Golden Retriever Mix Rassen en Eigenschappen

Golden Retriever Mix

Golden Retriever mix rassen groeien snel in populariteit, van de krullende Goldendoodle tot de slimme Goldador. Het zijn niet alleen geweldige familie huisdieren, Golden Retriever mixen zijn ongelooflijke service, therapie en zelfs jachthonden. Afhankelijk van waar uw Golden hybride mee gekruist is, kunt u echt ongelooflijke metgezellen krijgen. Vandaag bekijken we enkele van de beste en slechtste Golden Retriever mix rassen. We delen hun eigenschappen en gedragingen en helpen u te beslissen welke Golden Retriever designer hond het beste bij uw gezin en levensstijl past.

Inhoud


Hoe groot is een Golden Retriever Mix?

Golden Retrievers zijn tussen de 21 en 24 inch lang bij de schouder en wegen tot 75 pond als ze volgroeid zijn. Een Golden Retriever mix kan een vergelijkbare hoogte hebben, maar ze kunnen veel korter, langer, lichter of zwaarder zijn. Dit hangt af van de ouder waar ze op lijken, en zelfs binnen één nest kan de grootte enorm variëren.

Zijn Golden Retriever Mixen Hypoallergeen?

De Golden Retriever vereist wekelijks borstelen en af en toe een bad. Golden Retriever mixen erven waarschijnlijk hun hoge verharingsgraad, tenzij ze gemengd zijn met een hond met een strakke krullende vacht. Maar zelfs in dat geval kan uw puppy nog steeds veel verharen en allergische reacties veroorzaken door zijn huidschilfers.

Golden Retriever Mix Temperamenten

Deze hond is niet geschikt voor gezinnen die de hele dag binnen willen doorbrengen! Golden Retrievers hebben veel beweging nodig. Dit ras is geweldig voor degenen die een metgezel voor buiten willen, en zal van alles houden, van een spelletje apporteren tot hondensporten zoals behendigheid of speuren! Ze staan niet alleen bekend als geweldige familiehonden, maar ze worden ook vaak gebruikt als hulpdieren. Golden Retriever mixen zijn intelligent en houden ervan hun baasjes een plezier te doen.

Waarom een Golden Retriever Mix adopteren?

Als je een fan bent van de Golden Retriever, vraag je je misschien af waarom iemand dit beminnelijke ras zou willen veranderen en een Golden mix zou willen nemen!

Een hond van een gemengd ras kan de kwaliteiten van beide ouderrassen erven. Sommige studies suggereren dat rashonden meer kans hebben op bepaalde gezondheidsaandoeningen dan honden van gemengde rassen.

Zij suggereren dat het mengen van hondenrassen de genetische diversiteit van de genenpoel vergroot. Daarom kiezen sommige mensen voor gemengde rassen als een manier om te proberen vervelende erfelijke gezondheidsaandoeningen te vermijden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat gemengde rassen alle kenmerken van beide ouderrassen kunnen erven. Wees dus niet teleurgesteld als u niet precies de hond krijgt waar u op hoopte!

Golden Retriever Mix Rassen

Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire Golden Retriever mixen. Scroll naar beneden om ze allemaal te ontmoeten!

 • Goldendoodle
 • Teckel Golden mix
 • Golden Retriever Berner Sennenhond mix
 • Golden Cocker Retriever
 • Boxer Golden Retriever mix
 • Golden Retriever Husky mix
 • Goldador
 • Dalmatiër Golden mix
 • Gouden Herder
 • Bloedhond Golden mix
 • Golden Retriever Chihuahua mix

#1 Poedel Golden Retriever Mix

baby goldendoodle meisje puppy

De Golden Retriever Poedel mix staat bekend als een Goldendoodle. Ze zijn een middelgroot tot groot ras wanneer ze volgroeid zijn – afhankelijk van de grootte van hun ouders.

Gemengd met de kleur van de Golden Retriever kan uw kruising een prachtige vacht hebben! Het is echter belangrijk om te onthouden dat u niet kunt garanderen welke vacht uw Goldendoodle zal hebben. U bent niet gegarandeerd van de weinig verharende poedelvacht. Als uw Goldendoodle de Poedelvacht erft, zult u meer verzorging nodig hebben!

Zowel Poedels als Golden Retrievers zijn energieke honden die graag actief met u spelen. Goldendoodles hebben veel beweging nodig. Beide ouderrassen zijn ook zeer intelligent en willen graag behagen. Dit zou de training van uw Goldendoodle wat gemakkelijker moeten maken!

#2 Teckel Golden Retriever Mix

Golden Retriever Teckel Mix

Dit ras staat bekend als de Golden Dox. Mensen die een kleinere hond willen, kunnen geïnteresseerd zijn in deze mix, omdat teckels bekend staan om hun korte poten.

Ze moeten wekelijks worden geborsteld en af en toe worden gebaad, maar het verharen zal afhangen van de vacht die hij erft. Ze hebben regelmatig beweging nodig, ondanks hun kortere poten! Regelmatige activiteit helpt de Golden Dox slank te blijven en versterkt zijn lange rug, die kwetsbaar is voor schade.

Dit is een echte sociale mix, die het goed zal doen in gezinnen die veel tijd met hem kunnen doorbrengen. Hoewel hij onafhankelijk is, kan hij de koppigheid van de teckel erven! Begin dus zo vroeg mogelijk met trainen en socialiseren voor de beste resultaten.

#3 Berner Sennenhond Golden Retriever Mix

bernese berghond golden retriever

De Berner Golden Retriever mix is een groot ras! Beide ouderrassen hebben een dubbele vacht, hoewel de vachtlengte en de kleur kunnen variëren. Deze kruising zal waarschijnlijk veel verharen, en zal wekelijks verzorgd moeten worden.

Berner Goldens hebben veel beweging nodig, en gaan graag mee op wandelingen of buitenactiviteiten. Maar dit is ook een kruising die graag bij u thuis ontspant na een vermoeiende dag. Omdat dit ras groter is dan de meeste, moet zo vroeg mogelijk worden begonnen met socialisatie en training.

#4 Cocker Spaniel Golden Retriever Mix

cocker spaniel levensduur

Deze kleine tot middelgrote kruising is een Golden Cocker Retriever. Deze kruising kan meerdere keren per week verzorging nodig hebben als hij de vacht van de Cocker erft. Hij moet ook af en toe in bad.

De Golden Cocker Retriever heeft regelmatig beweging nodig. Ze zullen graag actieve spelletjes zoals apporteren met u spelen of lange wandelingen maken. Deze kruising is intelligent en wil graag zijn gezin een plezier doen. Deze mix reageert goed op training, maar moet toch zo vroeg mogelijk getraind en gesocialiseerd worden voor de beste resultaten.

#5 Golden Retriever Boxer Mix

golden retriever boxer mix - boxer mixen

Deze mix is een Golden Boxer. Het is een atletische, middelgrote kruising. Als hij de Boxer vacht erft, zal hij niet vaak verharen en heeft hij slechts wekelijkse verzorging nodig. U kunt echter niet garanderen dat uw mix dit zal erven.

De Golden Boxer houdt van beweging en heeft elke dag actieve tijd nodig. Als de mix het jachtinstinct van de Boxer erft, kan het moeilijk zijn hem onder controle te houden als hij iets begint te achtervolgen. Daarom zijn vroege training en socialisatie belangrijk. Deze Golden Retriever mix blinkt uit in hondensporten als gehoorzaamheid en behendigheid.

#6 Husky Golden Retriever Mix

golden retriever husky mix

De Golden Retriever Husky mix is een Goberian! Dit is een middelgrote kruising. Zowel Husky’s als Golden Retrievers hebben een ondervacht en verharen per seizoen, dus u weet wat u kunt verwachten met deze Golden Retriever mix! Wekelijks borstelen en af en toe een bad nemen is alles wat nodig is om de Goberian er op zijn best uit te laten zien.

Dit ras is geweldig voor gezinnen die zeer actief zijn. De Goberian heeft regelmatige, dagelijkse beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Ook dit ras kan het beste aan de lijn of in een afgesloten ruimte worden gehouden als er buiten wordt gespeeld. Huskies staan echter ook bekend om hun leven in stedelijke omgevingen, zolang ze maar voldoende beweging krijgen. Dus zelfs als u in de stad woont kan deze mix een goede keuze voor u zijn!

#7 Labrador Golden Retriever Mix

goldador

Deze populaire mix is de Goldador! Labradors zijn net zo geliefd als Golden Retrievers, en beide rassen zijn vergelijkbaar in hoogte en gewicht als ze volgroeid zijn. Daarom kunt u verwachten dat uw Goldador als volwassene tussen de 21 en 25 centimeter groot is. Goldadors wegen meestal tussen de 50 en 80 pond. Vrouwtjes zijn meestal kleiner dan mannetjes.

De Goldador heeft een dubbele vacht die wekelijks geborsteld en af en toe gebaad moet worden. Hij zal waarschijnlijk ook vrij veel verharen, maar vachtverzorging kan helpen dit te behouden.

Dit is een zeer actieve mix. Wees bereid hem elke dag veel beweging te geven om destructief gedrag te voorkomen. Leuke apporteerspelletjes zoals apporteren zijn favoriet bij het ras, en activiteiten met honden zoals behendigheid, gehoorzaamheid of dokduiken zijn andere goede keuzes.

Beide ouderrassen staan bekend om hun zelfvertrouwen, hun vriendelijkheid en de bereidheid om te behagen. Dit is goed als u op zoek bent naar een hond voor de eerste keer, of nieuw bent in training, want de Goldador is zeer ontvankelijk!

#8 Dalmatiër Golden Retriever Mix

dalmatiër

De Golden Retriever Dalmatiër mix is een Goldmation. Ook dit is een middelgroot ras. De Dalmatiër is bij velen geliefd om zijn opvallende gevlekte vacht! Dalmatische vachten verharen echter zeer frequent, dus wees ervan bewust dat uw hond deze eigenschap kan erven!

De Goldmation heeft waarschijnlijk wekelijks verzorging en af en toe een bad nodig om er op zijn best uit te blijven zien. Ook dit is een actief ras dat dagelijks regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. De Goldmation brengt graag tijd buiten door, of het nu gaat om een actief spelletje apporteren, of om samen met u rennen of wandelen.

Over het algemeen gaat dit intelligente ras goed om met training. Hij kan echter de potentiële koppigheid van de Dalmatiër erven. Begin zo vroeg mogelijk met trainen en socialiseren voor een goed opgevoede, gelukkige volwassene!

#9 Golden Retriever Duitse Herder Mix

duitse herder golden retriever

Deze kruising is een Golden Shepherd. Dit is waarschijnlijk een groot ras.

De vacht van de Golden Shepherd zal afhangen van wat hij erft. De Duitse Herder heeft een middellange, dikke, dubbele vacht. Golden Shepherds moeten wekelijks worden geborsteld en af en toe in bad. Hoewel verharen ook afhangt van de individuele hond.

Dit is een energieke mix die dagelijks beweging nodig heeft om ongewenst gedrag te voorkomen. De Golden Shepherd is dus ook een uitstekende kandidaat voor hondensporten als behendigheid, schapendrijven en speuren! Beide ouderrassen worden regelmatig gebruikt als hulphond, wat aantoont hoe intelligent ze zijn. Met training en socialisatie moet echter zo vroeg mogelijk worden begonnen voor een zelfverzekerde, goed opgevoede volwassene!

#10 Bloedhond Golden Retriever Mix

bloedhond

Bloedhonden zijn grote geurhonden met onmiskenbare oren en een ongeëvenaard reukvermogen. Een Golden Retriever Bloodhound mix is waarschijnlijk groter dan een raszuivere Gold Retriever. Aangezien black and tan, liver and tan, en rood allemaal aanvaardbare Bloodhoundkleuren zijn, kunt u er niet op rekenen dat deze mix golden is. Hij kan ook de losse huid van een Bloodhound erven.

Historisch gezien werden Bloodhounds gefokt om doelbewust een geur na te jagen. Dit betekent dat hun moderne voorouders ook gemakkelijk worden afgeleid door een interessante geur. Dit kan het lastig maken om ze te trainen of te vertrouwen op de commando’s die ze kennen in aanwezigheid van afleiding.

Thuis zijn Bloedhonden meestal lief, volgzaam en aanhankelijk zoals Goldens. Deze mix heeft dus veel te bieden als gezinshuisdier. Net als Goldens zijn Bloodhounds genetisch voorbestemd voor heup- en elleboogdysplasie, dus het is belangrijk dat beide ouders op deze aandoeningen worden gescreend voordat ze paren.

#11 Golden Retriever Chihuahua Mix

pasgeboren chihuahua

Deze kleinere mix is een Golden Chi. Chihuahua’s hebben twee vachttypes – gladharig en langharig! Daarom hangt de vacht van uw Golden Chi af van wat hij erft, en welk type Chihuahua zijn ouder is. De verzorgingsbehoefte hangt hier ook van af: een langere vacht moet vaker worden verzorgd.

Hoewel een kleinere mix dan andere op deze lijst, heeft de Golden Chi nog steeds regelmatig beweging nodig. Dagelijkse wandelingen zijn een leuke manier om dit te bereiken, maar pas op dat uw pup niet vermoeid raakt! Beide ouderrassen zijn intelligente honden, maar Chihuahuas kunnen een onafhankelijk karakter hebben.

Zijn Golden Retriever Mix rassen goede huisdieren?

Er zijn zoveel potentiële Golden Retriever kruisingen dat je grote kans hebt er een te vinden die perfect bij je gezin past. De beste huishonden zijn vriendelijk, fit en gezond. Deze gemengde rassen zullen waarschijnlijk allemaal veel verharen en veel verzorging nodig hebben. Het zijn ook slimme honden, die goed gedijen bij veel beweging en training.

Vergeet niet dat je pup meer of minder op de een of de ander kan gaan lijken als ze een eerste generatie kruising zijn, dus zorg ervoor dat je gaat voor een pup met ouders die allebei van gezonde rassen zijn, waar je graag je huis mee zou willen delen.

Golden Retriever Mix

Referenties