Miniatuur Duitse Herder raseigenschappen en verzorging

miniatuur duitse herder

Miniatuur Duitse Herdershonden zijn kortere, lichtere versies van de standaard loyale, beschermende Duitse Herder, met een gewicht van minder dan 65 pond. Ze hebben de moed, intelligentie en aanhankelijke aard van een standaard Duitse Herder, in een handelbaarder lichaam. Maar het kleiner maken van deze grote militaire, politie en diensthond heeft zijn nadelen. Miniatuur Duitse Herders worden gefokt door vermenging met een ander ras, het inbrengen van een dwerggen of het fokken met de restjes van het nest.

Corgi, Miniatuur Poedel, Spitz, Chow, Pomeriaan en Border Collie Duitse Herder mixen kunnen worden aangeduid als miniatuur Duitse Herders. Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van miniaturisatie. Met de nadruk op de gezondheid, persoonlijkheid en uiterlijk van gemengde en raszuivere miniatuur Duitse Herder pups. Hier is wat u kunt verwachten van dit familie huisdier in termen van temperament, kenmerken en gedragskenmerken.

Inhoud


Standaard Duitse Herdershonden

In de late 19e eeuw werden verschillende stammen van Duitse honden gecombineerd om de ultieme herdershond te creëren. Tegenwoordig is het ras beter bekend om zijn militaire, politie, bescherming en diensthondenwerk. Een goed gesocialiseerde Duitse Herdershond is een heerlijk trouw gezinshuisdier.

Dit is een goed gespierde hond met een diepe borst en sterke achterhand, en hij is langer dan hij lang is. Hun dubbele vacht van gemiddelde lengte komt in verschillende kleuren voor. Ze hebben een lange snuit, een zelfverzekerde hoofddracht en spitse oren.

aantrekkingskracht van de Duitse miniatuur herder

Hoewel de Duitse Herder het op één na populairste ras in de V.S. is, vinden veel mensen hem te groot. Het is een krachtig, actief ras dat veel beweging en bewegingsruimte nodig heeft.

Als je in een appartement of een klein huis woont, kan ruimte zeker een reden zijn om een miniatuur Duitse Herder te willen. Misschien heeft u jonge kinderen en voelt u zich veiliger bij een kleinere, meer handelbare hond.

Dan is er nog de schattigheidsfactor. Het lijdt geen twijfel dat kleinere honden vaak schattiger zijn. Dat maakt ze aantrekkelijker voor veel mensen. Het grote ronde hoofd en de grote ogen die met kleine hondjes worden geassocieerd, wekken bij mensen een gevoel van zorgzaam gedrag op. Dit fenomeen staat bekend als baby schema.

miniatuur duitse herder

Zijn Miniatuur Duitse Herders Echt?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat er geen miniatuur Duitse Herder ras bestaat. Miniaturisatie in de hondenfokkerij wordt op een van de drie manieren bereikt.

Een standaard Duitse Herder kan worden gekruist met een kleiner hondenras. Zij kunnen het gen voor dwerggroei bezitten. De laatste manier om te verkleinen is om twee uitzonderlijk kleine raszuivere Duitse Herders samen te fokken. Elk van deze methoden heeft nadelen die we zullen bekijken.

Miniatuur Duitse Herder Mix

Het fokken van een teefje Duitse Herder met de reu van een kleiner ras levert een hond van een gemengd ras op. Dit is de meest humane manier om te miniaturiseren. Echter, bij het mengen met een ander ras, is er geen manier om te weten naar welke ouder de puppies zullen streven.

Ze kunnen kleiner zijn, maar er niet uitzien of zich gedragen als een Duitse Herder. Het is ook mogelijk dat de mini Duitse Herder pups slechts iets kleiner zullen zijn.

Het voordeel van kruisen is dat het het doorgeven van genetische gezondheidsproblemen kan verminderen. Natuurlijk als beide ouders niet vatbaar zijn voor dezelfde aandoening. Hier zijn enkele rassen die fokkers vaak mengen met de Duitse Herder.

Duitse Herder Corgi Mix

corgi mixen

Het mengen van de Duitse Herder en de Corgi levert de Duitse Herder Corgi mix op. De Pembroke Welsh Corgi onderscheidt zich doordat hij lang en laag bij de grond gebouwd is. Ze meten slechts 10 tot 12 inch en wegen 25 tot 30 pond. Ondanks het verschil in grootte zijn het beide herdersrassen die slim en trainbaar zijn.

U kunt verwachten dat deze mix 12 tot 15 centimeter groot wordt en overal 25 tot 65 pond weegt. De Corman Shepherd zal een atletische hond zijn die veel activiteit nodig heeft.

Duitse Herder Poedel Mix

shepadoodle

De Duitse Herder Poedel mix kruist de GSD met een Poedel. Dit is een zeer intelligente, trouwe en liefdevolle mix.

Qua uiterlijk zijn deze twee rassen zeer verschillend, dus het uiterlijk kan variëren, afhankelijk van welke ouder de pups navolgen. De standaard Poedel is ruim 15 centimeter en weegt tussen de 40 en 70 pond. U kunt verwachten dat de Shepadoodle tussen de 15 en 26 centimeter groot is en tussen de 40 en 90 pond weegt.

Border Collie Duitse Herder Mix

Border Collie Duitse Herder Mix hond!

De Border Collie Duitse Herder mix combineert de Border Collie met de GSD. Dit is zeker een zweepslimme en extreem energieke hond.

Hij zal veel fysieke activiteit en mentale stimulatie nodig hebben. De Shollie is zeer trainbaar. Maar zijn neiging tot bescherming maakt hem misschien niet de beste keuze voor huizen met kleine kinderen. De Border Collie wordt 18 tot 22 centimeter groot en weegt 30 tot 55 pond.

De dwerg Duitse herder en dwerggroei

Hypofysaire dwerggroei is een genetische autosomaal recessieve aandoening die de GSD treft. Fysieke kenmerken van deze aandoening zijn:

  • Kortere benen dan normaal
  • Langer dan normaal lichaam
  • Gebogen voorpoten
  • Stagnerende ontwikkeling van de haarvacht of kaalheid

Dit zou echt een miniatuur Duitse Herder zijn in termen van temperament en gedrag. Hypofysaire dwerggroei kan echter ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Een verminderde nierfunctie, hypothyreoïdie, en een verzwakt skelet zijn slechts enkele van de gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met hypofysaire dwerggroei.

De Miniatuur Duitse Herder Gefokt Uit Runts

De term dwerg kan verwijzen naar de kleinste pup in het nest. Voor een fokker betekent het pups met een abnormaal laag geboortegewicht. Ter verduidelijking, op deze manier gedefinieerd, kun je een heel nest met runts hebben.

Helaas zullen pups die met een extreem ondergewicht geboren worden, waarschijnlijk hun hele leven met veel gezondheidsproblemen te maken krijgen. En hoe meer ondergewicht ze hebben, hoe meer risico ze lopen.

Fokken uit twee ondermaatse raszuivere GSD’s is een andere manier om een miniatuur Duitse Herder te krijgen. Sommige fokkers kiezen voor deze methode omdat de gezochte fysieke en gedragskenmerken van het ras worden doorgegeven aan de mini Duitse Herder pups. Echter, wanneer twee honden die ver onder de standaardmaat zijn samen gefokt worden, verhoogt dit ook de kans op het doorgeven van gezondheidsproblemen.

Miniatuur Duitse Herder Maat

De standaard Duitse Herder reu is 24 tot 26 inch groot en weegt tussen de 65 en 90 pond. De standaard Duitse Herder teef is iets kleiner, staat tussen de 22 en 24 inch en weegt tussen de 50 en 70 pond.

Om een mini Duitse Herder te zijn moet je minder dan 22 centimeter lang zijn en minder dan 50 pond wegen. Maar miniatuur Duitse Herders kunnen aanzienlijk kleiner zijn dan dit, afhankelijk van hoe ze gefokt worden.

Hoe groot worden Duitse mini herders?

De grootte van de Duitse Herder hangt af van een aantal factoren. Als ze gekruist worden met een ander ras, kunnen ze dichter bij de grootte van de andere ouder komen. Dus een kruising met een Collie zou een grotere hond opleveren dan een kruising met een Yorkie.

Een volgroeide Duitse Herder met het gen voor dwerggroei zou zeer korte poten hebben en ongeveer 30 pond wegen. Het fokken van twee zeer ondergewicht raszuivere GSD’s kan mogelijk een nog kleinere hond opleveren, maar tegen welke prijs?

Miniatuur Duitse Herder Gezondheid

Het Duitse herdersras heeft een gemiddelde levensduur van 7 tot 10 jaar. Ze lopen het risico op een aantal gezondheidsaandoeningen waar u zich bewust van moet zijn. Zoals veel rassen is de GSD gevoelig voor heup- en elleboogdysplasie. Dit is een ziekte waarbij het kogelgewricht misvormd is. Daarom beveelt de Duitse Herdershonden Club van Amerika heup- en elleboogonderzoek aan bij de ouders van de pup. Dit helpt het risico op het doorgeven van gewrichtsproblemen te verminderen.

Degeneratieve myelopathie is een ongeneeslijke ziekte van het ruggenmerg. Het begint met een verlies van coördinatie in de achterpoten. Dan wordt het steeds erger totdat de hond niet meer kan lopen.

Bloat is een plotselinge, acute zwelling van de buik die levensbedreigend kan zijn als er geen snelle behandeling plaatsvindt. Een andere gewrichtsziekte die de GSD treft is osteochondritis dissecans (OCD). Dit wordt veroorzaakt door een abnormale groei in het kraakbeen.

Zijn Mini Duitse Herders Goede Gezinsdieren?

De standaard Duitse Herdershond kan een prachtig huisdier zijn. Mits ze de training, aandacht en socialisatie krijgen die ze nodig hebben, en afkomstig zijn van gezonde ouders. Als het gaat om mini Duitse Herders zijn de kansen om een hond te vinden die perfect past bij zijn GSD ouder in een kleinere, nog steeds gezonde verpakking kleiner.

Als je miniatuur Duitse Herder pup een Duitse Herder is die gemengd is met een kleiner ras dat geen dwerggroei vertoont, heb je waarschijnlijk de meeste kans om een gelukkig, gezond huisdier te vinden. Maar je moet zorgvuldig onderzoek doen naar het andere ouderras voordat je belooft je nieuwe hond mee naar huis te nemen.

Voordelen en nadelen van miniatuur Duitse Herdershonden

Nadelen

  • Potentieel slechte gezondheid
  • Onvoorspelbaar temperament
  • Vaak niet echt een Duitse Herder ras

Pro’s

  • Goed formaat voor appartementen en kleinere huizen
  • Meer draagbaar
  • Verwelkom meer plaatsen

Miniatuur Duitse Herder Adoptie

Het kan moeilijk zijn om fokkers te vinden die gespecialiseerd zijn in specifieke kruisingen. Een hond uit een asiel adopteren heeft het voordeel dat je precies kunt zien wat voor soort hond je krijgt. Dit kan ook goedkoper zijn dan kopen bij een fokker, en sommige van deze honden zullen al getraind zijn.

Vinden van Miniatuur Duitse Herder Puppies

Miniatuur Duitse Herder fokkers richten zich allemaal op verschillende soorten honden. Sommigen fokken mixen, anderen gebruiken uitlopers of honden met dwerggroei om het gewenste uiterlijk te krijgen. Als u een kleinere versie van de Duitse Herder wilt, dan raden wij u aan voor een mix te gaan, ondanks het feit dat ze er misschien een beetje anders uitzien en zich anders gedragen dan de raszuivere versie. Dit komt omdat ze veel minder kans hebben op gezondheidsproblemen. Rashonden kunnen worden getest op de aandoeningen die hun ras beïnvloeden, maar je kunt de problemen die worden veroorzaakt door dwerggroei of het fokken met weglopers van het nest wegtesten.

Kiezen voor een puppy van een fokker kan ook wat geduld vergen. Laat je niet misleiden door beweringen dat miniatuur Duitse Herders zeldzaam zijn. Dit is een truc die gebruikt wordt door fokkers zonder scrupules die meer geld willen vragen. Stel vooral vragen en controleer of de ouders zijn getest op eventuele rasgebonden aandoeningen.

Is een Duitse Herder voor mij geschikt?

Ligt er een Duitse Herder in uw toekomst? Kortom, alleen jij kunt het zeker weten.

Wij raden aan om een miniatuur Duitse Herder te kiezen die het resultaat is van een kruising met een ander, gezonder ras. Onderzoek het andere rastype zodat je een volledig begrip hebt van de potentiële problemen die je puppy zou kunnen hebben voordat je beslist. Zorg ervoor dat u tijd kunt besteden aan een hond die veel beweging, socialisatie en training nodig heeft.

Als u klaar bent om een verbintenis aan te gaan, zijn deze intelligente honden trouwe, toegewijde metgezellen. Als u zich afvraagt welke andere rassen miniatuur gemaakt kunnen worden, kijk dan eens naar de miniatuur Husky!

Referenties en bronnen