Luie hondenrassen van a tot z

Luie hondenrassen? Bestaan ze? Duidelijk! – Honden staan vaak bekend als heldere behendige dieren. Maar niet elke viervoeter heeft dezelfde behoeften. Hier laten we je luie hondenrassen zien en vertellen we je waarom sommige soortgenoten graag meer en sommige minder luieren.

luie hond

Wanneer is een hond lui?

Luiheid? Wat is het? – Dit is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Honden zijn in het verleden gefokt of aangewezen voor specifieke doeleinden meetbare eigenschappen Van. Dit maakt ze gemakkelijk te categoriseren. Maar is luiheid te meten? Het bedrijf “Whistle” heeft het in ieder geval geprobeerd. Het produceert onder andere digitale hondentrackers. Door de verzamelde gegevens van 150.000 huishoudens uit de VS, maakten ze een lijst van de luiste honden.

Te oordelen naar hun dagelijkse activiteit, zijn de top 3 luie hondenrassen:

  1. Chow Chow met 43,36 minuten
  2. Buldog met 44,31 minuten
  3. Newfoundland met 44,64 minuten

Of deze bevindingen significant genoeg zijn om hondenrassen lui te noemen, blijft een kwestie van definitie. Is weinig activiteit synoniem met luiheid? Dat lijkt het geval te zijn in de subjectieve perceptie van een hondeneigenaar om te liegen. En zoals bij elke hond, hangt het af van het individuele karakter van de viervoeter.

Criteria voor luie hondenrassen

Zie je luie hondenrassen als minder stopcontact behoeftig, je kunt zeker een grens trekken. Er zijn immers rasspecifieke verschillen die kunnen bepalen hoeveel beweging een hond dagelijks nodig heeft. Heldere herdershonden net als de Australian Shepherd is er meestal meer druk dan een grote trage Sint Bernard. Zelfs windhonden worden hier vermeld. De slanke atleten zijn de snelste honden ter wereld, maar hebben ook een rustig en evenwichtig karakter.

De hier genoemde hondenrassen werden daarom ingedeeld onder de de volgende criteria uitverkoren:

  • Minder werkgelegenheid nodig
  • Minder tuit nodig
  • Slaap meer dan gemiddeld

Welke hond heeft weinig beweging nodig?

Niet alle honden hebben dezelfde hoeveelheid beweging nodig. Rassen met minder drang om te bewegen zijn chihuahua, mopshond en Berner Sennenhond.

Populaire luie hondenrassen op edogs.de

Luie hondenrassen van A tot Z

Welke hond is rustig en klein?

Er zijn nogal wat rustige of zelfs “luie” hondenrassen. Vooral kleine soortgenoten zijn bijvoorbeeld mopshonden, Maltezen en teckels.