Mini Pomeranian – Wilt u een mini versie van deze speelse puppies?

mini pomerans

Mini Pomeranian honden zijn kleine, pluizige schoothondjes met een liefdevol karakter die hen tot geweldige appartement huisdieren maken. Het zijn gemakkelijke gezelschapshonden, ideaal voor mensen die voor het eerst een puppy nemen. Maar pocket of teacup honden kunnen gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van het adopteren en verzorgen van Mini Pomeranian puppies. We zullen u helpen beslissen of deze micropup goed bij uw levensstijl past wat betreft hun behoeften aan beweging, training en verzorging, en hun raskenmerken.

Inhoud

De populariteit van miniatuurhonden is nog steeds in volle gang. Zo zijn er veel rassen die plotseling mini, teacup, en micro varianten hebben opgedoken. In dit artikel kijken we in het bijzonder naar mini Pomeranian info. Wat betekent het voor het ras zelf en een potentiële eigenaar?


Simpel gezegd, velen vinden kinderlijke aspecten in alles wat schattig is. Toegepast op honden, zijn veel hondenliefhebbers geneigd om te vallen voor de kleine, onhandige en speelse trekjes van puppies. Maar honden kunnen niet altijd puppy blijven. Ze groeien uiteindelijk op en worden groter en volwassener, waardoor ze die aangeboren schattigheid die hoort bij het puppy-zijn verliezen.

Miniaturisatie heeft als doel de aantrekkingskracht van de schattige puppy binnen een ras voor altijd te behouden. Het houdt de hond zijn hele leven op het formaat van een puppy. Dit is zeker zeer aantrekkelijk voor sommigen, met de miniatuur honden industrie die een booming business is geworden in de afgelopen jaren.

mini pomerans

De Pomeriaan

De Pomeriaan is een zeer populaire hond, vanwege zijn zeer speelse en energieke aard en zijn aanleg om een entertainer te zijn. Ze zijn al klein en puppy-achtig, hebben een lange pluizige vacht en een vosachtig, ondeugend gezichtje. Ze kunnen soms een beetje kefferig en lastig zijn. Maar velen zullen zeggen dat dit gewoon deel uitmaakt van hun karakter als leuke, vocale honden.

De belangrijkste aantrekkingskracht van dit ras voor velen is hun toch al kleine formaat.

Fokkers van miniatuurhonden streven ernaar dit schattige aspect van de hond verder te vergroten.

Miniatuur Pomeriaan Volwassen Maat

Dit is waar de dingen een beetje verwarrend worden. Als je enig rudimentair onderzoek hebt gedaan naar de mini Pomeriaan, heb je misschien veel tegenstrijdige artikelen over dit ras gevonden.

Hun grootte, algemene gezondheid, en zelfs of ze eigenlijk wel bestaan kan allemaal verschillen van artikel tot artikel. Om het nog ingewikkelder te maken, heb je misschien ook termen gehoord als teacup Pomeranian en micro miniatuur Pomeranian.

Bepaalde fokkers vermelden deze soms als verschillende variaties van de mini Pomeriaan. Dus wat betekent het allemaal? Waarom is er zoveel verwarring over dit onderwerp?

De reden waarom is omdat mini Pomeranians geen erkend ras zijn via een gerenommeerde organisatie of fokvereniging. Om een Mini Pomeriaan te zijn moet je gewoon kleiner zijn dan de gemiddelde volwassen Pomeriaan.

Standaardgrootte Pomeranians

Er is geen standaard voor wat een miniatuur Pomeriaan is in tegenstelling tot het normale ras.

Bekijk onze lijst met Pomeriaan namen!

Dit heeft ertoe geleid dat veel verkooppunten en fokkers gewoon hun persoonlijke kijk geven op wat een mini Pom zou moeten zijn.

Het heeft veel tegenstrijdigheden veroorzaakt rond de miniatuur Pom hond.

Hierdoor zijn ook termen als teacup en micro gebruikt.

Maar meestal betekenen ze precies hetzelfde als miniatuur.

Pomeranians zijn al hele kleine hondjes.

Pomerans Grootte

De gemiddelde hoogte van een Pomeriaan varieert van 6-7 inches. Hun gewicht ligt rond de 3-7 pond.

Alleen al het idee dat een Pom nog kleiner wordt dan dit is verbijsterend. Toch zijn er nog genoeg fokkers die adverteren met de verkoop van een miniatuur versie van het Pom ras. Wat verkopen ze dan precies? Er zijn twee mogelijkheden.

Kleine Pomerans

Er zijn veel fokkers die Pomeranians verkopen die zich aan de kleinere en lichtere kant van de rasstandaard bevinden. Dit zijn dus nog steeds Pomeranians van normale grootte. Toch plakken ze er nog steeds het label miniatuur, micro of teacup op.

Misschien krijgen ze daardoor meer belangstelling vanwege de hype en de bloeiende industrie van miniatuur hondjes. Terwijl de eerste mogelijkheid foutieve of bewuste valse reclame is, is de tweede mogelijkheid veel erger.

Het fokken van Mini Pomeranians

Er bestaan echte “mini” Pomeranians, die niet voldoen aan de specificaties van de AKC. Deze zijn ontstaan door schadelijke fokpraktijken en zijn kleiner dan eigenlijk gezond is.

Deze kunnen overal onder de 3 pond zijn, waarbij sommige zo laag zijn als 1,5-2 pond. Zulke kleine honden zijn niet natuurlijk en hebben een groot aantal gezondheidsproblemen die hun levenskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. We zullen later in dit artikel op deze problemen ingaan.

De Mini Pomeriaan Puppies

Er bestaan drie mogelijke methoden om een miniatuurvariant van een bepaald ras te maken, elk met hun nadelen.

Mini Pomeriaan Gemengde Rassen

De eerste is een kruising met een kleiner ras. Pups van de kruising zullen kleiner zijn dan het oorspronkelijke ras door de genetica van het kleinere ouderras. Het nadeel van deze methode is echter dat het oorspronkelijke ras niet meer 100% is.

Door de kruising kunnen aspecten van het oorspronkelijke ras verloren gaan en vervangen worden door aspecten van het andere ouderras. Dit kan ertoe leiden dat de pups in alle opzichten een geheel nieuw hondenras zijn. Deze methode is niet bruikbaar voor de mini Pomeranian.

Pomeranians zijn al een van de kleinste hondenrassen die er zijn. Er zijn geen rassen waarmee ze gekruist kunnen worden om hun grootte nog verder te verkleinen.

Bent u geïnteresseerd in een zwarte Pomeriaan?

Dwerggroei bij Mini Pommers

De tweede methode om een hondenras te verkleinen is het introduceren van het gen voor dwerggroei. Dit gen verkleint de poten van het ras. Het maakt ze lager bij de grond zodat ze kleiner lijken, in plaats van hun totale grootte aan te tasten. Dit is een eigenschap die vaak voorkomt bij Teckels en Corgi’s.

Nadelen van deze methode zijn de mogelijk ernstige gezondheidsproblemen die gepaard gaan met de verkorte poten. Ze kunnen gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen. Het kan ook leiden tot extra belasting van de rug, wat mogelijk slopende problemen kan veroorzaken. Honden met deze eigenschap kunnen speciale zorg nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze hun gecompromitteerde gewrichten en rug niet beschadigen.

Mini Pomeranians van Runts

De laatste manier om een ras te miniaturiseren is door selectief kleine Pomeranians herhaaldelijk met elkaar te fokken. Zo ontstaan langzaam maar zeker steeds kleinere hondjes. Er is altijd wel een onderdeurtje in het nest dat kleiner is dan de rest.

Deze methode maakt daar gebruik van door die specifieke honden samen te fokken. In tegenstelling tot kruisingen, behoudt dit alle eigenschappen van het oorspronkelijke ras. Dit kan echter vele generaties duren om een significant verschil te bereiken.

Het vereist ook dat het fokken intelligent gebeurt en met het welzijn van de pups in het achterhoofd om eventuele genetische gezondheidsproblemen te voorkomen.

Het maken van een Mini Pomeriaan

Miniatuur Pommers worden meestal gemaakt via de 3e methode, hoewel de 2e mogelijk een mogelijkheid zou kunnen zijn. Er blijft echter een probleem met de 3e methode.

Het is niet de bedoeling dat honden veel kleiner worden dan de Pomeriaan al is. Elke poging om dat te doen is al te kwader trouw en veroorzaakt een hoop ernstige gezondheidsproblemen. Laten we dus eens kijken naar de gezondheidsproblemen waarmee je te maken krijgt als je een echte miniatuur Pomeriaan bezit.

Gezondheidsproblemen van de miniatuur Pomeriaan

Een mini Pomeriaan die kleiner is dan de door de AKC vastgestelde maatspecificaties zal lijden aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen die verband houden met hun grootte. Een belangrijk gezondheidsprobleem bij miniatuurrassen zoals de Pomeriaan is hypoglykemie.

Een probleem met het te ver verkleinen van honden is dat het ook hun organen verkleint. Dit verzwakt hen en veroorzaakt meer dagelijkse stress.

Hun spijsverteringssysteem is niet anders. Hun maag is zo klein dat hij slechts kleine hoeveelheden voedsel per keer kan verwerken.

Mini Pomerans Voeding

Hiervoor moet de hond de hele dag en nacht weinig en vaak eten om te overleven. De grootste zorg bij dit soort miniatuurhonden is als ze een maaltijd missen.

Het missen van een maaltijd kan snel leiden tot een ernstige daling van de bloedsuikerspiegel, die potentieel zeer gevaarlijk kan zijn. En dit is meestal alleen het gevolg van een paar uur niet kunnen eten.

Het is absoluut noodzakelijk dat er te allen tijde voedsel beschikbaar is voor een miniatuurras. Zelfs als dat betekent dat je midden in de nacht moet opstaan om de bak van je pup bij te vullen.

Tracheale instorting en hartafwijkingen

Een ander ernstig probleem bij miniatuurhonden is het instorten van de luchtpijp. Hierbij begint het kraakbeen in de luchtpijp van de hond in te zakken, waardoor de luchtweg wordt geblokkeerd. Dit leidt tot ademhalingsproblemen, die chirurgisch moeten worden verholpen.

Hartafwijkingen komen ook vaak voor bij miniatuurrassen. Naarmate de hond kleiner wordt, moet zijn hart sneller kloppen. Dit veroorzaakt veel druk op het hart, dat niet geëvolueerd is om dit werk aan te kunnen.

Mini Pomerans Ongevallen

Eigenaren van miniatuur Pomeranians moeten zich er ook van bewust zijn hoe gemakkelijk deze honden gewond raken.

Per ongeluk op honden van dit formaat stappen, of ze in paniek uit je handen laten springen, kan snel leiden tot levensbedreigende verwondingen. Het is heel belangrijk om dit ras een veilige omgeving te bieden en zo voorzichtig mogelijk te zijn.

Gewrichtsproblemen

Gewrichtsproblemen zoals patella luxatie en elleboogdysplasie komen ook veel voor bij Pomeranians. De kleinere omvang van de miniatuurvariant kan het risico op het ontstaan van deze aandoeningen vergroten.

Zijn er gezonde mini-Pomeranians?

Zoals je ziet, kan het fokken van te kleine honden een heleboel ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengen, die hun levenskwaliteit zwaar kunnen beïnvloeden.

Dit heeft ertoe geleid dat veel dierenartsen en fokverenigingen fokkers veroordelen die deze honden ter wereld brengen voor hun geldelijke waarde. De mini Pomeriaan is niet anders.

Het is sterk aan te raden om te overwegen voor een Pomeriaan van normale grootte te gaan in plaats van de fokpraktijken te steunen die leiden tot deze ongezonde honden.

Zorg voor een Dwergpomeriaan Puppy

Een mini Pomeriaan zal elke dag een korte wandeling nodig hebben met wat extra spel binnenshuis. Zoals eerder gezegd zijn het kwetsbare honden. Daarom is het belangrijk om een wandeling uit te zoeken die gemakkelijk begaanbaar is.

Ze hebben binnenshuis ook een veilige speelomgeving nodig om het risico op letsel te minimaliseren. U kunt een harnas gebruiken in plaats van een halsband, omdat dit ras problemen heeft met een verzwakte luchtpijp. Ze kunnen ook een jas nodig hebben bij koud weer, omdat ze moeite hebben hun lichaamstemperatuur te regelen.

Mini Pomeriaan Training

Hoewel het zeer intelligente honden zijn, kunnen Poms moeilijk zindelijk te maken zijn en een hele klus om te trainen. Het is heel belangrijk dat ze van jongs af aan gehoorzaamheids- en socialisatietraining krijgen.

Als je moeite hebt om ze zelf te trainen, huur dan een professional in. Sla nooit een training over!

Ongetrainde honden kunnen snel negatief gedrag en gewoontes ontwikkelen.

Het verzorgen van een Mini Pomeriaan

De kenmerkende vacht van de mini Pomeranian vereist 2-3 keer per week een grondige borstelbeurt om klitten te voorkomen. Wees voorzichtig. Ze moeten ook regelmatig hun nagels knippen en hun tanden poetsen om op hun best te blijven.

Zijn Mini Pomeranians goed met kinderen?

Het wordt afgeraden om dit ras bij kinderen onder te brengen. Kleine kinderen hebben de neiging om per ongeluk een beetje ruw te zijn met huisdieren terwijl ze leren om zachtaardig te zijn. Terwijl dit bij geduldige grotere rassen prima gaat, kan dit bij de mini Pomeriaan snel leiden tot een angstreactie of daadwerkelijk letsel.

Gezinnen met grotere huisdieren dan de mini Pomeriaan passen misschien niet goed bij elkaar. Een groter huisdier kan hem gemakkelijk verwonden terwijl hij probeert te spelen.

Mini Pomeriaan Scheidingsangst

Het wordt aanbevolen om altijd iemand in huis te hebben met de mini Pomeriaan, en ze mogen nooit alleen gelaten worden. Ze kunnen mogelijk last hebben van verlatingsangst. Maar het is belangrijker dat ze altijd iemand hebben die voor hen zorgt.

Ideaal thuis voor Micro Mini Pomeriaan Puppies

Zoals alle miniatuurhonden is de mini Pomeriaan een goede huishond. Hij zal echter tijdens de wintermaanden goed verwarmd moeten worden, want dit ras kan het snel te koud krijgen.

Het huis moet voor de Pom een veilige omgeving zijn om in te navigeren. Ze mogen geen toegang krijgen tot trappen of op meubels springen, want dat kan snel tot verwondingen leiden.

Miniatuur Pomeriaan Puppies adopteren

Mini Pomeranians zijn populair, zoals de meeste miniatuur rassen. Daarom moet het niet al te moeilijk zijn om een plaatselijke fokker te vinden. Online zoeken en lokale kanalen zoals krantenadvertenties zijn goede manieren om er een te vinden.

Het vinden van Mini Pomeriaan fokkers

Vanwege de gezondheidsproblemen die een miniatuur Pom met zich meebrengt, is het onmogelijk om een fokker aan te bevelen die ze aanbiedt. Fokkers die deze honden zo klein fokken zijn zich zeer bewust van de gezondheidsproblemen die dit met zich meebrengt. Toch doen ze het.

Dus hoe zijn ze überhaupt te vertrouwen? Pups als deze worden meestal gefokt zonder zorg voor hun gezondheid. Dat kan leiden tot nog meer genetische gezondheidsproblemen bij mini Pomeranian pups.

Daarom is het sterk aanbevolen om elke fokker die een Pomeriaan adverteert als miniatuur, teacup, of micro te vermijden. Zelfs als de Pomeriaan in kwestie daadwerkelijk binnen de specificaties van de AKC valt, is het meestal niet het risico waard om een gokje te wagen bij een fokker die de hype rond miniatuurhonden gebruikt om simpelweg meer winst en aandacht te krijgen voor hun pups.

Gebruik een fokker van volslanke pomeransen

Als je hart uitgaat naar een mini Pomeriaan, probeer er dan een te vinden die nog binnen de AKC maatspecificaties valt. Ga nooit lager.

Controleer de gezondheid van de pup, en zorg ervoor dat ze kunnen bewegen zonder pijn of kreupelheid en een vriendelijk temperament hebben. Het is ook belangrijk om de gezondheid van de ouderdieren te controleren.

Zorg ervoor dat ze vrij zijn van gezondheidsaandoeningen die mogelijk kunnen worden doorgegeven aan een pup. Het zien van een bewijs van een recente patella evaluatie, een hartonderzoek en een oogheelkundige evaluatie kunnen goede indicatoren van gezondheid zijn.

Is een Mini Pomeriaan een goed huisdier?

Helaas kunnen we dit ras ethisch gezien aan niemand aanbevelen. Het fokken van miniatuurhonden brengt een schat aan gezondheidsproblemen met zich mee, die de levenskwaliteit van de honden die erdoor ontstaan aanzienlijk beïnvloeden.

Het wordt sterk aanbevolen om een Pom van normale grootte te nemen, want dat zijn veel gezondere en gelukkigere honden. U kunt altijd voor de kleinere kant van de standaardgrootte van het ras gaan als u dat wenst.

Als u echter een echte mini Pom wilt, is dat uiteindelijk aan u. Je moet overwegen of je blij zou zijn met het steunen van zo’n onethische praktijk. Ook of u elke dag aan hun zware verzorgingseisen kunt voldoen om ze goed te verzorgen.

We hopen dat je deze miniatuur Pomeriaan informatie nuttig vond. Wat is uw mening over miniatuurhonden? Heb je er ooit een gehad? Laat het ons hieronder weten!

Referenties

  • O’Neill, DG, et al. The epidemiology of patellar luxation in dogs attending primary-care veterinary practices in England. Canine Genetics and Epidemiology, 2016.
  • Mooney, ET, et al. Hypoadrenocorticisme in een soortgenootschap van Pomeranian honden. The Canadian Veterinary Journal, 2015.
  • Buback, JL, et al. Chirurgische behandeling van tracheale collaps bij honden: 90 gevallen (1983-1993). Journal of the American Veterinary Medical Association, 1996.
  • Gough, A, et al. Breed Predispositions to Disease in Dogs and Cats. John Wiley & Sons, 2018.