Hoeveel Kost Een Rottweiler – Van Puppy Kopen Tot Het Opvoeden Van Een Hond

Hoeveel kost een Rottweiler

De Rottweiler hond is een uiterst populaire gezelschapshond, maar hoeveel kost een Rottweiler?

In heel Amerika delen “Rotties”, zoals hun fans ze noemen, gelukkig het leven met menselijke familieleden.

Elke dag zoekt iemand online uit hoeveel een Rottweiler kost en begint zijn zoektocht naar een Rottweiler puppy.

In dit artikel verdiepen we ons in het onderwerp hoeveel kost een Rottweiler, zodat je je zeker en voorbereid kunt voelen om je nieuwe Rottie pup uit te zoeken!

Het berekenen van de kosten voor een Rottweiler Puppy

Eén ding dat je waarschijnlijk meteen zal opvallen is dat verschillende fokkers verschillende prijzen vragen voor Rottweiler pups. Sommige fokkers veranderen zelfs hun prijzen van nest tot nest.

hoeveel kost een rottweiler

Waarom variëren de kosten voor een Rottweiler pup zo? Hoe weet je dat je een eerlijke prijs krijgt voor een gezonde pup?

Dit is een ingewikkelder onderwerp dan het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn verschillende niveaus van hondenfokkers en de prijzen variëren vaak dienovereenkomstig.

Voor algemene discussie op het moment van publicatie variëren de kosten voor een Rottweiler pup van $850 tot $4.000+.

Dit kostenverschil weerspiegelt alles, van de bloedlijnen van de pup en de reputatie van de fokker tot hoe duur het werpen en grootbrengen van dat nest was.

Dure Puppies versus Lage Prijs Puppies

Met alle andere variabelen gelijk, als je de keuze zou krijgen tussen $850 betalen en $4.000 betalen voor je nieuwe Rottie puppy, zou je de $850 puppy kiezen, toch?

Natuurlijk zullen alle andere variabelen nooit gelijk zijn en soms is de “goedkope” pup uiteindelijk de duurste op de lange termijn!

Raszuivere Rottweiler fokker

Kosten: $$$

Neem het geval van een gerenommeerde, AKC-geregistreerde fokker die Rottweilers fokt omdat ze echt van dit hondenras houden. Dit type fokker zal de ouderhonden vooraf screenen op alle bekende genetische gezondheidsproblemen voordat ze hun honden toestaan om te fokken.

Een verantwoordelijke fokker waardeert hun reputatie binnen de hondenfokkerij en showgemeenschappen en streeft ernaar gezonde, gelukkige, mooie gezelschapshonden, showhonden en/of werkende K-9 Rottweilers te fokken.

Maar dit is niet goedkoop. Deze fokker gaat ervoor zorgen dat hun ouderdieren en pups het beste van alles hebben.

Hier zijn slechts enkele van de grote kosten die een gerenommeerde fokker zal maken om gezonde Rottweiler pups te fokken.

 • Gezondheidstesten: $200 per hond
 • Dekkosten: $500 per poging
 • Werp- en puppybenodigdheden: $200 per worp
 • Echografie/X-ray: $150 per test
 • Speciale zwangerschap/puppyvoeding en supplementen: $300 per nest
 • Keizersnede (indien nodig): $1,500
 • Puppy vaccins en ontworming: $50 per puppy
 • AKC registratie: $25 + $2 per pup
 • Staart couperen/klauw verwijderen: $40 per pup
 • Nieuwe puppy pakketten: $200 per nest

Backyard Rottweiler fokker

Kosten: $ – $$

De bijnaam “achtertuinfokker” is ontstaan omdat dit type fokker meestal geen kennel of formele fokkerij heeft. Het fokken en werpen vindt plaats in – u raadt het al – de achtertuin van de fokker!

Veel achtertuinfokkers zijn puur per ongeluk begonnen, toen hun vrouwelijke Rottweiler loops werd en een niet-gefokte reu verderop in de straat haar een bezoekje bracht. Voor die fokker het wist – puppies!

Andere achtertuinfokkers slagen in iets meer planning. Ze houden misschien van hun Rottie, en kiezen ervoor om met haar te fokken zodat ze één van de pups kunnen houden. Hopelijk beginnen deze fokkers goed voorbereid aan het proces met gezondheidstests en veel onderzoek en steun van hun dierenarts.

Dus, bij dit soort nestjes is het belangrijk om veel vragen te stellen, en precies uit te zoeken wat voor soort fokker je krijgt.

Dit kan je portemonnee en hart op serieuze manieren beschermen als de jaren verstrijken.

Puppy molen/import fokker

Kosten: $ – $$

Een puppy kopen van een puppy-molen is iets wat geen enkele echte hondenliefhebber ooit bewust wil doen.

De waarheid is dat alle Rottweiler puppy’s hartverscheurend schattig zijn. Maar achter dat schattige gezichtje kan een wereld van ellende, misbruik en pijn schuilgaan als de pup is gefokt in een puppyfabriek.

“Import” fokkers zijn een nieuwere klasse van puppyfabrieken waar de uitbaters honden fokken buiten het land waar dierenmishandeling niet vervolgd wordt en dan de puppies importeren om ze te verkopen.

Met een geschatte 10.000+ actieve puppyfabrieken alleen al in de Verenigde Staten, kunt u er zeker van zijn dat puppyfabrieken de meerderheid van de Rottweiler puppy’s voor de verkoop genereren.

Sommige schattingen geven aan dat maar liefst 90 procent van alle puppy’s uit dierenwinkels (lokaal en online) afkomstig is van puppyfabrieken.

Hun prijzen klinken misschien “redelijk” of zelfs goedkoop, maar dat komt omdat ze ernaar streven bijna niets uit te geven aan de verzorging van de ouderhond en de puppy, waardoor ze zoveel mogelijk geld in hun eigen zak steken.

Red een Rottie

Als u een Rottweiler wilt, maar u kunt zich de aankoop bij een verantwoordelijke fokker niet veroorloven, dan is de beste optie een in de steek gelaten of in de steek gelaten hond te zoeken via een gerenommeerde reddingsorganisatie.

Adoptiekosten kunnen variëren van gratis tot $300 en vaak krijg je extra ondersteuning met gratis voer, hondenbakken, riem en halsband, castratie/castratie, microchipping en meer.

Hoeveel Kost Een Rottweiler Als Puppy

Zoals een recent artikel van Forbes uitlegt, is het kostenverschil tussen de aankoop bij een puppy-molen en een gerenommeerde fokker, gemiddeld over de levensduur van uw Rottweiler, niet zo verbazingwekkend.

Laten we zeggen dat u 900 dollar betaalt voor een Rottweiler die gefokt is door een puppy-fabriek. Je hond leeft 10 jaar (de gemiddelde levensduur van het ras is 9 tot 10 jaar). Gemiddeld over 10 jaar heeft u $0.25 per dag betaald voor het plezier van het gezelschap van uw hond.

Laten we daarentegen zeggen dat u $2.000 betaalt voor een Rottweiler, gekocht bij een AKC-geregistreerde fokker van verdienste. Uw dagelijkse kosten gemiddeld over 10 jaar stijgen slechts tot $0.55 per dag!

Levenslange kosten van een Rottweiler

Laten we nu de kosten van die twee Rottweiler pups eens van een andere kant bekijken.

Laten we zeggen dat je 900 dollar betaalt voor een puppy molen Rottweiler.

De puppyfabriek heeft de ouderhonden niet getest op gezondheidsproblemen en nu ontwikkelt je puppy heupdysplasie in beide heupen, een genetische aandoening waarbij het heupgewricht misvormd is, je hond kan niet goed lopen en heeft extreme pijn.

Uw dierenarts vertelt u dat de aandoening ernstig is en dat uw hond een totale heupprothese van 5.000 dollar nodig heeft. De enige andere humane optie is euthanasie.

Laten we daarentegen zeggen dat u $2,000 betaalt voor een Rottweiler, gekocht bij een AKC geregistreerde fokker.

Deze fokker test de ouderdieren vooraf op heupdysplasie, voordat hij ze toestaat om te fokken. De fokker geeft u een bewijs van alle gezondheidstesten als onderdeel van uw aankoopprijs.

Uw puppy heeft nooit een heupprothese nodig en die $5.000 blijft in uw portemonnee.

Dit hypothetische voorbeeld laat zien hoe een “geweldige” deal voor een Rottweiler puppy u uiteindelijk meer kan kosten naarmate de jaren vorderen.

Zijn er nog andere kosten aan een Rottweiler Puppy verbonden?

Wanneer u verteerd wordt door opwinding over het zoeken naar uw Rottweiler puppy, kan het zo gemakkelijk zijn om te vergeten dat de kosten van uw hond slechts het begin zijn van uw uitgaven in de zorg voor een hond.

Welkom uitgaven

Deze uitgaven helpen je om je nieuwe pup thuis te verwelkomen.

 • Eerste “goed puppy” dierenarts onderzoek: $85
 • Microchippen: $45
 • Hondenbed: $60
 • Hondenkrat en voering: $75
 • Auto krat en voering: $75
 • Leiband / Halsband / I.D. label: $40
 • Hondenvoer en waterbakken: $25
 • Puppy pads: $25 voor 150 pads

Lopende uitgaven

Deze en andere uitgaven zullen nodig zijn om uw hond de komende 9 tot 10 jaar van basiszorg te voorzien.

 • Puppyvoeding en traktaties: $60 per maand ($720 per jaar)
 • Hondenspeelgoed en bijtmiddelen: $50 naar behoefte
 • Vaccinaties en boosters: $45 als nodig.
 • Vlooien-/teken-/hartwormbehandelingen: $120 per jaar
 • Hondenlicentie: $15 per jaar
 • Premies huisdierenverzekering: $50 per maand
 • Veterinaire zorg (preventief): $85 indien nodig
 • Verhoogde premie huisverzekering: varieert (Rottweilers worden in sommige staten beschouwd als “gevaarlijke honden” – controleer uw staat voor meer informatie)

Huidige schattingen suggereren dat het $1.500 tot $2.000 per jaar kan kosten alleen voor basisvoeding en zorg voor uw Rottweiler. Dit is exclusief diergeneeskundige noodhulp!

Het kan heel verstandig zijn om tijdens het eerste “goed puppy” onderzoek met uw dierenarts te praten over het opzetten van een noodfonds voor uw hond.

Zelfs een röntgenfoto om vast te stellen waar de afstandsbediening van uw televisie is gebleven en waarom uw hond zich plotseling niet goed lijkt te voelen, kan gemakkelijk 150 dollar en meer kosten.

Nu wat extra geld opzij zetten is altijd verstandig!

Hoeveel kost een Rottweiler?

Wij hopen dat de informatie in dit gedetailleerde artikel u de kennis en het vertrouwen heeft gegeven om de gezondste Rottweiler pup te selecteren om uw gezin uit te breiden!

Verwante artikelen

Referenties en bronnen

Scott, J.V., “Buying a Rottweiler Puppy FAQ,” Von Warterr Rottweilers, 2019.

Garske, R., et al, “Owning a Rottweiler,” American Rottweiler Club, 2018.

Melendez, S., “Do Rottweilers Raise Homeowners Insurance?,” Budgeting The Nest, 2018.

McKee, J., “Rottweiler Puppy Kosten,” King Rottweilers, 2019.

St. John, A., “How Much Is That Doggie In The Window? The Surprising Economics Of Purchasing A Purebred Puppy,” Forbes, 2012.

Summers, J., et al, “Rottweiler Health,” The Rottweiler Club UK, 2019.

Dyce, J., et al, “FAQ: Canine Hip Replacement,” The Ohio State University Veterinary Medical Center, 2017.

Whigham, L., et al, “Breeding Considerations,” Southern States Rescued Rottweilers, 2019.

Butler, E., “De prijs van een puppy,” Dreibergen Rottweilers Kennel, 2014.

Calcagno, V., “Cost of Ownership,” DaVinci Rottweilers Kennel, 2019.