en een puppy potty pee turf setup zoals deze (Amazon link). Deze hebben het extra voordeel dat ze uw puppy laten wennen aan het plassen op gras, wat echt helpt bij de zindelijkheidstraining.

Deze opstelling werkte geweldig voor mij. Het kostte me wel wat moeite om mijn puppy ervan te overtuigen dat hij op het nepgras moest plassen, maar toen hij dat eenmaal onder de knie had, maakte het de zindelijkheidstraining veel gemakkelijker. Het belangrijkste is dat het hok van uw puppy een veilige plaats is waar hij zonder toezicht kan zijn als u weg bent. Probeer ook de tijd dat uw puppy in zijn hok zit tot een minimum te beperken, want Dobie-pups willen toch alleen maar bij u zijn.

Een dierenarts vinden voor uw nieuwe puppy

Waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen die u moet doen nadat u een nieuwe Doberman puppy mee naar huis heeft genomen, is het vinden van een goede dierenarts en de eerste controle van uw puppy.

Om een goede dierenarts voor uw puppy te vinden, vraagt u anderen in uw omgeving wie zij gebruiken. Je kunt zelfs wat tijd besteden aan het online zoeken op plaatsen als Yelp of Google naar een dierenarts bij jou in de buurt. Let vooral op de recensies. Als je er eindelijk een hebt gevonden waarvan je denkt dat hij goed is, bel hem dan eerst op en vraag naar zijn diensten. Vraag ook of ze specifieke ervaring hebben met Dobermans.

(Klik op bovenstaande foto om de kit te zien)

Voordat je een dierenarts kiest, moet je echt het DNA van je hond laten testen. Het is heel eenvoudig thuis te doen en met de specifieke DNA-kit die ik aanbeveel voor Dobermans (zie foto hierboven) kun je de resultaten direct naar je dierenarts e-mailen. Beknibbel niet op de gezondheid van uw hond.

Ik gebruik een Banfield Pet Hospital voor mijn Doberman Cooper. Dit is een grote dierenarts keten die vaak in Petsmart winkels zit. Veel mensen zullen slechte dingen over hen zeggen, en misschien heb ik geluk gehad. Maar mijn Banfield dierenarts is uiterst deskundig over Dobermannen, professioneel en zeer zorgzaam. Ik twijfel er niet aan dat hij daar geweldige zorg krijgt.

Als je eenmaal een dierenarts hebt gevonden, neem je je nieuwe pup zo snel mogelijk mee voor zijn eerste controle. U wilt dat een getraind oog uw pup een goede “beurt” geeft en ervoor zorgt dat alles er normaal uitziet. Zij zullen u ook vertellen over het vaccinatieschema en welke volgende stappen u moet nemen om uw nieuwe puppy gezond te houden.

Hou vol!

Puppies kunnen veel werk zijn. Geef niet op en bedenk dat alles op deze jonge leeftijd slechts een fase is die snel voorbij zal gaan. Dobermans groeien op tot geweldige leden van gezinnen en uw puppy zal niet anders zijn.

Hou je nieuwe pup gelukkig en gezond, en voor je het weet is hij volwassen. Dan zul je die puppyjaren missen!