Hoeveel kost een Doberman Pinscher Puppy om te kopen en op te voeden?

hoeveel kost een doberman pinscher

Hoeveel kost een Doberman Pinscher?

De gemiddelde Doberman Pinscher pup kost ergens tussen de $1500 en $2500. Maar het opvoeden van een puppy heeft extra kosten waar veel mensen geen rekening mee houden.

Als u overweegt een Dobie in huis te halen, dan is de prijs een serieuze overweging.

Oorspronkelijk gefokt in Duitsland in de jaren 1890 als waakhond, staat dit edele ras consequent in de top 20 van meest populaire honden in de VS.

Dus hoeveel moet je verwachten om een schattige Doberman Pinscher puppy op te voeden?

Hier zullen we de kosten die gepaard gaan met het fokken en opvoeden van een puppy in detail beschrijven, zodat je beter begrijpt waarom deze prijzen zo hoog kunnen zijn.

Het berekenen van de kosten voor een Doberman Pinscher Puppy

Het is geen geheim dat het kopen van een raszuivere Doberman Pinscher pup van een gerenommeerde fokker verre van goedkoop is.

Maar hoeveel kost een Doberman Pinscher precies? En is de prijs gerechtvaardigd?

Het is essentieel om het standpunt van de fokker in overweging te nemen.

Zij investeren veel tijd en geld in het produceren van gezonde, goed gefokte pups, zelfs vóór de conceptie.

De kosten van het fokken van puppies

Ten eerste zijn er de kosten voor de aankoop van een kwaliteitsteef die voldoet aan de rasstandaard en uit goede bloedlijnen komt.

Daarbij komen nog de kosten van registratiekosten en showkosten als ze een showhond is.

Vervolgens zijn er dekgeld en dat is ongeveer $500 per poging voor de diensten van een dekreu, samen met transportkosten.

Genetische gezondheidstesten die specifiek zijn voor de Doberman Pinscher worden uitgevoerd op zowel fokdieren als puppy’s en kosten fokkers ongeveer $200 per hond.

Hoeveel kost een Doberman Pinscher – Andere fokkerskosten

Andere kosten die een Doberman Pinscher fokker maakt zijn:

  • Benodigdheden voor de geboorte
  • Medische kosten
  • Voer, supplementen en vitaminen voor zowel moeder als pups
  • Vaccinaties en ontworming voor puppies
  • Puppy-accessoires, bijvoorbeeld speelgoed, bijtringen
  • Microchippen van puppy’s
  • Reclame voor de verkoop van puppies
  • Veterinaire controle voor moeder en pups
  • Registratie zoals AKC in de VS
  • Keizersnede bij geboortecomplicaties

Facultatieve uitgaven

In de VS, waar het legaal is, wordt bij een Doberman Pinscher pup tussen drie en vijf dagen oud de staart gecoupeerd en worden de dauwklauwen verwijderd. Hun oren worden uiterlijk negen weken na de geboorte gecoupeerd.

Dit is een extra uitgave voor de fokker als hij besluit tot deze procedures over te gaan. Het beïnvloedt dus de prijs van een pup.

Deze controversiële praktijken zijn verboden of beperkt in sommige landen, waaronder het VK.

Veel mensen geloven dat er winst wordt gemaakt met de verkoop van puppies. Maar zoals u kunt zien, zijn de kosten voor het produceren van een nest ongelooflijk hoog en veel fokkers hebben geluk als ze quitte spelen.

Het is mogelijk om elders goedkopere pups te kopen, maar we zullen hierna bespreken waarom je dat alleen met uiterste voorzichtigheid moet doen.

Dure Puppies Vs Goedkope Puppies

“Je krijgt waar je voor betaalt” is een gezegde dat zeer van toepassing is bij de aankoop van een puppy, vooral omdat er zo’n grote en gevarieerde prijsklasse is voor de Dobie.

Het wordt aanbevolen dat u alleen koopt van een gerenommeerde fokker die geregistreerd is bij een organisatie als de AKC, Doberman Pinscher Club of America of de Kennel Club UK.

Een dure Doberman Pinscher pup is meestal goed gefokt en gezond met een goed temperament.

Hij zal dus de prijs die u betaalt waard zijn. Bovendien krijgt u garantie mocht er na aankoop iets mis zijn met het dier.

Een verantwoordelijke fokker heeft een goed begrip van genetica om de gezondheid en veiligheid van hun pups te garanderen.

Als een puppy voor een lage prijs wordt verkocht, is het zeer waarschijnlijk dat het niet zo gezond is en u op de lange termijn meer kan kosten met dierenartsrekeningen.

Hoeveel kost een Doberman Pinscher – Backyard Fokkers

De achtertuinfokker wordt gemakkelijk omschreven als het tegenovergestelde van een gerenommeerde hondenfokker en heeft meestal weinig kennis of ervaring.

Hun voornaamste doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen, waarbij ze minimale kosten betalen om winst te maken. De meesten hebben geen belangstelling voor het welzijn van de dieren en produceren daardoor uiteindelijk pups van slechte kwaliteit.

Dit soort fokkers fokken meestal met honden die ze al bezitten zonder rekening te houden met hun geschiedenis of genetische gezondheidsproblemen.

Ze vragen vaak minder dan een verantwoordelijke fokker. De meesten nemen een pup terug als er iets mis mee is. De verkoop is heel erg een “verkocht zoals gezien” soort overeenkomst.

Soms is een achtertuinfokker er niet bewust op uit om pups te verkopen, maar doet hij dat als zijn teef zwanger wordt.

Hoeveel kost een Doberman Pinscher – Puppy Mills

Een puppy fabriek is een grote, fabrieksmatige hondenfokkerij die in massa puppies van verschillende rassen produceert.

De dieren leven in benauwde, ongezonde omstandigheden, meestal in kooien, met weinig beweging of socialisatie met andere honden of mensen.

Fokhonden worden hun hele leven herhaaldelijk gefokt totdat ze niet meer bruikbaar zijn. Daarna worden ze vaak vernietigd.

Puppy Mill Prijzen

Puppy mills verkopen hun pups tegen een iets lagere prijs dan verantwoordelijke fokkers, zodat ze kopers kunnen aantrekken.

Velen worden ongevaccineerd en met ziekten verkocht aan dierenwinkels als ze nog maar zes tot acht weken oud zijn, of online geadverteerd.

Veel mensen willen niet de hoofdprijs betalen voor een rashond. Helaas, als ze er een ontdekken die goedkoper is, realiseren ze zich niet altijd dat dit een rode vlag is.

Een ander gezegde dat van toepassing is, is “als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.” Dit geldt zeker voor lager geprijsde pups van puppyfabrieken.

Helaas ontwikkelen veel van deze honden gedrags- of gezondheidsproblemen en worden in de steek gelaten of geëuthanaseerd. Deze plaatsen willen gemakkelijk geld verdienen ten koste van het dierenwelzijn.

Doberman Pinscher Reddingscentra

Als u van het ras Doberman Pinscher houdt, maar u kunt zich de prijs van een gerenommeerde fokker niet veroorloven, dan kunt u overwegen er een te adopteren van een Doberman Reddingscentrum.

Een asiel zal uw huis inspecteren en iedereen ontmoeten die er woont.

Ze vragen meestal drie referenties om er zeker van te zijn dat hun honden naar de juiste eigenaren gaan.

Voordelen van Reddingshonden

De voordelen van een hond uit een opvangcentrum zijn dat ze meestal zindelijk zijn en volledig ingeënt en gesteriliseerd voordat je ze adopteert.

Ze hebben ook veterinaire onderzoeken gehad, samen met gedragsbeoordelingen, wat u gemoedsrust geeft.

Vaak kunt u kiezen voor een puppy, een volwassen hond of een senior hond. U hebt meestal ook de mogelijkheid om eerst een pleeggezin te nemen om te zien of ze geschikt zijn voor uw gezin en levensstijl voordat u de uiteindelijke beslissing neemt om te adopteren.

U krijgt ook voortdurende ondersteuning van het asiel voor het geval u problemen ondervindt of om een of andere reden de hond niet meer kunt houden.

Wanneer u een Doberman adopteert, betaalt u een donatie om de kosten van het asiel te helpen ondersteunen, die overal tussen de $50 en $300 kan liggen.

Wat kost een Doberman Pinscher Puppy?

Hoeveel kost een Doberman Pinscher?

U kunt voor een Amerikaanse Doberman Pinscher pup van een erkende en gerenommeerde fokker tussen de $1500 en $2500 verwachten.

Een Dobie van showkwaliteit ligt dichter bij $2500, maar alles onder de $1000 is een rode vlag.

Een Europese Doberman Pinscher is veel duurder en kan meer dan 3000 dollar kosten.

Zijn er nog andere kosten bij een Doberman Pinscher?

Het kopen van een puppy is slechts het begin van de vele andere kosten die gepaard gaan met het bezit van een hond. Omdat de Doberman Pinscher groot is, zijn de kosten hoger!

Het is essentieel dat uw Dobie puppy de beste start in het leven heeft. Geef ze puppyvoer van topkwaliteit, dat in het eerste jaar gemiddeld 85 dollar per maand kost.

Ruwe schattingen voor andere kosten die je nodig hebt om te beginnen zijn:

Andere extra kosten om te overwegen zijn een hondenuitlater als uw hond beweging nodig heeft terwijl u aan het werk bent en pension als u op vakantie gaat.

Volgens gegevens van de ASPCA kost het de gemiddelde eigenaar minstens $1000 in het eerste jaar dat hij een puppy bezit. Zorg ervoor dat u aan de noodzakelijke financiële verplichting kunt voldoen voordat u uw pup mee naar huis neemt.

Hoeveel kost een Doberman Pinscher?

Het antwoord op “Hoeveel kost een Doberman Pinscher?” hangt af van waar u uw puppy koopt.

Kopen bij een erkende en gerenommeerde fokker kan duur zijn, maar geeft u de zekerheid dat uw puppy goed is gefokt en gezond is, waardoor u vele jaren van geluk krijgt.

Goedkope pups komen meestal uit puppyfabrieken en zijn vaak ongezond, zodat ze u op de lange termijn meer kosten aan dierenartskosten.
Een veel betere optie is om in plaats daarvan een Doberman reddingscentrum te adopteren.

Waar heeft u uw Doberman Pinscher pup gekocht? Heeft u tijdens uw zoektocht te maken gehad met puppyfabrieken of achterbuurtfokkers? Heeft u geadopteerd? Deel uw verhalen!

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

Drake, J; Agric. L. 501 (2009), “Don’t Buy the Doggy in the Window: Ending the Cycle that Perpetuates Commercial Breeding with Regulation of the Retail Pet Industry”.

Buff Envtl L. J. 253 (1998-99), “With Best Friends Like Us Who Needs Enemies-The Phenomenon of the Puppy Mill, the Failure of Legal Regimes to Manage It, and the Positive Prospects of Animal Rights”.

Haslegrave, C, “The battle continues against backstreet breeding,” The Veterinary Nurse

Diesel, G, et. al., “Factors affecting the success of rehoming dogs in the UK during 2005”.

ASPCA – “Pet Care Costs”