Newfypoo Raseigenschappen, Verzorging en Newfound Poedel Mix Persoonlijkheid

newfypoo

De Newfypoo is een hybride design hond, een Newfoundland Poedel mix ook bekend als de Newfiedoodle. Het is een kruising tussen de zachte, aanhankelijke Newfoundland en de slimme, trouwe Poedel. Newfoundland Poedel mixen zijn actieve metgezellen of werkhonden. Deze grote, energieke pups wegen tot 150 pond en worden tot 30 centimeter groot. Ze zijn zeer trainbaar maar hebben veel energie, dus ze doen het het beste in grotere huizen met grote achtertuinen. Deze doodle honden hebben een dikke, golvende, vette, waterbestendige vacht en brede gezichten, vriendelijke ogen en hangende oren. Newfypoo pups en volwassenen schieten goed op met kinderen en andere huisdieren. Met de juiste verzorging, voeding en beweging kunt u verwachten dat een Newfypoo ongeveer tien jaar oud wordt. Vandaag delen we de beste tips voor het vinden, opvoeden en verzorgen van een Newfypoo. We laten je ook foto’s en video’s zien van wat je kunt verwachten van het uiterlijk en de eigenschappen van je Newfypoo.

Inhoud

Newfypoo pups combineren het intelligente, zelfverzekerde, temperament van de Poedel met de geduldige, gelijkmatige persoonlijkheid van de Newfoundland. Beide rassen delen een geschiedenis van werken in het water en een liefde voor het buitenleven. Vandaag bekijken we of deze reuzenhond geschikt is voor uw huis, werktijden, hobby’s en levensstijl. We kijken naar enkele gedragskenmerken die u kunt verwachten bij de Newfypoo, en delen onze tips voor het opvoeden en trainen van een gezonde, gelukkige Newfoundland Poedel mix pup.


Wat is een Newfypoo?

Een Newfypoo is een hond van een gemengd ras met een Newfoundland ouder en een Poedel ouder. De Poedel kant van de familie is normaal gesproken Standaard Poedel. Dit is dus een grote tot reusachtige hond. Het Newfound Poedel mix ras wordt ook wel Newfiedoodle of soms Newfadoodle genoemd!

Populariteit: In de lift!
Doel: Gezinshuisdier maar doet het ook goed als werkhond.
Gewicht: 70 – 150 pond.
Hoogte: 20 tot 28 inch.
Temperament: Intelligent, aanhankelijk, trouw.
Jas: Dik, krullend en waterbestendig.
newfypoo

Veelgestelde vragen over Newfypoo

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Newfypoo

Zoals vele eerste generatie kruisingen is de exacte oorsprong van de Newfypoo niet bekend. Wel weten we dat de Newfypoo zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. De exacte datum van oorsprong is onbekend, maar de International Designer Canine Association begon het ras in 2009 officieel te registreren en te erkennen.

Voor meer informatie over de oorsprong van deze fijne hond kunnen we kijken naar de wortels van de ouderrassen. De Newfoundland hond zoals we die nu kennen is ontstaan uit werkhonden die begin 1800 vanuit Newfoundland naar Engeland werden gebracht. De honden werden vaak gebruikt op vissersboten en andere zeilondernemingen, en speelden zelfs een belangrijke rol in de expeditie van Lewis en Clark!

De Poedel is de Nationale Hond van Frankrijk, en blijft vandaag de dag extreem populair in Frankrijk. Maar, ondanks de populariteit in Frankrijk, komt de Poedel oorspronkelijk uit Duitsland. Hij werd oorspronkelijk gefokt als eendenjager, en zijn geschiedenis gaat meer dan 400 jaar terug. Na verloop van tijd werd hij meer gebruikt als schoothond en ontstonden de Miniatuur en Toy variëteiten.

Leuke feiten over Newfoundland Poedel Mix Honden

  • De Newfoundland Poedel mix is momenteel niet enorm populair, maar wint langzaam aan tractie. Deze mix heeft een aantal verschillende namen, waaronder de Newfiedoodle en Newfypoo!
  • De Newfypoo is per definitie een eerste generatie designerhond. Dit betekent een kruising tussen twee raszuivere rassen. Er is enige controverse rond deze eerste generatie kruisingen.
  • Raszuivere voorstanders beweren dat het zuiver houden van hondenrassen meer consistentie en voorspelbaarheid biedt – wat tot op zekere hoogte waar is.
  • Aan de andere kant beweren voorstanders van designerhonden dat het zuiver houden van bloedlijnen kan leiden tot gezondheidsproblemen – wat tot op zekere hoogte ook waar is.

Newfypoo Uiterlijk

Je zult nooit in staat zijn om de kenmerken van een hond van een gemengd ras volledig te voorspellen – dus als je op zoek bent naar ultieme voorspelbaarheid, is een rashond misschien een betere pasvorm. Bij gemengde rassen kunnen de fysieke en gedragskenmerken aanzienlijk variëren, afhankelijk van de genetische samenstelling van de hond.

Newfoundland Standaard Poedel Newfypoo
Maat Reuzenras Groot ras Ergens tussenin
Hoogte 26 – 28 inches Minimaal 15 inch 20 – 28 inches
Gewicht 100 – 150 pond 40 – 70 pond 70 – 150 pond
newfypoo

Newfypoo Vacht en Kleuren

De Newfypoo heeft meestal een dikke, gekrulde, vette en waterbestendige vacht. De meerderheid van de Newfypoo’s zal verschillende tinten zwart, bruin of grijs zijn, maar andere kleuren zijn ook mogelijk.

Natuurlijk kunnen deze kenmerken van hond tot hond sterk verschillen, omdat het hier om een kruising gaat. Kijk dus naar de ouders van uw pup voor een idee van wat ze zouden kunnen erven.

Uw Newfypoo verzorgen

Verzorging is essentieel voor dit ras, en kan nogal tijdrovend zijn. De dikke, krullende vacht van de Newfypoo vereist regelmatig borstelen, idealiter dagelijks. De vacht moet ook vrij regelmatig worden getrimd, aangezien de genetica van de poedel betekent dat de vacht voortdurend groeit.

Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie of irritatie. Newfypoos moeten ongeveer eenmaal per maand, of indien nodig, in bad worden gedaan.

Houd in gedachten dat Newfypoos ook graag vies, nat en modderig worden wanneer dat maar mogelijk is – dus je zult ze misschien meer in bad doen dan je verwacht! Sommige Newfypoo eigenaren melden dat het moeilijk is om de dikke, vette vacht van hun hond te temmen – dus velen kiezen ervoor om gebruik te maken van professionele verzorgingsdiensten.

Zijn Newfypoo honden hypoallergeen?

Helaas is geen enkel hondenras volledig hypoallergeen. Maar ondanks hun relatief dikke vacht, verharen Newfypoo’s minimaal tot matig. Met regelmatig borstelen is verharen geen groot probleem bij dit ras. Later in deze gids gaan we dieper in op de verzorging van een Newfiedoodle.

Tijd doorbrengen met een Newfoundland Poedel mix pup voordat u ze mee naar huis neemt is een goede manier om te leren of ze uw allergieën triggeren. Naast het verharen kunnen de natuurlijke oliën in hun vacht soms vlekken maken op muren en meubels, dus dit is belangrijk voor potentiële eigenaren om in gedachten te houden.

Newfypoo Temperament

De kruising tussen Newfoundland en Poedel resulteert meestal in een vriendelijke, aanhankelijke en trouwe hond. Newfypoos zijn zeer intelligente, liefdevolle en beschermende honden. Ze schieten doorgaans goed op met vrijwel iedereen, zolang ze goed gesocialiseerd zijn.

Dit ras is fel loyaal en liefdevol, en deze honden zullen altijd een beschermend oog op hun familie houden.

Ondanks deze beschermende aard staan Newfypoos meestal open voor het ontmoeten van nieuwe mensen en andere honden, maar alleen zolang ze van jongs af aan goed gesocialiseerd en getraind worden.

Dit intelligente ras heeft zowel fysieke als mentale stimulatie nodig om te gedijen. Ze genieten van training en regelmatige beweging van zowel lichaam als geest.

Zijn Newfypoos goed met kinderen?

Newfypoos doen het meestal goed met kinderen, maar jonge kinderen moeten altijd onder toezicht staan. Zelfs de vriendelijkste Newfoundland Poedel mixen kunnen kinderen per ongeluk pijn doen door hun enorme omvang.

Ondanks hun typisch vriendelijke aard is agressie altijd mogelijk bij elk ras. Een goede socialisatie is absoluut de sleutel tot het opvoeden van een vriendelijke, goed opgevoede pup. En zorg ervoor dat u kinderen in uw huishouden leert hoe ze met honden moeten omgaan, om het risico van angstige agressie tot een minimum te beperken.

Newfypoo Blaffen

De meeste mensen vinden dat Newfypoos niet zo vocaal zijn, vooral in vergelijking met mixen met rassen als Husky’s! Newfiedoodles zijn echter loyale en aanhankelijke honden die een zeer sterke band vormen met hun baasjes. Dit betekent dat ze gevoelig zijn voor verlatingsangst.

Te lang alleen gelaten worden kan leiden tot destructief gedrag, waaronder blaffen. En, als een grote tot reusachtige rassenmix, kun je verwachten dat het blaffen behoorlijk luid is.

Uw Newfypoo trainen en oefenen

Newfypoo honden reageren doorgaans goed op training. Het zijn intelligente honden die hun baasje graag een plezier doen.

Beide ouderrassen hebben een geschiedenis van nauw samenwerken met mensen, dus uw puppy zal deze trainbare aard zeker erven. En training is essentieel voor grote honden als deze, om het risico dat ze per ongeluk iemand verwonden tot een minimum te beperken. Gebruik positieve beloningsmethoden voor de beste resultaten bij het trainen van een Newfoundland Poedel mix.

newfypoo

Oefenbehoeften

De Newfypoo is een tamelijk actief ras. Hoewel ze niet hyperactief zijn, genieten ze van regelmatige wandelingen en activiteiten. Idealiter zouden Newfypoos minstens 60 minuten stevige beweging per dag moeten krijgen.

Dit ras houdt van wandelen en rennen, en houdt ook van zwemmen en wateractiviteiten. Houd in gedachten dat jonge Newfypoos hun gewrichten kunnen beschadigen door te veel te springen en te spelen.

Het is het beste om ze uit te putten met weinig belastende activiteiten zoals wandelen of zwemmen, zodat ze niet overijverig worden met hun spel.

Newfypoo Gezondheid en Verzorging

Zoals elk hybride ras, kunnen Newfypoos vatbaar zijn voor enkele van de gezondheidsproblemen waar hun ouderrassen aan lijden. Het is onmogelijk te voorspellen aan welke problemen een hond eventueel zal lijden.

Hart: Subaorta stenose, gedilateerde cardiomyopathie.
Hersenen: Epilepsie.
Ogen: Progressieve retinale atrofie (PRA), staar, glaucoom, kersenoog.
Gewrichten: Heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie.
Andere: Sebaceous adenitis, diabetes, bloat.

Algemene gezondheid van kruisingen

Zoals we eerder in deze gids hebben geleerd, geloven sommigen dat gemengde rassen gezonder zijn dan raszuivere honden dankzij een verbreding van de genenpoel. Gemengde rassen zijn echter nog steeds vatbaar voor dezelfde gezondheidsproblemen als hun ouderrassen, en het testen van de gezondheid van honden voordat ze ermee fokken is erg belangrijk.

Het is goed om je bewust te zijn van mogelijke gezondheidsproblemen, zodat je kunt letten op waarschuwingssignalen. Zoals bij elk ras zijn regelmatige bezoeken aan de dierenarts belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid.

Newfypoo Levensduur

Gemiddeld leven Newfoundland honden 9,67 jaar en Standard Poodles gemiddeld 12 jaar. Natuurlijk zijn dit slechts gemiddelde statistieken. U kunt dus verwachten dat uw mix ongeveer 9 tot 12 jaar oud wordt, maar met een goede algemene verzorging kunnen ze langer leven.

Zijn Newfiedoodles goede familie huisdieren?

De Newfypoo kan een geweldige metgezel zijn. Hun vriendelijke, liefdevolle aard is vertederend, en ze zijn heel schattig! Dat gezegd hebbende, is dit ras zeker niet voor iedereen geschikt.

Ten eerste, dit is een GROOT ras dat zelfs in de categorie Reuzen kan komen. Dat betekent dat ze veel ruimte nodig hebben, een groot voertuig voor transport, en een enorme hoeveelheid voedsel! Het betekent ook dat ze duur zijn in voeding en onderhoud.

Newfypoos zijn ook zeer sociaal en kunnen last hebben van verlatingsangst. De ideale eigenaar zal dus veel tijd hebben om met zijn pup door te brengen. Dit ras heeft ook veel beweging nodig, en zal het gelukkigst zijn als ze regelmatig kunnen zwemmen en rennen.

Zijn Newfypoos een goede eerste hond?

De Newfypoo vereist ook een zekere mate van geduld. Het zijn fervente gravers, en hun vette vacht kan soms vlekken achterlaten op muren en meubels. De verzorgingseisen voor dit ras zijn relatief hoog en kunnen tijdrovend zijn. Kortom, dit is een prachtige hond om te hebben – maar het is geen gemakkelijke!

Potentiële eigenaren van Newfypoos moeten de verzorgingseisen voor dit ras goed overwegen, evenals de mogelijke gezondheidsproblemen. Men moet ook rekening houden met de kosten, want alleen al het voer voor een Newfypoo kan gemakkelijk meer dan $50 per maand bedragen.

Als je akkoord gaat met alle nadelen van dit ras, en de tijd en liefde opzij kunt zetten om goed voor de hond te zorgen, dan kan de Newfypoo een fantastische metgezel zijn!

Voordelen en nadelen van een Newfypoo

Voors Nadelen
Loyaal, aanhankelijk, sociaal temperament Risico van natuurlijke jacht en achtervolgingsinstincten
Over het algemeen een weinig verharend ras Verzorging duurt nog wel even vanwege hun grootte
Intelligent en gretig om te behagen tijdens de training Heeft veel ruimte nodig thuis en om te bewegen
Kan komen in een enorme reeks kleuren Onmogelijk te voorspellen hoe deze mix eruit zal zien voordat hij aankomt.

Een Newfypoo redden

Dit is geen veel voorkomend ras, dus het kan moeilijk zijn om een Newfypoo pup te vinden. Een Newfypoo redden via een plaatselijk adoptiebureau is altijd mogelijk. Reddingshonden zijn meestal ouder, hebben enige basistraining, en zijn iets goedkoper. Het kan echter nog steeds moeilijk zijn om zo’n hond te vinden. Dus, wat is de beste manier om te beginnen?

Reddingscentra specifiek voor gemengde rassen komen niet veel voor. Je zult moeite hebben om een reddingscentrum te vinden dat zich richt op de Newfypoo. Maar je kunt wel kijken naar opvangcentra voor grote rassen, of die voor de ouderrassen in deze mix.

Newfiedoodle Rassen Reddingscentra

Als u andere reddingscentra kent die Newfiepoos hebben, zet ze dan in het commentaar.

Het vinden van een Newfoundland Poedel Mix Puppy

Voor veel mensen is het opvoeden van een puppy te verkiezen boven redding. En als je dat doet, moet je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een gerenommeerde fokker! Het vinden van Newfypoo fokkers kan moeilijk zijn, afhankelijk van waar je woont. Het ras is nog niet erg populair, dus fokkers kunnen moeilijk te vinden zijn.

Je wilt een gerenommeerde fokker vinden die goed voor zijn pups zorgt.

Bovendien moet de fokker alle noodzakelijke gezondheidstests op zijn fokdieren uitvoeren. Heup- en harttesten zijn het belangrijkst voor dit ras.

Gemengde rassen groeien voortdurend in populariteit, dus je kunt met gemak een Newfypoo fokker vinden naarmate de vraag groeit.

Waar te vermijden

Als je een puppy zoekt, zorg er dan voor dat je nooit bij puppyfabrieken of dierenwinkels koopt. Deze plaatsen springen vaak in op trends voor bepaalde rassen om snel winst te maken, maar hun honden en puppy’s zijn meestal slecht behandeld en ongezond.

Puppies van deze plaatsen kunnen vooraf goedkoper zijn, maar het hogere risico op gezondheidsproblemen in de toekomst betekent dat ze je in totaal meer zullen kosten.

Newfoundland Poedel Mix Prijs

Als je een gerenommeerde fokker vindt, zal de prijs van de Newfypoo meestal rond de $500-$2.000 liggen, waarbij het grootste deel tussen de $1.000-$1.500 ligt. Dit hangt natuurlijk af van de regio en andere factoren.

Om een fokker te vinden, zoek je op internet naar lokale bronnen. U kunt ook kijken bij plaatselijke hondenclubs en rasverenigingen voor advies.

Voordat je je verbindt aan een fokker, zorg ervoor dat je je huiswerk doet. Onderzoek de reputatie van de fokker en spreek indien mogelijk met vroegere klanten.

Wees ook niet bang om de fokker te vragen naar hun certificeringen, training, en eventuele gezondheidstesten die ze op hun honden uitvoeren.

Als ze defensief zijn of niet bereid om je vragen te beantwoorden, is dat een teken dat je hun diensten moet vermijden.

Newfypoo Puppies

Deze gemengde rassen hebben evenveel zorg nodig als elke andere hond, zo niet meer omdat ze uitgroeien tot zo’n groot ras. Wees voorzichtig met het trainen van uw puppy om hun gewrichten te beschermen. Investeer in voeding van goede kwaliteit, en wees nooit bang om uw dierenarts om advies te vragen. Training en socialisatie vanaf jonge leeftijd is van vitaal belang, dus u kunt op zoek gaan naar een online trainingscursus, of puppycursussen bij u in de buurt.

Een puppy opvoeden zal ook vereisen dat je alle juiste producten hebt. Bekijk een aantal van de onderstaande gidsen die ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt.

Vergelijkbare rassen

De Newfypoo is niet voor iedereen weggelegd. Dus, als u op zoek bent naar een vergelijkbaar ras, kunt u uw onderzoek voortzetten in enkele van de volgende gidsen.

De Newfoundland Poedel Mix

Er is een belangrijke factor om te onthouden bij elke kruising: het resultaat is onvoorspelbaar. Maar in het algemeen is de Newfypoo een zeer groot ras met krullende vacht, een heerlijk temperament, en nogal wat potentiële gezondheidsproblemen.

Zorg ervoor dat je de tijd hebt om aan dit ras te besteden, voor hun algemene verzorging en hun trainingsbehoeften. Pups moeten goed gesocialiseerd zijn.

Heb jij thuis een Newfiedoodle? Vertel ons alles over hen in de commentaren!

Referenties en bronnen

Gough, A. (et al) ‘Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats’, Wiley Blackwell (2018).
O’Neill (et al) ‘Longevity and Mortality of Owned Dogs In England’, The Veterinary Journal (2013)
Adams, V. (et al) ‘Results of a Survey of UK Purebred Dogs’, Journal of Small Animal Practice (2010).
Duffy, D. (et al) ‘Rasverschillen in hondenagressie’, Applied Animal Behavior Science (2008).
Farrell, L.L. (et al) ‘The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
Oberbauer, A.M. (et al). ‘Tien erfelijke aandoeningen bij rashonden door functionele rasgroepen’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
Wiersma (et al) ‘Evaluation of 15 Candidate Genes for Dilated Cardiomyopathy in the Newfoundland Dog’, Journal of heredity (2007).
Dekomien, G., & Epplen, J. T. The Canine Recoverin (RCV1) Gene: a Candidate Gene for Generalized Progressive Retinal Atrophy’, Mol Vis (2002).
Notes, B. Canine Gastric Dilatation-Volvulus (Bloat)’, EPIDEMIOLOGY (1995).
Leighton, E. A. ‘Genetica van heupdysplasie bij de hond’, Journal of the American Veterinary Medical Association (1997).
Vredegoor, D. (et al) ‘Can f 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic’, Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012).
Barnette, C. “Aorta stenose bij honden”, VCA
Llera, R. “Gedilateerde Cardiomyopathie bij Honden”, VCA
Charalambous, M. (et al) ‘Treatment in Canine Epilepsy – A Systematic Review’, BMC Veterinary Research (2014).
Raghuvanshi, P. & Maiti, S. ‘Canine Cataracts and its Management: Een overzicht”, Journal of Animal Research (2013)
Simpson, A. & McKay, L. ‘Sebaceous Adenitis bij honden’, Compendium (2012)