Fox Terrier Mixen – Welke kruising wordt jouw nieuwe beste vriend?

Fox Terrier Mengsels

Fox Terrier Mixen zijn er in alle soorten en maten. Fox Terriers zelf, zijn prachtige honden die geliefd zijn om en zich onderscheiden door onder andere hun lange, puntige gezichten!

Hun unieke uiterlijk is een van de redenen waarom mensen zijn gaan experimenteren met Fox Terrier Mixen.

Mixen zijn een geweldige manier om de beste delen van verschillende rassen in een enkele hond te krijgen!

Dus laten we eens kijken naar enkele van de verschillende Fox Terrier mixen die je kunt krijgen!

De Fox Terrier

Maar voordat we naar de mixen kijken, laten we eerst naar de Fox Terrier zelf kijken.

Dit zal slechts een kort overzicht zijn. Als u een meer diepgaande beschrijving van de Fox Terrier wilt, vindt u hier alles wat u moet weten!

Fox Terriers zijn er eigenlijk in twee verschillende rassen – de Wire Fox Terrier en de Smooth Fox Terrier.

Ze werden als aparte rassen erkend door de AKC in 1985, hoewel veel eerder in Groot-Brittannië.

Fox terriers bestaan al sinds de jaren 1700, en werden gebruikt bij de Britse vossenjacht!

Ze joegen op de vossen in de open lucht, waar mensen ze konden volgen op paarden.

Zowel Smooth als Wire Fox Terriers houden van beweging – of het nu gaat om wandelingen, of lange apporteerspelletjes.

Hun natuurlijke jachtinstinct betekent echter dat ze niet van de lijn of in een afgesloten gebied mogen rennen.

Training

Zelfs de best getrainde Fox Terrier kan moeite hebben om de drang te weerstaan om achter kleinere dieren aan te gaan!

Training kan wat geduld vergen, want Fox Terriers hebben een onafhankelijke inslag, en door hun intelligentie kunnen ze zich gemakkelijk vervelen.

Training voor elke Fox Terrier mix moet zo jong mogelijk beginnen voor de beste resultaten – hetzelfde geldt voor socialisatie!

Grootte, gewicht en vacht

Wire Fox terriers groeien over het algemeen tot 15 en een halve inch bij hun schouder, en zullen tussen de 15 en 18 pond wegen wanneer ze volgroeid zijn.

Ze hebben een levensverwachting tot 15 jaar als ze gezond zijn!

Het belangrijkste verschil tussen de Wire en Smooth Fox Terriers zit in hun vacht.

De Smooth Fox Terrier heeft een korte, harde vacht die wekelijks verzorgd en maandelijks gebaad moet worden – tenzij hij tussendoor extreem vies wordt natuurlijk!

Wire Fox Terriers hebben een veel meer pezige vacht, die vooral rond de poten, hals en snuit langer is.

Verzorging

De verzorgingsbehoeften van de Wire Fox Terrier variëren afhankelijk van zijn rol.

Mensen die hun Wire Fox Terriers gebruiken bij evenementen en shows moeten de vacht van hun hond regelmatig met de hand strippen.

De gewone Wire Fox Terrier zal minstens eenmaal per week geborsteld moeten worden, om te voorkomen dat zijn vacht in de knoop raakt.

Bij beide rassen moeten de nagels maandelijks worden geknipt en de oren wekelijks worden gecontroleerd op vuil en was.

Gezondheidsproblemen

Helaas zijn er enkele gezondheidsaandoeningen waar zowel de Wire Fox Terrier als de Smooth Fox Terrier vatbaar voor zijn.

Deze omvatten: cataract, myasthenia gravis, primaire lens luxatie, glaucoom, luxerende patella, elleboog en heup dysplasie, ataxie, en hartaandoeningen.

Fox Terriers zijn er ook in een Toy ras, die erg lijken op de Smooth Fox Terrier, maar dan veel kleiner!

Helaas is dit kleine ras gevoelig voor extra gezondheidsproblemen, zoals obesitas.

Fox Terrier MengselsFox Terrier Mengsels

Het is belangrijk om de kenmerken van Smooth en Wire Fox Terriers te onthouden, omdat elke mix die u krijgt elk van deze kenmerken kan vertonen, afhankelijk van uit welke u fokt.

Dit omvat gezondheidsaandoeningen, dus het is echt belangrijk om ervoor te zorgen dat pups worden gescreend op belangrijke aandoeningen.

U moet ook vragen om de gezondheidsgegevens van beide ouderhonden te zien.

Dus waarom zou iemand een Fox Terrier mix willen?

De schattige eigenschappen van een Fox Terrier kunnen nog schattiger gemaakt worden als ze gemengd worden met andere hondenrassen!

Vergeet alleen niet dat u niet kunt garanderen welke eigenschappen uw gemengde ras zal erven – het kan van beide ouderrassen zijn!

Laten we erin duiken en alles te weten komen over de soorten Fox Terrier mixen!

Fox Terrier Soorten

Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire Fox Terrier Mixen.

We zullen ook kort kijken naar het tweede gebruikte ras, en de kenmerken die de mix van dit ouderras zou kunnen erven.

Draadvos Beagle

Deze mix is een kruising tussen een Wire Fox Terrier en Beagle! De Wire Fox Beagle is een middelgroot ras dat tot ver in zijn tienerjaren kan leven!

Het Beagle ras heeft een gladde, dikke dubbele vacht die het hele jaar door verhaart.

Helaas kun je niet garanderen welke vacht je mix zal krijgen – het zou elke combinatie van zijn ouderrassen kunnen zijn!

Hoe dan ook, wekelijks borstelen zal helpen de verharende vacht te verwijderen.

Beagles zijn net zo actief als Wire Fox Terriers, dus je Wire Fox Beagle zal een bundel energie zijn! Zorg ervoor dat je hem elke dag minstens een uur beweging geeft. Afwisseling in lichaamsbeweging garandeert een gelukkige Wire Fox Beagle.

De Wire Fox Beagle heeft waarschijnlijk sterke jachtinstincten, dus zorg ervoor dat hij aangelijnd is als hij buiten wandelt, en houd hem in een afgesloten ruimte als hij buiten wordt gelaten.

Deze mix kan goed tegen training en kan zeer uitgaand en vriendelijk zijn als hij goed gesocialiseerd wordt!

Enkele van de gezondheidsrassen waar deze mix vatbaar voor zal zijn: heupdysplasie, hypothyreoïdie, epilepsie, luxerende patella en oogproblemen.

Smooth Pom Terrier

De Smooth Pom Terrier is een mix tussen een Smooth Fox Terrier en een Pomeriaan.

Dit is een kleine tot middelgrote mix die tot ongeveer 16 jaar oud kan worden!

Als uw Smooth Pom Terrier de dubbele Pomeranian vacht erft, zal hij regelmatig geborsteld moeten worden om er op zijn best uit te blijven zien!

De vacht van de Pomeriaan verhaart ook per seizoen – wat uw Smooth Pom Terrier zou kunnen erven!

Zorg ervoor dat uw Smooth Pom Terrier voldoende beweging krijgt.

Hij kan echter de neiging van de Pomeriaan erven om ook van een ontspannende knuffel te houden.

Met training en socialisatie moet zo jong mogelijk worden begonnen. Deze kruising kan het heel goed doen in hondensporten als behendigheid, rally en gehoorzaamheid!

Hij kan gevoelig zijn voor gezondheidsaandoeningen zoals: luxerende patella’s, hypothyreoïdie, instortende luchtpijp, congestief hartfalen en toevallen.

Draad Foxy Russell

Dit middelgrote ras is een kruising tussen de Wire Fox Terrier en een Jack Russell.

Een Jack Russell Terrier kan een ruwe, gebroken of gladde vacht hebben, die uw Wire Foxy Terrier zou kunnen erven! Welke vacht uw mix ook erft, u moet hem minstens eenmaal per week borstelen.

De Jack Russell Terrier is net zo energiek als de Wire Fox Terrier.

Uw Wire Foxy Terrier heeft dus dagelijks beweging in de buitenlucht nodig. Dit kruisingsras is het beste voor gezinnen die zeer actief zijn.

Deze mix van terriers heeft echter wel een sterke prooidrift, dus moet zo vroeg mogelijk worden gesocialiseerd en getraind om ervoor te zorgen dat u volledige controle heeft over uw pup.

Deze mix is intelligent, en zal graag problemen oplossen en leuke spelletjes met u spelen.

De Wire Foxy Terrier zal zich waarschijnlijk snel vervelen, maar met toewijding en leuke training zullen ze graag allerlei trucjes leren om mensen te vermaken. Deze kruising is geweldig als u graag sporten als behendigheid, gehoorzaamheid en rally wilt leren.

Enkele van de gezondheidsaandoeningen die de Wire Foxy Terrier zou kunnen erven zijn: patellar luxatie, doofheid, ataxie, en oogproblemen, evenals die waar de Fox Terrier vatbaar voor is.

Gladde Torkie

Hier hebben we een mix tussen een Smooth Fox Terrier en een Yorkshire Terrier.

Dit is een kleine tot middelgrote mix die waarschijnlijk een prachtige vacht zal hebben, of hij nu de gladde korte vacht van de Fox Terrier erft, of de glanzende, vloeiende vacht van de Yorkshire Terrier!

Yorkshire Terriers hebben een hypoallergene vacht, maar dit is geen gegarandeerde eigenschap bij de Smooth Torkie kruising.

Als uw Smooth Torkie de vacht van de Yorkshire Terrier erft, moet hij ten minste eenmaal per dag worden verzorgd en rond de ogen worden getrimd. Hij moet ook wekelijks in bad.

Deze kruising vereist matige tot veel beweging, afhankelijk van zijn grootte. Dagelijkse wandelingen zijn een must, evenals leuke, energieke spelletjes zoals apporteren!

Deze kruising zal een intelligente hond zijn die graag zijn baasjes een plezier doet en goed reageert op op beloning gebaseerde training.

Deze mix kan het koppige karakter van de Yorkie erven, dus begin zo vroeg mogelijk met training en socialisatie voor de beste resultaten.

Enkele gezondheidsaandoeningen waar u op moet letten zijn: oogafwijkingen, luxerende patella en ontwrichte knieschijven.

Draadvos Pinscher

Dit is een mix tussen de Wire Fox Terrier en een Dwerg Pinscher.

Ook dit is een kleine tot middelgrote kruising die tot ver in zijn tienerjaren kan leven.

Als ze de vacht van de Dwergpinscher erven zal de Wire Fox Pinscher een korte, stevige vacht hebben die gemakkelijk te onderhouden is, en alleen af en toe verzorgd en gebaad hoeft te worden.

Deze kruising houdt van beweging en moet minstens een paar wandelingen per dag maken om er zeker van te zijn dat hij gezond en gelukkig is! Maar, ze zullen het ook heerlijk vinden om aan het eind van de dag met jou op de bank te knuffelen!

Uw Wire Fox Pinscher kan de onafhankelijke trek van de Dwergpinscher erven, wat de training uitdagend kan maken.

Begin zo vroeg mogelijk met training en socialisatie voor de beste resultaten. Misschien wilt u gehoorzaamheidstraining of puppy lessen proberen om deze koppigheid onder controle te krijgen!

Enkele gezondheidsaandoeningen waar u op moet letten zijn patella luxatie, cervicale discus, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, epilepsie, hartaandoeningen en oogproblemen.

Jafox

De Jafox is een kruising tussen de Toy Fox Terrier en de Japanse Chin. Als u van kleine honden houdt, zult u de Jafox kruising geweldig vinden!

Als uw Jafox de langere, zijdeachtige vacht van de Japanse Chin erft, zal hij minstens wekelijks geborsteld en maandelijks gebaad moeten worden.

Deze kruising mag dan klein zijn, hij zit vol energie, en heeft regelmatig beweging nodig, in de vorm van dagelijkse wandelingen, of tijd om te spelen in een afgesloten buitenruimte.

Deze kruising kan echter nog steeds geschikt zijn voor mensen die in appartementen wonen, zolang ze deze dagelijkse beweging maar krijgen!

Vroege socialisatie is de beste manier om ervoor te zorgen dat ze gelukkig en zelfverzekerd zijn als ze volgroeid zijn.

Dit ras kan een uitdaging lijken om te trainen, dus begin zo vroeg mogelijk en houd de dingen interessant om de aandacht van uw Jafox vast te houden!

Enkele van de gezondheidsaandoeningen waar de Jafox vatbaar voor is: luxerende patella’s, staar, epilepsie en hartruis.

Wire-Poo

Dit is een kruising tussen een Wire Fox Terrier en een Poedel. Dit wordt een middelgrote kruising die kan leven tot in de late tienerjaren!

Poedelkruisingen zijn populair vanwege de unieke vacht van het ras. Ze staan bekend om hun krullende, hypoallergene vacht, die verkrijgbaar is in zwart, wit of abrikoos. Vergeet niet dat je deze vacht niet kunt garanderen in je Wire-Poo kruising!

Als je Wire-Poo een poedelvacht krijgt, kun je hem het beste naar een trimsalon brengen. Poedelvachten kunnen heel moeilijk te hanteren zijn, en professionele trimmers weten precies hoe ze moeten voorkomen dat ze gaan klitten.

Uw Wire-Poo zal elke dag veel beweging nodig hebben, want zowel de Fox Terrier als de Poedel zijn zeer actieve rassen.

U kunt allerlei verschillende oefeningen proberen om uw Wire-Poo te vermaken – ze zijn geweldig voor actieve gezinnen en houden van spelletjes zoals apporteren die hun natuurlijke apporteerinstincten bevredigen!

Dit wordt een uiterst intelligente kruising, dus begin vroeg met trainen om ervoor te zorgen dat uw Wire-Poo alleen goed gedrag aanleert!

Deze mix zal dol zijn op hondensporten als behendigheid, gehoorzaamheid en speuren. Deze kruising houdt van mensen, het is een geweldig familie huisdier!

Wees echter voorzichtig met gezondheidsaandoeningen zoals heupdysplasie, oogaandoeningen, epilepsie, de ziekte van von Willebrand, luxerende patella, Legg-Calve-Perthes en opgeblazenheid.

Is een Fox Terrier mix geschikt voor mij?

Er is een enorme verscheidenheid aan Fox Terrier mixen, dus er is zeker iets voor iedereen, of u nu op zoek bent naar een actief nieuw lid voor een groot gezin, of een kleine metgezel om u gezelschap te houden!

Deze lijst bevat niet elke Fox Terrier mix, dus als je een andere geweldige kent, vertel ons er dan zeker meer over in het commentaar!

Als je een van deze mixen hebt gehad, vertel ons dan hoe ze waren in de commentaren!

Referenties en bronnen

L. M. Miller (et al), “Inheritance of Congenital Myasthenia Gravis in Smooth Fox Terrier Dogs”, Journal of Heredity, 75:3 (1984).

David Sargan (et al), “Mapping the Mutation Causing Lens Luxation in Several Terrier Breeds”, Journal of Heredity, 98:5 (2007).

C. Rohdin (et al), “New Aspects of Hereditary Ataxia in Smooth-Haired Fox Terriers”, Veterinary Record, (2010).

K. C. Barnett, “Glaucoom bij de hond”, Journal of Small Animal Practice, 11:2 (1970).

H. Gredal (et al), ‘Progressive Myoclonus Epilepsy in a Beagle’, Journal of Small Animal Practice, 44:11 (2006).

S. E. Gibbons (et al), ‘Patellar Luxation in 70 Large Breed Dogs’, Journal of Small Animal Practice, 47:1 (2006).

Greg Harasen, “Patellar Luxation”, The Canadian Veterinary Journal, 47:8 (2006).

Justin D. Payne (et al), ‘Tracheal Collapse’, Compendium Vet, (2006)

Thomas Famula (et al), ‘Heritability and Complex Segregation Analysis of Deafness in Jack Russell Terriers’, BMC Veterinary Research, 3:31 (2007).

B. Comito (et al), ‘Congenital Deafness in Jack Russell Terriers: Prevalence and Association with Phenotype’, The Veterinary Journal, 193:2 (2012).

Kirk N. Gelatt en Edward O. MacKay, ‘Prevalence of Primary Breed-Related Cataracts in the Dog in North America’, Veterinary Ophthalmology, 8:2 (2005).

Kari Ekenstedt en Anita Oberbauer, ‘Erfelijke epilepsie bij honden’, Topics in Companion Animal Medicine, 28:2 (2013).

R. Robinson, ‘Legg-Calve-Perthes Disease in Dogs: Genetic Aetiology’, Journal of Small Animal Practice, 33:6 (1992).