Hoe lang leven Boston Terriers en hoe kunnen ze langer leven?

hoe lang leven boston terriers

Hoe lang leven Boston Terriers? Een vluchtige zoektocht op internet zal u vertellen dat Boston Terriers tot ver in hun tienerjaren leven, maar helaas is dat niet juist. Volgens wetenschappelijke studies is de realiteit dat de gemiddelde levensverwachting van een Boston Terrier 10,92 jaar is. Voor een klein hondenras is dat niet erg lang. Ze hebben enkele belangrijke potentiële gezondheidsproblemen, zoals een platte kop en problemen met bevallen, maar ze hebben ook gemeenschappelijke hondenproblemen zoals gewichtstoename, parasieten en of ze zijn ingeënt die ook een rol kunnen spelen. Vandaag bekijken we de factoren die bijdragen tot hun korte levensduur, en wat we kunnen doen om hen te helpen langer, gelukkiger en gezonder te leven.

Inhoud


Hoe lang leven Boston Terriers in vergelijking met andere rassen?

Dankzij moderne gedigitaliseerde medische dossiers weten we veel over hoe lang honden leven. Statistieken vertellen ons dat over de hele hondenpopulatie, de gemiddelde leeftijd (als we kijken naar overlijden door natuurlijke oorzaken) 12 jaar en 8 maanden is. Dit daalt tot 11 jaar en 1 maand, als ook traumadoden in de statistieken worden opgenomen.

Wat betekent, hoe je het ook bekijkt, dat de Boston Terrier levensverwachting achterblijft bij de rest met slechts 10 jaar en een beetje. Onder die andere pelsvrienden was de grootste oorzaak van natuurlijke dood bij Britse rassen kanker (16%) gevolgd door hart-en vaatziekten (8%). Dus hoe doet de Boston Terrier het?

Een onderzoek naar de gezondheid van de Boston Terrier gaf iets andere resultaten in vergelijking met de rest van de hondenpopulatie. Bij Boston Terriers veroorzaakten hartproblemen (met 19%) meer sterfgevallen dan kanker (16%). Maar heeft u gezien hoe hartaandoeningen tweemaal zoveel Boston Terriers doden als bij andere hondenrassen?

Hoe lang leven Boston Terriers als ze gezond zijn?

Oh maar hier is een gedachte. Een gemiddelde levensverwachting is gewoon dat. Sommige honden sterven veel jonger, en andere leven tot een rijpe leeftijd. Ooit was de doodsoorzaak bij jongere honden problemen bij de bevalling. Dus een manier om die kans te verkleinen is om je hond te laten steriliseren in plaats van haar pups te laten krijgen.

Maar er is ook goed nieuws. In dit onderzoek bereikte de langst levende Boston Terrier 15 jaar. Ja! Statistieken zijn tenslotte maar gemiddelden en sommige honden trotseren de kansen om lang te leven. Hier is hoe u de statistieken in het voordeel van uw hond kunt kantelen.

hoe lang leven boston terriers?

Boston Terrier levensverwachting verhogen

Hoe lang leven Boston Terriers? Nou, hoe je voor een hond zorgt maakt een wezenlijk verschil voor hun gezondheid en heeft een positieve invloed op de levensduur van de Boston Terrier.

1. Let op hun taille

Slanke honden leven langer. Het is officieel.

Een studie verdeelde puppies in twee groepen. Elke pup werd precies hetzelfde behandeld, op één ding na – de hoeveelheid voedsel die ze aten. Lang verhaal kort, de pups in de ‘magere’ groep leefden 2 tot 3 jaar langer dan de pups in de ‘mollige’ groep.

De eenvoudige les is dat het trimmen en slank houden van een Boston Terrier hen kan helpen de kansen te trotseren.

2. Ontworming en bestrijding van parasieten

Sommige parasieten, zoals vlooien, zijn een vervelende overlast. Maar andere, zoals teken en hartworm, kunnen hun gastheer doden.

Regelmatige ontworming en een goede bestrijding van parasieten kan een wezenlijk verschil maken voor de levensduur van de Boston Terrier. Het nemen van de juiste preventieve stappen betekent het ontwijken van de kogel van sommige gevaarlijke infectieziekten.

3. Vaccinatie

Preventieve gezondheidszorg in de vorm van vaccinatie kan levensreddend zijn. Ziekten zoals het parvovirus zijn verwoestend, terwijl Leptospirose niet alleen dodelijk is voor honden… maar ook mensen kan besmetten.

4. Desex vrouwelijke honden

Bekijk het leven breed en de groep honden die het langst leeft zijn gecastreerde teefjes. Vroeg steriliseren beschermt ze tegen borstkanker, en elimineert het risico op levensbedreigende baarmoederontstekingen.

Als u serieus bent over het verlengen van de levensverwachting van de Boston Terrier, laat de meisjes dan castreren.

5. Kies uw puppy zorgvuldig

Boston Terriers zijn vatbaar voor verschillende erfelijke gezondheidsproblemen. Leg de basis voor een lange levensduur van de Boston Terrier door zorgvuldig een puppy te kiezen.

Kies een fokker die de ouderdieren screent op erfelijke gezondheidsproblemen, en alleen sterke, gezonde honden uitkiest om mee te fokken.

Gezondheidsproblemen die de levensduur van de Boston Terrier beïnvloeden

Wat zijn de problemen die de levensverwachting van de Boston Terrier beïnvloeden? Laten we eens kijken.

Hartziekte

Meestal is deze hartziekte te wijten aan stijve kleppen. De symptomen ontwikkelen zich meestal na vier jaar. Om de gezondheid van de hond te beschermen kan, zodra de dierenarts een ruis ontdekt, een hartscan worden geadviseerd. Door in een bepaald stadium met medicatie te beginnen voordat het hart het begeeft, kan het leven met jaren worden verlengd.

Schijfziekte

Boston Terriers zijn gevoelig voor schijfziekte. Dit veroorzaakt rugpijn en soms verlamming. Een operatie kan levensreddend zijn, maar is kostbaar, dus een huisdierenverzekering is een goed idee.

Epilepsie

Bij jonge honden kunnen aanvallen ontstaan. Medicatie kan de symptomen onder controle houden, maar kan levenslang nodig zijn.

Dystocia

Boston Terriers hebben relatief grote schedels in vergelijking met de grootte van het vrouwelijke bekken. Dit betekent dat pups een meer dan gemiddelde kans hebben om vast te komen zitten tijdens het geboorteproces. Een snelle operatie kan opnieuw levensreddend zijn, voor zowel moeder als pup.

Brachycephalisch Syndroom

Dat schattige gezicht heeft als prijs een verkorte neus. Dit zorgt voor ademhalingsproblemen door een lang zacht gehemelte, een te lange tong en andere anatomische eigenaardigheden.

Oogproblemen

Die grote ogen zijn kwetsbaar voor schade die resulteert in hoornvlieszweren. Ook kunnen ze lijden aan erfelijke cataract, die op schrijnend jonge leeftijd kan ontstaan.

Hypothyreoïdie

Onderactieve schildklieren maken een aangetaste hond vatbaar voor gewichtstoename, een slechte huid en een verminderd vermogen om infecties te bestrijden.

Luxerende Patella

Ook bekend als wankele knieschijven. In ernstige gevallen veroorzaakt dit duidelijke kreupelheid en tast het de levenskwaliteit aan.

Brachycephalic Boston Terriers en kwantiteit vs kwaliteit van leven

De platte gezichten en compacte lichamen van Boston Terriers hebben een grote rol gespeeld in hun stijgende populariteit. Echter, diezelfde kenmerken vormen een groot aantal gezondheidsrisico’s voor deze kleine honden.

Hiertoe behoren het Brachycephalic Airway Syndrome en het Brachycephalic Ocular Syndrome. Aan de andere kant van de hond worden hun schroefstaarten vaak in verband gebracht met hemivertebrae en spinale aandoeningen.

Op deze manieren kan Boston’s uiterlijke lieve verschijning staan voor pijnlijke en duur te behandelen gezondheidsproblemen.

Deze hebben op verschillende manieren betrekking op de levensduur van de Boston Terrier:

Ten eerste zijn honden met Brachycephalic Airway Syndrome vatbaarder voor plotselinge, vroegtijdige dood. Honden zijn afhankelijk van hijgen om af te koelen en een veilige kerntemperatuur te handhaven – als dit vermogen wordt aangetast, kunnen honden plotseling sterven tijdens inspanning of warm weer.

Ten tweede lopen honden die een operatie nodig hebben om slopende problemen in hun vorm te corrigeren, het inherente risico om tijdens de operatie te sterven.

En ten derde, zelfs een hond die niet geopereerd hoeft te worden, maar die niet goed kan bewegen, niet naar buiten kan in de zomer, of niet uit zijn bak kan eten zonder zijn hoornvlies te krabben, heeft niet veel kwaliteit van leven, zelfs als hij 15 jaar wordt.

Verantwoordelijke Boston Terrier fokken

Het verhogen van de gemiddelde Boston Terrier levensverwachting vergt een veelzijdige aanpak. Op dit moment zijn gezondheidsonderzoeken bij de Boston Terrier meestal die welke de ogen betreffen.

Er zijn optionele programma’s die genetische screening aanbieden tegen een neiging tot jeugdstaar. Als fokkers al hun dieren vóór het fokken zouden screenen, zou dit probleem snel verdwijnen.

Bovendien, als u een pup koopt, stel dan vragen over hoe lang de familielijn leeft en hun gemiddelde levensverwachting. Ga dan dieper, en vraag waaraan de honden gestorven zijn. Als hartkwalen in hun verhaal voorkomen, denk dan aan de gevolgen voor toekomstige generaties.

Is dit een risico dat je wilt nemen met een nieuwe pup?

Hoe lang leven Boston Terriers?

Tenslotte, op een filosofisch punt, is er een debat nodig over hoe het uiterlijk de levensverwachting beïnvloedt. Is er een argument voor het Boston Terrier ras om een iets langere neus en een minder rond hoofd te hebben?

Hierdoor zouden moeders gemakkelijker kunnen bevallen en de volwassenen minder ademhalingsproblemen hebben. Stof tot nadenken als we serieus zijn over het verlengen van de gemiddelde Boston Terrier levensverwachting.

Meer informatie over Boston Terriers

Bronnen