Golden Cocker Retriever

golden puppy

Nieuwe hondenrassen duiken links, rechts en in het midden op, met de reeds aanzienlijke lijst van mogelijke combinaties van hondenrassen die in de duizenden lopen.

De American Canine Hybrid Club heeft al honderden inschrijvingen voor rassen dan de American Kennel Club.

Dit jaar lijkt de nieuwe pup op het blok de Golden Cocker Retriever te zijn. Extravagante beweringen over het uiterlijk van deze hond zijn overal, en sommige hebben mensen echt opgewonden gemaakt.

Omdat hun ouders twee van de meest populaire hondenrassen ter wereld zijn, was de onmiddellijke bekendheid van deze mixen voorspelbaar.

Dus is de Golden Cocker Retriever een ‘forever puppy’? Zal hij gezond zijn? Zal het een goed huisdier zijn?

We beantwoorden deze vragen en nog veel meer in dit artikel over de golden retriever en cocker spaniel mix: de Golden Cocker Retrievers.

Wat is een Golden Cocker Retriever?

De Golden Cocker Retriever is een vrij recente mix van de Golden Retriever en een Amerikaanse Cocker Spaniel.

Beide ouderrassen behoren tot de sportieve hondengroep, en zijn vriendelijke, actieve honden die een plezier zijn om te trainen.

Er zijn verschillende soorten Cocker Spaniel, en twee verschillende stamboomrassen.

Amerikaanse Show Type Cocker

In de USA heeft de Cocker zijn jachthondenroots grotendeels verloren en wordt hij gefokt voor huisdier en show. In het Verenigd Koninkrijk noemen we dit ras de Amerikaanse Cocker.

De hond die in de VS de Engelse Cocker Spaniel wordt genoemd, is gewoon de Cocker Spaniel in het VK, waar cockers zijn verdeeld in twee verschillende lijnen, de ene gefokt voor het werk, en de andere gefokt voor huisdier en show.

Engelse show type Cocker

Golden Retrievers zijn ook opgesplitst in afzonderlijke lijnen, waarvan sommige zijn gefokt als jachthond en de meerderheid als huisdier of showhond. Jachtlijnen hebben meestal een kortere, donkere vacht.

Een Golden Cocker Retriever kan een cocker ouder hebben van elk van de bovenstaande types cocker spaniel. Zoals u ziet voegt dit toe aan de verscheidenheid van potentiële types in de resulterende puppies.

Hoewel populair, zijn deze rassen niet zonder problemen. Generaties van inteelt hebben hen kwetsbaar gemaakt voor een aantal erfelijke ziekten. Die zullen we zo dadelijk bekijken

Maar laten we eerst eens kijken hoe Golden Cocker Retrievers eruit zien.

Golden Cocker Retriever Uiterlijk

Sommige nieuwszenders beschrijven de Golden Cocker Retriever als een ‘forever puppy’ en beweren dat hij voortdurend het uiterlijk van een golden retriever puppy zal behouden.

Hoewel dit waar kan zijn voor sommige Golden Cocker Retriever honden, betekent kruisingen onvermijdelijk dat de resulterende pups behoorlijk kunnen variëren, zelfs binnen elk nest.

Cocker Spaniels zijn er in een enorme verscheidenheid van verschillende kleuren, en het is de ‘gouden’ variëteit die wordt gebruikt in deze nieuwe rassenmix.

Golden Cocker Retrievers lenen aspecten van hun uiterlijk van hun beide ouders. Maar het doel is een hond met een middellange gouden vacht, flaporen en een kleiner postuur dan de Golden Retriever.

Golden Cocker Retrievers zullen onvermijdelijk verschillen in grootte en algemeen voorkomen. Dit is het wisselgeld dat komt kijken bij het mengen van rassen. Ik, bijvoorbeeld, vind het cool om niet te weten hoe mijn puppy er volgroeid uit zou zien! Anderen geven misschien de voorkeur aan een meer voorspelbaar resultaat.

Proberen een voorspelbaar uiterlijk te bereiken door Golden Cocker Retrievers samen te fokken is niet het antwoord, omdat kruisingen van de tweede generatie nog onvoorspelbaarder in uitkomst kunnen zijn dan de eerste. Er is ook het argument dat selectief fokken in dit opzicht snel alle genetische voordelen van kruisingen teniet zal doen.

Dus, als u zich zorgen maakt over het exacte uiterlijk van uw huisdier, of denkt aan een Golden Cocker Retriever omdat het ‘forever puppy’ uiterlijk u aanspreekt, dan is dit misschien niet de pup voor u. In dit vroege stadium moet u accepteren dat u niet kunt bepalen hoe deze hond eruit zal zien. En misschien is de wens dat een hond er voor altijd als een puppy uitziet niet helemaal waar het om gaat?

Zowel Cockers als Goldens hebben veel haar. Dus waar je zeker van kunt zijn, is dat dit een hond is die gaat verharen, en regelmatig aandacht nodig heeft voor de verzorging. Laten we daar eens naar kijken.

Golden Retriever Cocker Spaniel mix verzorging

Beide ouderrassen vereisen enige verzorging. Ze hebben borsthaar en broeken die gevoelig zijn voor vervilting als ze niet worden verzorgd. Uw Golden Cocker Retriever zal waarschijnlijk niet anders zijn.

Cocker Spaniels hebben over het algemeen iets meer onderhoud nodig, vooral als het gaat om hun oren. Dus hoeveel verzorging uw nieuwe pup nodig heeft zal afhangen van hoe dicht zijn vacht lijkt op die van de cocker ouder.

Lange pluizige vachten kunnen gemakkelijk verward en gematteerd raken, dus het is het beste om de oren, de broek en de borst dagelijks te borstelen, met een grondige lichaamsborsteling eenmaal per week of vaker als uw hond hevig verhaart.

Het borstelen van pluizige honden als deze kan een wolk hondenhaar omhoog schoppen die overal in uw huis terechtkomt. Als u uw hond buiten borstelt, zullen vogels de haarclubs vinden en ze gebruiken voor hun nesten, dus u kunt zich goed voelen omdat u niet alleen uw hond helpt, maar ook het hele ecosysteem!

Alle honden zijn behoorlijk schattig als ze puppy zijn, maar hoe zien Golden Cocker Retrievers eruit als ze volwassen zijn?

Golden Cocker Retriever volwassen

Zoals we al gezegd hebben, door aan te nemen dat uw golden cocker retriever een ‘forever puppy’ zal zijn, kunt u uzelf op een teleurstelling voorbereiden. Bovendien zijn veel van de afbeeldingen die beweren volwassen ‘forever puppy’ golden cocker retrievers te zijn, gewoon echte puppies.

Dit is wat we wel weten.

Het lichaamsgewicht van een volwassen Golden Cocker Retriever kan zo laag zijn als 25 pond of zo hoog als 70 pond, waarbij de meeste in het midden vallen rond de 30-45 pond.

De vacht van uw hond zal niet erg kort zijn en kan vrij uitbundig zijn en hij zal flaporen hebben. Deze kunnen vrij kort zijn zoals zijn Golden Retriever ouder of heel lang zoals zijn Cocker ouder!

Het aantrekkelijke hier is dat je een soort mysterieuze pup krijgt die zal uitgroeien tot een hond die echt uniek is. Het enige waar u zeker van kunt zijn, is dat hij ongeveer dezelfde kleur blijft als toen u hem uitkoos als uw volgende beste vriend.

Dus nu we naar het uiterlijk hebben gekeken, hoe zal de persoonlijkheid van uw Golden Cocker Retriever zijn? Zal hij een vriendelijke, goed opgevoede hond zijn?

Golden Retriever Cocker Spaniel temperament

Golden Cocker Retrievers bestaan nog niet lang genoeg om zeker te zijn van hun temperament, maar we kunnen wel wat aanwijzingen krijgen van hun ouderrassen.

Gelukkig behoren Golden Retrievers en Cocker Spaniels tot de vriendelijkste honden; dit is een van de belangrijkste redenen van hun langdurige populariteit. Ze zijn ook intelligent en willen graag behagen.

Temperament is deels erfelijk, maar vergeet niet dat de persoonlijkheid van een puppy ook wordt gevormd door vroege ervaringen. U kunt enorm veel goed doen door puppy’s van jongs af aan te socialiseren.

Hoewel het temperament van uw golden cocker retriever enigszins kan verschillen van zijn ouderrassen, kunt u nooit 100% zeker zijn hoe een pup zal worden. Als u een Golden Cocker Retriever kiest met één of beide ouders uit werk-/jaaglijnen, wees dan voorbereid op een hond met veel energie.

Vergeet niet dat zelfs Golden retrievers en Cocker Spaniels allebei een temperament kunnen hebben dat ver van de norm afligt. Het enige wat u echt kunt doen is ervoor zorgen dat uw pup ouders heeft met een geweldig temperament (zorg ervoor dat u ze ontmoet) en de juiste begeleiding en training om uit te groeien tot een goed gehumeurde hond.

Oké, laten we nu verder gaan met de gezondheid. Hoe gezond zijn Golden Cocker Retrievers eigenlijk?

Golden Cocker Retriever gezondheid

Er zijn enkele gezondheidsvoordelen aan een kruising. Veel informatie over de achterliggende wetenschap vindt u in ons artikel Pedigree Vs Mutt – Are Mixed Breeds Healthier. Maar in het algemeen hebben honden van gemengde rassen of bastaards een langere levensduur dan de meeste raszuivere honden.

Hoewel deze mix gezonder zou moeten zijn dan hun beide ouders, kunnen ze nog steeds enkele aandoeningen erven die zijn ontstaan door jarenlange inteelt.

Golden retrievers zijn bijvoorbeeld vatbaar voor kanker. Volgens een in 2004 gepubliceerde studie in het Verenigd Koninkrijk zal bijna 40% van de Goldens aan deze ziekte overlijden. En de AKC schat de percentages nog hoger in de USA.

Uw huisdier kan dat risico erven, of niet. Het is moeilijk te zeggen omdat we nog geen test hebben voor het gen of de genen die kanker veroorzaken bij Goldens. Een manier om het risico te verminderen is ervoor te zorgen dat de vader van uw pup een oudere mannelijke Golden Retriever is (teefjes mogen niet gebruikt worden voor de fok als ze ouder zijn).

Veel Cocker spaniels zijn vatbaar voor een reeks van gezondheidsaandoeningen, een van de meest voorkomende is verlies van gezichtsvermogen als gevolg van progressieve retinale atrofie. Golden Retrievers lijden ook aan PRA, dus het is belangrijk dat de ouders van uw pup certificaten hebben waaruit blijkt dat zij op deze ziekte zijn getest en er vrij van zijn.

Misschien wel het grootste probleem met kruisingen op dit moment is dat zo veel gewetenloze fokkers zijn ingesprongen om de meer populaire kruisingen te fokken zonder voldoende rekening te houden met de gezondheid en het welzijn van hun pups of hun fokdieren.

Het kan moeilijk zijn om fokkers te vinden van wat velen een “designer dog” zouden noemen, die de relevante gezondheidstests hebben uitgevoerd.

Dus als u een Golden Cocker Retriever wilt, naar wie moet u dan gaan?

Golden Cocker Retriever fokkers

Omdat deze kruising vrij nieuw is, kan het vrij moeilijk zijn een fokker te vinden. Naarmate de populariteit van deze kruising toeneemt, zou dit minder een probleem moeten worden. Er zijn nu bijvoorbeeld vrij veel Labradoodle-fokkers die hun fokdieren op gezondheid testen. Maar bij nieuwere kruisingen is dat nog niet het geval, en veel rassen worden in puppyfabrieken geproduceerd.

Er zijn echter een aantal manieren om iemand die verantwoord fokt te onderscheiden van een fokker zonder scrupules, en die vindt u in onze puppyzoekgids.

De principes zijn dezelfde voor stamboompups (waarvan sommige ook in puppyfabrieken worden geproduceerd) als voor kruisingen. Raadpleeg dus die gids voordat u begint te zoeken.

Golden Cocker Retriever prijs

De Golden Cocker Retriever prijs kan enorm variëren, afhankelijk van de fokker. Verwacht minstens $500-$1000 te betalen voor een goed verzorgde pup.

Vraag altijd om tenminste de moeder te zien, en indien mogelijk beide ouders. U kunt dan aanwijzingen krijgen over hun gezondheid en u kunt zeker hun temperament inschatten. Blijf uit de buurt van pups met agressieve ouders, want dat kan een gevolg zijn van een gebrekkige opvoeding, maar het kan ook aan hun aard liggen.

U krijgt een hond die veel minder voorspelbaar is in zijn uiterlijk, maar veel gezonder dan zijn ouders.

Golden Retriever Cocker Spaniel mix pups – voeding en verzorging

Zoals met elke puppy, zult u met uw dierenarts willen praten over de beste manier om voor uw golden cocker retriever puppy te zorgen. Voeding is enorm belangrijk, en u moet moeite doen om hem zo vroeg mogelijk te socialiseren.

Een groot aspect van het temperament van een hond is zowel aangeboren als opgevoed. De beste manier om te voorkomen dat uw puppy nerveus of agressief wordt, is hem zo vroeg mogelijk in zijn leven kennis te laten maken met verschillende mensen op verschillende plaatsen.

Alle puppy’s moeten regelmatig worden gecontroleerd door een dierenarts. Als u uw puppy verzekert, kunt u zich elke behandeling veroorloven die hij of zij nodig heeft. En gelukkig hebben de meeste verzekeringsmaatschappijen lagere tarieven voor honden van kruisingen.

De dierenarts kan gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen en uw pup de beste kans geven op een gelukkig en gezond leven.

Deze pups zouden vrij gemakkelijk trainbaar moeten zijn en genieten van beweging.

Vroeg beginnen met trainen kan belangrijk zijn voor zowel hun gehoorzaamheid als hun temperament. Het is bewezen dat het trainen van honden om basistaken uit te voeren als reactie op verbale signalen een positief effect heeft op hun algemene instelling.

Honden redden is goedkoop, en het geeft ons een goed gevoel over onszelf. Dus dit kan een goede manier zijn voor ons om een gouden cocker retriever in ons gezin op te nemen…

Golden Cocker Retriever redding

Zoals bij elke hond die een beetje een ‘rage’ doormaakt, kan verlating een probleem zijn, vooral door het ‘forever puppy’ idee. Eigenaren zonder scrupules kunnen zich van deze honden ontdoen wanneer ze opgroeien tot volwassen honden.

Gezien dit risico is het mogelijk dat sommige Golden Cocker Retrievers in opvangcentra terechtkomen.

Reddingshonden adopteren kan geweldig zijn, en ik ken veel mensen met lieve reddingshonden die een deel van hun gezin zijn geworden.

Dat gezegd hebbende, deze honden kunnen soms getraumatiseerd zijn en vrij moeilijk te hanteren door verwaarlozing. Zorg ervoor dat je via een verantwoordelijk reddingscentrum gaat dat de hond grondig heeft beoordeeld en dat je ondersteuning biedt als en wanneer je die nodig hebt.

Een hond redden is een geweldig en nobel ding om te doen. Het kan echt hard werken zijn, maar het is het bijna altijd waard. Er is vast wel een opvangcentrum bij jou in de buurt, dus je zou er eens langs kunnen gaan om te kijken of een van de honden je nieuwe harige vriend kan worden.

Dus laten we alles wat we geleerd hebben bekijken om de belangrijkste vraag te beantwoorden:

Zijn Golden Cocker Retrievers goede huisdieren?

Er is geen reden waarom golden cocker retrievers geen even goed huisdier zouden zijn als elke andere hond. En inderdaad, de mix zou wel eens een beter huisdier en familiehond kunnen zijn dan vele andere soorten honden.

Als je op zoek bent naar een ‘forever puppy’, dan kun je teleurgesteld worden. Maar als u alleen maar een vriendelijk huisdier wilt, kan dit een geweldige keuze zijn.

Deze mix is waarschijnlijk vriendelijk en trainbaar, en zal een goede kans hebben op een redelijke levensduur. Uw huisdier zal waarschijnlijk een middelgrote hond zijn die regelmatig verzorging nodig heeft, maar wees voorbereid op de mogelijkheid dat hij of zij behoorlijk groot kan worden.

Over het geheel genomen zou u een pup kunnen krijgen die even liefdevol is als een spaniël of retriever, met minder gezondheidsrisico’s.

Golden Cocker Retriever – Een samenvatting

Niet iedereen is voorstander van kruisingen. Er zijn veel liefhebbers van rashonden die vinden dat het mengen van twee rashonden samen een gruwelijke misdaad is.

Maar meer deskundigen zijn het erover eens dat het fokken van honden binnen gesloten registers (zuivere fokkerij) steeds riskanter en schadelijker wordt. En het argument dat je honden in het algemeen helpt door een uitkruising populair te maken, krijgt steeds meer bijval.

Hoewel niet zo zichtbaar geschaad door selectief fokken als bijvoorbeeld de mops, lijden alle rashonden tot op zekere hoogte aan inteelt als gevolg van de beperkte genenpoel die aan rashonden wordt opgelegd.

De toegenomen populariteit van kruisingen zal actief inteelt aanmoedigen. De populaire vraag naar kruisingen kan fokkers ervan weerhouden agressieve lijnteelt aan te moedigen, en als dit gebeurt zullen honden over het algemeen gezonder zijn. Het is niet alleen altruïstisch – dierenartskosten kunnen enorm oplopen, en een hond met minder aanleg voor ziekten is minder een risico voor uw portemonnee. Een cocker golden retriever mix zou u wel eens geld kunnen besparen.

Vergeet niet uw fokker zorgvuldig te controleren, vermijd puppyfabrieken, en neem uw tijd om de juiste pup voor u en uw gezin te vinden.

Referenties en verder lezen