Hoeveel kosten Beagles – van puppy tot volwassenheid?

hoeveel kosten Beagles

Uitzoeken hoeveel Beagles kosten kan afhangen van waar je zoekt.

Beagle pups kosten over het algemeen tussen de $350 en $1200 als ze bij gerenommeerde fokkers worden gekocht. Het redden van een Beagle uit een asiel verlaagt echter vaak de prijzen.

Maar dit zijn slechts de initiële kosten. Het grootbrengen van puppies brengt extra kosten met zich mee.

Beagle prijzen zijn essentieel om te weten als je hoopt een Beagle in je gezin te verwelkomen.

Informatie over het kiezen en verzorgen van een Beagle puppy vindt u in ons informatieve artikel op deze link. Maar in deze gids kijken we specifiek naar hoeveel Beagles kosten om te kopen en op te voeden.

Het berekenen van de kosten voor een Beagle Puppy

Veel would-be Beagle puppy eigenaren kiezen een fokker puur op basis van de prijs van de pups die ze verkopen.

Bij de vraag “Hoeveel kosten Beagles?” geldt toch zeker: hoe goedkoper, hoe beter?

Een pup is tenslotte maar een pup, en elke fokker die zeer hoge prijzen vraagt, is er toch alleen maar op uit om vette winst te maken?

Niet altijd.

Gerenommeerde fokkers fokken geen pups om winst te maken.

Wat hogere prijzen kunnen betekenen

In feite weerspiegelen de kosten van de pups die fokkers verkopen de kwaliteit en goede gezondheid van de pups, en de hoge opvoedingsnormen van de fokker.

In de wereld van de puppyfokkerij is het oude gezegde, “Je krijgt waar je voor betaalt,” zeker van toepassing.

Beagle puppy prijzen kunnen ook variëren tussen staten en regio’s. Maar dat komt omdat dierenartsen, voer, enz. in sommige gebieden duurder zijn dan in andere. Deze kosten zijn van invloed op de fokker van de pups.

Specifieke kosten voor het fokken

Dus, als je nog steeds niet zeker weet hoe dit van invloed kan zijn op hoeveel Beagles kosten, laten we dan eens nader kijken.

Welke kosten maken Beagle fokkers?

 • Dekkosten: Niet alle fokkers bezitten een dekreu. Daarom moeten zij betalen voor de diensten van een dekreu, en de prijzen kunnen in de honderden dollars lopen.
 • Woonkosten: Net als mensen moeten honden ergens wonen! Een fokker heeft geschikte huisvesting nodig voor ouders en pups. De kennels moeten ook worden schoongemaakt, verwarmd en verlicht, wat allemaal geld kost.
 • Gezondheidsonderzoek: Beagles zijn vatbaar voor verschillende gezondheidsaandoeningen die ze kunnen erven. Deze omvatten heupdysplasie, epilepsie bij honden, Musladin-Lueke Syndroom (MSL), Steroid Responsive Meningitis (SRM), en Factor VII deficiëntie, die bloedstollingsproblemen veroorzaakt.
 • Verantwoordelijke fokkers laten fokdieren en pups screenen op deze problemen, wat in sommige gevallen tot 1000 dollar kost.
 • Vaccinaties, etc.: Nieuwe pups hebben gezondheidscontroles en vaccinaties nodig voordat ze naar een nieuw huis kunnen. Voeg daarbij de kosten van ontworming, en de rekening kan oplopen tot honderden dollars per nest Beagle pups.
 • Dierenartskosten: Hoe goed de honden van een fokker ook verzorgd worden, soms gaat er iets mis, wat leidt tot dierenartskosten. Een gecompliceerde zwangerschap en een keizersnede geboorte kan duizenden dollars kosten.

Extra kosten voor fokkers

 • Voeding: Alle honden van de fokker, ook de nieuwe pups, moeten gevoerd worden! Voeg daarbij de kosten van vitamine- en mineralensupplementen en de rekening kan oplopen tot honderd dollar per maand of meer. Hoewel dit afhangt van hoeveel honden de fokker heeft.
 • Rasvereniging registratiekosten: De meeste fokkers registreren hun pups graag bij de betreffende rasvereniging om de waarde van de pups te rechtvaardigen en hun raszuivere status te verifiëren. De registratiekosten zijn afhankelijk van elke organisatie en variëren van $2 tot meer dan $25.
 • Microchippen: Het is cruciaal om alle honden te microchippen, zodat ze kunnen worden herenigd met hun eigenaren als het dier is verloren of gestolen. Microchippen kost ongeveer $50 per puppy.
 • Diversen: Tenslotte zullen alle honden van de fokker beddengoed, voedsel- en waterbakken, halsbanden, tuigen, riemen en speelgoed nodig hebben. De kosten van dit alles kunnen oplopen tot enkele honderden dollars, afhankelijk van hoeveel honden een fokker bezit.

Dus dat is waarom Beagle pups zo duur kunnen zijn!

Je kunt goedkopere pups kopen. Maar in het volgende deel van dit artikel bespreken we waarom je daar heel voorzichtig mee moet zijn.

Dure puppy’s versus goedkope puppy’s

Wij raden u aan altijd een pup te kopen bij een geregistreerde, gerenommeerde fokker. U vindt een lijst van Beagle fokkers op de website van de National Beagle Club of America op deze link.

U kunt een hoge prijs verwachten voor een goed gefokte Beagle pup van een fokker.

Hoewel je op internet en in je lokale pers goedkopere Beagle-puppy’s zult vinden die geadverteerd worden, is het waarschijnlijk dat ze uit een “puppy mill” komen.

Puppy Mills

Puppyfabrieken bestaan uitsluitend om gewetenloze individuen in staat te stellen te profiteren van de huidige trends door zo snel en goedkoop mogelijk honderden puppy’s van begeerlijke rassen te produceren.

Dat betekent meestal dat honden in afschuwelijke omstandigheden leven zonder het meest elementaire comfort. Vaak worden puppies niet ingeënt en verkocht met ziekten die snel fataal kunnen zijn.

Wees gewaarschuwd: veel goedkope dierenwinkels halen hun puppy’s uit puppyfabrieken. Het gaat allemaal om geld verdienen ten koste van het welzijn van zowel de ouders als de puppy.

Dus, hoe herken je een puppyfarm? Lees ons artikel op deze link om erachter te komen.

Beagle Reddingscentra

Als je graag een thuis geeft aan een ongewenste Beagle, wil je misschien eens kijken bij enkele van de vele Beagle reddingscentra die er bestaan.

Het asiel kan referenties voor je opnemen en je huis inspecteren voordat je een van de geredde Beagles mag adopteren.

Hoeveel kosten Beagles uit asielen?

U kunt geen hond kopen van een opvangcentrum. Maar u kunt wel een donatie doen voor de dagelijkse kosten van het centrum.

Huisdieradoptie varieert meestal van $350 tot $550. Opmerkelijk is dat de adoptieprijs ook registraties, vaccinaties, een gezondheidscontrole en een ontwormingsbehandeling omvat.

Door een Beagle te adopteren, bespaar je geld. Beter nog, u zorgt voor een prachtig thuis voor altijd voor een Beagle die dat nodig heeft.

Wat kost een Beagle puppy?

Dus, hoeveel kosten Beagles op dit moment?

Op de huidige markt liggen de kosten van een Beagle pup van een erkende, gerenommeerde dealer tussen de $350 en $1.200.

Natuurlijk hangt het ervan af of de pup Kennel Club geregistreerd is en van showkwaliteit is.

Puppies van bijzonder goed gefokte ouders kunnen enkele duizenden dollars opbrengen!

Zijn er nog andere kosten verbonden aan een Beagle Puppy?

Als je al eerder een hond hebt gehad, ben je al bekend met de andere kosten die erbij komen kijken!

Zelfs voordat u uw geld hebt uitgegeven voor de puppy zelf, moet u zich bevoorraden met veel essentiële zaken, waaronder:

Je kunt zien dat je moet sparen voordat je er zelfs maar aan kunt denken om een Beagle puppy te kopen! Al deze essentiële items zullen snel oplopen tot minstens $300!

Het kan dus best moeilijk zijn om te voorspellen hoeveel Beagles precies kosten als je dit allemaal in overweging neemt!

Bijkomende en lopende kosten

Als je je afvraagt hoeveel kosten Beagles, moet je de extra uitgaven niet vergeten.

Als je je puppy eenmaal thuis hebt en hij is gesetteld, zul je ook moeten budgetteren voor:

 • sterilisatie
 • routine dierenarts controles
 • vlooien en teken preventieve behandeling
 • tandverzorging
 • ontwormingsproducten.

Een van uw belangrijkste lopende uitgaven zal voedsel voor uw Beagle pup zijn.

Hoewel Beagles over het algemeen relaxte karakters zijn, zijn ze gefokt om jachthonden te zijn, en ze hebben dagelijkse beweging nodig.

Beagle Voedsel

Als uw Beagle een puppy is, verbrandt hij elke dag veel calorieën door te spelen. U moet uw puppy ook eten geven om zijn groei en gezonde ontwikkeling te ondersteunen.

Oudere Beagles hebben over het algemeen niet zoveel voedsel nodig als jongere dieren, en overvoeding kan juist leiden tot overgewicht en bijbehorende gezondheidsproblemen.

Alle hondenvoerrantsoenen zijn gebaseerd op het lichaamsgewicht van de hond. Voor Beagles van 13 tot 20 pond is de aanbevolen dagelijkse voeding één tot anderhalve beker droogvoer.

Grotere Beagles moeten tot twee kopjes droge brokken per dag krijgen. Dus, gebaseerd op de gemiddelde kosten van een grote zak droogvoer, zou het voeren van een Beagle voor een maand ongeveer $55 kosten.

Als u niet zeker weet hoeveel u uw Beagle moet voeren, vraag dan uw dierenkliniek om advies of neem contact op met de gratis voedingsadvieslijn van een van de grote fabrikanten van diervoeding.

Hoeveel zijn Beagles?

Samengevat hangt het antwoord op de vraag “Hoeveel kosten Beagles?” af van verschillende factoren, waaronder waar u uw puppy koopt.

Koop een puppy altijd bij een geregistreerde dealer, ook al zal dat duurder zijn. Goedkope Beagle-puppy’s kunnen uit een puppy-molen komen, waar ze onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden en niet worden ingeënt of gecontroleerd op hun gezondheid.

Als je een budget berekent voor je nieuwe pup, bedenk dan dat je ook moet betalen voor alle spullen die hij nodig zal hebben vanaf het moment dat je hem thuis krijgt.

Ook zal uw nieuwe hondse metgezel gedurende zijn hele leven regelmatige bezoeken aan de dierenarts nodig hebben.

Als je een Beagle bezit, zouden we graag over hem willen weten!

Waar heb jij je Beagle pup gekocht? Of ben je een puppymolen tegengekomen tijdens je zoektocht naar je perfecte pup?

Vertel ons het verhaal van jouw Beagle in het commentaarveld hieronder!

En kom zeker meer te weten over Beagles in onze Beagle feitengids!

Referenties en bronnen

 • Rettenmeir et al. 2005. Prevalentie van heupdysplasie bij de hond in een veterinair academisch ziekenhuis. Veterinaire radiologie en echografie.
 • Bader et al. 2010. Een ADAMTSL2 Founder Mutatie veroorzaakt het Musladin-Lueke Syndroom, een erfelijke aandoening bij Beagle honden. PLOS One.
 • Tipold en Jaggy. 1994. Steroid-responsieve meningitis-arteritis bij honden: Langetermijnstudie van 32 gevallen. Journal of Small Animal Practice.
 • Callan et al. 2006. Een nieuwe missense mutatie verantwoordelijk voor factor VII deficiëntie in onderzoek Beagle kolonies. Tijdschrift voor Trombose en Hemostase.
 • Nationale Beagle Club van Amerika