Kenmerken en verzorging van de Pomeriaan

volwassen pomerans

Pomeranische honden zijn klein, met een vosachtig gezicht, een leeuwachtige nekkraag en een lange dubbele vacht in verschillende kleuren en aftekeningen. Hun oren staan rechtop en hun gang is brutaal en beweeglijk. Deze parmantige, levendige speelgoedhonden zijn bazig en nieuwsgierig, maar ze zijn ook erg vriendelijk en aanhankelijk voor hun gezin. Vandaag bekijken we hoe je een kleine Pomeriaan pup moet verzorgen, trainen en spelen. Met een lengte van slechts 7 cm en een gewicht van minder dan 2,5 kg zijn ze een beetje te kwetsbaar voor kinderen, maar ze kunnen het goed vinden met oudere tieners. Een gezonde Pomeriaan met de juiste voeding en dieet kan een levensduur hebben tot 16 jaar. Wij geven u tips voor het adopteren, kopen en opvoeden van een Pomeriaan tot een gelukkig lid van uw gezin.

Inhoud

Hoewel ze eruit zien als schoothondjes, is de Pomeriaan historisch gefokt vanuit de oorsprong van herders- en sledehonden in Duitsland en Polen. Hun raskenmerken weerspiegelen die hardwerkende geschiedenis. Ondanks dat ze een speelgoedras zijn, doen ze het ook goed met behendigheid en gehoorzaamheidstraining. Ze zijn beschermend en kunnen verrassend goede waakhonden zijn. De Pomeriaan is een unieke kleine hond. Opvallend qua uiterlijk, compact qua grootte en vol persoonlijkheid.


Wat is een Pomeriaan?

De Pomeriaan is een pluizig speelgoedhondenras. Ze hebben hoekige gezichten, lange neuzen en puntige oren. Ze zitten ook boordevol persoonlijkheid. Deze pittige hond is energiek, pittig en vriendelijk. Ze zijn geen zakdier, ondanks hun grootte. En ze lopen liever achter een bal aan dan dat ze in een rugzak worden rondgedragen.

  • Populariteit: Nr. 22 op de meest populaire rassenlijst van de AKC
  • Doel: Gezelschapsdier
  • Gewicht: 3-7lb
  • Temperament: koppig, temperamentvol en levendig

In dit artikel gaan we de Pomeriaan eerlijk bekijken. We komen alles te weten over zijn temperament, verzorging en gezondheid. Als u overweegt een Pomeriaan pup te kopen, hopen we u te helpen beslissen of u het juiste huis kunt bieden aan dit leuke, fantastische hondje.

Pomeriaan FAQ’s

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Pomeriaan.

Geschiedenis van de Pomeriaan

De hedendaagse Pomeriaan heeft een lange weg afgelegd van hun Duitse voorouders uit de regio Pommeren. De voorouders van de Pomeriaan werden gebruikt voor het hoeden van schapen en het beschermen van vee. Daarvoor werkten ze mogelijk zelfs als sledehonden op de Noordpool. Je ziet dus dat het ooit vrij grote honden waren.

De Engelse Kennel Club erkende de Pomeriaan in 1870. Het ras kreeg pas echt bekendheid toen Koningin Victoria zelf begon te fokken en te showen in de late jaren 1880. Rond die tijd erkende ook de Amerikaanse Kennel Club het ras.

Hoewel het oorspronkelijk vrij grote honden waren, is de Pomeriaan tegenwoordig veel kleiner dan hun voorouders. Ze worden nu ingedeeld bij de Toy-groep van hondenrassen.

Leuke feiten!

  • Wist je dat beroemde Pomeranian eigenaren in vervlogen tijden Mozart, Marie Antoinette en Koningin Victoria waren!
  • Onder de hedendaagse pomphouders bevinden zich P Diddy, Samantha Mumba, Sandra Bullock, Sly Stallone en verschillende Hiltons.
  • De Pomeriaan wordt door velen ook geclassificeerd als teddybeerhond!

Uiterlijk van de Pomeriaan

Mensen verwijzen soms naar de Pomeriaan als een kleine leeuw. Ze hebben een puntig gezicht en een klein, zeer harig lichaam. Hun hoofd is spits en bijna vosachtig van vorm. Ze hebben een smalle snuit en oren die rechtop staan. Hun staart is hoog aangezet, en hangt recht naar achteren uit hun lichaam. Een lange vacht bedekt hem.

Hoe groot zijn Pomeransen?

Het is een compacte, korte hond. Gemiddeld wegen ze tussen de 3 en 7 pond, en zijn 6-7 centimeter groot. Hoewel er enige variatie is, en teven meestal kleiner zijn dan reuen.

Ze mogen dan klein zijn, het zijn energieke en springerige hondjes. Poms vocaliseren hun gedachten in verrassend luide blaffen en gapen.

Pomerans Vachten en Kleuren

Misschien wel het meest kenmerkende aan de Pomeriaan is zijn vacht. Deze bestaat uit een zachte, pluizige ondervacht. Deze wordt bedekt door een lange, rechte overvacht met ruwe textuur.

Deze lange vacht houdt zijn hele lichaam goed behaard. Hij veert overvloedig rond zijn poten en nek.

Ze hebben meestal maar één kleur. Deze kan variëren van wit tot oranje, bruin en zwart. Zeldzamere kleuren zoals wit en zwart kunnen zeer gewild zijn.

Het meest iconische beeld van de Pomeriaan is waarschijnlijk in die sterke oranje kleur, die naar het beeld van de kleine leeuw gaat.

De verzorging van uw Pomeriaan

Om uw Pomeriaan schoon en comfortabel te houden moet u hem zonder mankeren elke dag borstelen. En hem ook regelmatig in bad doen. Vanaf de dag dat u uw pup thuisbrengt, laat hem vriendelijk kennismaken met het concept van borstelen. Begin met hem heel lichtjes te aaien met een zachte borstel, en beloon zijn goede gedrag met kleine traktaties en geruststelling.

Borstelen zal een belangrijk deel uitmaken van uw verzorgingsroutine voor de levensduur van uw Pom. Het is dus essentieel dat u op de juiste manier begint en hem leert om van het proces te genieten.

Poms kunnen oververhit raken in warmere klimaten. In de zomer kunt u overwegen zijn vacht te laten scheren, zodat hij zich comfortabeler voelt. Of uw wandelingen te beperken tot schaduwrijke plekken of koelere momenten van de dag.

Zijn Pomeranians hypoallergeen?

Pomeranians hebben een lange vacht. Minstens één of twee keer per jaar zult u te maken krijgen met een zware verharing van deze vacht. Ze kunnen overmatig verharen. En door de constante behoefte aan verzorging kunnen er het hele jaar door pluisjes in huis rondzwerven.

Wij raden u aan goede gewoonten te maken met het verzorgen van uw Pomeriaan en het opruimen nadat u dat heeft gedaan. Dit lijkt dan niet zo’n groot probleem als je er eenmaal aan gewend bent. Zorg er alleen voor dat u zich niet laat opjagen, en verzorg hem dagelijks.

Dit is geen hypoallergeen hondenras, en als je een huidschilfersallergie hebt, kun je dit ras beter vermijden.

Pomeriaan Temperament

We kunnen de Pomeriaan er zeker niet van beschuldigen een saaie hond te zijn. Hij is een echt karakter verpakt in een klein lichaam. Hij heeft genoeg liefde en trouw om zijn familie te geven.

Hij is geneigd brutaal, koppig, vasthoudend en temperamentvol te zijn. Als gevolg daarvan zult u zijn intelligentie moeten kanaliseren met productieve positieve versterkingstraining. Hij kan zich snel vervelen of zijn interesse verliezen, dus houd zijn lessen kort en leuk.

Help hem te waarderen dat u en uw gezin een bron van plezier zijn. Laat hem regelmatig en productief zijn energie verbranden. Hoewel klein van gestalte, zijn Pomeranians levendige hondjes. Ze hebben minstens één goede wandeling per dag nodig. Samen met veel speeltijd met hun speelgoed en menselijke metgezellen.

Zeer aanhankelijke honden, Pomeranians zijn niet graag apart. Ze doen het het beste met mensen die het grootste deel van de tijd thuis zijn. En die de mate van gezelschap en stimulatie kunnen bieden waar ze op gedijen.

Pomeranians staan bekend als zeer trouwe honden. Dit komt deels door hun waakzame aard. Hun herdershond voorouders moesten een aantal bewakingsinstincten hebben. Ze beschermden hun kudde tegen stropers en roofdieren. Deze instincten blijven volop aanwezig, ondanks hun verminderde gestalte.

0001-77275941

Zijn Pomeranians goede waakhonden?

Zoekt u een hond die u laat weten wanneer er mensen in de buurt van uw huis komen? De Pom zal u niet teleurstellen. Als u echter op zoek bent naar een rustige metgezel, dan is een Pomeriaan pup mogelijk niet de beste keuze. Ze zijn beslist vocaal en geneigd tot gillen en blaffen in huis. Hun blaf is vrij hoog en kan zeer doordringend zijn.

Hoewel pint-sized, zal uw Pomeriaan pup een zeer oplettende waakhond worden. Blaffen om u te waarschuwen voor vreemden die buiten het raam passeren. Of bezoekers die uw deur naderen.

Het niveau van hun geblaf zorgt ervoor dat niet alleen u, maar ook uw buren op de hoogte zijn wanneer iemand te dicht bij het huis komt.

Misschien vindt u ook dat u uw Pomeriaan pup niet alleen in de achtertuin kunt laten. Dat komt omdat hij nogal wat lawaai zal maken als hij iets interessants ziet. Of als hij uw aandacht wil of zich gewoon even verveelt.

U kunt deze vocale pups zo opvoeden dat hun geblaf tot een minimum wordt beperkt. Beloon uw pup nooit voor blaffen door erop te reageren, hem te belonen of hem er aandacht voor te geven. Bedenk wel dat het minimale geblaf van een Pom gelijk kan zijn aan de ideeën van sommige eigenaren over een maximale hoeveelheid getolereerd geluid.

Zijn Pomeranians vriendelijk?

Pomeranians houden van de volwassenen bij wie ze leven. Ze zijn vaak erg attent, trouw, en openlijk blij om samen tijd door te brengen. Het zijn zeer aanhankelijke honden. Ze houden echter niet altijd van een opgelegde behandeling of fysieke interactie. U moet zich dus bewust zijn van de tekenen dat ze het zat worden en weten wanneer u ze wat ruimte moet geven.

Het gebruik van een bench kan hierbij echt helpen. Het geeft uw Pom een eigen plek om zich terug te trekken als hij een pauze nodig heeft. Dit betekent niet dat ze er niet voor zullen kiezen om af en toe een schoothondje te zijn. Maar u moet ze er niet toe dwingen.

Als u uw Pom van jongs af aan goed socialiseert, zullen ze waarschijnlijk goed kunnen opschieten met andere honden. En zelfs met huisdieren van andere soorten. Een mogelijk probleem waar u voor moet oppassen is dat ze ‘bazig’ gedrag kunnen vertonen. Daardoor kunnen ze problemen krijgen met grotere, agressievere honden tijdens wandelingen.

De Pomeriaan - een kleine hond met een groot hart!

Uw Pomeriaan trainen en oefenen

Omdat Pomeranians klein zijn, zelfs op volwassen leeftijd, is het belangrijk om te proberen confronterende situaties te vermijden waarin ze gewond kunnen raken door honden van anderen. Een grote hond kan de nek van een kleine hond breken. Bijvoorbeeld door ze op te pakken en te schudden. U moet dus oppassen dat u een Pomeriaan pup niet in een situatie brengt die hem schade kan berokkenen.

Als kleine honden hebben Pomeranians niet veel training nodig wat betreft huismanieren. U kunt uw Pomeriaan gemakkelijk uitlaten met een tuigje en een riem. U kunt dit doen, ongeacht of hij al formeel aan zijn hielen is gewerkt. Ze zijn licht en klein genoeg dat problemen die bij grotere honden vervelend kunnen zijn, zoals opspringen of duwen, geen probleem zijn.

Het belangrijkste voor uw Pom is een goede socialisatie. Daarnaast moet hij goed kunnen terugroepen om hem veilig buiten de lijn te houden.

Vanwege hun intelligentie en actieve aard kan positieve versterkingstraining echter een geweldige manier zijn om hun energie op een leuke en productieve manier gericht te houden. Het zal hen ook helpen zich sterk te binden aan hun eigenaar en trainer.

Gezondheid van de Pomeriaan

Hoewel Pomeranians populaire honden zijn, is de hoeveelheid geregistreerde stamboom Poms eigenlijk vrij laag. De omvang van hun rasbevolking is laag. Pomerianen hebben daarom een kleinere genenpoel dan sommige andere hondenrassen. De kleine populatie verhoogt hun risico op genetische ziekten.

Er zijn een paar gezondheidsproblemen waarvan u zich bewust moet zijn en waar u tegen moet optreden als eigenaar van een Pomeriaan pup.

Gewrichtsproblemen bij Pomeranians

Luxerende patella’s zijn een vrij grote zorg voor eigenaren van Pomeranians. Bij deze aandoening zit de knieschijf niet goed vast in het gewricht en beweegt deze rond. Het is een vrij veel voorkomende aandoening bij Pomeranians. Het kan leiden tot kreupelheid of pijn. Dit is meestal het gevolg van hun bouw, iets waarmee ze geboren zijn. Bovendien kan het verergeren tijdens de groei, of door verwondingen.

Ze kunnen ook lijden aan heupdysplasie of elleboogdysplasie, waarbij het gewricht weer misvormd is. Dit zijn echter minder vaak voorkomende problemen voor dit ras. Of uw pup hieraan kan lijden, kunt u gemakkelijk nagaan door te kijken naar de heup- en elleboogscores van de ouders. Deze moeten zo gelijkmatig mogelijk zijn en zo dicht mogelijk bij 0:0 liggen.

Oogproblemen bij Pomeranians

Er zijn verschillende oogproblemen waar eigenaren van Pomeranians zich bewust van moeten zijn. Deze omvatten ectropion, droge ogen en staar. Bovendien kunnen ze last hebben van distichiasis, waarbij de wimpers te lang en naar binnen gedraaid zijn.

Zorg ervoor dat de ouders van uw pup heldere ogen hebben. Controleer daarnaast regelmatig de ogen van uw Pom. Als hij aan ze krabt of als ze rood lijken of afscheiding hebben, breng hem dan meteen naar de dierenarts.

Pomerans Oren

Door de overmatige vacht rond hun oren kunnen Poms gevoelig zijn voor oorontstekingen. Let goed op tekenen van ongemak. Bijvoorbeeld krabben of wrijven over het hoofd. Breng hem meteen naar de dierenarts om te voorkomen dat het erger wordt.

U kunt helpen om hun oren gezond te houden met regelmatige reiniging van de oren.

Huidaandoeningen bij Pomeranians

Pomeranians kunnen last hebben van huidirritaties en problemen met de vachtgroei. Hun huid onder de dikke vacht kan schilferig of pijnlijk worden waar het niet aan de lucht wordt blootgesteld. Wees voorzichtig met welke hondenshampoos u gebruikt voor uw Pom pup. Vermijd het gebruik van sterke huishoudelijke chemicaliën in hun omgeving, omdat dit het probleem kan verergeren.

We zien ook vachtverlies en daaruit voortvloeiende alopecia bij Pomeranians. Aangetaste honden lijken als pup een normale vacht te hebben. Maar op een bepaald moment in de eerste jaren van hun leven verliezen ze de vacht op hun lichaam of staart. Gelukkig lijkt dit geen ongemak of gezondheidsproblemen te veroorzaken. Maar ze zien er wel wat verfomfaaid uit!

Pomerans Tanden

Pom eigenaren klagen vaak dat hun honden gebitsproblemen ontwikkelen. Het zijn kleine honden met een groot aantal tanden. Overbevolking komt vaak voor. Dit kan leiden tot rotte tanden en ziek tandvlees. Waardoor de hond pijn krijgt bij het eten of met tegenzin eet.

Een goed dieet van eiwitrijke brokjes of rauwe voeding, gecombineerd met regelmatige controles bij de dierenarts zal u helpen om zijn mond gezond te houden. Als u vindt dat zijn adem plotseling is gaan stinken, neem hem dan mee voor een bezoek aan de dierenarts.

Uw Pomeriaan beschermen tegen verwondingen

Een van de belangrijkste gezondheidsproblemen bij onze Toy hondenrassen is direct gerelateerd aan hun grootte. Een van de meest voorkomende bij Pomeranians is misschien wel het inzakken van de luchtpijp.

Als kleine kwetsbare honden hebben Pomeranians zachte en kwetsbare kelen. Het is essentieel dat een Pomeriaan pup wordt uitgelaten aan een harnas en niet aan een traditionele halsband en riem. Dit om te voorkomen dat hij schade aan zijn keel oploopt als hij trekt.

Het zijn kwetsbare wezens met grote hondenpersoonlijkheden. Dit betekent dat ze weliswaar al het enthousiasme voor het leven en de inzet van hun voorouders hebben, maar niet het lichaam om dat te ondersteunen.

Uw Pomeriaan zal beschermd moeten worden tegen grotere honden, laten vallen, van hoge trappen springen, of zelfs op gezeten worden of per ongeluk geschopt.

Pomeranians kunnen ook verzuimen om hun fontanellen te laten sluiten op volwassen leeftijd, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor hoofdletsel. Vraag uw dierenarts bij zijn routinebezoek of dit iets is waar uw puppy risico op loopt.

Neurologische aandoeningen bij Pomeranians

Hydrocefalie is een aangeboren aandoening die kan voorkomen bij Pomeranians. Concreet betekent dit dat het ruggenmergvocht zich ophoopt in de hersenen doordat het niet normaal kan uittreden. Dit heeft meestal te maken met een obstructie. Obstructie kan worden veroorzaakt door de bouw, de vorm en structuur, van de schedel van de hond. Dit kan leiden tot blindheid, constant blaffen, en zwelling van het hoofd met aanvallen tot gevolg.

Een andere nare aandoening waar je op moet letten bij het zoeken naar een Pomeriaan is die van syringomyelia

Terwijl ik diepgaand onderzoek deed naar dit ras, heb ik een aantal berichten gelezen op Pomeranian websites. Als gevolg daarvan was ik bezorgd om verschillende berichten van Pom eigenaren die symptomen melden die lijken op die van Syringomyelia. Met andere woorden, onverklaarbare stuiptrekkingen, jeuk en desoriëntatie. Deze aandoening wordt vaak geassocieerd met Cavalier King Charles Spaniels, en het is een behoorlijk angstaanjagende aandoening voor hondenliefhebbers.

Gezondheidstesten voor Pomeranians

Genetische tests zijn essentieel om rashondenrassen gezond te houden. Het is nog niet bekend wat de kans is dat een Pomeriaan Syringomyelia heeft. Maar het risico bestaat. Syringomyelia is zo verwoestend dat ik persoonlijk, dit feit kennende, niet zou overwegen een pup te nemen uit een nest waarvan de ouders niet duidelijk getest zijn.

Verliefd worden op een pup en dan ontdekken dat hij lijdt aan een vreselijke maar vermijdbare aandoening is ondenkbaar. Dus hoewel u harder en langer zult moeten jagen om een fokker te vinden die gezondheidsonderzoeken uitvoert. Ik denk dat u de juiste keuze maakt. Voor uw pup en de toekomst van het ras.

Pomerans Levensduur

Een Pomeriaan kan een lang, gelukkig en gezond leven leiden als hij goed gefokt en verzorgd wordt.

Ondanks de enigszins sombere gezondheidsparagraaf met betrekking tot dit hondje, heeft hij eigenlijk een vrij goede potentiële levensduur. Als je de valkuilen van genetische ziekten kunt vermijden, leeft hij gemiddeld 12 tot 16 jaar.

Zijn Pomeranians goed met kinderen?

Pomeranians hebben niet de beste reputatie met kinderen, om een paar redenen. Eén reden is dat ze geen opdringerige interacties verdragen. Uw hond geeft waarschuwingssignalen als hij te lang of te ruw is geaaid. Een jong kind kan dit echter niet opmerken totdat het niet meer kan. Poms zijn klein maar pittig, en het is bekend dat ze doorslaan als ze te ver worden gedreven.

Hoewel een goed gesocialiseerde vriendelijke Pomeriaan een prachtige metgezel voor een kind kan zijn, is er nog een reden dat het misschien niet verstandig is om dit met jonge kinderen te proberen. Dat is de grootte en het postuur van de Pomeriaan.

Het is een zeer kwetsbare hond. De aardigste peuter ter wereld is nog onbetrouwbaar. Ze kunnen een fragiele Pom per ongeluk verwonden of zelfs doden. Bijvoorbeeld door te proberen hem op te tillen, hem onhandig te laten vallen of hem zelfs te hard te aaien. Daarom raden wij de Pomeriaan niet aan voor een jong gezin.

Als u toch een Pomeriaan pup en jonge kinderen heeft, zorg er dan voor dat ze nooit zonder toezicht samen worden achtergelaten. U kunt babyhekjes, kratten en puppyrennen gebruiken om ze in goede banen te leiden, zodat geen van beiden per ongeluk door de ander gekwetst kan worden.

Voordelen en nadelen van de Pomeriaan

Pomeriaan pups stijgen in populariteit. Hun kleine formaat en fabelachtige uiterlijk zijn voor veel mensen zeer aantrekkelijk. Ze zijn leuk en attent, en passen in bijna elk formaat huis.

Wij raden ze niet aan voor gezinnen met kleine kinderen. We zouden ze ook niet aanraden aan iemand die afgeschrikt wordt door een vocale hond. Volwassenen die het grootste deel van de dag actief en in de buurt zijn, passen goed bij hen.

Ideale eigenaren kunnen hun hond meenemen naar hun werk, of die thuis werken of met pensioen zijn. Dit vermindert veel van de potentiële problemen zoals verlatingsangst en lawaai.

Als u ervan overtuigd bent dat u een Pom het juiste thuis kunt bieden, moet u uw pup met zorg kiezen.

Het is belangrijk om de verleiding te weerstaan om het goedkoopste of handigste nestje te kiezen. Het gevolg kan zijn dat je enkele maanden moet wachten op een pup van de juiste fokker, en dat je een grote afstand moet afleggen om hem te bezoeken en op te halen.

Nieuwe eigenaren moeten zich de eerste paar weken en maanden dat hun Pom bij hen is, wijden aan een hoge mate van socialisatie. Dit houdt in dat hij aan veel nieuwe ervaringen wordt blootgesteld, maar dat hij wordt beschermd tegen de potentiële schade van grotere honden of enthousiaste kinderen in de buitenwereld. Als u dit kunt doen, hebt u niet alleen een heel mooi hondje, maar ook een lieve, leuke, trouwe en charmante metgezel voor de komende jaren.

Een Pomeriaan redden

Overweeg voordat je een puppy krijgt om een oudere Pom te redden die een liefdevol thuis nodig heeft. Hieronder vindt u een selectie van opvangcentra, maar als we die van u gemist hebben, laat het ons dan weten in het commentaar hieronder.

Pomeriaan Puppies Kopen

Het is belangrijk om een pup te kiezen van ouders met een goed temperament.

Wanneer u de fokker van uw potentiële Pomeriaan pup bezoekt, let dan goed op de reacties van de moeder op u. Ze zal waarschijnlijk blaffen, maar dit mag niet overdreven of agressief van aard zijn. Als u eenmaal in haar huis bent, moet ze u met een kwispelende staart en een gemakkelijke manier begroeten, en het blaffen moet afnemen.

We kunnen de voordelen van gezondheidsscreening voor puppy-ouders niet genoeg benadrukken. Als je een rashond wilt kopen, moet je de tijd nemen om de juiste fokker te vinden. Zij moeten zich aan alle aanbevolen gezondheidstests hebben gehouden en hebben aangetoond dat hun honden de beste kans hebben om fitte en gezonde pups voort te brengen.

Pommerse fokkers

De beste manier om een Pomeriaan pup te kopen is bij een fokker die zich richt op gezondheid en temperament. Die een motivatie heeft die verder gaat dan de financiële om nesten te krijgen, en u als potentiële eigenaar levenslange ondersteuning biedt.

Pomeranians stijgen snel in populariteit. Helaas doen veel van de mensen die ze fokken dat niet met aandacht voor de mogelijke gezondheids- of temperamentproblemen die kunnen opduiken.

Het is daarom ongelooflijk belangrijk dat als je ervoor kiest om een Pomeriaan pup te kopen, je dat doet bij een fokker die alle relevante gezondheidscontroles heeft laten uitvoeren. De fokker moet erop gericht zijn alleen te fokken met honden die vriendelijk en zelfverzekerd zijn.

Een gezonde, goed gefokte, goed gesocialiseerde Pomeriaan kan vele jaren een charmant en leuk lid van het gezin zijn. De tijd die nodig is om ze te vinden zal de moeite waard zijn.

Opvoeden van een Pomeriaan Puppy

De zorg voor een kwetsbare Pomeriaan pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training. Bekijk onze gids over het voeden van uw Pom pup, en onze meer algemene gidsen over potjestraining, wat u nodig heeft voor een pup om te beginnen.

Vanwege hun waakzame aard is het heel belangrijk dat u op jonge leeftijd begint met de socialisatie van uw Pomeriaan pup. Dit geeft hem de beste kans om zich gelukkig te mengen met andere mensen, ongeacht hoe goed hij ze kent – of het nu op wandelingen is of thuis.

Hoe socialiseer je een Pomeriaan Puppy?

Je zult je pup moeten laten wennen aan mensen die komen en gaan, dus nodig veel gasten van verschillende soorten, maten en leeftijden bij je thuis uit als ze klein zijn.

Dit zal uw pup helpen zich vertrouwd te voelen in verschillende situaties en met gasten die in huis komen en gaan. Zo zal je pup minder nerveus zijn en meer geneigd zijn om zich vrolijk te mengen als ze opgroeien.

Populaire Pomeriaanmixen

Er zijn veel Pomeriaan mix rassen die je zou willen overwegen. Waarom kijkt u niet eens naar enkele van deze.

Vergelijkbare rassen

Een ander speelgoedras met vergelijkbare grootte en temperament als de Pomeriaan is de Papillon.

Andere populaire kleine honden zijn de glamoureuze Maltezer en de heerlijke Yorkshire Terrier. Of gemengde rassen zoals de Maltipoo.

Pomerans rasverenigingen

Pomeriaan producten en accessoires

Ontdek meer over het ras Pomeriaan

Referenties