Beste hondenhekken voor je hond

Met een hondenhek creëer je een veilige plek voor je hond. Zet het hek bijvoorbeeld voor de trap, om te voorkomen dat je hond bij de trap omhoog probeert te klimmen. Niet alleen wil je voorkomen dat de hond van de trap valt. Ook is het onplezierig, wanneer er door de hele woning hondenharen liggen. Bij de aankoop van een hondenhek voor je hond zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen een hondenhek voor binnen en buiten. Wist je dat er zelfs hondenhekken zijn voor in de auto? Perfect, wanneer je hond de neiging heeft om door de auto te springen.
hondenhek
Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten hondenhekken die worden aangeboden en de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Kijk ook eens naar het overzicht met de beste hondenhekken voor honden. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je zelf op zoek gaat naar een hondenhek.

Beste hondenhekken voor je hond

hondenhekjes voor binnen
Onderstaand vind je een overzicht van de beste hondenhekken van dit moment. De hondenhekken zijn van hoge kwaliteit, waardoor je hier een lange tijd plezier van zal hebben. Gemiddeld kost een hondenhek tussen de 25 en 75 euro. De kwaliteit van dergelijke modellen is voldoende. Kies je voor een hondenhek welke duurder is dan 75 euro, dan is de kwaliteit hiervan zeer goed. Het gaat om hondenhekken waar je een lange tijd plezier van zal hebben.

Trixie afsluithek (uitschuifbaar)

Trixie Afsluithek Uitschuifbaar

Bekijk de dagprijs

Het Trixie afsluithek helpt je te voorkomen dat een hond naar een andere ruimte in huis ontsnapt. Groot voordeel van dit Trixie afsluithek is het feit, dat je deze uit kunt schuiven. De breedte van het hek is aanpasbaar van 65 tot en met 108 centimeter. Het hek heeft een hoogte van 61 centimeter. Het maakt het hek geschikt voor de middelgrote hond. Voor een grote hond kan het hek net iets te laag zijn.

Het hek voor een hond heeft aan het uiteinde een poot. Op deze manier voorkom je dat het hekwerk aan de muur vastgemaakt moet worden. Ook biedt het je de mogelijkheid om het hek te verplaatsen. Het hondenhek is gemaakt van hout en daardoor erg duurzaam. Je kunt het hek iets inschuiven, wanneer je bijvoorbeeld met je hond wilt gaan wandelen.

Paws & Claws hondenhek – Opvouwbaar

Paws and Claws - Hondenhek – Dog barrier

Bekijk de dagprijs

Kies voor het Paws & Claws hondenhek, wanneer je een eenvoudig op te zetten en te verplaatsen hondenhek zoekt. Het model is gemaakt van een combinatie van hout en metaal, wat het hondenhek bijzonder duurzaam maakt. Doordat het hek uit drie onderdelen bestaat, kun je de lengte hiervan enigszins aanpassen naar de opening die je met het hondenhek af wilt sluiten.

Het uiteinde van het hek, voorzien van een voetje, is dermate stevig dat het hek niet vast hoeft te worden geboord om te voorkomen dat je hond uitbreekt uit een ruimte. Een ideale oplossing om te voorkomen dat een hond naar een andere kamer loopt of bijvoorbeeld de trap omhoog probeert te komen. Het hek is 91,5 centimeter hoog en daarmee geschikt voor een grote hond.

Zuberry hondenhek

Zuberry hondenhek

Bekijk de dagprijs

Met het Zuberry hondenhek heb je een fraaie oplossing om je hond buiten een bepaalde ruimte te houden. Waar de andere modellen hondenhekken uit dit overzicht gemaakt zijn van hout (en metaal), is het Zuberry hondenhek gemaakt van nylon en kunststof. Het voordeel van dit hondenhek is dat je deze eenvoudig schoon kunt maken. Het model zet je in elkaar middels een constructie van PVC-buizen. Over deze buizen spang je vervolgens het net van nylon.

Het model heeft een afmeting van 100 bij 80 centimeter. Hiermee is het model geschikt voor zowel de kleine, als middelgrote hond. Voor een grote hond doe je er verstandig aan een hoger model hondenhek te bestellen. Nadeel van het Zuberry hondenhek is het feit, dat je deze op vier punten aan de muur moet bevestigen. Dit zorgt voor stevigheid, maar is niet altijd wenselijk. Er zijn modellen waarbij niet geboord hoeft te worden.

Paws & Claws oprolbaar hondenhek

Paws and Claws - Oprolbaar Traphekje – Veiligheidshekje - Geschikt Voor Trappen en Deuropeningen – Hondenhek - Kinderveiligheid

Bekijk de dagprijs

Een vierde oplossing is het Paws & Claws oprolbaar hondenhek. Dit model is niet alleen geschikt voor honden, maar bijvoorbeeld ook om te voorkomen dat kinderen de trap omhoog klimmen. Een nadeel van dit oprolbaar hondenhekje is het feit, dat je deze aan een kan aan het kozijn van de muur moet bevestigen. Het model is 115 centimeter breed, wanneer je deze helemaal uitrolt. Het maakt het oprolbare hondenhek geschikt voor vrijwel iedere deuropening.

Het oprolbare hondenhek is gemaakt van een combinatie van metaal en PVC. Standaard wordt dit hondenhek geleverd met het bevestigingsmateriaal en een deurbescherming.

Trixie hondenhek met deur

Trixie Hondenhek Met Deur - Geschikt Grote Honden - MDF - Wit

Bekijk de dagprijs

Het hondenhek van Trixie bestaat uit verschillende delen en heeft aan de voorzijde een kleine deur. Het maakt dat je hier bijvoorbeeld nog doorheen kunt lopen met je kinderen, of de hond door het hek kunt laten gaan als je deze uit wilt laten. Het model is op z’n breedst 160 centimeter. Op z’n smalst, wanneer je alleen de zijde met het deurtje gebruikt, is het hondenhek 60 centimeter breed. De hoogte van het hek is 81 centimeter.

Doordat het hondenhek van Trixie opgebouwd is uit verschillende componenten, kun je deze helemaal naar eigen wens ontwerpen. De verschillende onderdelen zijn met pendeldeurscharnieren aan elkaar vast te hebben. Daarbij heb je de mogelijkheid om het hek in te klappen. Zo neem je deze eenvoudig mee naar een andere locatie. Het model is gemaakt van hout en geschikt voor een middelgrote hond.

Gebruik van een hondenhek in huis

schaarhekje hond
Er zijn verschillende redenen die maken dat het gebruik van een hondenhek in huis aan te raden is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waar je op de eerste etage van je woning een kind hebt liggen slapen. Je wilt voorkomen dat je hond makkelijk bij het kind kan komen. De kans bestaat dat je hond met het kind gaat spelen, of dat je kind bang wordt van het gedrag van het dier. Een hondenhek werkt niet alleen voor een hond. Het helpt bijvoorbeeld ook te voorkomen dat je kind zelf bij de trap omhoog probeert te klimmen op een onbewaakt moment. Het is niet voor niets, dat veel gezinnen een traphekje voor de trap monteren als zij een jong hebben.

Ook wil je voorkomen dat je voortdurend de volledige woning moet zuigen, omdat er op de eerste en tweede etage van je woning haren liggen van je viervoeter. Met een hondenhek voorkom je dat een hond op deze etages kan komen. Naarmate de hond beter is opgevoed, zal deze weten dat het niet is toegestaan om omhoog te lopen. Komt nog bij, dat het vervelend is als er haren op het bed liggen.

Hondenhek is goed voor je hond

traphekje hond
Niet alleen als eigenaar van het beestje heb je baat bij het gebruik van een hondenhek in huis. Ook de hond zelf profiteert hiervan. Het is slecht voor het bekken van een hond, wanneer deze de trap omhoog probeert te komen. Door dit tegen te gaan met een hondenhek, voorkom je dat het dier zichzelf bezeert. Daar komt bij dat een hond erg bang kan worden, wanneer deze uit zichzelf de trap omhoog probeert te komen. Mogelijk stopt het dier halverwege de trap en begint deze vervolgens te huilen of blaffen. Wanneer je op dat moment niet thuis aanwezig bent, is dat erg sneu voor het dier.

Op zoek naar het beste hek voor je hond

Bij de aankoop van een nieuw hek voor honden zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk, dat het hondenhek past bij de breedte van de deuropening en het formaat van je hond. Een hond mag niet over het hek heen kunnen springen. Dit is bij een kleiner model hondenhek vaak wel mogelijk, wanneer je een grote hond hebt thuis. Ook de mogelijkheid om het hek voor je hond in te klappen speelt mee bij het maken van een keuze. Het kan erg prettig zijn, wanneer je het hondenhek mee kunt nemen naar een andere locatie.

Gebruikte materialen voor het hondenhek

inklapbaar hek
Een van de factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een hondenhek is het gebruikte materiaal voor het hek. Veel hondenhekken worden gemaakt van hout. Het voordeel van hout is dat het materiaal erg duurzaam is. Nadeel kan zijn, dat een hond aan het houtwerk begint te knagen. Iets wat ertoe leidt dat het houten traphek voor je hond al snel vervangen moet worden.

Een goed alternatief voor een houten traphek voor honden, is een model van nylon en kunststof. Het voordeel van nylon is dat een hond hier niet aan zal knagen. Nadeel van dit materiaal kan wel zijn, dat de scherpe nagels van je hond in het nylon blijven hangen, waarmee het materiaal beschadigd raakt. Een nylon doek wordt vaak gecombineerd met een constructie van kunststof of PVC.

Mogelijkheid om het hek in te klappen

Wellicht logeert je hond regelmatig bij andere mensen. In zo’n geval kan het prettig zijn, wanneer je het hondenhek mee kunt nemen naar het logeeradres. Het voorkomt dat je hond hier al snel bij de trap omhoog zal klimmen of naar ruimtes loopt waar deze niet mag komen. Er zijn verschillende hekken voor honden, welke inklapbaar zijn. Het maakt het heel eenvoudig om het hondenhek mee te nemen. Daarbij is het bij deze hondenhekken niet noodzakelijk om in het kozijn van je deur te boren. Ook handig: je kunt het hek ook in de tuin gebruiken, wanneer je wilt voorkomen dat je hond steeds naar binnen loopt.

Enig nadeel van een inklapbaar hondenhek kan zijn, dat het inklappen hiervan de stabiliteit van het hek vermindert. Een hondenhek wat aan de wand bevestigd wordt, zit doorgaans net iets steviger vast. Dit argument gaat niet per definitie op, wanneer je voor een stevig hondenhek met pootjes kiest.
oprolbaar hek

Formaat van het hondenhek

Een derde aspect om op te letten bij de aankoop van een hondenhek, is het formaat hiervan. Het hondenhek moet breed genoeg zijn om de volledige opening van de deur af te kunnen dekken. Zeker het standaardformaat deur zal al snel afgedekt zijn met een regulier hondenhek. Heb je een opening met twee openslaande deuren? In dat geval is een breder model hek voor je hond wenselijk. Zeker op boerderijen worden dergelijke deuren regelmatig gebruikt.

Naast de breedte van het hondenhek, speelt ook de hoogte een belangrijke rol. Je wilt voorkomen dat je hond over het hek heen kan springen. Een klein hondenhek in combinatie met een grote hond is vaak onverstandig. Een grote hond springt relatief makkelijk over het hondenhek heen en kan vervolgens ontsnappen. Kies bij voorkeur voor een hek met een hoogte van in ieder geval 85 tot 90 centimeter. Ook handig, wanneer je wilt voorkomen dat je kind over het hek heen klimt.