Lab Pointer Mix

lab pointer mix

De Lab Pointer mix combineert twee loyale, intelligente en hardwerkende rassen – de raszuivere Labrador Retriever en de raszuivere Engelse Pointer.

Beide ouderrassen komen uit de sportieve groep. U kunt dus verwachten dat hun mix veel beweging nodig heeft.

Het exacte uiterlijk en de persoonlijkheid van een Lab Pointer mix zal variëren, afhankelijk van wat ze erven van beide ouderrassen. Maar gelukkig delen deze rassen een aantal prachtige eigenschappen.

Wilt u een Labrador en Pointer mix in uw huis verwelkomen?

Lab Pointer Mix Inhoud

Laten we erin duiken om meer te leren over de vraag of dit energieke gemengde ras geschikt is voor uw gezin.

Geschiedenis van de Lab Pointer Mix

De Lab Pointer mix is een vrij nieuwe en ongewone hybride hond. Maar, designer rassen worden steeds populairder! Dus kunnen we meer Labrador English Pointer mixen gaan zien.

Omdat deze kruising ongewoon is, heeft ze geen goed gedocumenteerde geschiedenis. Maar we kunnen kijken naar de geschiedenis van de ouderrassen om meer te weten te komen.

lab pointer mix

Zowel de Labrador Retriever als de Engelse Pointer zijn sportieve rassen, maar ze hebben een iets andere oorspronkelijke rol.

Labrador voorouders werkten eerst samen met vissers in Newfoundland, Canada. Het ras werd gestandaardiseerd in Groot-Brittannië, waar ze wild en andere dieren apporteerden tijdens de jacht.

Engelse Pointers werkten eerst in Engeland om hazen te vinden en aan te wijzen voor de jachthonden. Later werden ze gebruikt om vogels te zoeken en te apporteren, vergelijkbaar met de Lab.

Beide ouderrassen hebben een lange geschiedenis als jachthond. Verwacht dus dat een Lab Pointer mix een prachtige sportieve ras kandidaat is.

Lab Pointer Mix Uiterlijk

Honden van gemengde rassen kunnen een mix van eigenschappen van hun twee ouderrassen erven. U moet er dus voor zorgen dat u tevreden bent met elke mogelijke uitkomst.

Waarschijnlijk weet u niet wat u krijgt totdat u uw puppy ontmoet.

Kijk naar hun ouders om het potentiële uiterlijk van hun nakomelingen het beste te voorspellen. Dit is wat je kunt verwachten.

Labrador Uiterlijk

Labradors zijn er in drie standaardkleuren: zwart, geel en chocolade.

Deze honden hebben flaporen en een korte, dubbele vacht. De meeste hebben een brede otter-achtige staart, en poten met zwemvliezen waardoor ze sterke zwemmers zijn.

Labradors zijn grote honden die kunnen groeien van 21,5 tot 24,5 inch bij de schouder. Als volwassen hond wegen ze meestal tussen de 50 en 80 pond.

Pointer Uiterlijk

Tenzij anders vermeld, verwijst Lab Pointer mix naar een Engelse Pointer ouder. Deze honden zijn gespierd, mager en alert.

Ze hebben flaporen, een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht en een rechte, dunne staart.

Pointers kunnen komen in een enorm spectrum van kleuren, waaronder:

 • Zwart
 • Citroen
 • Lever
 • Oranje
 • Elk van deze kleuren gemengd met wit.

Ze kunnen getikte markeringen of punten hebben.

Dit ouderras kan groeien van 23 tot 28 inch op de schouder, met een gewicht tussen 45 en 75 pond.

Hoe zien Pointerdor Puppies eruit?

Deze twee sportieve rassen verschillen niet veel van elkaar.

Zo zal een Lab Pointer mix waarschijnlijk een korte vacht, flaporen en een rechte staart hebben.

Hun kleuren zullen variëren afhankelijk van de kleuren van de ouders. Bijvoorbeeld, als je een zwarte Lab en een pointer mengt, krijg je waarschijnlijk zwarte Lab Pointer pups.

Maar, je kunt niet met zekerheid zeggen welke ouder ze zullen bevoordelen totdat ze er zijn.

Lab Pointer Mix Temperament

Omdat zowel de Lab als de Pointer ouderrassen sportieve honden zijn, hebben ze een relatief gelijkaardig temperament.

Maar, net als hun uiterlijk, kan het gemengde ras temperament meer overhellen naar een van beide ouders. Zorg er dus voor dat je blij bent met een van de mogelijkheden!

Over het algemeen zijn Labradors vriendelijk, enthousiast en gretig om te behagen. Ze zijn ook energiek en intelligent.

Pointers zijn ook zeer energiek, alert en hardwerkend. Ze zijn zeer trouw aan hun eigenaars, intelligent en gelijkmatig gehumeurd.

U kunt van een gemengde pup verwachten dat hij trouw, intelligent en zeer energiek is. Ze kunnen meestal goed tegen training, en zullen zoveel mogelijk tijd met hun baasje willen doorbrengen.

Maar, deze intelligentie en energie betekent dat ze gemakkelijk verveeld kunnen raken als ze niet goed gestimuleerd worden. Een verveelde Lab Pointer mix kan destructief gedrag vertonen zoals graven, blaffen en meer.

De noodzaak van socialisatie

Lab en Pointer mix pups moeten vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden. Beide rassen staan algemeen bekend als vriendelijk en trouw, maar ze zijn beide van oorsprong jachthonden.

Ze kunnen dus een natuurlijk instinct hebben om kleine dieren, of zelfs rennende kinderen te achtervolgen.

Een hond die goed gesocialiseerd is, zal zelfverzekerd zijn in nieuwe situaties, en eerder vriendelijk zijn tegen anderen.

Door een Lab Pointer pup van jongs af aan goed te socialiseren, krijgt u het best mogelijke temperament.

Vergeet niet dat uw puppy op beide ouders kan lijken. Kijk eens naar de specifieke honden waarmee gefokt wordt om een goed idee te krijgen van hoe uw puppy zou kunnen zijn.

Lab Pointer Mix Training

Een Lab Pointer mix pup zal uitgroeien tot een middelgrote tot grote hond. Het is dus heel belangrijk dat u ze van jongs af aan goed traint.

Basis gehoorzaamheidstraining is een must. Maar dankzij hun intelligentie en waarschijnlijk grenzeloze energie, zullen deze honden profiteren van en genieten van verdere training.

Naast het stimuleren van hun geest, kan training uw puppy ook de broodnodige beweging bieden.

Blijf bij positieve beloningsmethoden voor de beste resultaten met dit ras. Ze willen graag voldoen en deze methoden zullen een sterke band tussen jullie bevorderen.

Je kunt kijken naar online puppytrainingsklassen, persoonlijk een klas bijwonen, of een één op één trainer zoeken als je niet weet waar je anders moet beginnen.

Lab Pointer Mix Oefenbehoeften

Zoals we al weten, zijn beide ouderrassen voor deze mix zeer energiek. Het is dus bijna gegarandeerd dat een pup dezelfde hoge energie zal hebben.

U zult uw hond wat beweging kunnen bieden door middel van training. Maar, ze zullen meer nodig hebben dan dit.

Een Labrador Pointer mix zal elke dag beweging nodig hebben. Ze zullen waarschijnlijk genieten van zwemmen, apporteren, of de kans om te rennen in een veilige open ruimte.

Zorg voor een sterke recall, zodat ze altijd naar je terug zullen keren.

Deze hybride kan genieten van hondensporten zoals rally, gehoorzaamheid, behendigheid en meer.

Maar wees voorzichtig met het te veel trainen van uw pup als ze jong zijn. Dat kan hun gewrichten beschadigen.

Lab Pointer Mix Gezondheid en Verzorging

Over het algemeen zijn dit twee vrij gezonde rassen. Maar er zijn nog steeds een aantal problemen die ze kunnen doorgeven aan hun pups.

Het kiezen van een gerenommeerde fokker kan het risico hierop minimaliseren. Zorg ervoor dat u bewijzen ziet van gezondheidstests en controleer of de moederhond gezond en vriendelijk is.

Labrador gezondheid

De meest voorkomende gezondheidsproblemen waaraan Labs kunnen lijden zijn:

Pointer Gezondheid

De Pointer deelt veel van deze gemeenschappelijke problemen. Hier zijn er enkele om op te letten bij pointer mengsels.

 • Heupdysplasie
 • Elleboogdysplasie
 • Oorontstekingen
 • Canine Gastric Dilatation Volvulus
 • Hypothyreoïdie
 • Hartproblemen

Wat dit betekent voor puppy’s

De rassen Labrador en Pointer hebben een aantal gemeenschappelijke gezondheidsproblemen. Het is dus belangrijk om een gerenommeerde fokker te kiezen die zijn honden test.

Fokkers kunnen testen op heup- en elleboogdysplasie scores om er zeker van te zijn dat ze alleen fokken met de gezondste honden.

Ze kunnen ook testen op hartproblemen en hypothyreoïdie.

Zorg ervoor dat uw fokker u bewijzen van deze gezondheidstests laat zien. Als je eenmaal een puppy hebt van een gerenommeerde fokker, ga dan regelmatig naar de dierenarts, en zorg ervoor dat ze een gezonde levensstijl hebben met voldoende beweging en de juiste hoeveelheid voedsel.

Lab Pointer Mix Puppies

Het kiezen van een gerenommeerde fokker is een belangrijke stap om een gezonde Labrador Pointer mix pup te krijgen.

Vergeet niet dat pups kunnen lijken op beide ouders, dus je moet blij zijn met elke combinatie van eigenschappen.

Je kunt onze puppy zoekgids bekijken voor meer hulp bij het vinden van een gezonde pup en een gerenommeerde fokker.

U kunt ook meer informatie vinden in deze gids voor het vinden van een fokker.

Omdat dit gemengde ras nog niet enorm veel voorkomt, kun je in het begin moeite hebben om een gerenommeerde fokker voor de combinatie te vinden.

Lab Pointer Mix Redding

Een ander alternatief voor het aanschaffen van een puppy is het zoeken naar een reddingshond. Reddingshonden zijn meestal ouder, en hebben een minder zekere geschiedenis, maar ze zijn vaak goedkoper.

U zult in het begin misschien moeite hebben om een Lab Pointer mix te vinden in een reddingsvereniging, omdat het vrij ongewoon is.

Maar, je beste gok is om in reddingscentra te zoeken naar de twee ouderrassen.

Sommige reddingshonden kunnen last hebben van gedragsproblemen. Zorg er dus voor dat u op deze mogelijkheid bent voorbereid, en dat u genoeg tijd heeft om aan uw nieuwe aanwinst te besteden.

Vergelijkbare rassen

De Lab Pointer mix zal een geweldig ras zijn voor veel gezinnen, vooral diegenen die een actieve levensstijl leiden, en veel tijd hebben om aan een hond te wijden.

Maar, het is niet perfect voor iedereen. Als u iets soortgelijks zoekt, maar niet zeker bent van de Labrador Pointer, zijn hier enkele andere rassen waar u misschien van houdt.

Labrador Pointer Mix – Een samenvatting

De Labrador Pointer mix kan elke mix van eigenschappen van zijn twee ouderrassen erven. Zijn uiterlijk en temperament zullen relatief onvoorspelbaar zijn.

Maar over het algemeen is dit een energiek, intelligent en gelijkmatig gehumeurd ras.

Heeft u thuis een Lab en Pointer mix pup? We horen graag uw ervaringen!

Lezers hielden ook van

Referenties en bronnen

 • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
 • Farricelli, A. ‘Impact of Exercise on Puppy Growth Plates’, Daily Dog Discoveries (2016)
 • Xin-Guo, X. ‘Risicofactoren en preventie van Canine Gastric Dilatation Volvulus’, CNKI (2006)
 • Ginja, M. (et al), ‘Diagnosis, Genetic Control and Preventive Management of Canine Hip Dysplasia: A Review’, The Veterinary Journal (2010).
 • Pointer OFA-CHIC Vereisten voor gezondheidstesten