Een puppy in een bench trainen – de ultieme gids voor deskundigen

Welkom bij onze complete gids voor het trainen van een puppy in een bench. Door professionele hondentrainer Jo Laurens.

Geeft u alle informatie over bench training die u zoekt.

Ontdek wat krattraining is en hoe uw puppy baat kan hebben bij een hondenkrat.

We bekijken of het gebruik van een bench wreed is, en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw puppy veilig, gelukkig en gezond is in zijn speciale bed.

En geven je het antwoord op die belangrijke vragen over krattraining voor puppy’s, zoals ‘hoe lang kan een hond in een krat blijven’, ‘hoe groot moet een hondenkrat zijn’ en ‘welke krat is het beste voor mijn puppy’.

Dus laten we beginnen!

Wat is krat training?

‘Krattraining’ van een hond, is het proces van het leren van een puppy of hond om zich te ontspannen en op zijn gemak te voelen in een hondenkrat of hondenkooi.

Veel nieuwe eigenaren realiseren zich niet dat er een trainingsproces achter een succesvol gebruik van kratten zit.

In plaats daarvan zetten ze de pup gewoon in de hondenkooi – en schrikken dan van het lawaai en de onrust!

Ze worstelen een paar dagen met de bench, en geven het dan op.

Dat is erg jammer, want het trainen van een puppy in een bench heeft enorme voordelen. En kan op verschillende momenten in het leven van een hond gebruikt worden.

Is bench training wreed?

Soms denken nieuwe hondeneigenaren dat kratten ‘wreed’ klinken – het zijn tenslotte kooien.

Ze roepen gedachten op aan gevangenis en dierproeven, en andere ideeën die ons niet aanstaan.

Als je in deze richting denkt, probeer dan de “hondenkooi” te zien vanuit het perspectief van je hond.

Honden zijn holdieren, want hun naaste wilde verwanten – wolven – leven in kleine, donkere, afgesloten ruimtes die in de grond zijn gegraven.

Als ze bang zijn, kiezen veel honden ervoor om onder tafels of achter meubels te rennen. Waaruit blijkt dat ze nog steeds vergelijkbare voorkeuren hebben als wolven als het gaat om hun definitie van ‘een veilige schuilplaats’.

Een bench als “wreed” beschouwen is hem vanuit een menselijk perspectief bekijken en er menselijke waarden op toepassen.

Een snelle blik op kratgetrainde honden aan wier dagelijkse behoeften is voldaan, zal je veel snoozende, gelukkige pups in hun kratten laten zien.

Of pups die rustig op een Kong kauwen.

Het is duidelijk dat er geen wreedheid aan te pas komt, voor deze jongens.

Maar kratten voor honden kunnen worden misbruikt.

Een puppy of hond te veel uren per dag in een bench laten, is niet aan te raden en kan wel degelijk wreedheid zijn. We zullen later bekijken hoe je dit kunt voorkomen. Maar laten we eerst eens kijken naar de voordelen van puppy krat training.

De voordelen van krattraining van een puppy

In één woord: preventie!

Honden zijn gewoontedieren, en als ze eenmaal iets gaan doen (gewenst of ongewenst!) zullen ze daar waarschijnlijk mee doorgaan.

Een van uw doelstellingen bij het thuisbrengen van uw puppy is dus het aanmoedigen, belonen en ontwikkelen van het gedrag dat u wilt. En om het gedrag dat u niet wilt te voorkomen.

Puppies zonder toezicht, die los in huis worden achtergelaten, kunnen geneigd zijn tot vernieling.

Kauwen op uw meubels of bezittingen (inclusief elektrische kabels); toiletteren binnen; plunderen keukenbladen voor kruimels; en consumeren gevaarlijke stoffen.

Uiteraard zijn slechts enkele van deze activiteiten gevaarlijk. De rest is een probleem omdat, hoe meer ze “oefenen” om deze dingen te doen – hoe meer ze ze zullen doen!

Crate Training Voordelen

Puppy’s zullen proberen hun plas en poep op te houden in een bench – omdat het hun ‘bed’ is, en ze willen natuurlijk niet bevuilen waar ze slapen.

Dat betekent dat je verder kunt gaan met schoonmaken, koken, rekeningen, pianoles, schoolloop, [insert activity], veilig in de wetenschap dat je niet gaat terugkeren naar een puinhoop.

Als u terugkomt, kunt u Fido snel naar buiten brengen en zo ongelukken in huis voorkomen.

Hoe minder ongelukjes, hoe sneller uw puppy potjestraining met een bench.

Al uw kostbare bezittingen zijn buiten het bereik van de puppy. Het is dus niet mogelijk voor de puppy om de ‘verkeerde’ keuzes te maken over wat te kauwen.

Alles wat potentieel gevaarlijk is, is buiten het bereik van de puppy.

Als uw puppy eenmaal kratgetraind is, kunt u een krat meenemen op reis en heeft uw puppy een ’thuis-van-huis’ in de hotelkamer.

Hondenkratten en ziekte

Als uw pup ooit naar de dierenarts moet voor een ingreep of operatie, wordt ze voor en na afloop in een hondenkooi opgesloten.

Als ze gewend is om op deze manier opgesloten te zitten, zal ze veel minder gestrest zijn voor en na haar operatie.

Soms moet door ziekte of na een operatie de lichaamsbeweging voor sommige honden worden beperkt.

Als uw hond als pup in een bench is getraind, zal het opsluiten zelf geen stress veroorzaken.

Mijn oudere hond had een paar jaar geleden een rugoperatie, en had daarna een paar weken kratrust nodig.

Het idee om haar in een bench te doen, als ze nooit eerder in een bench heeft gezeten, zou ondenkbaar zijn in een tijd van zo’n ziekte.

We zijn dus volledig overtuigd van de voordelen van het trainen van een puppy in een bench. De volgende vraag is, welke bench is het beste voor mijn puppy?

Welk type bench moet ik kopen?

Hondenkratten kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waarbij het meest voorkomende type een metalen/draad hondenkooi is.

Hondenkrat

Er zijn ook stevige plastic kratten, meestal gebruikt voor vliegreizen. Er zijn ook zachte stoffen kratten.

Voor de meeste nieuwe puppy-eigenaren zou ik een metalen krat aanbevelen. Deze vallen plat in elkaar voor opslag of vervoer.

Stevige plastic vliegtuigkratten kunnen ook goed werken – maar die vallen niet plat in elkaar, zijn omvangrijker, en zijn meestal ook duurder.

Het kan ook moeilijker zijn om in de gaten te houden wat uw puppy in de bench doet, door de stevige plastic zijkanten.

Stoffen kratten voor honden zijn geweldig voor reisdoeleinden – ze zijn licht van gewicht, klappen gemakkelijk in en vervoeren goed.

Maar ze kunnen ook worden verscheurd of gescheurd door scherpe puppy-tanden en klauwen, dus ze zijn geen goede keuze totdat uw puppy al heeft geleerd zich te ontspannen in een hondenkrat.

Stoffen kratten kunnen ook moeilijker schoon te maken zijn, als uw puppy ongelukjes heeft in de bench – dus, nogmaals, wacht tot de zindelijkheidstraining voltooid is en uw puppy ouder is voordat u een stoffen krat probeert.

Als u eenmaal het beste type hondenkrat voor uw hond en uw behoeften hebt gekozen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste maat kiest.

Hoe groot moet de bench van uw hond zijn?

Let er bij het kiezen van een puppyren op dat deze niet te groot is. Als een bench te groot is, zal een puppy graag aan de ene kant ervan naar het toilet gaan en aan de andere kant slapen(!).

De hele bench moet het bed van de pup ‘zijn’, zodat de pup niet graag ergens in de bench naar het toilet gaat. Uw hond moet gemakkelijk kunnen opstaan en zich omdraaien.

Veel puppykratten worden geleverd met tussenschotten die een deel van de krat kunnen afscheiden en groter gemaakt kunnen worden naarmate uw puppy groeit – waardoor een grote krat elke gewenste grootte krijgt.

Of u moet een kleine hondenkrat kopen totdat uw puppy in de grotere krat groeit.

Crate training en voldoen aan de dagelijkse behoeften van een puppy

Puppy’s (en honden) hebben bepaalde behoeften waaraan dagelijks moet worden voldaan.

De behoeften van een jonge pup en die van een oudere hond verschillen – de behoeften van een pup zijn veel groter.

Elke dag moet een puppy vaak naar buiten om te plassen. Op zeer jonge leeftijd kan dit zelfs elke 30 minuten zijn.

Een puppy heeft met 8 weken minstens drie maaltijden per dag nodig – soms vier maaltijden per dag.

Uw puppy zal socialisatie nodig hebben. Een uitstapje naar een nieuwe locatie; nieuwe mensen ontmoeten; geschikte andere honden ontmoeten – en nog veel meer.

Samen met de reistijd, en korte dutjes, kan dit uitstapje een paar uur per dag in beslag nemen.

Hij zal korte sessies van dagelijkse training nodig hebben, waarin gewerkt wordt aan de basis – zoals zit, af, los lopen en meer.

En – het belangrijkste – een puppy zal een behoorlijk deel van de dag menselijk gezelschap nodig hebben.

John Bradshaw’s uitstekende boek “In Defence of Dogs” brengt geweldig onderzoek samen dat suggereert dat puppies voorbestemd zijn om relaties aan te gaan met mensen – zelfs meer dan met andere honden.

Mensen zijn meestal de belangrijkste gehechtheidsfiguren van honden. En een puppy zit in een fase van afhankelijkheid, in tegenstelling tot een volwassen hond.

Het ideale dagelijkse trainingsschema voor kratten zou dus perioden van dutjes en rust in de hondenkrat moeten omvatten, tussen perioden van spel, socialisatie of training.

Hoe lang kan een hond in een bench blijven?

Idealiter zit een puppy in een bench voor de perioden tussen deze andere ‘gebeurtenissen’ in het dagschema.

Dus – een trainingssessie, spelen… en een dutje (in de hondenkrat). Uit naar het toilet, een trainingssessie, uit voor een socialisatietocht… en een dutje (in de bench). En zo verder.

Dit is het ideale gebruik van de bench.

Zie het als het ‘bedje’ van een baby – het is waar je de pup in legt voor dutjes.

Puppy’s hebben, net als baby’s, veel slaap nodig omdat dit een periode van snelle psychologische en lichamelijke groei is.

Af en toe kan het, vanwege de werkverplichtingen van de eigenaar, nodig zijn pups voor langere tijd in een bench te zetten.

Hoe lang aanvaardbaar is, hangt af van een paar factoren:

 • Heeft u de pup eerst geleerd zich te ontspannen en op zijn gemak te voelen in de bench terwijl u thuis bent? Zo niet, dan loopt u het risico verlatingsangst te creëren door naar buiten te gaan. Volg de onderstaande stappen, voordat u uw puppy verlaat.
 • Is de puppy moe, en toe aan een dutje?
 • Hoe lang kan de pup het volhouden en hoeft hij niet naar het toilet? (Comfortabel.)
 • Hoe vaak zet u de pup in een bench, voor deze tijdsduur? (4 uur af en toe, is anders dan 2 keer per dag 4 uur, elke dag van de werkweek).
 • Bent u in staat om aan de dagelijkse behoeften van uw puppy te voldoen, buiten de tijd dat ze in de bench zit?
 • Als vuistregel is het waarschijnlijk het beste om 4 uur te beschouwen als de maximale aaneengesloten tijd op regelmatige basis voor een pup van 12 weken+, die de volgende krattrainingsprotocollen heeft doorlopen.

Maar u wilt een pup niet twee keer per dag 4 uur in een bench stoppen, elke dag van de week…

De bench gebruiken tijdens het werk

Hoewel hondenkratten een fantastisch hulpmiddel zijn, kunnen ze, zoals elk hulpmiddel, verkeerd gebruikt worden.

Uw hond vele uren per dag in een bench laten, op dagelijkse basis, is niet aanvaardbaar.

Overmatig gebruik van hondenkratten is aantoonbaar wat kratten een slechte naam geeft, en ertoe leidt dat sommige mensen ze als “wreed” beschouwen.

Maar dit is niet te wijten aan het gebruik van de bench – maar aan het misbruik ervan.

Als u maar een paar dagen per week werkt, of parttime, probeer dan een paar weken vrij te nemen, om uw nieuwe pup in te werken en routines vast te stellen.

Als u weer gaat werken, regel dan iemand die uw puppy bezoekt, laat haar uit om naar het toilet te gaan, speel een paar keer per dag met haar en (als ze moe is) geef haar weer een lekkere kong.

Misschien kunt u een vriend of familielid bereid vinden om dit te doen, of een professional.

Als je fulltime werkt en je volwassen hond niet vrij in huis kan, maak dan gebruik van de diensten van een professional op het gebied van huisdieren. Zoals een hondenuitlater (om de dag te onderbreken), of een dagopvang, of een dierenoppas.

Laat uw hond niet 8 uur per dag in een bench zitten.

Ik raad hondenuitlaters of dagverblijven niet aan voor jonge pups in de socialisatieperiode. Puppy’s kunnen veel leren wat we niet willen dat ze leren, als ze niet goed begeleid worden in de vroege interacties met andere honden:

De enige vorm van dienstverlening die ik zou aanraden voor een pup jonger dan 6 maanden, is een ‘puppybezoek’ zoals hierboven beschreven.

Een gids voor het hebben van een puppy en voltijds werken vindt u hier.

Een puppy zindelijk maken met een bench

Zodra uw puppy wakker wordt – en voordat ze enig geluid heeft gemaakt – neemt u haar mee naar buiten om te toiletteren en blijft u buiten totdat u succes heeft gehad!

Als een puppy erg klein is, is het waarschijnlijk het beste om haar naar buiten te dragen om te voorkomen dat ze onderweg naar het toilet gaat.

Wanneer uw puppy iets ouder is en de zindelijkheidstraining verder gevorderd is, kunt u de weg naar buiten leiden.

Probeer ervoor te zorgen dat uw puppy ‘leeg’ is voordat u haar in een bench stopt, om de kans op ongelukjes in de bench te verkleinen.

Naarmate u uw puppy leert kennen, zult u haar toiletroutine leren en dit zal de dingen gemakkelijker maken.

Waar moet de hondenkrat staan?

Zet de puppykrat op de plaats waar u hem uiteindelijk wilt hebben.

Dit mag niet in een ‘uit de weg gelegen’ ruimte zijn – zoals de bijkeuken, of de hal.

Het moet een ‘familie’ kamer zijn. De kamer waar jullie samen de meeste tijd thuis doorbrengen.

Dit is belangrijk omdat u wilt dat de puppy de bench associeert met uw geruststellende aanwezigheid (nuttig voor het bieden van veiligheid wanneer u de puppy begint te verlaten). En u wilt ook niet dat de pup zich buitengesloten of ‘verbannen’ voelt wanneer hij in een bench zit.

Vaak zijn de keuken, de familiekamer of de tv-ruimte de beste locaties voor een bench.

Als u zich zorgen maakt over het uiterlijk van de kist in uw huis, dan kunt u een houten exemplaar overwegen.

Wat moet er in de hondenkrat?

Alles wat u in de bench wilt doen, moet u met een gerust hart aan de pup kunnen geven als hij zonder toezicht is.

Daarom kan het van pup tot pup verschillen.

Sommige pups kunnen baat hebben bij een benchmat, om een zachter bed te bieden.

Andere pups kunnen een benchmat verscheuren en kunnen beter alleen een dierenartsbed hebben.

Hoe dan ook, u zult uw puppy moeten voorzien van een soort redelijk comfortabel beddengoed.

Als een puppy erg jong of klein is, kan een grote zachte knuffel of twee, hem iets geven om tegenaan te kruipen. Aangezien ze gewend zullen zijn om met hun nestgenoten te slapen.

Echter, een grotere meer destructieve pup, zou speelgoed kunnen uitpakken in uw afwezigheid.

Puppy’s hebben er baat bij om achtergelaten te worden met dingen om aan te likken of op te kauwen.

puppy kongs

Gevulde Kongs zijn een geweldige allrounder, en moeten heel ‘gemakkelijk’ worden gemaakt voor jonge pups, met likbaar spul direct rond de opening. (Puppy’s geven het op als ze te moeilijk zijn).

Nylabones en andere kluiven moeten zorgvuldig worden gekozen en beoordeeld op basis van uw specifieke puppy.

Of ze een sterke kauwer is en of ze delen van de kauwbot afbreekt als ze bij u eet. Laat een puppy niet achter met een kauwbot dat u nog niet eerder veilig hebt zien eten, meerdere keren.

Als u de pup maar maximaal 2-3 uur in de bench laat, is water niet nodig en kan het er alleen maar toe leiden dat alle bodembedekking nat wordt als de pup gaat graven en morsen.

Training van puppies in kratten ’s nachts

Wanneer u uw puppy thuisbrengt, is uw eerste taak haar te helpen zich veilig te voelen in uw huis en veilig bij u.

Vergeet haar alleen te laten, voor de eerste paar dagen en zelfs (bij voorkeur) nachten. Ze heeft veel stressvolle veranderingen achter de rug.

Nu is het tijd om haar te settelen en haar te helpen zich weer veilig te voelen.

Zet haar bed bij jouw bed.

Als je haar niet in de slaapkamer wilt, als volwassen hond, draag haar dan in en uit. Zo zal ze niet leren haar eigen weg naar binnen te vinden.

Als je hondenkrat niet bij je bed past, of moeilijk te verplaatsen is, gebruik dan een open kartonnen doos voor de eerste paar nachten bij je bed.

Neem haar mee als je uit gaat als dat mogelijk is, of laat iemand thuis bij haar zitten als dat niet kan.

Neem wat tijd vrij van je werk, als je kunt, om haar in deze tijd te laten wennen.

Puppy ’s nachts opsluiten

Werk overdag aan ‘Fase 1-3′ van de puppy-krattraining (hieronder) met de bench op de vaste plek overdag waar u hem wilt hebben. Na 3-7 dagen zou uw puppy klaar moeten zijn om ook ’s nachts op die plaats in de bench door te brengen – en niet langer bij uw bed te hoeven slapen.

Soms kunnen pups geluid maken als ze overstuur zijn of van u gescheiden – daarom adviseer ik de pup in het begin bij uw bed te laten slapen.

Op die manier kun je gewoon een hand op de pup leggen en zal ze zich niet alleen voelen, en weer gaan slapen.

U zult gemakkelijker kunnen zien of uw pup naar het toilet moet, of eenzaam is, door de ‘eenzame’ variabele weg te nemen!

Wat u ’s nachts moet doen

Tijdens de nacht raad ik u echt aan om uw wekker te zetten en uw pup mee naar buiten te nemen om te toiletteren.

In het begin kan dit zo vaak zijn als twee keer per nacht (2 uur en 6 uur, bijvoorbeeld), maar heel snel zal dit nog maar één keer per nacht zijn.

Wacht niet tot uw puppy lawaai maakt en u wakker maakt – of u zult uiteindelijk het lawaai versterken door de puppy eruit te halen.

Zet in plaats daarvan de wekker en maak de puppy wakker, zelfs als ze slaapt. Praat niet met de puppy of speel niet met haar, breng haar daarna gewoon terug naar de hondenkrat en negeer dan elk volgend geluid – omdat u weet dat ze leeg is.

Als u eerder wakker wordt dan uw puppy, zet uw wekker dan de volgende nacht 30 minuten later. Blijf dit doen tot u de hele nacht doorkomt.

Als uw puppy eerder wakker wordt dan u, zet dan de volgende nacht uw wekker eerder – zodat u zeker weet dat u eerder wakker wordt dan uw puppy – en blijf een aantal nachten op die tijd staan, voordat u hem elke nacht weer later zet.

Hoe een puppy laten wennen aan de bench

Wat is nu de beste manier om een puppy in een bench te trainen?

Elke pup is een individu.

Sommige zijn ‘makkelijke’ pups.

Ze kunnen oké zijn zonder een van de onderstaande hondenkrat training protocollen te volgen.

Sommige eigenaren stoppen hun puppy gewoon in de hondenkrat en sluiten het deurtje vanaf dag 1 – en hun puppy komt nog steeds goed terecht in de krat.

Andere pups zijn ‘moeilijke’ pups, die zeer geleidelijke en progressieve stappen nodig hebben naar alleen gelaten worden, in de bench. En deze pups kunnen een aanzienlijke achterstand oplopen als ze er vanaf dag 1 in worden opgesloten.

Het is altijd het beste om voorzichtig te zijn en de stappen in volgorde te doorlopen.

Je kunt op deze manier geen kwaad doen als je een ‘makkelijke’ pup hebt.

Maar u voorkomt problemen, als u een ‘moeilijke’ pup heeft. Deze voorzichtige aanpak is dus de beste manier om een puppy in een krat te trainen.

Laten we het hebben over hoe je een hond in een bench traint…

Puppy bench training fase één: deur open

In deze fase blijft de deur van de bench open en wordt de puppy geconditioneerd om de bench te LIEFDE.

Sluit het deurtje NIET, in dit stadium.

Verstop wat lekkers aan de achterkant van de puppykrat, met een spoor naar de deur. Probeer dit te doen wanneer de puppy niet kijkt, of in een andere kamer is. Laat de puppy de traktaties uit vrije wil ‘ontdekken’, de volgende keer dat ze langs de bench loopt. Vul ze dan aan, als ze niet kijkt! De bedoeling is dat de puppy de puppyren gaat zien als een magische plek die traktaties oplevert… Doe dit zo vaak als u kunt.

U kunt de puppy ook haar maaltijden in de bench geven: Plaats de kom aan de achterkant van de bench, zodat ze in de bench staat om te eten. Denk eraan, laat je niet verleiden om het deurtje dicht te doen.

Probeer de bench naast u te zetten als u tv kijkt, en ga er op de grond bij zitten. De puppy kan ervoor kiezen om daar in te gaan liggen. ‘Dwing’ haar niet of moedig haar verbaal nog niet aan. Leg eventueel wat lekkers in de bench.

Krat naast het bed

Als de bench klein genoeg is en verplaatsbaar vanuit de locatie overdag, zet de bench dan ’s nachts naast uw bed: De meeste pups zullen accepteren dat ze ’s nachts worden opgesloten als u vlak naast hen bent.

Sommige kratten gaan aan de bovenkant open, en u kunt dan een hand naar binnen steken, om de pup te kalmeren, zodat ze zich niet alleen voelt.

Voel je vrij om te hoesten of te snuffelen, of onderling te praten, als de pup angstig lijkt – zodat ze ’s nachts weet dat je er bent.

Neem haar ’s morgens eerst mee naar de tuin om naar het toilet te gaan; laat haar daar niet opgesloten zitten terwijl u opstaat.

Hoe train je een puppy in een bench Fase twee: deur dicht, jij bij de bench.

Na een dag van Fase Eén van hoe een hond een bench te trainen, als de puppy zich redelijk op zijn gemak lijkt te voelen met de bench en deze regelmatig bekijkt als een magische traktatie producerende plaats, kun je overgaan naar Fase Twee.

Deze fase omvat het sluiten van het deurtje, maar zonder dat u de pup verlaat.

 • Maak een fantastische gevulde kong klaar. Probeer wat paté, wat cheddar kaas (die u in de magnetron kunt smelten als u het in de Kong heeft gedaan, zodat het er moeilijker uit te krijgen is!), geprakte banaan, pindakaas – gewoon een klein beetje van dit alles, rond de opening van de Kong.
 • Zorg ervoor dat de pup naar het toilet is geweest en leeg is, en ook moe is – na een stevige speelsessie of socialisatietocht, bijvoorbeeld.
 • Gooi de Kong achter in de bench en sluit de pup daarin op als ze erin gaat. Strooi er voor de zekerheid ook wat lekkers in!

Ga naast de bench zitten

 • Ga naast de krat zitten en werk op een laptop, of mobiel apparaat of lees een boek. In het begin moet u fysiek vlak naast de tralies van de bench zitten. Verlaat de bench niet als de puppy erin zit.
 • Fido zou de Kong vrolijk moeten opeten, omdat u vlak naast hem staat. Laat af en toe wat meer lekkers in de bench vallen, vooral als de Kong op is – zolang de puppy stil is. Als de puppy geluid maakt, negeer dat dan. Praat niet tegen haar en schreeuw niet naar haar. Laat geen traktaties vallen als reactie op lawaai – of u versterkt het lawaai. Wacht op stilte voordat u traktaties geeft. Zet de ondertiteling aan, als je TV kijkt!!!
 • Hopelijk, tegen het einde van de film, maakt Fido geen lawaai en is hij gesetteld. Laat haar uit.
 • Het lawaai dat uw puppy in dit stadium maakt, gaat niet over de scheiding van u – het is geen paniek, angst of nood. Hoe weten we dat? Omdat je zit recht door de kist.

De geluiden van je puppy

Daarom is het zo belangrijk om dit te doen: Als u op dit punt weggaat van de bench, en de puppy maakt geluid, zult u niet in staat zijn het verschil te zien tussen 1) geluid dat echte nood, paniek en angst is over het gescheiden zijn van u – wat niet mag doorgaan, of het kan geassocieerd worden met de bench – en 2) een boos gefrustreerd ‘IK WIL’, soort geluid, dat echt genegeerd moet worden, zodat de puppy leert dat het niet werkt.

Door naast de bench te gaan zitten, kun je er vrij zeker van zijn dat elk geluid dat gemaakt wordt, te maken heeft met frustratie – want er is geen scheiding!

Lawaai door frustratie, is heel veilig om te negeren. Het kan een hele tijd duren. Het kan luid en intens zijn en de pup kan zich opwinden – net als een kind dat een woedeaanval krijgt als het te horen krijgt dat het niet krijgt wat het wil.

Als je het negeert, zal het uiteindelijk ophouden.

Langzaam en gestaag

Blijf in dit stadium totdat Fido helemaal afgekoeld in de bench ligt. terwijl u ernaast zit.

Dit zal u hopelijk slechts een paar dagen kosten – tenzij uw puppy een bestaand probleem heeft met de bench, en/of een slechte ervaring heeft met in het verleden in een bench te hebben gezeten. Ga in dat geval veel langzamer te werk en maak geen haast totdat de pup tevreden is met het stadium waarin u zich bevindt.

U zult de puppy ’s nachts in de gesloten bench bij uw bed opsluiten, gedurende deze tijd. Vaak accepteren puppy’s het ’s nachts opsluiten gemakkelijker dan overdag. Dit kan komen doordat ze ’s nachts slaperiger zijn, terwijl ze overdag boos protesteren.

Alleen omdat uw puppy ’s nachts prima in de bench zit, moet u niet verwachten dat dit noodzakelijkerwijs ook overdag het geval is. U moet een puppy ’s nachts en overdag in de bench trainen.

In deze fase gaat het erom dat de pup zich op zijn gemak voelt in de bench met het deurtje dicht, en u er vlak naast. Zodra u dit heeft bereikt…

Puppy bench training fase drie: Deur dicht, jullie in dezelfde kamer – en dan in hetzelfde huis

In dit stadium gaat het erom dat de puppy zich op zijn gemak voelt in de bench terwijl u thuis bent – maar niet meer direct naast de bench.

 • Zet de pup in de bench (altijd met een lekkere Kong, altijd moe en leeg van plas en poep), terwijl u in dezelfde kamer een of andere activiteit doet. Zoals schoonmaken, werken aan je computer, koken etc. Zorg ervoor dat je wat stilstaande activiteiten doet (lezen, computer, eten) en andere activiteiten waarbij je je moet verplaatsen (schoonmaken, koken).
 • Zoals altijd, negeer elk geluid. Ga regelmatig terug en leg wat lekkers in de bench als de puppy stil is. Doe dit niet als de pup slaapt, want we willen haar natuurlijk niet wakker maken!
 • Als u een puppy in een bench traint, zorg er dan voor dat de puppy niet voortdurend in de bench eet, want puppy’s moeten leren om ontspannen en ‘oké’ te zijn als er niets is dat hen bezighoudt – als uw training gebaseerd is op het voortdurend voeden van de puppy, als de tijd in de bench langer wordt, kunnen ze het misschien niet aan als ze hun Kong of traktaties op hebben.
 • Het is dus een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat de pup zijn Kong/treats op heeft en nog in orde is, voordat u een crating sessie beëindigt. Er hoeft niet veel in de Kong te zitten – het is een gebaar om van de bench een fijne plek te blijven maken, in plaats van een urenlange kauwactiviteit.

Zodra de pup zich hiermee op zijn gemak voelt, begin dan activiteiten te ondernemen in andere kamers van het huis. Houd de deur(en) tussen u en de pup open, en begin met een kamer in de buurt – verder weg naarmate de hond het aankan.

Kies in het begin actieve, luidruchtige activiteiten – zodat de pup u kan horen en weet dat ze niet alleen in huis is. Zing gerust voor uzelf, praat tegen uzelf… Negeer elk geluid van de hond.

Onthoud: Wanneer de puppy in de bench zit, krijgt hij een lekkere Kong; is hij moe; en leeg van plas en poep.

Als de pup dit goed vindt, maak dan de activiteiten rustiger tot u in een andere kamer kunt zitten en lezen, waarbij u af en toe even binnenkomt om de pup te controleren en dan weer weggaat.

In dit stadium begint de bench echt nuttig te worden. Gebruik hem wanneer het nodig is, wanneer u geen toezicht kunt houden op uw pup en u thuis bent. Koken? Eten? Kinderen klaarmaken voor school? Douchen? Schoonmaken? Gebruik de krat.

U weet dan zeker dat uw puppy niet ergens naar het toilet gaat en niet in iets komt wat niet mag.

Traphekjes zijn ook nuttig in dit stadium.

babyhekjes voor katten en honden

Als je de puppy niet boven of in de keuken wilt of [insert place], is een traphekje een andere tussenvorm van scheiding, waarbij de pup u wel kan zien en horen – maar niet bij u kan zijn.

Laat uw puppy nog niet in een bench wanneer u naar buiten gaat. Het beste is om uw puppy nog helemaal niet alleen te laten! Neem haar mee in de auto, vraag een vriend of familielid om bij haar te zitten als u weg moet.

Hoewel dit alles (tot dit punt) misschien als veel klinkt, is het dat eigenlijk niet – en kan het in 3-5 dagen worden bereikt, met een puppy die geen eerdere problemen met de bench heeft.

Puppy in een bench alleen thuis (of fase vier)

 • Zorg er altijd voor dat uw puppy naar het toilet is geweest en klaar is voor een dutje.
 • Elke keer dat u de bench gebruikt, doe het dan met een gevulde Kong.
 • Zet je puppy in een bench. Doe uw jas aan/haal uw sleutels/maak u klaar. Gebruik een specifieke zin die uw puppy vertelt dat u weggaat (‘Ik kom terug’; ‘Tot straks’). Ga naar buiten en kom onmiddellijk weer binnen. Kijk niet te veel naar uw puppy. Doe alsof u dit gekke in- en uitgaan graag doet om een persoonlijke reden, die alleen uzelf kent. Loop de kamer rond. Zeg uw zin, ga weer naar buiten, en kom onmiddellijk terug.
 • Herhaal dit vele malen, totdat u ziet dat de pup helemaal niet meer geïnteresseerd is in wat u doet, en ofwel opgaat in de Kong ofwel dommelt, in een ontspannen toestand. Idealiter heeft uw pup nauwelijks aandacht voor wat u doet, maar zelfs als uw pup meer belangstelling heeft, moet ze gaan liggen – of nog niet verder gaan, totdat ze meer tekenen van ontspanning vertoont.
 • Dan, zoals hierboven, maar ga nu naar buiten en wacht 5 seconden. Keer terug. Herhaal dit tot de pup ontspannen is.
 • Ga naar buiten en wacht 10 seconden. Herhaal tot de pup ontspannen is.
 • 30 seconden. Herhaal tot de pup ontspannen is.
 • 1 minuut. Herhaal tot de pup ontspannen is.

U kunt dit alles in één of twee sessies doorlopen.

Of, als uw puppy hyper-alert en ongerust wordt als u weggaat, kan het u een week kosten om een paar stappen terug te gaan, met meerdere mini-sessies per dag. Veel hangt af van uw individuele pup.

 • 5 minuten. Op dit punt kunt u beginnen met weg te lopen van het huis, dan omdraaien en weer teruglopen naar het huis. Herhaal dit tot de pup ontspannen is.
 • 10-15 minuten. Als je een winkel op de hoek in de buurt hebt, ga dan de krant of wat melk halen. Tegen de tijd dat je zo’n tijdsduur bereikt, is het aantal herhalingen dat je per dag kunt doen veel minder. (Vaak staat 15 minuten waarschijnlijk gelijk aan een goed deel van je dag!). Maar probeer elke dag een paar sessies te doen.
 • Het goede nieuws is dat de eerste 15 minuten van verlaten worden de moeilijkste tijd is voor elke pup, en de tijd waarin verlatingsangst het meest waarschijnlijk toeslaat. Als u deze tijd zonder problemen hebt bereikt, is de kans groot dat u bijna thuis en droog bent. Goed gedaan!

Ga geleidelijk verder: 30 minuten; 1 uur; 1,5 uur; 2 uur; 3 uur. En zo verder. Als je eenmaal voorbij de eerste 15 minuten bent, kun je in veel grotere stukken tijd toenemen.

Probeer er idealiter voor te zorgen dat uw puppy het goed vindt om voor de maximale tijd die ze nodig heeft verlaten te worden. Als u verlof heeft genomen, hoe lang moet uw puppy dan worden achtergelaten als u terugkomt? Kunt u plannen hoe u die tijd kunt bereiken voordat u weer aan het werk gaat?

Crate training schema

Het is belangrijk om te beginnen met de krattraining van een puppy vanaf de dag dat u uw puppy thuisbrengt, te beginnen zoals hierboven uitgelegd.

U hebt een goed schema voor de krattraining van puppy’s nodig.

De eerste dagen heeft u de hondenkrat ’s nachts bij uw bed staan – gesloten – of (indien mogelijk) alleen aan de bovenkant open, zodat u erin kunt om uw puppy te aaien als dat nodig is. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan een kartonnen doos waar uw puppy niet uit kan springen – ook weer open aan de bovenkant.

Gedurende de daguren van die eerste week werkt u aan Fase 1-3 hierboven met de bench op de plaats waar u hem wilt hebben.

Na een paar dagen van dit krattraining ‘puppy schema’, zal uw puppy ook ’s nachts in de krat op zijn vaste plaats kunnen doorbrengen, en niet bij uw bed hoeven te zijn – omdat ze zich bij u heeft gesetteld en de krat nu zal associëren met uw aanwezigheid.

Ga door met bovenstaande stappen, de komende weken.

Hoe lang duurt het om een puppy in een krat te trainen?

Aangezien elke puppy een individu is, is het onmogelijk te zeggen hoe lang het ‘puppy-schema’ voor de krattraining moet duren.

Sommige puppy’s kunnen binnen een week of twee vooruitgang boeken. Andere puppy’s kunnen maanden nodig hebben van een zeer voorzichtige introductie in het alleen gelaten worden gedurende geleidelijk toenemende perioden.

Tot op zekere hoogte is dit rasgebonden: sommige rassen staan erom bekend dat zij zich zeer sterk aan hun eigenaar hechten en van streek raken als zij worden gescheiden. Deze rassen zullen er waarschijnlijk langer over doen.

Onze Weimaraner had een paar maanden nodig om te werken aan zaken als puppy-krattraining, alleen-training en nachtelijke afzondering. Onze andere pups hadden slechts een paar nachten bij ons bed nodig, terwijl we overdag werkten aan hun bench-training – en aan het eind van de eerste week vonden ze het prima om voor korte periodes alleen gelaten te worden terwijl wij weggingen.

Als uw puppy moeite heeft met afscheiding, is het echt belangrijk om de bovenstaande protocollen precies te volgen en niet te vroeg te vorderen.

Zoals bij alle training, kunt u alleen gaan op het tempo van uw puppy – en u moet ervoor zorgen dat uw puppy succesvol is, voordat u naar de volgende fase gaat. Als u verder gaat voordat uw puppy ontspannen en comfortabel is, loopt u het risico dat alles op een later tijdstip van uw training in duigen valt.

Mijn hond jankt in de bench

Zeurt uw hond in zijn bench?

Er zijn verschillende geluiden die een puppy in de bench kan maken en het is belangrijk om te proberen vast te stellen wat er emotioneel aan de hand is voor de puppy, zodat u weet hoe u moet reageren.

Soms komt het geluid dat een puppy in een bench maakt voort uit frustratie. Dit klinkt dan als een ‘laat me uit deze bench, NU, “ik wil…”‘ geluid. Het kan heel luid en hardnekkig zijn, en de pup kan zich behoorlijk opwinden – zoals een kind dat een driftbui heeft als het te horen krijgt dat het iets niet mag hebben. Andere keren komt het geluid voort uit paniek en angst.

Het is “veilig” om geluid dat voortkomt uit frustratie te negeren – het is zelfs aan te raden het te negeren, omdat erop reageren het geluid zal versterken en het alleen maar meer zal voorkomen. Maar het is niet “veilig” om een puppy te negeren dat in paniek of angstig is – omdat de paniek zal toenemen, hoe langer de puppy in die toestand blijft – en zal worden geassocieerd met alleen gelaten worden en met de bench. (Zo begint verlatingsangst).

Is mijn hond gefrustreerd of angstig?

Het kan heel moeilijk zijn om het verschil te zien tussen deze soorten geluid, vooral als je een nieuwe puppy-eigenaar bent. Daarom is het belangrijk om te beginnen met de krattraining van honden, door de bovenstaande fasen te volgen.

Als het een geluid is dat uw puppy heeft gemaakt toen u vlak bij de bench zat, dan is het waarschijnlijk frustratie – geen paniek door scheiding. Daarom is het uiterst belangrijk om de stap van het bij de bench zitten niet over te slaan totdat uw puppy zich op zijn gemak voelt (fase 2).

Weet u niet zeker wat er achter een geluid zit? Ga er voor de zekerheid van uit dat het op angst gebaseerd is en keer terug naar de basisbeginselen van de bench-training zoals hierboven beschreven.

Als u weet dat lawaai op frustratie gebaseerd is, wacht dan op stilte voordat u teruggaat: Als u terugkomt wanneer de pup lawaai maakt, zal uw terugkeer op zich het lawaai maken belonen en kan de pup de volgende keer nog meer lawaai maken omdat u daardoor terugkomt!

Als het lawaai meer een laag-bij-de-grondse hond-in-krat geluid is, is uw puppy waarschijnlijk verveeld of ontevreden en moet u misschien overwegen of u zowel in als buiten de bench aan de lichamelijke en geestelijke behoeften voldoet.

Crate training tips en extra’s

Moet ik een bench gebruiken?

Nee, natuurlijk niet. Als je puppy geen problemen heeft met het eten van delen van je huis die ze niet mag eten, EN je puppy heeft geen problemen met zindelijkheidstraining, EN je puppy heeft geen problemen met verlatingsangst, dan is een bench waarschijnlijk overbodig. Echter, als je puppy zonder een van deze problemen komt op 8 weken, is ze waarschijnlijk Super-Puppy – het is vrij onwaarschijnlijk!

Hoe lang moet ik de bench gebruiken?

Dit hangt af van uw individuele puppy.

Een indicatie om te stoppen zou zijn…

 • Je hebt al een maand of langer geen ongelukjes gehad met zindelijkheidstraining in huis.
 • Uw hond is helemaal niet destructief als hij op andere momenten uit de bench is – u hoeft haar nooit te vertellen dat ze niet op iets mag kauwen of dat ze uw waardevolle spullen uit haar bek moet halen.
 • Uw hond is gewend en ontspannen als hij alleen in de bench wordt gelaten.
  Als u andere honden heeft, weet u zeker dat u de pup veilig los kunt laten bij de andere honden zonder dat een hond eronder lijdt.
 • Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en de bench te lang te gebruiken, dan te vroeg te stoppen. Bij mijn eigen (grote, jachthonden) rassen gebruik ik de bench tenminste tot ze uit de vroege puberteit zijn (12-18 maanden).

Hoe stop ik met de bench?

Wanneer u stopt met het gebruik van de krat, laat u gewoon het deurtje van de krat openstaan wanneer u naar buiten gaat. Als alles in orde is bij uw terugkeer na een paar keer, verwijder dan de bench en leg dezelfde dekens of bed die in de bench lagen, op dezelfde plaats, zonder de bench. U kunt dan overgaan op een hondenbed.

Uw hond zal zich het benchgebruik altijd ‘herinneren’, en u zou er op elk moment in het leven van uw hond naar terug moeten kunnen keren – u hoeft uw hond niet opnieuw te trainen als u in de toekomst weer een bench wilt gebruiken. Zolang u het de eerste keer maar goed getraind heeft!

Hoe zit het met krattraining van een hond, niet van een puppy?

Als het gaat om krattraining van honden, houd er dan rekening mee dat er een geschiedenis kan zijn met kratten. Een bench training puppy heeft dat probleem niet.

Vaak hebben vorige eigenaren van reddingshonden geprobeerd honden in een krat te trainen, maar hebben dit zonder veel doorzettingsvermogen opgegeven – vanwege lawaai en onrust door te ver, te snel te gaan met de kratten. Hierdoor kan de hond een angstige associatie met de bench krijgen. Een andere mogelijkheid is dat de hond heeft geleerd dat veel (gefrustreerd) lawaai maken resulteert in uitlaten…

Hoe dan ook, bij het trainen van honden in een bench moet u misschien langzamer te werk gaan – in vergelijking met het trainen van een puppy – maar de algemene principes en het schema en de protocollen voor de training in een bench blijven hetzelfde.

Uw puppy in een bench trainen

Het trainen van een puppy in een bench is een belangrijk proces. Net als het trainen van een hond.

Hoewel het een beetje ontmoedigend kan lijken, zult u merken dat met een beetje moeite uw leven met een hond enorm zal worden verbeterd.

U zult een veilige, gelukkige puppy hebben met een heerlijk knus hol.

Zorg voor uw puppy

Voor meer informatie over elk aspect van het trainen van uw hond kijk op: Hondentraining, gehoorzaamheid, goede manieren en plezier! En voor meer geweldig advies over de verzorging en opvoeding van uw puppy, bekijk de briljante gids van Pippa Mattinson – The Happy Puppy Handbook.

Bestel uw exemplaar vandaag nog bij Amazon.

Inhoudsopgave