Hoe het huis schoon te houden als uw hond loops is

Weten hoe je het huis schoon kunt houden als je hond loops is, kan veel eigenaren helpen zich meer ontspannen te voelen over de menstruatie van hun hond. Als mijn hond loops is, wil ik voor haar zorgen, maar ik weet dat ik me ook beter zal voelen als mijn huis zo schoon is als normaal. Als je nieuw bent in het bezitten van vrouwelijke honden, of als je gewoon op zoek bent naar wat meer tips, raak dan niet in paniek! Je huis schoonhouden als je hond loops is, zal niet al te veel extra werk zijn. In deze gids ga ik mijn beste schoonmaaktips delen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je hond zich comfortabel voelt tijdens haar menstruatie in een hygiënische omgeving.

Inhoud

Hoe rommelig is een loopse hond?

De voortplantingscyclus van een hond bestaat uit vier stadia. Dit zijn proestrus, oestrus, diestrus en anestrus. Je zult waarschijnlijk afscheiding van je hond waarnemen in de eerste fase, proestrus, maar dit kan zich uitstrekken tot het oestrusstadium. De afscheiding tijdens de proestrusfase is dun en bloederig. Aan het begin van deze periode zal het levendig van kleur zijn, maar de kleur zal in de loop van de tijd veranderen, net als het volume van de ontlading.

De proestrusfase van de loopsheidscyclus van een hond duurt gemiddeld 9 dagen. Maar het volledige potentiële bereik is van 0 tot 27 dagen. Bloederige afscheiding zal het zwaarst zijn tegen het begin van deze periode, maar kan gedurende de hele periode doorgaan. Uw hond kan het vrijkomen van deze afscheiding niet controleren, dus het is gebruikelijk om vlekken en vlekken te vinden op de plaatsen waar hij veel tijd doorbrengt. Vooral op zachte stoffen, zoals hun beddengoed of de bank.

De hoeveelheid rotzooi die een hond achterlaat terwijl ze op haar loopsheid is, kan variëren afhankelijk van de lengte van haar proestrusstadium en de grootte van uw hond. Speelgoedhonden produceren waarschijnlijk minder afscheiding dan een grote of gigantische hond. Rommel van een loopse hond kan dus echt variëren.

Hoe houd je een huis schoon als een hond loops is?

Honden zullen niet al hun afscheiding in één keer loslaten. Het zal het zwaarst zijn aan het begin van hun proestrusfase, maar zal geleidelijk in volume afnemen. U zult waarschijnlijk merken dat uw hond loops is wanneer u bloedvlekken of afscheidingsvlekken op zacht materiaal rond uw huis ziet, vaak gecombineerd met een hogere frequentie van zelfreiniging door uw hond.

Deze afscheiding is de belangrijkste boosdoener van rommel wanneer uw hond loops is. En, zoals we weten, kan deze fase tot 27 dagen duren – hoewel de gemiddelde tijd veel korter is, op slechts 9 dagen. Deze afscheiding kan zachte materialen rond uw huis bevlekken en komt het meest voor op plaatsen waar uw hond veel tijd zal doorbrengen. Dus plaatsen zoals haar bed, haar krat en als je haar op de bank of je bed laat liggen, deze gebieden ook.

Als je deze dingen in de wasmachine kunt doen, doe dit dan regelmatig terwijl je hond bloedt. Vlekverwijderingsproducten kunnen nodig zijn op bloed dat in stoffen is gesijpeld. Als alternatief is koud zout water een geweldige manier om bloedvlekken van stoffen op te heffen. Leg schone dekens op je bank en bed voordat je je hond erop laat liggen. Op deze manier gaat elke ontlading op de dekens in plaats van op uw meubels. En dekens zijn veel gemakkelijker schoon te maken – duw ze gewoon in je wasmachine!

Als de afvoer van uw hond uw meubels heeft gekleurd, zijn vlekverwijderingsproducten zoals getijdenpennen een geweldige manier om deze vlekken schoon te maken. Je kunt deze vlekken ook deppen met koud water of koud zout water. Blotting-bewegingen zijn beter dan wrijven, omdat ze minder snel verkleuring verspreiden.

Ruiken honden in hitte?

Alle honden zijn individuen. Sommigen kunnen dus een sterke geur hebben terwijl ze loops zijn, maar anderen ruiken misschien niet anders dan normaal. Sterke geuren tijdens hittecycli zijn een manier voor vrouwelijke honden om partners aan te trekken. Meestal is deze geur niet sterk genoeg om op te merken, maar in sommige gevallen kunnen mensen het detecteren. En die licht visachtige geur zal je niet aanspreken in je huis. Als uw hond meestal niet ruikt als hij loops is, maar plotseling erg sterk ruikt, is het een afspraak met een dierenarts waard om te controleren of ze niet aan een infectie lijdt.

Hoe verberg je de geur van een loopse hond?

Een goed reinigingsregime is de beste manier om sterke geuren te verbergen en te voorkomen terwijl uw hond loops is. Was dus regelmatig hun beddengoed, evenals andere zachte materialen waarmee ze veel omgaan of waar ze vaak op liggen. Dit kunnen dekens, kussens, kleding en zelfs zacht speelgoed zijn.

Geurkaarsen en sprays kunnen je helpen om onaangename geuren te verdoezelen. Maar een betere oplossing is om de geuren bij de bron. Houd dus alles wat je hond gebruikt schoon. Net als algemene schoonmaaktips voor het huis, zijn dekens veel gemakkelijker schoon te maken dan meubels, omdat ze gewoon rechtstreeks in je wasmachine kunnen gaan. Gebruik dus goedkope dekens om eventuele zachte meubels te beschermen die uw hond mag gebruiken. En gebruik bleekmiddel of andere sterke reinigingsproducten om eventuele vlekken op harde vloeren te reinigen.

Is het OK als mijn hond haar menstruatiebloed likt?

Wanneer je hond in de proestrusfase van haar loopsheidscyclus zit, zul je merken dat ze zichzelf veel vaker likt. De belangrijkste reden waarom je hond zichzelf zal likken als ze loops is, is om zichzelf schoon te houden. Dit is goed nieuws voor u, omdat het het minder waarschijnlijk maakt dat bloed of afscheiding items in uw huis zal bevlekken. Honden kunnen zichzelf ook likken om zichzelf te kalmeren, of om gezwollen, gevoelige gebieden te kalmeren.

Er is geen gevaar voor uw hond als ze haar menstruatiebloed of afscheiding inneemt. Maar obsessief likken kan in sommige gevallen leiden tot irritatie – wat gemakkelijk een vicieuze cirkel kan worden. Honden zullen zichzelf waarschijnlijk vaker likken bij loopsheid, maar houd dit gedrag in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet schadelijk wordt.

Moet ik een luier om mijn loopse hond doen?

Een oplossing die sommige mensen gebruiken om hun huis schoon te houden terwijl hun hond loops is, is om een luier om hun hond te doen. Deze zijn er in wegwerp- of herbruikbare vormen. Herbruikbare hondenluiers zijn meestal van stof en moeten tussen gebruik door worden gewassen. Wegwerpbare exemplaren kunnen rechtstreeks in uw prullenbak worden gegooid – en kunnen op de lange termijn het duurst zijn wanneer u ze moet blijven vervangen.

Luiers zijn geen must als je hond loops is. In de meeste gevallen zal ze zichzelf schoon houden en zal elke vlek rond uw huis minimaal zijn en gemakkelijk worden verwijderd. Maar sommige mensen voelen zich misschien meer op hun gemak bij het gebruik van hondenluiers om afscheidingsvlekken en spotting onder controle te houden. Uiteindelijk is dit een geval van persoonlijke voorkeur.

Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat niet alle honden blij zullen zijn met het dragen van een luier. Loopse honden likken zichzelf graag schoon en kalmeren pijnlijke gebieden. Ze kan dus proberen een luier te verwijderen. Als uw hond gevoelig is voor versnipperend en scheurend speelgoed, kunnen luiers hetzelfde rommelige lot treffen. Dit riskeert niet alleen nog steeds elke ontlading binnenin om door je huis te komen, maar je zult ook versnipperde stukjes luier moeten opruimen om te voorkomen dat je hond per ongeluk iets inneemt. U moet uw hond meestal geleidelijk vertrouwd laten raken met het dragen van een luier, voordat ze begint te bloeden.

Hoe vaak verschoon ik de luier van mijn hond tijdens het lopen?

Luiers voor honden zijn vergelijkbaar met maandverband. Ze moeten regelmatig worden vervangen om de best mogelijke hygiëne te bevorderen. Een hondenluier te lang laten zitten kan het risico op luieruitslag en andere problemen vergroten.

Als algemene regel geldt dat hondenluiers minstens twee keer per dag of eenmaal per 4 uur moeten worden verschoond. Maar dit advies kan veranderen afhankelijk van het merk dat u gebruikt en of de luier geschikt is om in te plassen. Je hond in luiers naar het toilet laten gaan, kan meer werk betekenen om hem op te ruimen tussen de veranderingen voor je.

Kan mijn hond ’s nachts een luier dragen?

Nogmaals, dit kan afhangen van het merk, maar de meeste hondenluiers zijn goed voor uw hond om ’s nachts te dragen. Verschoon hun luier vlak voor het slapengaan en opnieuw zodra ze wakker worden, nadat ze buiten naar het toilet zijn gegaan. Door je hond ’s nachts een luier te laten dragen, kan je hond voorkomen dat hij bloedt terwijl je slaapt.

Als alternatief kunt u de toegang van uw hond tot het huis beperken terwijl ze slaapt. Als je hond in een bench slaapt, heb je dit al geregeld. Maar als je kratten niet leuk vindt of gebruikt, overweeg dan om haar bed in een hondenhok met harde vloeren te plaatsen. Op deze manier kun je haar beddengoed de hele dag door in de wasmachine stoppen en gewoon de vloer in haar pen dweilen zodra je wakker bent.

Kan ik mijn hond een bad geven, zelfs in hitte?

Ja, je kunt je hond zeker een bad geven, zelfs in de hitte! Zorg ervoor dat je zachtaardig bent bij het wassen van haar en houd de ervaring positief. Het aanbieden van een paar traktaties tijdens badtijd kan echt helpen als je hond loops is. Maar baden is een geweldig idee, vooral als je hond een lange vacht heeft, of als je bloedvlekken op haar vacht hebt opgemerkt.

Hoe lang duurt warmte bij een vrouwelijke hond?

De lengte van een warmtecyclus varieert van hond tot hond. Het proestrusstadium (waarbij u bloedingen en afscheidingen ziet) kan variëren tussen 0 en 27 dagen. Maar gemiddeld duurt het iets meer dan een week. De warmtecyclus van je hond eindigt daar echter niet en haar kansen om zwanger te worden eindigen daar zeker niet.

De volgende fase is de oestrusfase, waarbij uw hond mannetjes toestaat haar te bestijgen. Net als de proestrusfase duurt dit eenn gemiddeld 9 dagen, maar kan variëren van 4 tot 24 dagen. Hierna volgt het diestrus-stadium, waarbij vrouwtjes paring weigeren en de neiging hebben om minder aantrekkelijk te zijn voor mannetjes. Dit duurt over het algemeen ongeveer 57 dagen. Anestrus is de laatste fase. Net als de diestrus-fase zullen vrouwtjes in anestrus geen paring toestaan en zijn ze niet zo aantrekkelijk voor mannetjes. Dit is het langste deel van de warmtecyclus, dat tussen de 4 en 4,5 maand duurt.

Hoe zorg ik voor mijn hond tijdens haar menstruatie?

Je hond gedraagt zich misschien niet als haar gebruikelijke zelf als ze loops is. Ze zou onrustiger, reactiever en onrustiger kunnen zijn. U kunt voor uw hond zorgen tijdens haar menstruatie door haar schoon te houden en uw routine stabiel te houden. Voed haar op de gebruikelijke tijden en zorg ervoor dat ze zich op haar gemak voelt. Vertel het haar niet als je afscheidingsvlekken op dingen ziet – ruim ze gewoon op zonder gedoe. Het schreeuwen of slaan van je hond hiervoor kan leiden tot wantrouwen tussen jullie, en zal haar niet beter laten voelen als ze zich al niet 100% voelt.

Hoe een huis schoon te houden als een hond loops is

Je huis schoonhouden als je hond loops is, is vrij eenvoudig. Bedek zachte meubels met dekens, die veel gemakkelijker in de wasmachine te duwen zijn. Was het beddengoed en het knuffels van je hond regelmatig. Je kunt ervoor kiezen om luiers te gebruiken op je hond in de loopsheid, of je kunt ervoor kiezen om haar gewoon wat vaker te wassen. In de meeste gevallen zal uw hond zichzelf vrij schoon houden en zal het spotten in uw huis minimaal zijn!

Meer gidsen voor hondenverzorging

Verwijzingen