Grote Pyreneeën Mix – Majestic Mountain Dog Breeds

Grote Pyreneeën mixen

Een Grote Pyreneeën mix is een middelgrote tot grote hond met een serieus pluizige vacht. Veel van deze rassen erven het beschermende temperament van de Grote Pyreneeën, en bewaken uw huis en gezin met toewijding. De grotere mixen, die af en toe in asielen worden aangetroffen, zijn over het algemeen niet geschikt voor een appartement en hebben allemaal veel training en verzorging nodig. We gaan kijken naar de kenmerken en eigenschappen van de meest populaire Grote Pyreneeën mixen, met inbegrip van grootte, gezondheid, kleur en vacht markeringen. We delen ook enkele prachtige foto’s en geven u een aantal goede tips voor het vinden en opvoeden van een pup.

Inhoud

U vindt hier een grote verscheidenheid aan mixen, van de krachtige, kortharige Great Pyrenees Pitbull mix, tot de herdersmixen met hun lange vloeiende vachten. We kijken naar enkele kenmerken van de Grote Pyreneeën die uw hond kan erven voordat we de verschillende mixen afzonderlijk gaan bekijken. Deze twee prachtige jonge honden in de video hieronder zijn goede voorbeelden van wat u kunt verwachten van een Duitse Herder Grote Pyreneeën mix als ze eenmaal volwassen zijn.


De Grote Pyreneeën is een oud ras. Fossielen tonen aan dat de voorouders van deze hond helemaal teruggaan tot 1800 voor Christus! Tegenwoordig wordt de Pyr nog steeds gebruikt als werkende herders- en waakhonden in vele delen van de wereld. Maar dit ras is ook een populaire keuze geworden als gezelschapshond. Als u voor een Pyr kiest, kunt u rekenen op een flinke pup die gemakkelijk meer dan 100 pond weegt. Het is niet ongebruikelijk dat een Grote Pyreneeër een meter hoog wordt.

Deze honden zijn zachtaardig, behalve wanneer iemand of iets hun last lijkt te bedreigen, hetzij mensen of vee. Ze zijn onafhankelijk als gevolg van het werk waarvoor ze gefokt zijn, wat een uitdaging kan zijn bij het trainen van gehoorzaamheid.

Vachtverzorging en verharing

Een onvermijdelijk feit van het bezitten van een Grote Pyreneeën is het intensieve verharen. De dikke, weelderige, dubbellaagse vacht van dit hondenras is ontstaan om Pyreneeën te beschermen tegen koude bergtemperaturen. Die dikke vacht verhaart het hele jaar door en overvloedig tijdens seizoensgebonden gebeurtenissen die “blowing coat” worden genoemd.

Sommige eigenaren vergelijken deze gebeurtenis met een sneeuwstorm. Veel Great Pyrenees mix pups erven deze vacht, en de neiging om hevig te verharen.

Niet alle Pyreneeën mixen zijn pluizig. Als de andere ouder van uw hond een zeer korte vacht heeft, dan is het waarschijnlijk dat uw pup dat zal erven. Net als de mix op deze foto.

Grote Pyreneeën Mix Maat

Hoe groot uw mix pup wordt hangt af van de ouders. Als er een groot verschil in grootte is tussen rassen wordt het moeilijker om de uitkomst te voorspellen en zelfs pups in hetzelfde nest kunnen variëren.

Maar in het algemeen zijn honden van gemengde rassen met een reusachtige ouder meestal kleiner dan die ouder. En er is een tendens dat extremen in grootte verdwijnen als er niet bewust mee gefokt wordt. Dus terwijl uw mix nog steeds een grote hond zal zijn. Je kijkt waarschijnlijk naar een hond die als volwassene minder dan 100 pond weegt en een stuk kleiner kan zijn.

Grote Pyreneeën mix levensduur

Grote Pyreneeën kunnen, net als de meeste raszuivere hondenrassen, bepaalde gezondheidsproblemen doorgeven. Voor Pyreneeën kunnen dat dysplasie, patella luxatie, oogaandoeningen en immuun- en neurologische problemen zijn. Maar het grootste gezondheidsprobleem is opgeblazenheid, of maagtorsie. De Grote Pyreneeën hebben een levensverwachting van ongeveer 10 jaar.

Honden van gemengde rassen hebben vaak een iets langere levensduur dan hun ouderrassen, en kleinere honden leven meestal langer dan grotere. Dus als de andere ouder van uw pup van een gezond ras is, kunt u hopen op een hond die ruim tien jaar leeft.

Little And Large – Bestaat de Grote Pyreneese Chihuahua echt?

Dus hoe zit het met het kruisen van een Chihuahua met een Grote Pyreneeën. Is een Grote Chihuahuanees wel een mogelijkheid? Laten we daar eens naar kijken!

Alle honden behoren tot dezelfde soort, dus in theorie kunnen elke twee honden ouders worden van een nestje pups. In de praktijk kunnen verschillen in grootte een natuurlijke paring tussen twee honden fysiek moeilijk of gevaarlijk maken voor beide honden.

Een vastberaden fokker kan deze problemen omzeilen door middel van kunstmatige inseminatie, hoewel er nog steeds risico’s kunnen zijn voor de moederhond tijdens de zwangerschap en de geboorte.

De realiteit is dus dat pups met één zeer grote ouder en één zeer kleine ouder zeldzaam zijn. En voordat u uw zinnen zet op een Grote Pyreneeën / Chihuahua, is het waarschijnlijk verstandig om uw opties open te houden!

20 Grote Pyreneeën Mix Rassen

Akbash Grote Pyreneeën Mix (Akbashnees)

Het hondenras Akbash wordt momenteel niet erkend door de American Kennel Club (AKC), maar wel door de United Kennel Club (UKC). De Akbash Pyreneeën mix groeit in populariteit en is een aanzienlijk grote hond. Verwacht dat uw pup 85 tot 100+ pond weegt.

De levensduur zal 10 tot 12 jaar zijn. Uw Akbashnees zal gegarandeerd verharen. Dit wordt een zelfstandige hond die moedig, trouw en beschermend is voor “hun” mensen en dieren.

American Pit Bull Terrier Grote Pyreneeën Mix (Pyrenees Pit)

De Pyrenees Pit is een ongewone designhond die veel belangstelling trekt. Het is een kruising tussen de American Pitbull Terrier, bekend om zijn loyaliteit, kracht en vechtgeschiedenis. En de Great Pyrenees, ook bekend om zijn beschermende instincten als veedief, en om zijn grote omvang.


Veel eerste generatie kruisingen tussen een kortharig en een langharig ras erven een vrij korte vacht, zoals deze twee Great Pyrenees Pitbull mix pups. Deze hond zal nog steeds het hele jaar door en misschien seizoensgebonden verharen. Een volwassen Pyrenees Pit zal 30 tot 100 pond wegen en 10 tot 15 jaar oud worden.

De Pyrenees Pit is ook bekend als de Pitenees, en heeft waarschijnlijk sterke bewakingsinstincten. Dit is een mix die veel genegenheid zal tonen voor hun familie, en een uitgebreide voortdurende socialisatie nodig heeft om vriendelijkheid en veiligheid bij het grote publiek te garanderen.

Zoals de meeste Pyreneeën mixen, wordt dit een middelgrote tot grote hond en kleuren kunnen sterk variëren. U kunt soms Pyrenees Pits vinden in asielen of reddingscentra voor Pyreneeënrassen, waar u enige tijd kunt doorbrengen met het bezoeken en leren kennen van de hond voordat u beslist of u hem wilt adopteren.

pitbull rassen

Het ras Pitbull is in veel kringen uit de gratie geraakt, maar goed gefokte en gesocialiseerde Pitbulls staan bekend als trouw, liefdevol, aanhankelijk en mensgericht.

Alaska Malamute Grote Pyreneeën Mix (Malanees)

alaska malamute

De Malanees heeft één Alaska Malamute ouderhond en één Grote Pyreneeën ouderhond. Deze hond weegt 75 tot 100 pond en wordt 10 tot 14 jaar.

Verwacht veel verharing van uw Malanees. Deze hond erft waarschijnlijk een onafhankelijk karakter en is wellicht niet geschikt voor honden die voor het eerst worden opgeleid.

Anatolische Herder Grote Pyreneeën Mix (Anatolische Pyreneeën)

anatolische herder grote pyreneeën mix

Een Anatolische Pyreneeën pup heeft één Anatolische Herder ouder en één Grote Pyreneeën ouder. Deze hond wordt groot – reken daar maar op. Het volwassen gewicht zal variëren van 90 tot 150 pond met een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

Deze hond verhaart het hele jaar door en het hele seizoen door. Uw pup zal onafhankelijk van geest zijn en heeft vanaf jonge leeftijd veel recall training nodig.

Australische Herder Grote Pyreneeën Mix (Pyreneese Herder)

De Pyreneese Herdershond heeft één Australian Shepherd ouder en één Great Pyrenees ouder. Deze hond weegt 40 tot 100 pond en wordt 10 tot 15 jaar oud.

Verwacht bij de Pyreneese Herder veel verharing! Deze honden hebben dagelijks matige tot grote activiteit nodig en zullen waarschijnlijk een sterke band met u hebben.

Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix (Grote Berners)


Een Grote Berners is een pup met één Berner Sennenhond ouder en één Grote Pyreneeën ouder. Deze hond weegt 70 tot 115 pond en wordt 7 tot 12 jaar. Vergeet niet dat grote honden zeer gevoelig zijn voor gewrichtsschade, dus zorg ervoor dat uw puppy helemaal klaar is met groeien voordat u hem aan zware inspanning onderwerpt.

Uw Grote Berner zal het hele jaar door en per seizoen veel verharen. Verwacht een rustige metgezel die goed is met kinderen en zich misschien sterker aan één gezinslid bindt.

Border Collie Grote Pyreneeën Mix (Collie Pyreneeën)

border collie

Als je de Border Collie kruist met een Grote Pyreneeër, krijg je een Collie Pyreneeër. Deze hond kan tussen de 30 en 100 pond wegen met een levensverwachting van 10 tot 15 jaar.

U moet weer voorbereid zijn op veel verharen. En verwacht een matige tot zeer energieke hond met een liefhebbend maar onafhankelijk karakter.

Corgi Grote Pyreneeën Mix (Corginees)

Corgi

Een Corginees heeft, zoals de naam al aangeeft, één Pembroke Welsh Corgi-ouder en één Great Pyrenees-ouder. Deze hond weegt 28 tot 100 pond en wordt 10 tot 13 jaar.

Uw Corginees erven tot op zekere hoogte de verkorte poten van het Corgi-ras. Deze honden verharen het hele jaar door en het hele seizoen door. Uw Corginees zijn slim, actief en onafhankelijk – een uitstekende waakhond.

Duitse Herder Grote Pyreneeën Mix (Shepnees)

soorten duitse herders

Een Shepnees pup heeft één Duitse Herder ouder en één Grote Pyreneeën ouder. Deze hond weegt 50 tot 100 pond en wordt 7 tot 10 jaar.

Een Shepnees zal het hele jaar door en seizoensgebonden verharen. Deze hond is gereserveerd tegenover vreemden en hecht met zijn mensen, wat hem tot een uitstekende waakhond maakt.

Golden Retriever Grote Pyreneeën Mix (Golden Pyrenees)

golden pyrenees

De Golden Pyrenees is een pup met één Golden Retriever ouder en één Great Pyrenees ouder. Deze hond weegt 55 tot 100 pond met een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

De Golden Pyrenees verhaart het hele jaar door en per seizoen, dus verwacht veel borstelen! Uw puppy zal waarschijnlijk een evenwichtige, mensgerichte persoonlijkheid hebben en goed reageren op training.

Duitse Dog Grote Pyreneeën Mix (Pyredane)

3 Deense doggen in een weide - grootste hond ter wereld

Een Pyredane heeft één Great Dane ouder en één Great Pyrenees ouder. Deze pup wordt een van de zwaarste hybriden die hier te zien zijn, met een gewicht tussen 100 en 190 pond. Hun levensverwachting is 7 tot 12 jaar.

Deze hond verhaart het hele jaar door en het hele seizoen door. De persoonlijkheid van de Pyredane is onafhankelijk en toch mensgericht. Ze hebben een matige tot hoge activiteitsbehoefte.

Keeshond Grote Pyreneeën Mix (Grote Keeshees)

keeshond

De Grote Keeshees is wat je krijgt door een Keeshond te kruisen met een Grote Pyreneeër. Deze hond weegt tussen de 35 en 100 pond en wordt gemiddeld 10 tot 15 jaar oud. Verwacht bij deze kruising een zeer harige, verharende pup!

De Grote Keeshees is slim en typisch heel trainbaar. Deze honden hebben een vrolijke persoonlijkheid en brengen graag tijd door met hun gezin.

Labrador Retriever Grote Pyreneeën Mix (Pyrador)

grote pyreneeën lab mix

De populaire Pyrador is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Grote Pyreneeër. Deze hond weegt tussen de 55 en 100 pond en wordt 10 tot 12 jaar oud.

U kunt bij de Pyrador veel verharings- en borstelwerkzaamheden verwachten. Ze hebben een vriendelijke, mensgerichte persoonlijkheid en zijn trainbaar en goed met kinderen.

Mastiff Grote Pyreneeën Mix (Maspyr)

spaanse mastiff - spaanse hondenrassen

Een Maspyr pup heeft één Mastiff en één Grote Pyreneeën ouder. Deze hond weegt tussen 100 en 230 pond met een levensduur van 6 tot 12 jaar.

De Maspyr verhaart het hele jaar door en per seizoen. Uw puppy kan de brachycephalische (platte) gezondheidsproblemen van de Mastiff ouder erven, waaronder ademhalings- en spijsverteringsproblemen, tranende ogen en oververhitting.

Poedel Grote Pyreneeën Mix (Pyredoodle)

pyredoodle

De Pyredoodle kruist de niet verharende standaardpoedel met een Grote Pyreneeër. Deze hond kan tussen de 40 en 100 pond wegen en 10 tot 18 jaar oud worden. Latere generaties van de Pyredoodle verharen niet of nauwelijks, maar eerdere generaties verharen waarschijnlijk nog enigszins.

Dit wordt een slimme, trainbare pup die zou moeten uitblinken in canine athletics en zeer trouw en beschermend is voor “hun” mensen.

Rottweiler Grote Pyreneeën Mix (Grote Weilernees)

vrouwelijke rottweiler

Een Great Weilernees kruist een Rottweiler met een Great Pyrenees. Ze zullen waarschijnlijk 80 tot 135 pond wegen met een levensduur van 9 tot 12 jaar.

Uw Great Weilernees zal het hele jaar door en per seizoen verharen. Deze hond is nauw verbonden met zijn mensen, maar heeft veel vroege socialisatie en training nodig om zijn beschermende instincten te temperen.

Sint Bernard Grote Pyreneeën Mix (Sint Pyreneeën)

sint bernard

Als je een Sint Bernard kruist met een Grote Pyreneeën, krijg je een Sint Pyreneeën pup. Dit wordt zeker een grote hond, die waarschijnlijk tussen de 100 en 180 pond weegt. De levensverwachting is 8 tot 12 jaar.

Verwacht het hele jaar door en seizoensgebonden verharing. Ze hebben zeer sterke beschermende instincten en zullen waarschijnlijk heel goed met kinderen kunnen omgaan, maar zullen vanwege hun grootte training nodig hebben om zich veilig te leren gedragen.

Siberische Husky Grote Pyreneeën Mix (Pyreneeën Husky)


De Pyrenees Husky is een kruising tussen een Siberische Husky en een Grote Pyreneeër. De Pyrenees Husky kan 35 tot 100 pond wegen. De levensduur is typisch 10 tot 14 jaar.

Ze verharen nogal veel, vooral in het seizoen. Deze honden hebben al dan niet nuttige waakinstincten, maar zijn mensgericht en actief.

Welsh Herdershond Grote Pyreneeën Mix (Grote Cambuur Herdershond)

De Great Cambian Sheepdog is de naam die gegeven is aan een kruising tussen een Welsh Sheepdog en een Great Pyrenees hond. Deze hond kan 35 tot 100 pond wegen en 10 tot 15 jaar oud worden. Ze verharen en hebben baat bij regelmatig borstelen, het hele jaar door.

Verwacht een actieve hond die uitblinkt in hondensporten. De Grote Cambuurse Herdershond is mensgericht en toch onafhankelijk.

Wirehaired Pointing Griffon Grote Pyreneeën Mix (Grote Gryfenees)

Draadharige Pointing Griffon

Een Great Gryfenees kruist een Wirehaired Pointing Griffon met een Great Pyrenees. Ze kunnen tussen de 35 en 100 pond wegen. Hun levensverwachting is 10 tot 15 jaar.

Deze honden verharen matig tot minimaal, maar de vachtverzorging is eenvoudig. Uw Great Gryfenees zal waarschijnlijk veel activiteit en veel van uw tijd nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven als gezelschapshond.

Gezondheid

De praktijk van het hybride fokken, waarbij een fokker twee verschillende rashonden met elkaar kruist, heeft zowel zijn fans als zijn tegenstanders. Er zijn twee belangrijke redenen waarom hybride fokken tegenwoordig als een soort formeel fokprogramma wordt toegepast.

De eerste is om honden te ontwikkelen met nieuwe combinaties van gewenste eigenschappen, zoals een niet verharende vacht of een zachtaardig gedrag. De tweede is het initiëren van wat hybride kracht wordt genoemd. Dit is een theorie die stelt dat het toevoegen van genetische diversiteit de gezondheid en levensduur van honden kan versterken.

Hybride kracht kan vooral belangrijk zijn voor raszuivere lijnen met bekende erfelijke gezondheidsproblemen als gevolg van intensief selectief fokken (fokken op bepaalde uiterlijke kenmerken of temperament).

Is een Grote Pyreneeën Mix geschikt voor mij?

Heeft u een favoriet van deze Grote Pyreneeën mix honden? Plaats een reactie om uw inzichten te delen!

Lees meer over veel voorkomende Grote Pyreneeën mixen

Grote Pyreneeën mixen

Referenties en bronnen

Brown, R., DVM, et al, “Health Disorders Affecting Great Pyrenees,” The Great Pyrenees Club of America, 2018.

Nicholas, F.W., et al, “Hybrid vigor in dogs?,” Science Direct, 2016.

Rajewski, G., “The Genetics of Bloat,” Tufts Cummings Veterinary Medicine, 2019.

Dohner, J.V., “Farm Guardians: The Great Pyrenees,” GRIT Magazine, 2017.

Crane, M.J., “Is een Pyr iets voor mij?”, Great Pyrenees Rescue of Greater Chicago, 2007.

Taylor, T., “Akbashonden in Turkije,” Akbash Dog Association of America, 2018.

Torres, T., “Pit Bull Facts,” Villalobos Rescue Center, 2018.

Presberg, C., “Welsh Sheepdog,” Border Collie Museum, 2013.