Franse Bulldog Ras Informatie Centrum – De Complete Frenchie Gids

franse bulldog

De Franse Bulldog hondenras heeft een aanhankelijke, vriendelijke, uitgaande persoonlijkheid in een compact lichaam. Franse Bulldog puppies zijn zachtaardige gezelschapshonden met grote vleermuisoren en expressieve ogen. Ze zijn trouw aan hun gezin en houden van aandacht. Vandaag delen we leuke Franse Bulldog feiten en fascinerende raskenmerken. We leren over Franse Bulldog puppies‘ kenmerken en geschiedenis. Inclusief hoe Franse Bulldogs eruit moeten zien. Je hebt een eenvoudige gids voor het kopen, adopteren, opvoeden en verzorgen van een volwassen Franse Bulldog ook.

Gelukkige Franse Bulldoggen hebben een goed gezondheidsniveau, evenals veel aandacht van hun gezinnen. Ze kunnen een showhond, appartement huisdier, schoothondje of eerste keer puppy zijn, maar hoe dan ook is fitheid de sleutel. Uw speelgoedhond helpen met hun gewicht zal hun voorspelde levensduur verbeteren. We zullen ook zien of het zoeken naar een nog kleinere Franse Bulldog zoals een teacup Frenchie een goed idee is. En we bekijken of Franse Bulldogs slim zijn, en of ze ook goed gehumeurd zijn. En voor het geval u denkt dat een Franse Bulldog misschien niet uw ideale huisdier is, delen we ook enkele soortgelijke rassen.

Wat is een Franse Bulldog?

De Franse Bulldog is een populair maar controversieel ras met een plat gezicht en te grote oren. Ze wegen tot 25 pond en zijn ongeveer 12 centimeter groot. De Frenchie hond heeft een heldere en levendige persoonlijkheid, maar gaat gebukt onder ingewikkelde gezondheidsproblemen. Deze problemen omvatten problemen met hun ogen, ademhaling en oververhitting. Allemaal problemen die samenhangen met hun gezichtsvorm. Lees verder voor veel meer informatie en voor hulp als het gaat om Franse Bulldog adoptie.

 • Populariteit: 4e op de ranglijst van de AKC
 • Doel: Schoothond
 • Gewicht: Minder dan 28 pond
 • Temperament: Vriendelijk en loyaal

Dit populaire, vriendelijke ras heeft een grote aantrekkingskracht. En niet alleen vanwege hun lieve persoonlijkheid. Er is veel meer aan deze kleine bulldog dan je op het eerste gezicht zou denken.

Laten we alles over hem te weten komen voordat u uw keuze maakt.

franse bulldog

Hier zijn de populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Franse Bulldog. Klik op een van hen om naar het betreffende deel van het artikel te gaan.

Waarom houden mensen van Franse Bulldogs?

Franse Bulldogs zijn alom geliefd omdat ze schattig, compact en karaktervol zijn. Hun platte gezichten geven hen bijna menselijke uitdrukkingen, en hun loyale aard zorgt ervoor dat hun menselijke families zich geliefd voelen. Als kleine hond zijn ze ongelooflijk draagbaar. En hun lage activiteitsniveau maakt ze relaxed om bij te zijn. Helaas zijn sommige van deze schijnbaar goede eigenschappen het gevolg van gezondheidsproblemen.

Baby Franse Bulldog Voordelen en Nadelen

Voors

 • Ze zijn erg schattig.
 • Dit is een vriendelijk ras dat veel liefde kan geven.
 • Ze zijn klein en draagbaar.

Nadelen

 • Ze zijn uiterst vatbaar voor gezondheidsproblemen.
 • Deze gezondheidsproblemen kunnen levenslang ongemak en ernstig leed veroorzaken.
 • Het is heel goed mogelijk dat de zorg voor dit ras u en uw gezin veel stress zal bezorgen
franse bulldog

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Franse Bulldog

Ondanks zijn naam is de Franse Bulldog van oorsprong Engels. Toen stieren- en berengevechten illegaal werden in de 19e eeuw, werd de rol van de bulldog die van metgezel.

Steeds kleinere honden werden ontwikkeld om deze nieuwe rol te vervullen. Het zijn deze honden waarvan onze moderne Frenchie afstamt. Hun oversized oren werden vooral populair in Frankrijk, waar ze bewust werden gefokt om dit kenmerk te overdrijven.

Deze te grote oren veroorzaakten aanvankelijk controverse tussen Kennel Clubs. In de loop der jaren werd de zaak echter geregeld, en de grote oren van de Franse Bulldog lijken te blijven. Hun populariteit heeft een ongekende vlucht genomen.

Leuke feiten over de Franse Bulldog

 • De Frenchie is een beetje een accessoire voor beroemdheden geworden. Opmerkelijke eigenaren zijn Dwayne Johnson, Madonna, Reese Witherspoon, Hugh Jackman, Hillary Duff en Lady Gaga.
 • Franse Bulldogs zijn verschenen op het witte doek in films als Armageddon en Grease!
 • Eén Frenchie hond met de naam Gary haalde zelfs de rode loper voor een Star Wars première. Hij was het geliefde huisdier van wijlen Carrie Fisher en was zelfs haar social media profielfoto!

Laten we eens kijken naar de iconische looks van dit ras.

Franse Bulldog Uiterlijk

Voordat we ingaan op het uiterlijk van de Frenchie die we vandaag de dag kennen, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe we hier gekomen zijn.

Het veranderende gezicht van de Franse Bulldog

De opkomst van de Frenchie is indrukwekkend. De recente mode voor hen in celebrity-kringen draagt ongetwijfeld bij tot hun plotselinge stijging in populariteit.

Maar helaas komt het met een serieuze prijs voor de honden zelf. Want Franse Bulldogs lijden aan enkele zeer ernstige gezondheidsproblemen.

Franse bulldog
Franse Bulldoggen ademen makkelijker in 1905

De bovenstaande Franse Bulldog is gefotografeerd in 1905. Je kunt zien dat zijn snuit een behoorlijke lengte heeft, en dat zijn neusgaten open zijn. Vergelijk met de moderne Frenchies die elders in dit artikel zijn afgebeeld. Hun neusgaten zijn zo goed als gesloten, en er zijn diepe huidplooien rond de snuit gevormd.

Moderne Franse Bulldog uiterlijk

Hij heeft grote vleermuisachtige oren, een zeer korte neus en een zielige uitdrukking. Zijn bouw is gedrongen en hij is zeer kort van gestalte, gewoonlijk niet meer dan 12 inches hoog of een gewicht van 25 pond.

De Franse Bulldog heeft een brede borstkas en smalle heupen. Zijn gezicht is gerimpeld, met de bovenlip overhangend over de onderlip in de klassieke Bulldog pruillip.

Franse Bulldog Kleuren

Frenchie kleuren worden onderverdeeld in drie categorieën – brindle, fawn en pied. Gestroomde Franse Bulldoggen hebben een mix van zwarte en reebruine haren. Ze kunnen ook een paar witte haren hebben, maar het gestroomde bedekt het grootste deel van hun lichaam.

Fawn French Bulldogs zijn volledig fawn van kleur, met uitzondering van het gezicht, dat zwart kan zijn. Bonte Frenchies zijn meestal wit, met vlekken van gestroomde of reebruine kleur. Ze hebben allemaal zwarte ‘eyeliner’ rond de randen van hun ogen, zwarte wimpers en zwarte lippen.

Andere Franse Bulldog kleuren

U kunt ook zwarte, zwart-witte Franse Bulldogs, black and tan en zelfs blauwe Franse Bulldogs vinden, in een verscheidenheid van patronen en aftekeningen.

franse bulldog
Zwart-witte Franse Bulldoggen zijn erg populair, ondanks het feit dat ze door de Kennel Club als ‘ongewenst’ worden beschouwd.

Deze kleuren en combinaties van kleuren worden volgens de normen van de Kennel Club niet aanvaardbaar geacht. Niettemin zijn ze nog steeds erg populair bij eigenaren van huishonden.

Als het u niet uitmaakt of u een Frenchie in de ring kunt showen, dan maakt het echt niet uit welke kleur zijn vacht heeft. Hoewel er een verband is gelegd tussen blauwe Frenchies en een slechte gezondheid.

Franse Bulldog Kleur Waarschuwing

Hoewel sommige kleuren voor u wenselijk kunnen zijn, is het belangrijk om deze kleuren niet te zoeken ten nadele van het ras. Vermijd puppyfokkerijen, zelfs als ze beloven te fokken voor de kleur die u mooi vindt. U kunt onze artikelen over Frenchie kleuren hier lezen:

Frenchie Vachten

De vacht zelf is kort, glad en gemakkelijk te hanteren voor zijn eigenaar. Hij hoeft slechts één keer per week met een borstel geborsteld te worden, zolang hij niet vies is geworden.

Gelukkig betekent hun zachtaardige aard dat de verzorging een plezierige activiteit voor u beiden moet zijn. Vergeleken met andere honden verharen Frenchies niet veel. U kunt er hier alles over lezen.

Mini Frenchies

Je hebt misschien gemerkt dat een trend van miniatuur versies van hondenrassen populair wordt. In het geval van de Frenchie is er geen officieel klein ras. Er zijn mini Frenchies die een kruising zijn tussen een Franse Bulldog en een speelgoedras. U kunt er hier meer over lezen.

Franse Bulldog Temperament

Franse Bulldoggen worden gefokt als schoothondjes, en zijn vriendelijk voor hun gezin en bereid om te behagen. Het typische temperament is zeer liefdevol en trouw. Ze worden vaak graag geaaid, en zullen zich graag opkrullen en op uw schoot slapen. Hoewel ze klein zijn, heeft dit ras de actieve geest van een hond.

Het zijn intelligente wezens, die ondanks hun gemakkelijke uiterlijk mentale stimulatie nodig hebben. Net als elk groter hondenras hebben Frenchie honden baat bij gestructureerde, positieve versterkingstraining vanaf jonge leeftijd.

Het is belangrijk om een Frenchie puppy goed te socialiseren, want hoewel ze ontspannen zijn, kunnen ze beschermend gedrag vertonen tegenover vreemden of bezoekers.

Zorg ervoor dat u uw pup laat wennen aan het ontmoeten van veel verschillende mensen, vooral kinderen. Zorg ervoor dat bezoekende kinderen weten dat ze de hond als ieder ander moeten behandelen. Ondanks dat ze het formaat van een speeltje hebben, mogen ze zeker niet verkeerd behandeld worden.

Uw Franse Bulldog trainen en oefenen

Een Frenchie pup zal potjestraining nodig hebben en leren komen als ze geroepen worden. Er zijn nog veel meer leuke dingen die u uw pup kunt leren, maar het is belangrijk om rekening te houden met hun bewegingsbehoeften.

Deze honden zijn bijzonder gevoelig voor oververhitting en ademhalingsproblemen, vanwege de structuur van hun gezicht.

Het is echt belangrijk om dit ras niet te veel te trainen als gevolg van deze oververhitting en ademhalingsproblemen. Franse Bulldoggen en andere brachycephale honden zijn vatbaar voor een hitteberoerte omdat ze niet voldoende zuurstof kunnen opnemen om ze koel en fris te houden.

Hoewel het belangrijk is om uw Frenchie hond te trainen om sociaal te zijn, is het niet aan te raden om deze honden zich fysiek te veel te laten inspannen.

Franse Bulldog Gezondheid en Verzorging

Als u overweegt een Frenchie puppy in uw huis en uw hart te halen, dan is dit het belangrijkste deel van dit artikel dat u zult lezen.

De gezondheid van de Franse Bulldog is een schrijnend onderwerp voor elke hondenliefhebber om zich in te verdiepen. Want ze hebben ernstige problemen.

Alle rashondenrassen hebben enkele gezondheidsproblemen die gemeenschappelijk zijn voor hun type.

Dit komt omdat ze een opzettelijk beperkte genenpoel hebben. Dit maakt de kans groter dat vervelende recessieve ziekten de kop opsteken.

Gelukkig kunnen tegenwoordig veel gezondheidsproblemen met stamboom voorkomen worden door alleen een Franse Bulldog pup te kopen van gezond geteste ouders.

Er zijn enkele ziekten die soms Franse Bulldoggen kunnen treffen, die we door gezondheidsscreening kunnen vermijden.

Vermijdbare Franse Bulldog Gezondheidsproblemen

 • Franse Bulldog ouders moeten algemene oogcontroles laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat hun ogen in goede gezondheid verkeren.
 • Er is een DNA beschikbaar om te controleren op erfelijke staar, wat een probleem kan zijn bij Franse Bulldogs.
 • Frenchie honden kunnen ook lijden aan een ziekte genaamd de ziekte van Von Willebrand, die vergelijkbaar is met hemofilie bij mensen.
 • Heupdysplasie kan ook voorkomen bij Franse Bulldoggen, maar er zijn heupscores beschikbaar. Elk fokpaar Frenchies zou een heuptest moeten ondergaan, en de scores zouden beschikbaar moeten zijn voor potentiële kopers van puppies.

Dus, verschillende van deze gezondheidsproblemen kunnen worden vermeden of verminderd door een verstandige puppy aankoop.

Helaas zijn andere problemen zo ingebakken in de lichaamsstructuur van het ras dat ze onmogelijk te vermijden zijn.

Belangrijke gezondheidsproblemen

Laten we eens kijken naar enkele ernstige gezondheidsproblemen die gevolgen zullen hebben voor uw puppy, als u ervoor kiest een Frenchie mee naar huis te nemen.

En wat u zou kunnen doen om uw puppy te helpen ze te voorkomen.

Dwerggroei bij de Franse Bulldog

Onderzoek suggereert dat meer dan de helft van de Frenchies lijdt aan een vorm van dwerggroei, chondrodystrofie genaamd. Chondrodystrofie creëert kenmerken die wenselijk worden geacht door fokkers, maar dit karakteristieke uiterlijk heeft een prijs.

franse bulldog

Het kan leiden tot een aantal problemen, waaronder rugproblemen, misvormde heupen en een te groot hoofd in verhouding tot hun lichaam.

Het hebben van te grote hoofden in combinatie met smalle bekken zijn van de redenen waarom veel Franse Bulldogs niet in staat zijn om op natuurlijke wijze te bevallen. Zwangere vrouwelijke Franse Bulldoggen moeten hun pups meestal via een keizersnede ter wereld brengen – wat gedeeltelijk de hoge prijs verklaart die fokkers voor de pups vragen.

Hoge incidentie van hemivertebrae en vroegtijdige schijfdegeneratie worden gezien in dit ras. Problemen in verband met chondrodystrofie zijn onmogelijk volledig te vermijden bij het uitzoeken van een Franse Bulldog pup. Alle Frenchies hebben dit type dwerggroei.

Wanneer u een Frenchie koopt, zult u moeten accepteren dat deze waarschijnlijk nooit een natuurlijke geboorte zal hebben, en dat ze later ernstige rug- of loopproblemen kunnen krijgen.

Een ander potentieel probleem op een verwant gebied is met de staart van de Franse Bulldog.

Franse Bulldog Staarten

De rasstandaard schrijft voor dat de staart van een Franse Bulldog kort en ongekaakt moet zijn. Maar natuurlijk maakte de natuur oorspronkelijk honden met lange staarten.

En als korte staarten voorkomen, brengen ze ook problemen met zich mee, vooral als ze in de vorm van schroefstaarten zijn. De problemen met schroefstaarten kunnen zeer ernstig zijn en problemen met de ruggengraat en afwijkingen bij de hond veroorzaken.

Deze kunnen mobiliteitsproblemen veroorzaken, en wanneer deze schroefstaarten voorkomen kunnen ze zelfs een kanaal samendrukken en geïmpacteerde anaalklieren veroorzaken.

Meer informatie over schroefstaarten en hemivertibrae vindt u hier.

Als je een Frenchie pup koopt, controleer dan of hun beide ouders uitstekende staarten hebben. En vraag de fokker naar een voorgeschiedenis van rug-, mobiliteits- of anaalklierproblemen.

Dit zijn vervelende aandoeningen, maar waarschijnlijk niet de meest zorgwekkende waar alle Franse Bulldoggen mee te maken krijgen.

Dat komt door de manier waarop het gezicht van de Franse Bulldog is gebouwd.

Honden met een plat gezicht

Een van de factoren die veel mensen aantrekkelijk vinden aan Franse Bulldogs zijn hun platte gezichten.

Hun ogen en de kleinere snuit geven hen een meer menselijke, baby-achtige uitstraling. Deze gezichtsvorm is de laatste jaren vrij snel in honden gefokt.

Het Frenchie hondengezicht is niet natuurlijk geëvolueerd, maar is ontworpen door het opzettelijk samen fokken van honden met steeds kleinere snuiten.

Als je kijkt naar de foto uit 1905 eerder in het artikel, kun je zien dat de snuit van de bulldog weliswaar klein is, maar toch zeker uitgesproken.

De hond heeft een prominente neus, open neusgaten en een strakke huid. Kijk eens naar het verschil in het profiel van deze hond:

franse bulldog
Franse Bulldog met overtollige gezichtshuid & stenotische neusgaten

Zijn neusgaten zijn praktisch gesloten, en zijn gezicht is omgeven door huidplooien die de snuitbeenderen missen om ze te ondersteunen. Het heeft de Franse Bulldog een aantal zeer ernstige gezondheidsproblemen bezorgd. Omdat honden een snuit nodig hebben.

Brachycephalie

Net als hun Bulldog neven, hebben Frenchies de laatste decennia steeds meer een plat gezicht gekregen.

Honden met een plat gezicht worden “brachycephalic” genoemd, en deze aandoening is gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen.

Deze gezondheidsproblemen worden gegroepeerd onder de noemer brachycefaal luchtwegsyndroom.

Wat betekent brachycephalie voor uw puppy?

Brachycephale pups hebben korte gezichtsbeenderen, maar dezelfde hoeveelheid gezichtsweefsel als een hond met een normale lengte snuit.

Dit betekent dat er te veel weefsel in de bek van de hond zit. Meer weefsel dan waar de snuit ruimte voor heeft.

In veel gevallen kan het gehemelte van de hond de luchtweg zo ernstig blokkeren dat een operatie nodig is om hem te redden van ademnood.

Zijn ogen kunnen ook worden aangetast, omdat de verhouding van zijn schedel geen plaats biedt aan zijn oogballen.

Hierdoor wordt het oog niet goed gehydrateerd, en veroorzaakt hoornvlieszweren. Die zijn net zo vervelend als ze klinken.

Meer informatie over brachycephalic ocular syndrome vindt u hier.

Smalle neusgaten

Aangetaste honden hebben ook nauwe neusgaten. Op foto’s van Franse honden zie je vaak dat de neusgaten nauwelijks zichtbaar zijn. Deze neusgaten staan bekend als ‘stenotische neusgaten’.

Denk je eens in hoe moeilijk het is om te ademen als je verkouden bent en je neus verstopt zit? De meeste Franse Bulldoggen voelen zich elk moment van hun leven zo.

Dit is niet alleen oncomfortabel, maar het betekent dat het vermogen van uw hond om voldoende lucht te krijgen in het gedrang komt.

Hij kan zichzelf niet van zuurstof voorzien. Noch kan hij zichzelf effectief afkoelen. Hij raakt gemakkelijk oververhit. Dus hij kan niet ver lopen, of zich redden als het warm is.

De schattige snuivende geluiden die Franse Bulldogs maken, zijn eigenlijk te wijten aan hun onvermogen om efficiënt te ademen.

Lastige Operatie

Franse Bulldogs zijn ook erg moeilijk voor dierenartsen om te intuberen vanwege hun fysiologie.

Dit betekent dat als ze verdoofd moeten worden voor een noodzakelijke operatie, dit erg moeilijk kan zijn om te doen.

Dit is niet iets dat slechts enkele Franse Bulldoggen treft. Alle brachycephalische honden hebben tot op zekere hoogte gecompromitteerde luchtwegen.

En velen zijn ernstig aangetast.

Lage Energie Honden

Franse Bulldoggen behoren tot de rassen die vaak beschreven worden als energiearme honden. Maar wat betekent dat? In het geval van de brachycephalische honden betekent weinig energie precies dat. Lage energie.

Niet omdat de honden niet geïnteresseerd zijn in het blijven rennen en spelen ongeacht het weer, zoals hun gemuilkorfde neven. Maar omdat de energie daarvoor snel opraakt.

franse bulldog

Franse Bulldogs hebben weinig energie omdat ze niet genoeg zuurstof in hun kleine lichaam kunnen krijgen. Denk er eens over na waarom u uw leven wilt delen met een hond met weinig energie.

Als je heel graag een hond wilt, maar een hekel hebt aan beweging, overweeg dan om een hond met een gezondheidsprobleem te redden in plaats van mee te doen aan de handel in het opzettelijk fokken van gehandicapte honden.

Als u geschokt bent door bovenstaande opmerking, komt dat misschien omdat u hebt gehoord dat sommige honden sowieso gewoon energiearme honden zijn.

Je hebt misschien gehoord dat het ‘normaal is voor het ras’. Laten we dus eens kijken wat dat eigenlijk betekent.

Normaal voor het ras

Je hoort vaak de uitdrukking “normaal voor het ras” gebruiken om gezondheidsproblemen te rechtvaardigen.

“Het is niet erg dat mijn hond niet goed kan ademen, dat is normaal voor het ras.” Of “Maak je geen zorgen over het feit dat ze de pups niet kon baren zonder operatie, dat is normaal voor het ras.”

Normaal voor het ras betekent dat de meeste leden van die groep honden hetzelfde kenmerk vertonen. De reden hiervoor is dat een ras wordt geproduceerd uit een select aantal honden door mensen die bepaalde kenmerken willen overdrijven of behouden.

Deze kenmerken worden bepaald en overeengekomen door mensen, die er vervolgens doelbewust naar streven om ze te produceren. Dit proces produceert bepaalde kenmerken die wenselijk zijn voor fokkers, en wanneer de meeste honden ze hebben, worden ze normaal.

Maar als normaliteit een leven vol ellende betekent, dan is “normaal voor het ras” geen rechtvaardiging. Het is gewoon een feit.

Gewoon omdat het normaal is, maakt het nog niet goed.

Ja, het is normaal dat een Franse Bulldog niet kan rondrennen zoals zijn vrienden met lange snuiten.

En om dringend toegang tot schaduw nodig te hebben als de dag heter wordt, zodat hij niet instort. Het is normaal. Het is niet oké.

Zelfs de rasstandaard afbeelding die de AKC gebruikt om hun ideaal voor het Franse Bulldog ras te illustreren is verontrustend. De afgebeelde hond heeft gesloten neusgaten.

Het is een afbeelding die laat zien wat normaal is voor het ras, maar het is een ernstig ongewenste eigenschap als het gaat om de gezondheid van de hond.

Als iemand je vertelt dat iets waarvan je weet dat het slecht is, normaal is voor het ras, dan moet je helaas naar een ander ras gaan kijken.

Of ga op zoek naar een fokker die af wil van deze verkeerd begrepen normaliteit, naar iets beters.

Franse Bulldog Levensduur

De gemiddelde levensduur van een Frenchie is negen jaar.

Dit blijkt uit een breed onderzoek naar rashonden en hun sterfte in het Verenigd Koninkrijk.

U kunt hier meer lezen over de levensduur van de Frenchie.

Franse Bulldog Verzorging

Bij de verzorging van een Franse Bulldog zult u er rekening mee moeten houden dat dit in feite een gehandicapte hond is, met veel speciale behoeften.

Zorg ervoor dat u bereid bent de beweging van uw hond te controleren en te beperken, vooral bij warmer weer.

U moet ook dagelijks zijn ogen controleren, om er zeker van te zijn dat ze niet te droog of gewond zijn.

Franse Bulldog verzorging is niet altijd aangenaam. Wees u ervan bewust dat u soms zijn billen voor hem moet afvegen. Sommige Frenchies kunnen niet bij hun eigen billen, en hun staart kan vies worden als ze geschrokt worden.

Veeg zijn huidplooien op zijn gezicht regelmatig schoon om dermatitis en infecties te voorkomen. Je kunt watten en gekookt water gebruiken, of pakjes natte doekjes voor honden kopen.

Vanwege hun lichaamsbouw kunnen sommige Franse Bulldoggen ook niet zwemmen.

Zijn Franse Bulldogs goede familie huisdieren

Qua persoonlijkheid heeft de Frenchie het potentieel om een geweldig gezinshuisdier te zijn.

Maar als het op gezondheid aankomt, hebben ze veel potentiële problemen.

Afgezien van de financiële last van het moeten betalen van extra dierenartsrekeningen, moet rekening worden gehouden met de emotionele kosten van het bezitten van een Franse Bulldog als gezinshuisdier. Dit zal geen gezonde hond zijn, en kan een zekere mate van ontsteltenis veroorzaken voor uw gezin.

Je zou kunnen zeggen dat de Franse Bulldog prijs tweeledig is, financieel en emotioneel.

Voor de meeste gezinnen is het levenslange ongemak van de meeste Frenchies een deal breaker.

Een Franse Bulldog redden

Als je een Franse Bulldog wilt hebben, waarom red je dan geen Frenchie?

Hoewel een oudere Franse Bulldog nog steeds enkele van de veterinaire behoeften van hun jongere vrienden zal hebben, zult u tenminste enig idee hebben van de omvang van de ernst van hun problemen wanneer u ze mee naar huis neemt.

Frenchie adoptie moet een aantrekkelijke optie zijn als je je hart hebt verpand aan dit ras. Franse Bulldog adoptie neemt een beetje weg van de praktijk van het steunen van fokkers en is dus een relatief goede zaak.

U kunt naar onze lijst van Frenchie reddingen springen door hier te klikken.

Door het redden van een oudere Franse Bulldog krijg je het ras dat je hartje begeert, zonder bij te dragen aan de handel in brachycefale huisdieren.

Een Franse Bulldog puppy vinden

Franse Bulldogs zijn een populair ras, dus ze zouden niet moeilijk te vinden moeten zijn. Het is echter zo belangrijk om te voorkomen dat u een Franse Bulldog koopt bij puppyfabrieken en dierenwinkels. Dierenwinkels betrekken hun honden naar alle waarschijnlijkheid van boerderijen.

Puppyfokkerijen zijn een plaag voor de samenleving en maken winst door honden onder vreselijke omstandigheden op te voeden. Zowel de ouders als de pups hebben een verschrikkelijk leven en komen met een heleboel gezondheids- en socialisatieproblemen.

Zoals je al gelezen hebt, hebben Frenchies geen behoefte aan nog meer pech met hun gezondheid.

Als u zich afvraagt wat de beste manier is om een Frenchie te vinden, raadpleeg dan onze puppy zoekgids.

Een Franse Bulldog pup opvoeden

Als u uw puppy al mee naar huis heeft genomen, dan moet u hem speciaal verzorgen.

Zorg voor regelmatige afspraken met uw dierenarts om zijn ademhaling te controleren.

Train hem niet op warme dagen, loop niet te ver en let altijd op zijn tong.

De tong van pups is een goede aanwijzing voor hun ademhalingsmoeilijkheden. Ze moeten plat liggen. Als ze opkrullen aan het uiteinde dan hebben ze het moeilijk.

De zorg voor een kwetsbare Franse Bulldog pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen in onze sectie Puppyverzorging om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.

Waarom zijn Franse Bulldogs zo duur?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de prijs van de Franse Bulldog. Populairdere honden krijgen hogere prijzen, omdat mensen bereid zijn ze te betalen.

Maar Frenchies zijn ook prijzig omdat het niet gemakkelijk is om ze te fokken. Ze kunnen vaak niet op natuurlijke wijze bevallen, en deze operatie is kostbaar.

Als de fokker de pups op gezondheid test en voedt met hoogwaardig voer, zal dit ook bijdragen aan de prijs.

Frenchie prijs is niet alleen een financiële zaak. De emotionele kosten van het opvoeden en verzorgen van een gebrekkig ras kunnen duizelingwekkend zijn.

Een manier om mogelijk de kans op sommige Frenchie gezondheidsproblemen te verkleinen is het overwegen van een mix.

Of uw mix gezonder zal zijn ligt gedeeltelijk aan waar ze mee gekruist zijn.

Maar er zit ook een behoorlijke dosis toeval in.

Zorg dat je je potentiële kruising goed leert kennen voordat je een keuze maakt.

Hier zie je hoe de Frenchie het doet in vergelijking met andere rassen.

De Franse Bulldog vergeleken met andere rassen

Frenchies worden regelmatig vergeleken met andere soortgelijke rassen. Hier zijn enkele populaire opties die potentiële eigenaren overwegen te vergelijken.

Het probleem hier is dat al deze rassen brachycephalisch zijn. Hun verkorte schedels veroorzaken bij velen van hen vreselijke gezondheidsproblemen.

Je zou je terecht zorgen maken over de gezondheidsproblemen van dit ras. Laten we eens kijken naar een aantal vriendelijke rassen met minder gezondheidsproblemen.

Vergelijkbare rassen

Voordat u een Franse Bulldog neemt, kunt u overwegen een van deze andere hondenrassen in uw gezin op te nemen:

Dus, laten we de voor- en nadelen afwegen die we tot nu toe hebben geleerd.

Franse Bulldog producten en accessoires

Links naar onze relevante product reviews gaan hier

Als kleine honden die gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen, hebben Frenchies baat bij een speciaal geselecteerde uitrusting.

Zoals beloofd, hier is onze lijst van Frenchie reddingen.

Franse Bulldog rasverenigingen

USA

Dit artikel is in 2019 uitgebreid herzien. Heeft u een Frenchie of gedachten over dit ras? Laat het ons weten in de commentaren.

Referenties en bronnen