Langharige Duitse Herder Eigenschappen, feiten en verzorging

Langharige Duitse Herder

Langharige Duitse Herdershonden zijn intelligent, trainbaar, aanhankelijk en trouw. Een minder voorkomend type Duitse Herder, de langharige Duitse Herder heeft een vloeiende, zijdeachtige vacht. Hoewel ze eruit zien als showhonden of gezelschapshonden, zijn ze net zo actief en coöperatief als herders- en waakhonden gefokte kortharige herders. Ze zijn zeldzaam omdat langharigheid voortkomt uit een recessief gen, maar hun kleuren zijn dezelfde als die van de standaard Duitse Herder, in blauwe, zwarte, witte en zelfs rode tinten. Vandaag kijken we naar de verzorging van de langharige Duitse Herder, haarknippen, verharen en mogelijke allergieën. Evenals hun basiskenmerken en temperament eigenschappen. We vergelijken ook standaard kortharige Duitse Herders met hun pluizige vrienden.

Inhoud

Een Langharige Duitse Herder heeft een kenmerkend uiterlijk, waardoor ze zich onderscheiden van andere Duitse Herders. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een langharige Duitse Herder en andere types? In dit artikel kijken we naar de toegenomen verzorgingseisen van een langharige hond en geven we tips en advies over de beste manier om ze te verzorgen. We zullen ook onderzoeken of er verschillen zijn in de gezondheid of het temperament tussen lang- en kortharige Duitse Herders.


Wat is een Langharige Duitse Herder?

Het enige verschil tussen een langharige en een kortharige Duitse Herder is de lengte van hun vacht. Volgens de rasstandaard heeft de “ideale” Duitse Herder een dubbele vacht van gemiddelde lengte. Maar Duitse Herders die niet bestemd zijn voor de showring hebben vaak een veel kortere of langere vacht dan dat ideaal.

De meeste Duitse Herders hebben een dubbele vacht – wat betekent dat onder de taaie en dichte bovenvacht een laag veel zachtere vacht zit. Sommige Duitse Herders, van zowel de langharige als de kortharige variëteit, hebben slechts een enkele vacht.

Dus, als je ervoor kiest om een langharige Duitse Herder in je leven te brengen, dan zul je merken dat hun verzorgingseisen aanzienlijk hoger zijn dan die van sommige andere rassen. En dat geldt vooral voor de langharige honden.

Langharige Duitse Herder Verzorging

Een langharige hond van welk ras dan ook zal vaker verzorgd moeten worden dan hun kortharige tegenhangers. Maar door hun grote omvang kan het verzorgen van een langharige Duitse Herder een serieuze onderneming zijn.

Je moet bereid zijn om je langharige Duitse Herder drie tot vier keer per week een snelle verzorgingssessie te geven. Maak om de twee weken wat meer tijd vrij om de vacht eens goed onder handen te nemen.

En als het verharingsseizoen aanbreekt, moet u misschien meer tijd besteden aan de verzorging, in een poging om uw hond te helpen zijn seizoensvacht af te werpen.

Vergeet niet, hoe meer vacht u verwijdert bij het borstelen, hoe minder er rond uw huis zal zijn! Langharige Duitse Herders moeten niet te regelmatig gebaad worden. Dus, zolang ze niet in iets smerigs hebben gerold, moeten ze alleen een bad krijgen als dat strikt noodzakelijk is.

Duitse Herder Verzorgings Gereedschap

Als je binnenkort een langharige Duitse Herder pup mee naar huis neemt, wil je misschien eerst nadenken over het samenstellen van een verzorgingsset. Het selecteren van de beste producten voor de specifieke vacht van uw hond zal uw werk veel gemakkelijker maken.

Hier is een kleine keuze van producten die je zou kunnen overwegen.

  • Een zelfreinigende slickerborstel is perfect om het hele jaar door te gebruiken op de vacht van uw langharige Duitse Herder. De dunne en flexibele metalen haren zijn ontworpen om tot in de dubbele vacht van uw hond te reiken om alle losse haren te verwijderen. De zelfreinigende functie van deze borstel is een grote tijdsbesparing, wat betekent dat u snel alle opgehoopte haren kunt verwijderen met een druk op de knop.
  • Een 2-zijdige ontklittende kam kan helpen om hardnekkige klitten te ontwarren zonder aan de vacht van uw hond te trekken. De afgeronde uiteinden maken deze borstel geschikt voor de gevoelige huid.
  • Om de paar maanden kunt u ervoor kiezen om uw langharige Duitse Herder een bad te geven. Het gebruik van een hypoallergene dierenwas is een goed idee om de gevoelige huid te beschermen. Een zeepvrije formule met conditioner houdt de vacht van uw hond in goede conditie.
  • Wanneer het verharingsseizoen voor uw langharige Duitse Herder aanbreekt, is een deshedding tool een aanrader. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om de verharende ondervacht te verwijderen, zonder de bovenvacht te beschadigen.

Een ander essentieel hulpmiddel dat je waarschijnlijk zult overwegen als je een langharige Duitse Herder hebt, is een stofzuiger die speciaal is ontworpen voor het omgaan met haar van huisdieren. Hoe effectief uw vachtverzorging ook is, u zult waarschijnlijk nog steeds hondenharen in huis hebben. Het kiezen van een stofzuiger die deze haren kan verwijderen van zowel vloeren als meubels is een goede investering.

Duitse Herder Verzorging Video

Als je niet helemaal zeker weet waar je moet beginnen met het verzorgen van je Duitse Herder hond, zijn er veel video’s online die kunnen helpen. Bekijk enkele video’s online om een beter visueel idee te krijgen van het gebruik van de gereedschappen waar we het hierboven over hadden.


Zijn Langharige Duitse Herders Hypoallergeen?

De langharige Duitse Herder is een zeer verhaarde hond, en helaas geen goede match voor mensen met een allergie. Dit is geen hypoallergene hond, hun huidschilfers, vacht en speeksel zullen allemaal een allergische reactie veroorzaken in

Langharige Duitse Herder Kapsels

Je zou in de verleiding kunnen komen om te denken dat het een goed idee is om je langharige Duitse Herder af en toe te knippen. Maar dat is om verschillende redenen geen goed idee.

Hoewel sommige hondenrassen een vacht of haar hebben dat geschikt is om te scheren, valt elke hond met een dubbele vacht niet in deze categorie. En zoals we al besproken hebben, heeft de langharige Duitse Herder een dikke, glanzende dubbele vacht.

Deze vacht dient zowel om uw hond warm te houden als het koud is, maar beschermt hem ook tegen de harde zon, en UV-stralen, in de zomer. Als u deze vacht verwijdert, kan uw hond zijn lichaamstemperatuur niet effectief regelen. Natuurlijk kunnen er momenten zijn waarop een langharige Duitse Herder een knipbeurt nodig heeft. Maar dit zijn zeker de uitzonderingen op de regel.

Een reddingshond kan extreme klitten hebben en geschoren moeten worden om deze pijnlijke haarknopen te verwijderen. Als een hond een chirurgische ingreep moet ondergaan, dan is het natuurlijk nodig om het getroffen gebied te scheren. Maar in de meeste gevallen is het het beste om de vacht van deze prachtige hond te laten zoals de natuur het bedoeld heeft.

Langharige Duitse Herder

Langharige Duitse Herder Temperament

Omdat uw langharige Duitse Herder in wezen hetzelfde is als elke andere Duitse Herder, kunt u er vrij zeker van zijn dat ze dezelfde eigenschappen zullen erven als elke andere Duitse Herder. Als een van de meest populaire rassen in de VS staan Duitse Herders bekend om hun felle intelligentie en beschermende instincten.

Ze zijn zeer trainbaar, waardoor ze een populaire keuze zijn voor werkhonden. Ze worden vaak gebruikt als politiehonden, zoek- en reddingshonden, diensthonden, en nog veel meer banen waar een toegewijd en intelligent ras nodig is.

Duitse Herders zijn zeer trouw en hebben als jonge pups socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze goed gemanierd zijn wanneer ze vreemden ontmoeten.

Als actief ras hebben ze veel beweging nodig. Vergeet niet om lichamelijke oefening te combineren met mentale stimulatie, want beide zijn even belangrijk voor de Duitse Herder. Zonder voldoende beweging kunnen Duitse Herders snel verveeld en gefrustreerd raken.

Mogelijke gezondheidsproblemen

De gezondheid van uw langharige Duitse Herder verschilt niet van een Duitse Herder met een andere lengte vacht. En binnen dit ras zijn er enkele gezondheidsproblemen die besproken moeten worden. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij de beslissing om al dan niet een langharige Duitse Herder te kopen.

Elke gerenommeerde fokker zal je met plezier door de gezondheidsaandoeningen praten die veel voorkomen bij de Duitse Herder, maar hier is een korte samenvatting.

Van dit ras is bekend dat het lijdt aan heup- en elleboogdysplasie. Fokhonden zouden hiervoor een score moeten krijgen. Hoe hoger de score, hoe beter. Dus als je naar puppies kijkt, vraag dan om de scores van beide ouderdieren te zien.

Veel Duitse Herders zijn nu gefokt om een extreme helling op hun rug te hebben. Dit kan een negatieve invloed hebben op hun gezondheid en welzijn. De meest voorkomende gezondheidsproblemen die Duitse Herders treffen zijn:

  • Degeneratieve myelopathie
  • Exocriene pancreas insufficiëntie
  • Bloat
  • Osteochondrotis dissecans (OCD)
  • Von Willebrands ziekte

Langharige Duitse Herder Puppies

Bij het zoeken naar een langharige Duitse Herder puppy kun je het beste wat tijd besteden aan het bezoeken van lokale fokkers. Vraag om beide ouderdieren te zien en kijk wat voor temperament ze hebben. Puppies van werkende ouders zijn misschien niet geschikt voor een gezinswoning, dus bespreek dit zeker.

Langharige Duitse Herder pups komen minder vaak voor dan kortharige. Dit komt omdat bij Duitse Herders het gen dat codeert voor korthaar dominant is, en het gen dat codeert voor lang haar recessief.

Dit betekent dat kortharige Duitse Herders het gen ook kunnen dragen, zonder dat het tot uiting komt in hun vacht. Sommige fokkers beschouwen het lange haar van sommige Duitse Herders als een “genetische fout”.

Dit is waarschijnlijk omdat de rasstandaard een middellange vacht vermeldt. We kunnen geen wetenschappelijk bewijs vinden dat het langharige gen als fout bestempeld kan worden.

Dus misschien is het, met betrekking tot Duitse Herders die specifiek gefokt worden voor de showring, nauwkeuriger om het ongewenst te noemen.

Desondanks kunnen sommige fokkers van showhonden besluiten om twee honden samen te fokken die beide het recessieve gen voor lang haar hebben. Sommige van de resulterende puppies kunnen een langharige vacht hebben. Andere fokkers kiezen er specifiek voor om zich te concentreren op het fokken van langharige Duitse Herders. Hoe dan ook, er zijn genoeg langharige Duitse Herder pups die wachten op een thuis voor altijd.

Hoeveel kosten langharige Duitse Herders?

De prijs van langharige Duitse Herders varieert van $275 tot $1800. Daarentegen variëren kortharige puppies van $250 tot $4495. Dus, hoewel de startprijs van beide types vergelijkbaar is, is de topprijs voor een langharige Duitse Herder pup veel redelijker.

Uw langharige Duitse Herder

Langharige Duitse Herders zijn prachtige honden.
Hoewel ze misschien niet geliefd zijn in de showring, hebben ze elders veel fans.

Hun temperament en gezondheid is hetzelfde als die van een kortharige Duitse Herder. Hun lange vacht vereist echter wel een regelmatige verzorging om het in toom te houden.

Als u eenmaal in een routine zit met uw langharige hond, zal het snel een tweede natuur worden.

Als je een langharige Duitse Herder hebt, of als je verzorgingstips hebt die je zou willen delen, laat dan een bericht achter in het commentaargedeelte. We horen graag van je!

Meer informatie over Duitse Herdershonden