Is de Deer Head Chihuahua een rashond?

hertenkop chihuahua

De hertenkop chihuahua is een van de twee types van het ras. Ze zijn beide aanhankelijk, trouw en zoals elke Chi eigenaar zal bevestigen, boordevol persoonlijkheid. Beide Chihuahua types kunnen raszuivere of rashonden zijn. Hertenkop Chihuahua’s hebben een hoofdvorm die lijkt op die van een hert of een jachthond. Ze zijn vaak groter dan hun appelhoofd neven en hebben langere benen en grotere oren. Sommige mensen noemen ze rendier Chihuahuas! Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van een Chihuahua met hertenkop versus een Chihuahua met appelkop. We vergelijken de twee types op het gebied van uiterlijk, gezondheid en persoonlijkheid. We delen tips om u te helpen de juiste hond te kiezen voor uw gezin, huis en levensstijl.

Inhoud

Een speelgoed hondenras dat geweldige appartement huisdieren en schoothondjes maakt, de zorgbehoeften en persoonlijkheid van de hertenkop Chihuahua zijn hetzelfde als die van het andere type. Maar sommigen beweren dat ze een gezonder ras zijn. Wij bekijken of hun kenmerken hen echt een fitter Chihuahua-ras maken.


Wat is een Deer Head Chihuahua?

Weinig hondenrassen zijn zo iconisch als de Chihuahua. Of hij nu in de handtas van een beroemdheid zit of vanachter een hek naar voorbijgangers gilt, Chihuahua’s verpakken veel persoonlijkheid in dat kleine frame.

Een hertenkop Chihuahua is geen eigen ras. Maar, terwijl de grote kennelverenigingen geen onderscheid maken tussen Chihuahua-rassen buiten de lang- en korthaarrassen, zijn deer head en apple head twee algemeen aanvaarde rassen.

De opkomst van de rendierchihuahua werd in de jaren ’90 bevestigd door de energieke Taco Bell mascotte, Gidget. Sindsdien zijn mensen verliefd geworden op het ras vanwege zijn felle loyaliteit en ondeugende houding.

Waarom heet het een Deer Head Chihuahua?

Een hertenkop Chihuahua heeft, zoals je misschien al geraden hebt, een kop die lijkt op die van een hert (of jachthond). Ze hebben een relatief lange snuit die hun schedel ontmoet in een hoek van 45 graden. Het is heel anders dan de appelkop variëteit, die een ronde, gewelfde kop heeft en een snuit die de schedel raakt in een perfecte hoek van 90 graden.

Hoewel de vorm van het hoofd de gemakkelijkste manier is om het verschil te zien, zijn er nog een paar andere trucjes. Hertenkop Chihuahuas zijn over het geheel genomen groter. Ze hebben langere poten, grotere oren, en wegen meer dan hun appelhoofd tegenhangers.

hertenkop chihuahua

Deer Head Chihuahua vs Apple Head Chihuahua

De verschillen tussen deze twee honden zijn vooral oppervlakkig. Er is geen echt verschil in persoonlijkheid of energieniveau. De juiste zorg voor appelkop en hertenkop Chihuahua’s is hetzelfde.

De enige belangrijke verschillen zijn die met betrekking tot gezondheidskwesties. Hoewel anekdotisch, beweren veel mensen die beide types hebben gehad dat hertenkop Chihuahuas minder last hebben van de ziekten die speelgoedrassen teisteren.

Er is weinig hard bewijs om dit te ondersteunen, maar appelhoofden hebben vaker een molera (een zachte plek op het hoofd, zoals bij een menselijke baby). Molera’s worden in verband gebracht met hydrocefalie – een helaas veel voorkomend probleem bij Chihuahua’s.

Hertenkop Chihuahua Uiterlijk

Zoals eerder vermeld, is het gewicht van de hertenkop Chihuahua meestal groter dan dat van een appelkop. Hertenkoppen wegen meestal 4 tot 7 pond. Het zijn geen Chihuahua’s met overgewicht, alleen omdat ze meer wegen dan een appelkop Chihuahua.

Hertenkoppen hebben een lange snuit, met grote driehoekige oren.

hertenkop chihuahua

Langharige hertenkop chihuahua

Het is mogelijk om een langharige hertenkop Chihuahua te krijgen, of een kortharige versie. Maar de langharige rendierchihuahua heeft aanzienlijk meer zorg nodig dan de kortharige variant.

Eigenaren moeten bereid zijn ze regelmatig te verzorgen. Hun vacht klitvrij houden, en ze in bad doen zodat hij nooit vuil wordt. Kortharige rassen hebben dit ook nodig, maar hun onderhoud is veel eenvoudiger dan dat van de populaire langharige.

Lieve Hoofd Chihuahua Kleuren

Deze kleine hondjes zijn er in verschillende kleuren. Maar, reekleurig is het meest voorkomend. Zwarte hertenkop Chihuahuas worden in zeldzaamheid alleen overtroffen door zuiver witte! En, zwarte hertenkoppen worden steeds populairder.

Merk op dat de kleur van de vacht van een hond geen invloed heeft op het temperament of de gezondheid.

Zijn Deer Head Chihuahuas Agressief?

Als je je een Chihuahua voorstelt, is het eerste waar je aan denkt hun levensgrote persoonlijkheid. Woorden als brutaal, brutaal en pittig worden vaak gebruikt om Chihuahuas te beschrijven – en met grote nauwkeurigheid. Ze hebben een ongrijpbare kwaliteit die andere honden missen. Misschien zijn ze gewoon bijzonder expressief met hun gezicht.

Dat wil niet zeggen dat ze geen liefde en toewijding uiten zoals andere honden. Integendeel, Chihuahuas zijn trouw tot op het bot. Ze verdedigen hun ‘roedel’ met hand en tand tegen elke vermeende bedreiging, hoe groot die ook is.

Een interessante eigenaardigheid van het ras is dat ze zich aan één persoon in het bijzonder binden, meestal degene die de meeste tijd met hen doorbrengt. Ze geven de voorkeur aan deze persoon in gehoorzaamheid, en verdedigen hem tegen alles (zelfs andere leden van hun “roedel”).

Hertenkop Chihuahua Temperament

Zoals alle honden, wordt het temperament van de hertenkop Chihuahua bepaald door dat van zijn ouders en door hun opleidingsniveau. Helaas heerst het idee dat kleine honden en speelgoedrassen niet dezelfde training of socialisatie nodig hebben als grote honden. Dat is onjuist, en de oorzaak van veel slecht getrainde Rendier Chihuahua’s.

Jammer, want Chihuahuas zijn vrij gemakkelijk te trainen. Omdat ze een nauwe band met één persoon ontwikkelen, kunnen ze snel leren als er regelmatig tijd aan training wordt besteed.

Zijn Deer Head Chihuahuas goed met kinderen?

Vergeet echter niet dat Chihuahuas geen ras zijn dat bekend staat om hun geduld. Ze raken geïrriteerd door porren en porren van kinderen. Let goed op kinderen die met Chihuahuas spelen.

Dit ras is niet het meest geschikt voor huizen met kleine kinderen, want ze zijn ook erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk gewond raken door kinderen die hen willen aaien.

Hertenkop Chihuahua Gezondheid

De ongelukkige realiteit van Chihuahua’s is dat ze vaak lijden aan uitgebreide gezondheidsproblemen. Hetzelfde fokken dat hen zo schattig maakte, heeft onbedoeld veel aangeboren en chronische gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Chihuahuas hebben een hoge incidentie van seniele iris atrofie. Naarmate de hond ouder wordt, vervallen de spieren in de iris, waardoor lichtgevoeligheid en gezichtsverlies ontstaan. Er is geen behandeling voor deze ziekte. Kleine rassen, of rassen met een vreemd gezicht, zijn bijzonder gevoelig voor brachycephale luchtwegproblemen.

Chihuahuas zijn geen uitzondering. Ze zijn vatbaar voor omgekeerd niezen. Rowena Packer vond in haar studie uit 2015 dat de verhouding tussen snuit en schedel een beïnvloeder is van brachycephale luchtwegproblemen, zoals tracheale collaps.

Haar bevindingen suggereren echter dat hertenkop Chihuahuas misschien minder getroffen worden dan appelkoppen, omdat ze de neiging hebben om een langere snuit te hebben. Chihuahuas staan bekend om tandvleesproblemen zoals vroegtijdig tandverlies en degeneratie van de onderkaak.

hertenkop chihuahua

Toy Breed Gezondheidsproblemen

Er zijn een aantal problemen waar speelgoedrassen allemaal aan lijden. Deze hebben te maken met hun grootte. Speelgoedhondenrassen zoals de rendierchihuahua zijn gevoelig voor problemen als hypoglykemie, lage lichaamstemperatuur en blaasproblemen.

U zult merken dat potjestraining moeilijker is omdat ze zulke kleine blaasjes hebben. En een laatste belangrijke opmerking, is de kwetsbaarheid van dit kleine ras. Hertenkop Chihuahuas kunnen gemakkelijk gewond raken als ze niet goed worden behandeld.

Ze hebben gemakkelijk last van gebroken botten, builen, schaafwonden en meer. Ze zijn dus niet goed geschikt voor huizen met kleine kinderen of grote, onstuimige honden.

Hoe lang leven Deer Head Chihuahuas?

De levensduur van Deer head Chihuahua’s kan variëren door de kans op gezondheidsproblemen. Maar een gezonde Chihuahua kan gemakkelijk 15 tot 20 jaar oud worden.

Is een Deer Head Chihuahua geschikt voor mij?

Deer head Chihuahuas zijn leuk, energiek, aanhankelijk en zullen zeer trouw zijn aan hun eigenaren. Maar ze passen niet in elk huis. Ze hebben baasjes nodig die elke dag tijd kunnen besteden aan training, socialisatie en beweging. Ook al zijn ze klein, ze hebben veel energie die afgedragen moet worden.

Ze zijn ook vatbaar voor veel gezondheidsproblemen vanwege hun kleine formaat. Potentiële eigenaren moeten zich bewust zijn van dit risico, en bereid zijn om een aantal dure dierenartsrekeningen te betalen.

Hertenkop Chihuahua’s passen niet in huizen met kleine kinderen of onstuimige huisdieren. Deze kleine hondjes zijn erg kwetsbaar, en hebben baasjes nodig die voorzichtig en delicaat met ze kunnen omgaan. Kiezen voor een iets grotere hond kan een gezondere optie zijn. Maar voor de juiste huizen kan een hertenkop Chi een goede keuze zijn.

Hertenkop Chihuahua Fokkers

Sommige fokkers koppelen specifiek ouders met de langere hertenkop. Als je op zoek gaat naar een hertenkop Chihuahua pup moet je vooraf bij de fokker nagaan of dit het type is waar ze voor gaan.

Goede fokkers testen alle puppyouders op hun gezondheid, ongeacht het type. Uw puppy zou idealiter geen familiegeschiedenis van ademhalingsproblemen, gebitsproblemen of gewrichtsproblemen moeten hebben. Verwacht dat de fokker veel vragen stelt, maar beantwoord op zijn beurt alles wat u vraagt en laat u graag de gezondheidscertificaten van de ouders zien. Zorg ervoor dat de moeder Chihuahua vriendelijk en zelfverzekerd is, en dat ze in goede gezondheid lijkt.

Vergelijkbare rassen

Als u van de persoonlijkheid of het kleine uiterlijk van de hertenkop Chihuahua houdt, maar een ras wilt dat iets gezonder is, zijn er genoeg andere die u kunt overwegen. Hier zijn enkele van onze andere rasgidsen die u kunnen helpen meer te weten te komen over de alternatieven.

U Hertenkop Chihuahua

Heeft u thuis een hertenkop Chi, of overweegt u dit ras als nieuw huisdier? Laat ons in de comments weten wat je favoriete ding is aan deze versie van het kleine Chihuahua ras.

Meer informatie over Chihuahua’s!

Referenties