Neuticles – Wat zijn ze en wil uw hond ze?

Neuticles - Wat zijn het en wil uw hond ze?

Het is tijd om te kijken naar de verrassende wereld van Neuticles en plastische chirurgie bij honden!

Neuticles, als je er nog niet mee bekend bent, zijn honden testikel implantaten – of nep hondenballen – voor mannelijke honden die gecastreerd zijn.

Nep hondenballen?!

Ja, dat lees je goed.

De beslissing om uw reu te steriliseren of intact te houden is een belangrijke. Niet te vergeten een persoonlijke.

Er zijn veel factoren om te overwegen voordat u uw keuze maakt. Voor veel mensen is het zichtbaar verdwijnen van de testikels van hun hond een van die factoren.

Dit kan zijn omdat ze denken dat een reu zonder ballen er “fout” uitziet, of van mindere kwaliteit. Showhonden moeten bijvoorbeeld intact gehouden worden, en gecastreerde honden worden meestal gediskwalificeerd van hondenshows.

Andere eigenaren maken zich zorgen dat hun hond zijn ballen zal missen, en dat hun afwezigheid hem depressief zal maken of zijn zelfvertrouwen zal verminderen.

Maar omdat castratie nog steeds routinematig wordt aanbevolen door veel dierenartsen in de VS, leken die eigenaren in een lastig parket te zitten.

Enter Gregg Miller…

In 1992 kondigde ondernemer Gregg Miller aan dat hij het antwoord had. Prothetische hondenballen, die hij Neuticles noemde.

Neuticles - Wat zijn het en wil uw hond er een paar?

Sindsdien beweert Miller’s bedrijf dat meer dan een half miljoen huisdieren een paar Neuticles hebben gekregen.

Intussen heeft zijn uitvinding een zekere bekendheid gekregen bij, nou ja, iedereen.

In 2005 kende het wetenschappelijke humor tijdschrift Annals of Improbable Research Miller de Ig Nobelprijs voor geneeskunde toe voor Neuticles.

En Neuticles heeft ook verbijsterende en vaak vernietigende aandacht gekregen in kranten, tijdschriften en op TV.

Dus, zou u overwegen uw hond plastische chirurgie te geven om zijn testikels te herstellen?

Neuticles voor honden

Neuticles voor honden zijn nu verkrijgbaar in vier verschillende modellen, en acht verschillende “off the shelf” maten.

Plus op maat gemaakte opties.

Ze zijn gemaakt van stijf polypropyleen of zachte siliconen, afhankelijk van welk product u kiest.

En hun premium model bevat zelfs een imitatie van de epidydimis buis, die de testikels met de penis verbindt.

Neuticles prijs

Aangezien het in wezen stukjes plastic zijn, zijn nepballen voor honden verrassend duur.

De prijzen op de website beginnen bij 169 dollar per paar, en het topproduct in de grootste maat kost een oogstrelende 629 dollar per stuk.

Dat is bijna $1.260 voor een paar!

Daarnaast moet je de kosten van de dierenarts betalen voor de implantatie.

Dus waarom zijn zoveel hondeneigenaren bereid om zoveel te betalen voor testiculaire implantaten voor honden?

Waarom kiezen mensen voor plastische chirurgie voor honden?

De rol van honden in ons leven is de laatste generaties enorm veranderd.

Honden worden tegenwoordig veel vaker gehouden als gezelschapshond dan als werkhond, en ze genieten vaak een verwende status als lid van het gezin.

De American Pet Products Association schat dat de Amerikaanse huisdierenindustrie in 2017 meer dan 69 miljard dollar waard is.

Dat is een verviervoudiging ten opzichte van 1994.

Vele krachten zullen die groei aandrijven, maar Business Week schrijft veel toe aan een veranderde houding ten opzichte van onze huisdieren.

Hond implantaten voor eigenwaarde

In feite zijn we steeds minder geneigd om onze honden in dierlijke termen te zien. En projecteren in toenemende mate menselijke kwaliteiten op hen.

Veel Neuticles klanten praten over het beschermen van de eigenwaarde van hun hond, en zorgen over depressie en angst.

Toen ik vrienden over dit artikel vertelde (en geloof me, het is deze week een geweldig gesprekspunt geweest), vertelden velen me graag hoe verdrietig en verward ze het vonden dat hun honden hun ballen verloren.

Neuticles gebruiken om de juiste look te krijgen

Tegenwoordig zien we onze honden ook meer als een verlengstuk van het beeld dat we in de wereld uitstralen.

Dure halsbanden en hondenjasjes en de opkomst van designer hybride rassen zijn hier duidelijke zichtbare voorbeelden van.

Veel eigenaren hebben een idee van hoe hun hond er precies uit moet zien om de beste afspiegeling van hen te zijn, en soms hoort daar ook nog ballen bij.

In 1994 bleek uit een onderzoek onder 15.800 hondenbezitters in Brisbane, dat mannen seksualiteit van honden eerder gelijkstelden aan menselijke seksualiteit. Dat wil zeggen, als hun hond er ontmand uitziet, geloven ze dat ze er ook ontmand uitzien.

Het is dus duidelijk dat meerdere emotionele impulsen hondeneigenaren aanzetten tot het zoeken naar prothetische ballen voor hun honden.

Zijn prothetische hondenballen een stap te ver?

Het is duidelijk dat Neuticles aan populariteit winnen op de markt voor huisdierproducten, maar zijn ze echt goed voor honden?

Hoewel voorstanders van Neuticles voor honden gepassioneerd praten over het psychologische voordeel van het gebruik van testikelimplantaten bij honden, is er nog geen goed uitgevoerd peer reviewed wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd over de vraag of honden er al dan niet baat bij hebben.

Sceptici zeggen dat zorgen over depressie of verlies van eigenwaarde bij onze honden na sterilisatie te veel menselijke gevoelens op hen projecteren.

Zijn we in de val gelopen van het overantropomorfiseren van onze huisdieren, en het projecteren van zorgen op hen die ze gewoon niet hebben?

Zonder meer onderzoek is het moeilijk te beantwoorden.

Veel andere mensen beschouwen elke onnodige cosmetische operatie aan onze huisdieren als ongerechtvaardigd en onvergeeflijk.

Miller benadrukt graag de veiligheid van Neuticles, maar geen enkele operatie is volledig risicoloos. En het onderwerpen van een hond die al gecastreerd is aan een tweede chirurgische ingreep om puur cosmetische redenen zorgt voor een lastig ethisch dilemma.

Houd er ook rekening mee dat het geven van implantaten niet noodzakelijk betekent dat uw hond weer in aanmerking komt voor shows.

Vraag uw kennelclub wat de gevolgen zijn voor het showen van uw hond in de toekomst.

Neuticles krijgen voor uw hond

Dus je hebt alles afgewogen, en besloten om implantaten voor je hond te nemen, of in ieder geval meer informatie te krijgen.

Uw eerste aanloophaven, wanneer u een medische procedure voor uw huisdier overweegt, moet altijd hun gebruikelijke dierenarts zijn, die bekend is met hun medische geschiedenis.

Idealiter worden testiculaire implantaten voor honden geplaatst tijdens de castratieprocedure, maar de website van Miller zegt dat ze ook later kunnen worden geplaatst bij honden die al eerder zijn gecastreerd.

Als uw dierenarts geen Neuticles aanbiedt, heeft Miller’s website details over hoe u deelnemende dierenklinieken en dierenziekenhuizen in de VS kunt vinden.

Hoewel de website de implantaten ook wereldwijd verzendt, moet u bedenken dat ze buiten de VS nog steeds erg zeldzaam zijn, dus het kan moeilijker zijn om een dierenarts te vinden die bereid is ze in te brengen.

Hondentestikelimplantaten – zijn er alternatieven?

Als al deze informatie je op het verkeerde been heeft gezet met betrekking tot nepballen voor honden, dan ben je misschien geïnteresseerd in alternatieven voor Neuticles.

Vasectomieën zijn zeldzaam bij honden, omdat men zo lang heeft gedacht dat castratie het gedrag en de gezondheidsvooruitzichten verbetert en tevens zorgt voor geboortebeperking.

Maar in het licht van recenter onderzoek naar de invloed van castratie op het gedrag, kunt u overwegen een vasectomie voor uw hond aan te vragen en zijn testikels te laten zitten.

Hondenimplantaten – samenvatting

Net als de beslissing om uw hond al dan niet te steriliseren, is de keuze voor plastische chirurgie voor uw hond een zeer persoonlijke keuze.

Nepballen voor honden zullen voor de één klinken als een hoop medeleven in ruil voor een kleine investering, en voor de ander als het toppunt van belachelijkheid.

Het zal interessant zijn om te zien of de voordelen van valse hondenballen ooit onderwerp zijn van academisch onderzoek, en wat de uitkomst daarvan is.

Zou jij hondenneutraal overwegen?

Wat denk je, zijn ze waanzin of vriendelijkheid? Heeft uw hond ze al?

We horen graag uw ervaringen, en andere hondenbezitters ook, in de commentaarsectie hieronder.

Zorg voor uw puppy

Heeft u een puppy die u wilt helpen gelukkig en gezond op te groeien?

Dan zul je het Happy Puppy Handboek geweldig vinden!

Een complete gids voor het verzorgen en opvoeden van uw harige vriend.

Bestel uw exemplaar vandaag nog bij Amazon.

Bronnen

Neuticles Website

APPA

Blackshaw, JK. 1994 Attitudes of dog owners to neutering pet: demographic data and effects of owner attitudes. Australian Veterinary Journal.

Moet ik mijn hond laten steriliseren?