Jack Chi Ras – Gids voor de Jack Russell Chihuahua Mix

jack russell chihuahua mix

Jack Chi honden zijn een Jack Russell Terrier Chihuahua mix ras, ook bekend als de Jack Chihuahua en Jackhuahua. Deze kleine designer hybride hond is levendig, energiek, aanhankelijk en trouw. Een volwassen Jack Chi kan in grootte variëren van 8 tot 18 pond en wordt tot 15 centimeter groot. Het is een relatief gezonde hond, met een levensduur van 12-16 jaar. Ondanks hun kleine formaat hebben ze grote persoonlijkheden, en kunnen ze zowel luidruchtige waakhonden als schoothonden zijn, en zelfs goede huisdieren in een appartement. Hoewel hun fragiele bouw en pittige temperament het beste bij oudere kinderen of alleen volwassenen thuis past. Vandaag bekijken we hoe je een Jack Chi puppy vindt, opvoedt en verzorgt. We kijken naar de levensstijl van deze schattige kruising en helpen u beslissen of ze geschikt zijn voor uw gezin.

Inhoud

Denkt u erover om een Jack Russell Chihuahua Mix aan te schaffen? Dit levendige, vriendelijke en speelse mix ras is een kruising tussen de populaire Jack Russell Terrier en de Chihuahua. Ze zijn ook bekend als de Jack Chi. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over de Jack Russell Terrier Chihuahua Mix, van hun fysieke kenmerken en gezondheidsproblemen tot hun temperament en gedrag.


Wat is een Jack Chi?

Een Jack Chi is een hybride design hond met een Jack Russell Terrier ouder en een raszuivere Chihuahua ouder. Het zijn kleine honden met veel energie en pit.

 • Populariteit: Populair designer hondenras
 • Doel: Huisdier (schoothondje)
 • Gewicht: 8 tot 18 pond
 • Temperament: Zeer energiek en toegewijd

Geschiedenis van de Jack Russell Chihuahua Mix

De Jack Chi is een nieuwe kruising zoals veel designerhonden, dus er is niet veel historische informatie over hen beschikbaar. Ze zijn waarschijnlijk ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 1980 of 1990. Het was een tijd waarin kruisingen weer populair werden en veel designer honden op het toneel verschenen.

De Jack Russell Terrier werd ontwikkeld in Engeland speciaal voor de vossenjacht in de vroege jaren 1800. Deze honden komen oorspronkelijk uit de Fox Terrier groep. Een stevig, compact lichaam, sterke benen, en kleine borstkas stelde hen in staat om hun prooi te volgen in de vossenholen en zich ondergronds te verplaatsen. Ze werden ook gebruikt voor ongediertebestrijding en hebben een zeer sterke neiging tot graven. Ze werden genoemd ter ere van dominee Jack Russell. Hij was de jachtliefhebber die vermoedelijk twee verschillende soorten terriers samen heeft gefokt om dit specifieke terriërras te creëren.

De kleine Chihuahua is een van de oudste rassen in Amerika met een afkomst die teruggaat tot de precolumbiaanse tijd. Ze bleken de favoriete metgezel van de Azteken te zijn. En er wordt aangenomen dat ze oorspronkelijk afstammen van het Techichi-ras. De Techichi is een wat groter ras dat werd gedomesticeerd door de Tolteken. De Chihuahua kwam naar Amerika in het midden van de 18e eeuw.

Jack Chi Uiterlijk

Het uiterlijk van Jack Chi pups kan sterk variëren, afhankelijk van de kenmerken die ze van de ouders erven, zoals bij elk gemengd ras. Gemeenschappelijke fysieke kenmerken van dit gemengde ras zijn een korte nek en een lang, gespierd lichaam. Ze hebben meestal de grote ronde ogen van een Chihuahua in het driehoekige hoofd van de Jack Russell.

Oren kunnen puntig en rechtopstaand zijn zoals bij de Chihuahua of gevouwen en slap zoals bij de Jack Russell ouder. De snuit is meestal lang, maar kan dunner zijn dan die van een Jack Russell. Hun achterhand is sterk en gespierd, maar de kortere beenlengte en lange, gekrulde staart lijken op die van de Chihuahua.

Hoe groot zijn Jack Chi honden?

Jack Chi honden hebben de neiging om ongeveer 10 tot 15 centimeter hoog te worden en variëren van 8 tot 18 pond.

jack chi

Jack Chi Kleuren

Hun vacht is meestal kort en dicht, en hun kleur varieert sterk. Jack Chi’s kunnen zwart, wit, bruin, chocolade, crème, goudkleurig of reebruin gekleurd zijn.

Hun vacht kan ook tweekleurig zijn. De meest voorkomende combinaties zijn: zwart en bruin, zwart en wit, zwart en tan, bruin en wit, donkerbruin en lichtbruin.

Je kunt zelfs driekleurige Jack Chis vinden!

Jack Russell Terrier Chihuahua Mix Verzorging

De korte, dichte vacht van een Jack Russell Terrier Chihuahua Mix betekent minimale verharing en onderhoud. Eén of twee keer per week borstelen met een harde borstel is voldoende om de vacht glad en gezond te houden.

U moet de oren van uw Jack Chi controleren op tekenen van infectie en ze elke week zorgvuldig schoonmaken. Zoals bij alle rassen, houdt u hun tanden schoon door ze minstens twee keer per week te poetsen met hondentandpasta. Het is aanbevolen dat u vroeg begint met deze verzorgingsgewoonten met uw pup, zodat hij ze accepteert en tolereert.

Zijn Jack Chis hypoallergeen?

Ondanks hun meestal korte vacht is de Jack Chi een vrij sterk verharende hond. Ze verharen niet weinig en zijn helaas niet hypoallergeen.

Jack Russell Chihuahua Mix Temperament

De Jack Chi is een vasthoudende, intelligente en levendige hond. Ook met hun uiterlijk weet je nooit welke eigenschappen je pup zal erven. De Chihuahua-kant kan helpen om wat van die Jack Russell-uitbundigheid te compenseren, maar reken daar niet op. Wees voorbereid op een energieke metgezel die graag een taak heeft.

Jack Chis zijn loyale en toegewijde honden die graag tijd doorbrengen met hun baasjes. Ze zijn ook een ras dat gevoelig is voor verlatingsangst en kunnen behoorlijk luidruchtig of zelfs destructief worden als ze te lang alleen gelaten worden.

Hoewel het over het algemeen vriendelijke en speelse honden zijn, kunnen Jack Russell Terrier Chihuahua Mixen intolerant worden voor ruw spel of trekken aan staart en oren. Ze staan niet bekend als erg agressief, maar ze kunnen snel opvliegen als ze geïrriteerd raken.

Ze zouden goed met andere honden moeten kunnen opschieten als ze vroeg gesocialiseerd worden. Maar je weet niet zeker welke eigenschappen jouw Jack Russell en Chihuahua Mix zal van zijn ouders erven hoe hij met andere kleine huisdieren omgaat.

De Jack Russell werd bijvoorbeeld gebruikt als jachthond en heeft die instincten nog steeds. Daarom doen ze het over het algemeen niet goed met katten, omdat ze die als prooi zien.

Jack Chi Training

Het trainen van uw Jack Chi vergt geduld en doorzettingsvermogen. Het is aan te raden om meteen te beginnen vanaf de dag dat ze bij u thuiskomen. Wachten kan leiden tot een meer wilskrachtige pup.

De Jack Russell wil van nature de leider van de roedel zijn en in combinatie met de koppigheid van de Chihuahua is dit ras niet het gemakkelijkst te trainen met traditionele methoden. Maar gelukkig brengt positieve versterking u niet in conflict met uw hond. Versterk en beloon gedrag dat u wilt zien, en ze zullen graag met u samenwerken.

Het zijn intelligente honden en kunnen zich snel vervelen. Houd de training kort en gevarieerd zonder al te veel herhaling. Het ligt in de aard van de Jack Chi om te ruiken, en ze zullen vaak hun neus volgen, daarom is het het beste om op jonge leeftijd te beginnen met terugroep training. Het ligt ook in hun aard om te graven, dus leer ze het verschil tussen de achtertuin en de bank in de woonkamer.

Vroege socialisatie is de sleutel om eventuele tekenen van agressie te elimineren en om ervoor te zorgen dat uw harige vriend aardig zal spelen met andere honden en mensen.

Jack Chi oefening

Deze speelse pups hebben dagelijks veel beweging nodig om gelukkig en uit de problemen te blijven. Ze hebben veel speeltijd nodig, naast een paar lange wandelingen per dag. Apporteren in het hondenpark of loslopen in een omheinde tuin helpt om wat van die tomeloze energie kwijt te raken en ontmoedigt slecht gedrag.

Beide ouderrassen zijn bedreven in hondensporten, vooral de Jack Russell. Dit kan een geweldige manier zijn om het lichaam en de geest van uw Jack Chi te trainen. Ze zijn ook geweldige wandelvrienden voor actieve individuen of gezinnen.

Aan de andere kant, houd in gedachten dat de Chihuahua-kant van uw mix misschien niet goed tegen kou kan. De Chihuahua heeft moeite zich effectief op te warmen als ze het eenmaal koud hebben. Daarom kan hondenkleding voor koud weer nodig zijn voor buitenoefeningen.

jack russell chihuahua mix

Jack Russell Chihuahua Mix Gezondheid

De gezondheid van de Jack Chi is grotendeels afhankelijk van de gezondheid van de twee ouderrassen. Hoewel uw hond gezondheidsproblemen van beide rassen kan erven, is de kans het grootst dat hij die van beide ouders erft.

De meeste gezondheidsproblemen bij Chihuahuas komen voort uit hun geringe grootte. Ze lopen een verhoogd risico op dystocia, wat betekent dat ze moeite hebben met bevallen. De gezondheid van het gebit is ook een belangrijk punt van zorg, omdat een verdichting van de tanden bijna onvermijdelijk is en tandbederf bevordert. Om parodontitis te voorkomen, moeten ze minstens twee keer per week hun tanden poetsen met hondentandpasta.

Een minder ernstig, maar veel voorkomend gezondheidsprobleem bij Chihuahuas is allergieën. Dit ras is gevoelig voor atopie, een soort huidallergie die jeuk veroorzaakt en de voeten, oren, buik en huidplooien aantast. Tekenen zijn vaak wrijven in het gezicht, aanhoudend likken en chronische oorontstekingen. Ga naar uw dierenarts als u denkt dat uw hond aan allergieën lijdt.

Hier zijn enkele meer ernstige gezondheidsproblemen die de Chihuahua kunnen treffen:

 • patellaire luxatie
 • hartproblemen
 • hydrocefalie
 • hypoglucemie
 • tracheale collaps

Jack Russell honden zijn over het algemeen gezond, maar er zijn een paar aandoeningen waar ze genetisch vatbaar voor zijn. Ze zijn gevoelig voor patella luxatie en atopie huidallergieën, net als de Chihuahua. Een klein gezondheidsprobleem waar Jack Russell Terriers vatbaar voor zijn, zijn oorontstekingen. Controleer de oren van uw hond regelmatig op roodheid, geur of bruine of gele afscheiding. Let ook op of uw hond veel aan zijn oor krabt.

De Jack Russell heeft nog een paar andere gezondheidsproblemen waar uw Jack Chi mogelijk last van kan hebben:

 • oogproblemen
 • doofheid
 • legg-calve-perthes ziekte
 • leverproblemen
 • bloedstoornissen

Jack Chi Levensduur

De levensduur van een Jack Chi ligt over het algemeen tussen de 13 en 16 jaar.

De levensverwachting van een gemengde rashond valt meestal binnen de gemiddelde parameters van de ouderrassen. Gelukkig zijn zowel de Chihuahua als de Jack Russell vrij lang levende rassen. De levensduur van de Chihuahua is ongeveer 14 tot 16 jaar en die van de Jack Russell Terrier varieert van ongeveer 13 tot 16 jaar.

Jack Chi Voordelen en Nadelen

Probeert u nog steeds te beslissen of een Jack Chi de beste hond voor u is? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van dit levendige en aanhankelijke mix ras:

Nadelen

 • Heeft veel oefeningen nodig en zonder zullen ze hun eigen plezier maken
 • Kan uitdagender zijn om te trainen
 • Niet goed voor gezinnen met kleine kinderen
 • Kan last hebben van verlatingsangst
 • Neiging tot blaffen
 • Er zijn erfelijke gezondheidsproblemen van beide ouderrassen die uw hond kunnen beïnvloeden.
 • Kan niet goed overweg met andere kleine huisdieren

Voors

 • Loyale, intelligente en vriendelijke honden
 • Zijn goede waakhonden, die je overal op attent maken.
 • Goede familie huisdieren voor mensen met oudere kinderen
 • Hebben een goede levensverwachting en zijn over het algemeen een gezond ras
 • Onderhoudsarme vachten en minimale verharing
 • Geweldige metgezellen voor actieve mensen

Maken Jack Russell Chihuahua Mixen Goede Familie Huisdieren?

De Jack Chi mix is een goed gezinshuisdier voor een actief gezin met oudere kinderen. Jack Chis worden niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen, omdat ze kleine handjes die aan hun oren trekken niet kunnen verdragen.

Kleine hondjes worden ook niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen, omdat het heel gemakkelijk is voor kinderen om per ongeluk op een kleine hond te stappen of hem anderszins te verwonden. Jack Chis doen het het beste bij gezinnen die de tijd hebben om aan hun energie- en hechtingsbehoeften te voldoen, want ze hebben veel oefening nodig en kunnen last hebben van verlatingsangst.

Jack Russell Chihuahua Mix Adoptie

Een reddingshond adopteren kan een fantastische manier zijn om een harig gezinslid in je leven op te nemen. Honden met verlatingsangst en hechtingsproblemen hebben echt baat bij de stabiliteit van een nieuw forever home en de band met hun nieuwe familie.

Jack Russell Chihuahua Mix

Jack Chi Puppies

Uw beste kans om een gezonde puppy mee naar huis te nemen is om uw Jack Russell Chihuahua puppy te kopen bij een kleine, lokale fokker. Hier kunt u de kennelfaciliteiten bezoeken, de leefomstandigheden observeren en de ouders en broers en zussen van de puppy ontmoeten.

Wat de Jack Russell Chihuahua Mix prijs ook is, it is noodzakelijk dat de fokker zijn dieren heeft getest op genetische gezondheidsproblemen die beide ouderrassen beïnvloeden en dat hij u deze testresultaten kan verstrekken.

Aanbevolen testen voor Chihuahuas

 • Hartonderzoek
 • Oftalmologisch onderzoek
 • Patella Evaluatie

Aanbevolen testen voor Jack Russell Terriers

 • Late Onset Ataxia (LOA)
 • Primaire Lens Luxatie (PLL)
 • Spinocerebellaire Ataxie (SCA)
 • Oog evaluatie

Denk eraan wanneer u het prijskaartje van de Jack Russell Chihuahua bekijkt, dat u betaalt voor een designer hond. Het komt met de gemoedsrust van het gebruik van een verantwoordelijke fokker. Bij aankoop in een dierenwinkel of online advertentie weet je nooit wat je krijgt en helaas zijn er veel onethische fokpraktijken. Honden uit dierenwinkels en puppyfabrieken hebben vaak meer gezondheidsproblemen en een moeilijker temperament.

Opvoeden van een Jack Russell Chihuahua Mix Puppy

Het opvoeden van uw Jack Chi pup wordt waarschijnlijk een avontuur. U hebt te maken met een intelligente, vasthoudende en energieke hond. Begin daarom vanaf de eerste dag met trainen en socialiseren. Om u te helpen met de trainingsuitdagingen van dit ras zijn hier een paar artikelen om te bekijken:

Jack Russell Chihuahua Mix Producten en Accessoires

Uw Jack Chi moet actief, warm en vermaakt blijven, voor uw beider bestwil. Hier zijn enkele ideeën over hoe u uw hond gelukkig, bezig, stijlvol en uit de problemen kunt houden. Als intelligente en snel verveelde hond kan interactief en puzzelspeelgoed goed werken bij de Jack Russell Terrier Chihuahua Mix. En vergeet niet uw Jack Chi aan te kleden bij kouder weer.

Vergelijkbare rassen

Als u geïnteresseerd bent in de Jack Chi, zijn hier een paar andere Chihuahua en Jack Russell mix rassen die u misschien wilt overwegen:

Voor meer Chihuahua en Jack Russell Terrier, gemengde rassen bekijk deze artikelen:

Jack Russell Chihuahua Mix Ras Rescues

De meeste mix rassen hebben niet hun eigen specifieke reddingsverenigingen, maar vaak nemen de ouderrassenreddingen ook verwante mix rassen op.

Amerikaanse Reddingsverenigingen

UK Reddingen

Canada Reddingen

Australië Reddingen

Reageer hieronder als je geïnteresseerd bent om aan een van deze lijsten deel te nemen.

Is de Jack Terrier Chihuahua Mix geschikt voor jou?

Alleen u kunt het zeggen. Als u op zoek bent naar een liefdevolle maar pittige hond met veel energie, dan kan het antwoord ja zijn. Vergeet niet dat dit kleine ras misschien niet de beste hond is in de buurt van jonge kinderen of andere kleine huisdieren. Het ideale huis voor de Jack Chi is dat van een actieve eigenaar die tijd en energie heeft om zijn trouwe metgezel veel aandacht en beweging te geven!

Heeft u een Jack Chi? Laat het ons weten in de comments, en vertel ons zeker over hun leuke capriolen.

Referenties en bronnen