Hoeveel kost een dwergschnauzer – Hoe bereid je je voor op de kosten?

Hoeveel kost een Dwerg Schnauzer

Hoeveel kost een Dwergschnauzer? Dit is een vraag die we in dit artikel voor u willen beantwoorden, dus blijf lezen om erachter te komen!

De ongelooflijk speelse, intelligente en schattige Dwergschnauzer is een absolute hit in de hondenwereld, en het is gemakkelijk te zien waarom.

Kleine versies van de trouwe en gehoorzame Reuzenschnauzer, deze kleine waakhonden zitten vol persoonlijkheid en bieden veel liefde en vreugde aan degenen om hen heen.

Met nummer 17 van de 194 op de Amerikaanse Kennel Club lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen, is de dwergschnauzer een snel groeiende familie favoriet, maar hoeveel zal een van deze raszuivere puppies u kosten?

Laten we eens kijken.

Het berekenen van de kosten voor een dwergschnauzer puppy

Ja, het is een bekend feit dat het kopen van een raszuivere Dwergschnauzer van een gerenommeerde fokker u een aardige cent kost.

Maar waarom is dat zo? En is de hoge prijs het waard?

Om beter te begrijpen waarom zoveel hondenfokkers doorgaans meer vragen dan plaatselijke dierenwinkels of verkopers in de achtertuin, moeten we eerst het proces bekijken.

Gemiddeld kan het fokken en grootbrengen van een nest puppies een professionele fokker ongeveer $15.828,00 kosten. Nogmaals, dat is gemiddeld.

Volgens deze samenvatting van wat het kost om verantwoord te fokken en pups groot te brengen, kost het lage segment van het totale fokproces nog steeds ongeveer $7.744, terwijl het hogere segment een fokker bijna $24.000 kan kosten!

Maar de algemeen hoge prijzen zijn logisch als je echt gaat zitten en bedenkt wat een verantwoordelijke fokker moet doormaken om ervoor te zorgen dat hun nesten zo gezond mogelijk zijn.

Het proces begint al lang voordat de pup is verwekt, en er zijn veel verschillende kosten aan verbonden.

Om te beginnen zijn er de gezondheidstesten voor het moederras, dekgeld, reiskosten voor het fokken zelf, showkosten om te certificeren dat de ouderrassen van showkwaliteit zijn, en nog veel meer.

Dan heb je nog

 • de medische kosten
 • bevallingskosten
 • kosten van voeding
 • kosten van puppy benodigdheden
 • gezondheidsonderzoeken voor puppy’s

En alles wat een puppy nodig heeft om te groeien en te gedijen vanaf het moment dat hij geboren wordt tot het moment dat hij verkocht wordt.

Maar is het echt de moeite waard om de extra prijs te betalen voor een fokker, of kunnen u en uw portemonnee beter besparen en een goedkopere pup uit een andere bron halen?

Blijf lezen voordat je beslist!

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Puppies zijn schattig, leuk, en een groot deel van wat een miljard dollar industrie.

En alles wat veel geld oplevert, trekt meestal geldbeluste verkopers aan die snel geld willen verdienen.

De ongelukkige realiteit is dat veel mensen betrokken raken bij de huisdierenhandel zonder rekening te houden met de huisdieren, hun gezondheid, of de gezinnen waaraan de huisdieren worden verkocht.

Ondergrondse organisaties zoals puppyfabrieken zijn ontworpen om snel en op de goedkoopste manier producten te maken.

Dit betekent dat honden snel en slordig worden gefokt en verkocht zonder de nodige gezondheidscontroles te ondergaan en terwijl ze bovendien in vreselijke omstandigheden leven.

Een van de manieren waarop u kunt voorkomen dat u een puppymolen steunt, is door te vermijden dat u uw puppy koopt bij goedkope verkopers zoals achtertuinfokkers, online verkopers en dierenwinkels.

Vergeet niet dat u misschien vooraf minder betaalt voor uw puppy, maar dat de langetermijnkosten op het gebied van gezondheidszorg, temperamentvolle problemen en meer verwoestende financiële en emotionele gevolgen kunnen hebben voor u en uw gezin.

Maar maak je geen zorgen. Er zijn andere opties voor degenen onder u die het zich niet kunnen veroorloven om een puppy te kopen van een gerenommeerde fokker.

Een dwergschnauzer redden

Een hond redden is een uitstekende manier om uw gemeenschap te dienen, puppyfabrieken te vermijden, een hond in nood een goed thuis te bieden, en toch te krijgen wat u wilt.

Er zijn veel gerenommeerde asielen en organisaties en zelfs rasspecifieke reddingen en asielen die adoptieerbare raszuivere Dwerg Schnauzer honden aanbieden tegen een fractie van de kosten van het kopen van een van een fokker.

Maar als u liever een puppy van een fokker krijgt, kunt u nog steeds goedkopere puppy’s krijgen door ervoor te zorgen dat uw puppy niet van showkwaliteit is.

Pups van showkwaliteit zijn meestal veel duurder dan pups die speciaal voor gezelschap worden gefokt.

Dit komt omdat puppies van showkwaliteit veel strengere fokpraktijken moeten ondergaan en vaak worden gezien als een investering voor de koper en een metgezel.

Het mooie van het krijgen van een puppy van een fokker die voornamelijk voor gezelschap gefokt wordt, is dat je je puppy voor een lagere prijs kunt krijgen zonder dat je aan gezondheid hoeft in te boeten.

Dus, nu je weet waarom het belangrijk is om via gerenommeerde bronnen te gaan om je puppy te krijgen, laten we het hebben over de kosten.

Blijf lezen om te leren hoeveel een Dwergschnauzer puppy je zal kosten.

Wat kost een Dwerg Schnauzer Puppy?

Gemiddeld kunnen Miniature Schnauzer pups van fokkers tussen de $500 en $2.700 kosten.

Nogmaals, elke Dwerg Schnauzer pup die zal worden beschouwd als show kwaliteit zal duurder zijn, terwijl Dwerg Schnauzer pups die voornamelijk worden verkocht voor gezelschap zullen aan de lagere kant zijn.

Maar hoe weet u of u via een gerenommeerde bron uw Miniature Schnauzer puppy koopt?

Zoals we hierboven hebben vermeld, zullen de meeste verantwoordelijke fokkers hun puppy’s op hun gezondheid hebben gescreend en zullen ze certificaten en andere vormen van papierwerk kunnen aanbieden die bewijzen dat hun honden gezond zijn en getest en gescreend zijn.

U kunt ook vragen om de ouderhonden, of op zijn minst de moederhond, te zien wanneer u uw puppy gaat ophalen.

Als u liever uw dwergschnauzer hond of puppy wilt redden, raden wij u aan te kijken naar gerenommeerde asielen in uw omgeving die gespecialiseerd zijn in het ras.

De meeste asielen zullen doorgaans rond de $50 tot $300 kosten en zullen hun honden hebben voorgelegd voor een gezondheidsscreening en temperamentvolle tests voordat ze ter adoptie worden geplaatst.

Zijn er andere kosten met een Dwerg Schnauzer Puppy?

Zoals de meeste huisdiereigenaren weten, zijn de aanloopkosten van het kopen van een nieuwe puppy nog maar het begin, en Dwergschnauzerpups zijn daarop geen uitzondering.

De maandelijkse en jaarlijkse kosten van het bezitten van een huisdier duren het hele leven van het huisdier, en daarom is de keuze om een hond te kopen of te adopteren zo’n verplichting.

Sommige van de terugkerende kosten van het bezitten van een huisdier komen in de vorm van

 • hondenvoer
 • hondensnacks
 • medische kosten
 • beddengoed, speelgoed en andere benodigdheden
 • training en pensionering
 • verzorging
 • diversen.

Volgens de Amerikaanse Kennel Clubkunnen de kosten van het opvoeden van een hond variëren, afhankelijk van het ras van de hond en de totale grootte van de hond.

Het kan ook afhangen van uw levensstijl. Bent u een drukke huisdierouder die pensiondiensten gaat aanschaffen of een hondenuitlaatbedrijf inhuurt?

Hoe zit het met verzorging, training en reizen? Dit zijn allemaal dingen die u moet overwegen voordat u uw nieuwe puppy koopt.

Niet verrassend, een studie gedaan door de Universiteit voor Diergeneeskunde onthulde dat het eerste jaar van de opvoeding van een puppy het duurst is, waarbij kleinere honden eigenaren ongeveer $2.674 kosten, terwijl grotere honden gemiddeld $3.536 kosten.

Dus, wat zijn de levenslange kosten van het opvoeden van een hond?

Ongeveer 23.410 dollar, volgens de Universiteit voor Diergeneeskunde!

Het goede nieuws is dat de Dwergschnauzer een kleinere hond is die minder voedsel verbruikt en wanneer hij op een gezonde, hoogwaardige voeding wordt gehouden en de juiste beweging en preventieve zorg krijgt, zou hij u minder medische kosten moeten kosten dan wat het zou kosten om een grotere hond zoals een Lab of Duitse Dog te houden.

Over medische kosten gesproken, laten we het hebben over enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die bij een Dwerg Schnauzer hond worden gezien.

Natuurlijk is het belangrijk op te merken dat alle honden vatbaar kunnen zijn voor genetische gezondheidsproblemen, ongeacht hun fokstandaard.

Mini Schnauzers, in het bijzonder, kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals

 • epilepsie
 • allergieën
 • diabetes
 • pancreatitis, en
 • blaasstenen.

Nogmaals, de beste manier om de kans te verkleinen dat uw Dwergschnauzer met gezondheidsproblemen te maken krijgt, is ervoor te zorgen dat hij een hoogwaardig dieet krijgt en goed verzorgd en geoefend wordt.

Voor meer manieren waarop u zich kunt voorbereiden op uw nieuwe puppy en de behoeften van uw nieuwe puppy, kunt u ons hier bezoeken.

Hoeveel kost een dwergschnauzer?

Zoals we nu weten, variëren de aanloopkosten voor de aanschaf van een Dwergschnauzer, afhankelijk van waar u uw puppy gaat halen en of hij wel of niet van showkwaliteit is.

Gemiddeld kosten de meeste Mini Schnauzer pups van fokkers tussen de $500 en $2.7000, terwijl Miniature Schnauzer honden uit asielen of reddingen ergens tussen de $50 en $300 kunnen kosten.

Het eerste jaar na het krijgen van een kleinere pup zoals de Dwergschnauzer is meestal het duurst voor huisdierouders, met kosten van gemiddeld $2.674.

En, volgens deskundigen, zullen de totale levenslange kosten van het opvoeden van een hond ongeveer $ 23.410 bedragen.

Natuurlijk bezitten veel mensen honden, en de voordelen die honden in ons leven brengen is iets waar je echt geen prijs op kunt zetten.

Als u meer wilt lezen over de Dwergschnauzer, neem dan zeker een kijkje in onze gids over zijn levensduur!

Referenties

 • AKC Staff, The American Kennel Club, How Much Does it Cost to Raise a Dog?
 • ASPCA, General Pet Care, Cutting Pet Care Costs.
 • American Pet Products Association, (APPA), Pet Industry Market Size & Ownership Statistics,
 • Cathryn Mellersh, DNA Testing, and Domestic Dogs, Mammalian Genome, z
 • L.D. Morton, R.K. Sanecki, D.E. Gordon, R.L. Sopiarz, J.S.Bell, P.S. Sakas, Juvenile Renal Disease in Miniature Schnauzer Dogs, Vet Pathol.
 • Gelatt KN, Samuelson DA, Bauer JE, Das ND, Wolf ED, Barrie KP, Andresen TL, Inheritance of Congenital Cataracts and Microphthalmia in the Miniature Schnauzer, American Journal of Veterinary Research.