Hoeveel kost een Duitse Dog? Wat gaat deze grote hond u kosten?

hoeveel kost een Duitse Dog?

Welkom bij ons artikel over de vraag “Hoeveel kost een Duitse Dog?”.

De Duitse Dog wordt beschouwd als de zachte reus van de hondenwereld. De vriendelijke, rustige en trouwe Duitse Dog, een enorme schoothond in hart en nieren, is werkelijk de beste vriend van de mens.

Maar hoeveel kost deze vriendelijke reus, en zijn er geheime kosten voor het bezitten van het grootste ras in het hondenrijk?

Laten we het uitzoeken.

Het berekenen van de kosten voor een Duitse Dog Puppy

Een rashond kopen bij een fokker kan duur worden, maar als je kijkt naar de geschatte kosten die nodig zijn om een nest pups te fokken en op te voeden voordat ze worden verkocht, zul je begrijpen waarom.

Volgens dit overzicht van de kosten die gepaard gaan met het fokken en grootbrengen van puppies, kunnen de gemiddelde kosten van het fokken en grootbrengen van slechts één nest ongeveer $7.744,00 bedragen.

En dat is aan de lage kant.

Afhankelijk van de kwaliteit van de ouderrassen en andere kosten die verbonden zijn aan het fokken van honden van showkwaliteit, kunnen de kosten oplopen tot $15.828!

Dit omvat een verscheidenheid aan factoren, waaronder:

 • reizen
 • certificering van de showkwaliteit van ouderrassen
 • dekgeld
 • gezondheidscontroles
 • geboortebenodigdheden
 • puppy gezondheidsonderzoeken
 • voeding
 • en meer!

Natuurlijk, hoe meer het een fokker kost, hoe meer uw Duitse Dog pup u gaat kosten.

Maar wat als je wat geld wilt besparen?

Blijf lezen.

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Puppies maken deel uit van een miljardenindustrie, dus het is geen verrassing dat puppyfabrieken, dierenwinkels en achtertuinfokkers zich een weg naar de markt hebben gebaand.

De ongelukkige waarheid is dat iedereen een puppy kan fokken, maar niet iedereen begrijpt of zelfs maar geeft om het belang van verantwoorde fokpraktijken.

Backyard breeding en andere ondergrondse methoden zijn erop gericht om via de goedkoopste middelen zoveel mogelijk puppy’s te produceren.

Dit leidt vaak tot pups die ongezond zijn en afkomstig zijn van corrupte bronnen of zieke ouders.

Erfelijke ziekte is een enorme kostenpost op de lange termijn voor onwetende eigenaren die een puppy gaan kopen van een onbetrouwbare bron, zoals een particuliere verkoper die ze online of via een dierenwinkel hebben gevonden.

Dus, terwijl de initiële kosten van uw puppy misschien laag zijn, kunt u op de lange termijn veel meer betalen, zowel financieel als emotioneel.

Dit is de reden waarom de meeste deskundigen het erover eens zijn dat als je geen redding doet, het altijd het beste is om via een verantwoordelijke fokker aan je nieuwe harige vriend te komen.

Het goede nieuws is dat via een verantwoordelijke fokker gaan je geen arm en been hoeft te kosten!

Showkwaliteit versus huisdier

Hoewel het altijd meer zal kosten om via een fokker te gaan dan via een particuliere verkoper of dierenwinkel, kunt u nog steeds fokkers vinden die pups van hoge kwaliteit fokken en grootbrengen voor een lagere prijs.

De sleutel is de kwaliteit.

Als u niet geïnteresseerd bent in honden van showkwaliteit – honden die van fokkwaliteit zijn en voldoen aan de showstandaard zoals gespecificeerd door officiële rasverenigingen – dan kunt u uw pup misschien tegen een lager tarief krijgen.

Honden van showkwaliteit zullen altijd meer kosten, omdat ze vaak worden gebruikt om geld te genereren voor de nieuwe eigenaar en niet alleen worden gezien als een metgezel, maar ook als een investering.

Maar zijn honden van showkwaliteit gezonder dan huishonden?

Niet noodzakelijkerwijs.

Een rashond wordt als showkwaliteit beschouwd op basis van zijn uiterlijk. Dit betekent dat zijn vacht alleen bepaalde kleuren mag hebben, zijn lichaamsbouw specifiek moet zijn, enzovoort.

Bijvoorbeeld, een Duitse Dog pup zal niet in aanmerking komen als showkwaliteit als zijn vacht blauw van kleur is. Dit wordt gezien als een “verdunde” versie van zwart en is niet één van de acht standaardkleuren die voor de show worden geaccepteerd.

Andere diskwalificaties zijn vlekken van wit, harlekijn of gestroomd op de borst en tenen.

Dit is geweldig nieuws voor degenen die op zoek zijn naar een metgezel en niet proberen hun hond te showen. Deze eenvoudige vlekken of kleurverdunningen kunnen de portemonnee van iemand een paar honderd dollar besparen zonder de gezondheid van de hond te beïnvloeden.

Dus, hoeveel kost het om via een fokker te gaan?

Gemiddelde fokkerskosten

Gemiddeld kunnen pups van verantwoordelijke, gerenommeerde fokkers $500 tot meer dan $3000 kosten. Pups van showkwaliteit zijn aan de hogere kant en pups die puur voor gezelschap worden gefokt aan de lagere kant.

Natuurlijk zal het ras van de hond in kwestie ook een rol spelen in de prijs van de pup.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar de gemiddelde kosten van Duitse Doggen pups.

Wat zijn de kosten van een Duitse Dog Puppy?

Bij een gerenommeerde fokker moet een toekomstige eigenaar zich voorbereiden op een uitgave van 500 tot 3000 dollar.

Natuurlijk, zoals we hierboven vermeldden, zal de prijs schommelen afhankelijk van of je showkwaliteit wilt of gewoon een metgezel.

Aan de andere kant, als u uw Duitse Dog wilt redden of adopteren uit een gerenommeerd asiel, kunt u verwachten ongeveer $50 tot $400 uit te geven.

Zijn er nog andere kosten verbonden aan een Duitse Dog Puppy?

Elke puppy of hond komt met langetermijnkosten. Dus een toekomstige hondeneigenaar moet zich voorbereiden en de financiële verantwoordelijkheden van het bezitten van een huisdier begrijpen voordat hij de beslissing neemt om er een te nemen.

Naast de initiële kosten van de aankoop van een hond van een fokker of redding, zullen er jaarlijkse kosten zijn die onder meer, maar niet uitsluitend, bestaan uit:

 • Dierenarts rekeningen
 • Voedsel
 • Beddengoed
 • Speelgoed
 • Training
 • Diverse

Heeft de grootte van de hond invloed op de kosten op lange termijn? In één woord, ja.

Volgens een studie uit 2013 van de ASPCA zijn de gemiddelde jaarlijkse kosten voor het houden van kleinere honden ongeveer 580 dollar.

Aan de andere kant zijn de jaarlijkse kosten om grotere honden te houden $875, wat iets meer dan 50% meer kosten zijn.

Kleinere dieren verbruiken minder voedsel en vereisen kleinere en dus goedkopere huisdierproducten zoals kratten en speelgoed.

Bovendien verouderen grotere honden sneller dan kleinere honden en hebben zij gedurende hun hele leven meer dierenartscontroles en medicijnen nodig.

Grotere honden zijn ook vatbaarder voor gewrichtsproblemen, wat kan betekenen dat ze bepaalde supplementen in hun dieet nodig hebben, wat een extra kostenpost kan zijn voor het maandelijkse voedselbudget van Fido.

En voeding is belangrijk, dus daar wil je niet op beknibbelen. Investeren in hoogwaardig voer kan u op de lange termijn geld besparen door uw Duitse Dog gezond te houden en niet bij de dierenarts te komen.

Gemiddeld kunnen de maandelijkse kosten voor een zak hondenvoer van hoge kwaliteit van 40 pond overal tussen de 30 en 40 dollar per maand liggen.

En over een gezond leven gesproken, laten we eens kijken naar enkele gezondheidsproblemen van de Duitse Doggen.

Mogelijke gezondheidsproblemen

Enkele ernstige en mogelijk dure gezondheidsproblemen die u bij elke Duitse Dog kunt tegenkomen, ongeacht hoe goed hij gefokt is, zijn:

 • heupdysplasie
 • elleboogdysplasie
 • bloat
 • artritis
 • Wobbler Syndroom
 • gedilateerde cardiomyopathie
 • hypothyreoïdie
 • entropion
 • ectropion
 • kersenoog.

Daarom moeten medische kosten altijd overwogen worden voordat men een Duitse Dog koopt.

Natuurlijk zullen er andere medische kosten worden gemaakt, zoals sterilisatie of castratie. Dit is meestal rond de 250 dollar.

Preventieve zorgmaatregelen zoals vlooien- en tekenbehandelingen of hartwormmedicijnen zijn ook noodzakelijk.

U zult ook rekening willen houden met uw levensstijl.

Woont u in een appartement dat extra kosten voor huisdieren in rekening brengt? Bent u van plan om uw Duitse Dog tijdens vakanties in te laten slapen, of een hondenuitlaatservice in te huren terwijl u aan het werk bent?

Dit zijn allemaal diverse kosten die veel eigenaren van huisdieren niet overwegen bij de eerste adoptie of aankoop van hun huisdier, en het is altijd nuttig om voorbereid te zijn.

Voor meer manieren om u voor te bereiden op uw nieuwe puppy, bezoek ons hier.

Dus, bent u financieel klaar voor een Duitse Dog?

Laten we het samenvatten.

Hoeveel is een Duitse Dog?

Hoewel het duidelijk is dat de prijs van een Duitse Dog kan en zal variëren, wijst de ASPCA erop dat het eerste jaar van huisdierbezit meestal het duurste jaar is, ongeacht het ras.

In feite kan het eerste jaar van huisdierbezit eigenaren meer dan 1000 dollar kosten, met een gemiddelde van 500 dollar die elk jaar daarna wordt uitgegeven.

Als u van plan bent om een Duitse Dog te nemen, raden wij u aan om via een gerenommeerde bron te gaan, zoals een verantwoordelijke fokker of een lokaal asiel.

Hoewel de kosten vooraf meer zullen zijn, kan het u op de lange termijn geld en liefdesverdriet besparen.

En probeer voorbereid te zijn. Het bezitten van een huisdier komt met zijn deel van verantwoordelijkheid, zowel emotioneel als financieel.

Gelukkig, en dat zullen de meeste hondenbezitters beamen, is er niets zo leuk als een hondenouder zijn.

Laten we eerlijk zijn, je kunt geen prijskaartje hangen aan liefde.

Bereid jij je voor op de komst van een Duitse Dog in je leven? Laat het ons weten in de commentaren!

Referenties

Pet Industry Market Size & Ownership Statistics, American Pet Products Association, APPA

Theyse, L.F.H., DVM, et al., Small Size of Food Particles and Age as Risk Factors for Gastric Dilation Volvulus in Great Danes, BMJ Journals, Veterinary Records.

Stephenson, H. M., et al., Screening for Dilated Cardiomyopathy in Great Danes in the United Kingdom, Journal of Veterinary Internal Medicine.

Mellersh, C., DNA Testing and Domestic Dogs, Mammalian Genome

Nap, R. C., et al,
Growth and Skeletal Development in Great Dane Pups Fed Different Levels of Protein Intake, The Journal of Nutrition.

O’Sullivan, N., R. Robinson, Harlequin Color in the Great Dane Dog, Genetica