Mastidoodle Eigenschappen, Karakteristieken en Verzorging

mastidoodle

De Mastidoodle is een grote, vrolijke teddybeer van een hond met een loyale en beschermende inslag. Een grote Mastiff Poedel mix, deze designer hybride hond heeft een snelle geest en behendig frame. Mastidoodles zijn gefokt uit historisch werkende honden die jaagden, beschermden, apporteerden en bewaakten. Deze intelligente honden zijn daarom aanhankelijke metgezellen, maar ook geweldige werk-, dienst- en zelfs familiehonden. Zolang ze goed getraind worden met positieve bekrachtigingsmethoden, en veel socialisatie krijgen als pup. Vandaag delen we de typische raskenmerken, eigenschappen en het temperament dat u van een Mastidoodle kunt verwachten. We geven tips om een gezonde, vriendelijke puppy te vinden en te beslissen of hij geschikt is voor uw gezin.

Inhoud


Wat is een Mastidoodle?

Een Mastidoodle is een Mastiff Standaard Poedel mix. Het zijn grote, magere honden met flaporen en een sterke persoonlijkheid. Dit kruisingsras is zowel recent als zeldzaam, met liefhebbers die lange afstanden afleggen om een puppy te vinden van deze zeer verschillende hondenlijnen.

Volbloeden vs Designer Honden

De Mastidoodle is geclassificeerd als een designer ras. Dit betekent dat hij gefokt is uit twee rashonden, in dit geval een Mastiff en een Poedel. Het eerste deel van het maken van een weloverwogen beslissing is om je in grote lijnen bewust te zijn van de vermeende sterke en zwakke punten van designer rassen in vergelijking met rashonden.

Degenen die pleiten voor raszuivere honden stellen dat raszuiverheid een zekere voorspelbaarheid garandeert in de eigenschappen, gezondheidsproblemen en fysieke kenmerken van een hond. Het stelt je in staat om te weten wat je krijgt met een grotere mate van zekerheid. De keerzijde is dat raszuivere honden kunnen lijden aan een reeks gezondheids- en fysiologische problemen die het gevolg zijn van inteelt.

Voorstanders beweren dat de grotere genetische diversiteit van een designerras “hybride kracht” biedt, die de toegenomen fysieke differentiatie die je in een designerras aantreft meer dan compenseert. Dit onderzoek naar preventieve zorg voor rashonden geeft een interessant inzicht in de fokpogingen om de gezondheidsproblemen van rashonden aan te pakken.

Waar komen Mastidoodles vandaan?

Mastidoodles werden zo’n twintig jaar geleden voor het eerst ontwikkeld in de VS. Het grootste deel van hun geschiedenis en erfgoed komt van hun ouderrassen.

Er wordt aangenomen dat de Poedel meer dan 400 jaar geleden uit Duitsland afkomstig is. Hoewel veel van de vroege ontwikkeling en verfijning van het ras plaatsvond in Frankrijk. Dit ras werd ontwikkeld als waterjachthond. Tot op de dag van vandaag blijkt die jachtlust uit de passie voor water, de natuurlijke behendigheid en de duidelijke intelligentie van het ras.

Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen in 55 voor Christus troffen ze een enorme en moedige hond aan die gemakkelijk de Romeinse rassen versloeg. Onverwacht namen de oorlogszuchtige Romeinen er enkele mee naar huis en gebruikten ze voor het bestrijden van wilde dieren in het Colosseum. In de loop der eeuwen werden ze populair als waakhonden. Tegenwoordig zijn ze huisdieren en metgezellen, bekend om hun waakzaamheid en loyaliteit.

Hoe groot zijn Mastidoodle honden?

De Mastidoodle kan 55 tot 100 pond wegen en 15 tot 30 centimeter groot zijn. Zijn kenmerken zullen aanzienlijk variëren, afhankelijk van welke van de ouderrassen meer invloed heeft.

Standaard Poedels zijn ongeveer vijftien centimeter hoog en wegen tussen de vijftig en zeventig pond. Ze hebben een goed geproportioneerd, vierkant gebouwd frame dat het ras zijn trotse, bijna hooghartige houding geeft.

De Mastiff is een veel grotere hond. Zijn hoogte is meestal ongeveer 25 centimeter en zijn gewicht varieert tussen de 55 en 75 pond. Dit is een atletische hond met een sterk spierstelsel en een alerte, behendige houding.

Mastidoodle Uiterlijk en Kenmerken

De Mastidoodle heeft meestal een gewelfd voorhoofd, hangende oren en amandelvormige ogen die even zielsgelukkig als intelligent zijn. De kleuren kunnen zwart, gestroomd of crème zijn.

De Mastidoodle is waarschijnlijk een grote en stevig gebouwde hond, met een opvallende fysieke aanwezigheid afgeleid van zowel zijn gespierde Mastiff en zijn trots rechtopstaande Poedel stambomen.

Mastidoodle verzorging

De verzorgingsbehoeften van een Mastidoodle variëren. Als uw Mastidoodle pup zijn vacht heeft geërfd van de Poedel kant, zal zijn vacht meer golvend zijn. U moet hem ten minste om de dag borstelen om matten, bramen en vuil te verwijderen.

Misschien komt de vacht van uw Mastiff Poedel mix meer van de Mastiff kant. Dan zal zijn vacht korter zijn, minder golvend, en aanzienlijk gemakkelijker te onderhouden. Het is ook belangrijk om de oren van een Mastiff Doodle ongeveer elke week te controleren. Ze zijn bijzonder gevoelig voor infecties en irritatie.

Zijn Mastidoodles hypoallergeen?

Het vachttype van deze mix varieert nogal. Als ze aan de meer krullende kant van het spectrum zitten, kunnen ze weinig verharen en daarom hypothetisch een goede match zijn voor eigenaars met milde hondenallergieën. U weet dit echter pas als uw hond veel ouder is. Het is ook goed te beseffen dat speeksel allergenen met zich meedraagt, en de Mastidoodle kan nogal kwijlen. Daarom raden we deze mix niet aan voor iemand met een hondenallergie.

mastidoodle

Mastidoodles Temperament Eigenschappen

De Mastidoodle is intelligent, past zich goed aan en vormt een sterke band met zijn gezin. Ze zijn op hun hoede of afstandelijk tegenover vreemden en hebben daarom baat bij veel socialisatie als pup. Mensen zijn vaak verbaasd over hoe geduldig en verzorgend ze zijn, gezien hun imposante omvang.

Ze houden van elke vorm van beweging en zullen graag rennen, zwemmen en apporteren. Deze mix kan geweldige waakhonden zijn, of zelfs waakhonden.

Zijn Mastidoodles Agressief?

Ze zijn eerder waakzaam dan agressief, maar ze zijn uitstekende waakhonden en hebben over het algemeen een huiselijke inslag. De Mastiff x Poedel is bedoeld om deze eigenschappen te mengen. Dit resulteert in een uiterst aanhankelijke en intelligente hond die een sterke band met zijn gezin ontwikkelt.

Het is belangrijk te onthouden dat uw Mastidoodle pup een willekeurige mix zal zijn van de persoonlijkheden van zijn ouders en ook dat ze sterker kunnen lijken op een van hun beide ouders.

Mastidoodle training en gehoorzaamheid

Zowel Mastiffs als Poedels reageren zeer goed op training met positieve versterking. Gezien het feit dat de Mastidoodle waarschijnlijk de intelligentie van een Poedel combineert met de gretigheid van een Mastiff om te behagen, zou de training relatief eenvoudig moeten zijn als ze op de juiste manier wordt aangepakt.

De Mastidoodle kan een sterke beschermende neiging erven van de Mastiff kant van zijn stamboom, dus het is belangrijk om in een vroeg stadium veel aandacht te besteden aan de socialisatie van Mastidoodle pups.

Gezien de waarschijnlijkheid dat uw Mastidoodle pup een uiterst helder en opmerkzaam dier zal zijn (vooral als zijn Poedel stamboom dominant is), moet u wellicht ook creatief zijn in het vinden van nieuwe uitdagingen en benaderingen tijdens het trainingsproces.

Gezondheidsproblemen en speciale behoeften

Begint u het proces van het zoeken naar een Mastidoodle pup en spreekt u met Mastiff Poodle fokkers? Dan is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen naar de gezondheidsproblemen en speciale behoeften van het ras. Aandachtspunten bij Mastidoodle honden zijn:

  • Elleboog- en heupdysplasie
  • Oogziekten
  • Hypothyreoïdie
  • Ziekte van Addison
  • Hartziekte

Zijn Mastidoodle honden goede huisdieren?

Als u een actieve familiehond zoekt met een huiselijke inslag en een gretige, nieuwsgierige intelligentie, dan is de Mastiff en Poedel mix een geweldige optie om naar te kijken. Voor een Mastiff Poedel om een goede pasvorm te zijn, moet je bereid zijn om zich in te zetten voor een gestaag regime van training en lichaamsbeweging.

Het zal ook belangrijk zijn om uw hond in veel van het huiselijke leven van uw gezin te betrekken. Ze zullen niets minder verwachten!

In termen van gezondheid, wees altijd waakzaam over het controleren van de testresultaten van de ouders. Verzamel zoveel mogelijk informatie over de achtergrond van je Mastidoodle pup voordat je een beslissing neemt. Als u zich zorgen maakt, aarzel dan niet om een andere fokker te zoeken.

Mastidoodle Puppies en Fokkers

Dit is een zeldzame mix, maar laat je niet verleiden om met de eerste de beste fokker in zee te gaan. Er zijn twee belangrijke dingen om te overwegen met een Mastidoodle, gezondheid en temperament.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je bij Engelse Mastiff Poedel mix fokkers controleert of ze hun pups screenen op genetische problemen en papierwerk kunnen overleggen om een schone gezondheidsverklaring te verifiëren. Als u kunt, is het een goed idee om de ouders van de pup te ontmoeten.

Het visueel controleren van hun toestand kan enkele belangrijke aanwijzingen geven over mogelijke gezondheidsproblemen voor uw Mastidoodle pup. Vraag bovendien altijd om bewijzen van gezondheidstests van de ouders van de Mastidoodle. Als de fokker niet toeschietelijk is, raden wij u aan een andere fokker te zoeken.

Zorg er ook voor dat u beide ouders ontmoet, vooral de Mastiff ouder. Het is onwaarschijnlijk dat ze warm zijn voor vreemden, maar ze moeten kalm zijn en een duidelijke band hebben met hun eigenaar.

Meer informatie over Mastiffs en Poedels

Referenties