Beste hondenzwembad groot formaat kopen en reviews

Het is fijn voor je hond om lekker te kunnen afkoelen in de warme zomermaanden. Dat doe je dan natuurlijk door een lekker groot hondenzwembad te vullen. Er zijn veel opties te vinden tegenwoordig, waardoor de keus niet direct gemakkelijker wordt. Het is belangrijk om naar het formaat te kijken, maar het is net zo belangrijk dat het goed te gebruiken is. Het moet wel even sterk zijn als je enthousiaste hond. Daarom vind je op deze plek verschillende grote hondenzwembaden die de moeite waard zijn. Je kunt zelf een keuze maken uit de opties die je hier vindt. Zo wordt het een leuke en koele zomer.
hondenzwembad groot

Wat zijn de beste grote hondenzwembaden?

Alleen de hondenzwembaden die voor middelgrote en grote honden geschikt zijn vallen in deze categorie. Je hebt ook zwembaden waar kleine hondjes zich op hun gemak in voelen, maar die zijn in dit artikel buiten beschouwing gelaten. Al deze modellen zijn goed geschikt voor de grootste soorten honden.

Huidsdiersuper Hondenzwembad 120 centimeter

De Huisdiersuper Hondenzwembad - 120 x 30 cm - Blauw

Bekijk de dagprijs

Wil je een goede optie kiezen die ook niet duur is? Dan is het Huisdiersuper Hondenzwembad van 120 centimeter een goede optie om voor te gaan. De prijs is lekker laag, maar het formaat is wel gewoon lekker groot. Het is zowel 120 centimeter lang als breed. Daardoor kan je er wel gemakkelijk honden van een wat groter formaat in kwijt. Dit maakt het in ieder geval alvast een stuk gemakkelijker. Dit zwembad is al veel verkocht in de afgelopen tijd en er zijn veel positieve klantervaringen over terug te vinden. Dat is ook iets om mee te wegen.

Het is fijn dat dit model zwembad gemakkelijk in te klappen en op te bergen is. Het is misschien niet het allergrootste model dat je in dit artikel gaat vinden, maar daar staat dan wel de lagere prijs tegenover. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je een goede keuze maakt, dan is het wel goed om even je hond op te meten. Aan de andere kant zijn er online ook foto’s en video’s te vinden van bijvoorbeeld Duitse Herders die in dit zwembad spelen. Dat zegt natuurlijk ook wel veel.

Als conclusie zou je kunnen stellen dat het een iets minder groot hondenzwembad is dat juist wel hele grote voordelen biedt. Het is voor jou vooral de beste keus wanneer je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Die is, zeker voor een XL-zwembad, namelijk wel heel gunstig. Dat kan een reden zijn om ervoor te kiezen als baasje.

Karlie Hondenzwembad 160 centimeter

Karlie Hondenzwembad - 160x160x30 cm

Bekijk de dagprijs

Als je een echt groot hondenzwembad wilt dat ook nog eens van goede kwaliteit is, dan kies je voor het Karlie Hondenzwembad 160 centimeter. Het zwembad heeft namelijk alles wat je nodig hebt om er veel plezier van te hebben met je hond. In de eerste plaats is het grote formaat natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Daarnaast is de goede kwaliteit tegen de gemiddelde prijs natuurlijk een voordeel. Het is ook fijn dat het lekker gemakkelijk te gebruiken is.

Het is goed om te zien dat het Karlie Hondenzwembad mooi ontworpen is. Het is rood van kleur, terwijl hondenzwembaden juist vaak felblauw zijn. Ook is te zien dat de mensen die het al gebruiken er heel enthousiast over zijn. Je kan op verschillende plekken positieve reviews en hoge scores vinden. Daarbij wordt vaak de goede kwaliteit geroemd. Dit is belangrijk voor grote en actieve honden. Het bad is dan niet kapot te krijgen. Het bad heeft een rand van platen die wel tegen een stootje kunnen. Je kunt het bad gewoon inklappen en opvouwen. Het is dus niet zo dat de platen ook veel ruimte hoeft in te nemen door de platen.

Wanneer je een conclusie over het Karlie Hondenzwembad moet trekken, dan is het in ieder geval zo dat dit het grote model is dat de beste kwaliteit heeft. Het is lekker stevig en daarom goed geschikt voor grote honden. De klantervaringen zijn dan ook vooral positief. Een extra pluspunt is het mooie design en de kleurkeuze. Omdat het niet heel duur is, koop je dus een heel geschikt product voor jouw hond.

Petstar Hondenzwembad 160 centimeter

Petstar Hondenzwembad - 160 cm - Blauw

Bekijk de dagprijs

Ook het Petstar Hondenzwembad heeft het nodige te bieden. Het formaat is net als dat van de Karlie. Dat betekent dus dat het zowel 160 centimeter lang als breed is. Er zijn echter wel wat verschillen te onderscheiden ten opzichte van het model van Karlie. Het grote verschil zit hem in ieder geval in het design, maar dat komt vooral door de opvallende keuzes die Karlie heeft gemaakt.

Aan de andere kant heeft Petstar juist voor blauw gekozen voor het hondenzwembad. Dat is juist een hele geschikte optie voor een zwembad. Bovendien kijk je natuurlijk niet alleen maar naar de kleurkeuze. Het is fijn dat er met antislipmateriaal is gewerkt voor dit zwembad. Daardoor is het een stuk veiliger voor de hond. Ook is het fijn dat de prijs lager gehouden kan worden. Dat maakt de aanschaf dan ook een stuk gemakkelijker. Het is voor veel gebruikers uiteindelijk ook een belangrijke reden geweest om voor dit model te kiezen.

De conclusie over het Petstar Hondenzwembad is dat het een model is met aantrekkelijke extra’s, waarvan de antisliplaag onderin het zwembad het meest in het oog springt. Afhankelijk van je smaak is het dan ook nog eens zo dat je deze in een fijne kleur kunt krijgen, als je van blauw houdt. Er is dus op zich niet veel mis met dit hondenzwembad. Je kunt er een goede keuze voor maken.

PlayGoodz Hondenzwembad 140 centimeter

Hondenzwembad L - 140 x 30 x 30 cm - Blauw

Bekijk de dagprijs

Alle zwembaden op deze lijst hebben een goed formaat. Daarin heeft PlayGoodz met het hondernzwembad van 140 centimeter lang en breed dan ook een goede middenweg in gekozen. Het is fijn om te weten dat ook dit model gewoon goed op te bergen is. Zonder dat het veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Het zwembad kan je opvouwen en heeft dan nog slechts een formaat van 17 bij 34 centimeter. Dat terwijl het bad dus eigenlijk 140 bij 140 centimeter is. Dit maakt het dus wel heel gemakkelijk in gebruik wanneer je weinig bergruimte hebt.

Een belangrijk pluspunt is dat het PlayGoodz Hondenzwembad wat minder hoeft te kosten dan de andere modellen die je in dit artikel vindt. Al is het Huisdiersuper-model nog iets voordeliger, maar ook nog iets kleiner. Met een afmeting van 140 centimeter heb je echter ruimschoots voldoende om grote honden lekker te laten zwemmen. Terwijl het ook nog altijd gewoon goed in je tuin kan plaatsen.

De conclusie is dus dat het model van Huisdiersuper goedkoper is en dat de andere twee modellen groter zijn dat die van PlayGoodz. Maar daarin kan je dus juist ook lezen dat je de juiste middenweg kan kiezen wanneer je voor dit model kiest. Je hebt een hondenzwembad van 140 centimeter voor een geschikte prijs. Daardoor kan je er je hond gemakkelijk in laten zwemmen en kan je er zeker van zijn dat het gewoon een fijne tijd wordt.

Aandachtspunten voor grote hondenzwembaden

Nu je vier goede modellen hebt gezien, kan je er zeker van zijn dat het kiezen van een goed hondenzwembad een stuk gemakkelijker wordt. Toch zijn er nog wel wat aandachtspunten waar je op moet letten. Op deze plek kan je die vinden, zodat je precies weet wat er allemaal meespeelt bij het maken van een keuze.

Hoe gemakkelijk kan de hond in het zwembad?

Een hondenzwembad heeft vaak een hoogte van zo’n 30 centimeter. Dat is in ieder geval zo voor de modellen die je in dit artikel hebt kunnen vinden. Omdat ze specifiek voor grote honden zijn, is dit dus ook geen probleem. Zelf kleinere honden hebben vaak de sprongkracht om in het bad te kunnen. Wanneer jouw hond wat moeite heeft met grote stappen, dan kan je voor een opstapje zorgen, bijvoorbeeld door een steen ervoor te plaatsen. Het is dan natuurlijk wel ook van belang dat je hond wel ook weer uit het zwembad kan.

Hoe kan je het zwembad laten leeglopen?

Het is vaak zo dat de hondenzwembaden met een grote stop aan de zijkant worden geleverd. Dat zit ergens onderin. Het is dus gewoon een kwestie van het bad op de juiste wijze plaatsen zodat je de stop open kan trekken en het water weg te laten lopen. Sommige stoppen moet je draaien. Het is vaak zo dat er een kleine bodem aan water in het bad achterblijft. Dit kan je gemakkelijk legen door het bad even schuin te houden.

Kan mijn hond voldoende koeling krijgen van zwemmen?

In de zomermaanden wordt het steeds warmer in Nederland. Het is dus zaak om je hond goed te koelen. Er is eigenlijk geen efficiëntere manier dan het gebruik van hondenzwembaden. Je hond kan dan het hele lichaam gelijkmatig koelen. Het is wel goed om ook te kijken naar andere soorten manieren om je hond te koelen. Wanneer je al deze opties samen neemt, dan kan je altijd zorgen dat je hond het niet te warm krijgt op de warmste dagen van het jaar. Dat is wel zo belangrijk voor jullie allebei natuurlijk.