Duitse Herder Training en Activiteiten – Het vermaken van slimme honden

Duitse Herder zit aan de lijn tijdens de training

Bij de training van Duitse Herders moet rekening worden gehouden met hun hardwerkende erfgoed. Duitse Herders werden gefokt om intelligent, alert, snel en sterk te zijn. Deze eigenschappen maken Duitse Herders erg leuk om te trainen. Maar ze kunnen van een ongetrainde Duitse Herder ook een lastpak maken in het moderne huis!

Effectieve moderne Duitse Herder training maakt op een positieve manier gebruik van de intelligentie van het ras en helpt u een gelukkige en productieve relatie met uw hond op te bouwen.

De aantrekkingskracht van Duitse Herders

Duitse Herders staan consequent in de top tien van populairste hondenrassen in het VK en de VS. Ze zijn al meer dan 5 jaar de tweede meest populaire hond op de Ras Populariteitlijsten van de AKC. Ze verliezen alleen van de altijd populaire Labrador Retriever.

Hun specifieke set van talenten en hun neiging om zeer trainbaar te zijn heeft ertoe geleid dat ze een van de meest gebruikte werkrassen zijn geworden in een verscheidenheid van sporten en werk.

Maar wat gebeurt er als je ervoor kiest om je Duitse Herder niet te trainen?

Grote honden hebben goede manieren nodig

Duitse Herders zijn sterke, actieve, intelligente honden. Maar grote sterke honden hebben goede manieren nodig, en manieren worden aangeleerd door training!

Grote honden moeten leren niet aan de lijn te trekken, niet door deuren te rennen, niet ongevraagd op mensen af te springen.

Door uw Duitse Herder te trainen zal hij zachtaardiger en rustiger worden, en uw stress verminderen wanneer u met hem op stap bent.

Intelligente honden moeten hun hersenen gebruiken!

Als ze hun hersenen niet gebruiken raken ze verveeld, en dat leidt tot kattenkwaad. Verveelde Duitse Herders zijn nog steeds slimme Duitse Herders. Zeer intelligente honden kunnen, als ze aan hun lot worden overgelaten, een ravage aanrichten in een huis.

duitse herder training

Ze kunnen uitzoeken hoe ze vuilnisbakken of deuren kunnen openen, hoe ze bij verboden voorwerpen kunnen komen. Ze kunnen zichzelf verwonden. Ze zullen zeker een puinhoop maken.

Ik heb klanten gehad wier Duitse Herders leerden ontsnappen uit stalen kratten. Ze konden hun weg vinden in beveiligde voedselbakken en koelkasten, en open kasten in het hele huis om hun verveling te verlichten.

Zelfs de mijne slaagde erin de voordeur van een dierenoppas te openen. En om zonder toezicht door de buurt te wandelen.

Duitse Herder training zal de hersenen van uw hond uitdagen, verveling tegengaan, en zal wat van die energie verbranden!

Actieve honden hebben beweging nodig

Bovendien hebben honden die snel en atletisch zijn, zoals Duitse herdershonden, aanzienlijke hoeveelheden beweging nodig. Opgekropte energie leidt tot grote vernielzucht, waaronder het doorkauwen van deuren en muren en het graven van gaten in uw tuin.

Nu, voordat we u volledig afschrikken van het ras, is het belangrijk om te begrijpen dat een goed getrainde herder die veel beweging en mentale stimulatie krijgt een plezier is om te bezitten. Deze honden hebben een reputatie die hen favoriet maakt bij hondenbezitters over de hele wereld. Vraag het aan iedereen die er een heeft gehad. U zult meer verhalen horen van pure genegenheid en loyaliteit dan de horrorverhalen van een ongetrainde.

De aard van de Duitse Herder Training

Duitse Herder training moet consequent, regelmatig en positief zijn. Ze hebben goede routines, geplande trainingsoefeningen en veel socialisatie nodig.

Als krachtig ras met enige bewakingsinstincten is clickertraining de meest effectieve aanpak. U kunt de basisbeginselen van de clickertraining van uw hond leren in de trainingscursussen van Happy Puppy Site oprichtster Pippa.

Duitse Herder Trainingstips

Hier zijn een paar algemene tips om uw Duitse Herdershond training te begeleiden:

 • Begin meteen met de training van uw Duitse Herder pup.
 • Voed een goed afgeronde, emotioneel stabiele herder op door te zorgen voor een goede socialisatie tijdens de puppytijd en de adolescentie.
 • Houd vast aan positieve versterkingstechnieken.

Duitse Herders werden geselecteerd op hun onverschrokkenheid. Dit is een gedragskenmerk dat kan botsen met dwang, shock collar, of op straf gebaseerde training. Studies hebben aangetoond dat honden met onderliggende agressie neigingen veel erger kunnen worden door het gebruik van deze aversieve trainingstechnieken. Daarom raden wij altijd aan positieve trainingsmethoden te gebruiken.

Duitse Herder Gehoorzaamheidstraining

Uw eerste Duitse Herder training moet zich richten op basisgehoorzaamheid. Begin met haar te leren over haar nieuwe huis en routine, zacht zijn voor mensen, en potjestraining.

Ga dan over op training voor veiligheid, zoals bench training, leiband training, en komen wanneer u roept.

Een extra getraind gedrag dat ik nuttig vond bij mijn eigen Duitse Herder training omvat de cue om “het te laten”; met betrekking tot het negeren van andere dieren, mensen en voorwerpen op de grond. Vanwege hun hoge alertheid, sterke geurvermogen en beschermende aard, moeten GSD’s vaak gerustgesteld worden wanneer het tijd is om “buiten dienst” en ontspannen te zijn.

Alles wat verder gaat is een voortzetting van deze trainingsbasis door afleiding toe te voegen en op veel verschillende plaatsen te oefenen.

Als je hulp wilt bij het trainen van de ‘basisvaardigheden’ van gehoorzaamheid met behulp van positieve methoden, kijk dan eens naar Happy Puppy Site oprichtster Pippa’s trainingen.

Duitse herder lijntraining

Er zijn twee zeer belangrijke factoren die de lijntraining van uw Duitse Herdershond absoluut cruciaal maken: hun grootte en hun doorzettingsvermogen.

Dit is geen klein ras! En met een proportioneel grote en krachtige borstkas, laat hun voorwaartse trekkracht de meeste mensen in het stof achter.

Koppel dat aan een hond die gefokt is om onbevreesd nieuwsgierig of beschermend te zijn, en je krijgt een eigenaar die zeer waarschijnlijk met zijn hoofd over het trottoir wordt gesleurd achter een buurtkat aan (nogmaals, ik spreek uit persoonlijke ervaring).

Ik raad ten zeerste aan het PetSafe Easy Walk Harness uit te proberen in combinatie met gewone training aan de lijn.

Het Easy Walk Harness is uniek ontworpen, vergelijkbaar met een paardenriem. Het houdt de schouders van de hond lichtjes vast – hun krachtpunt. Het helpt u om de hond af te remmen of in een bepaalde richting te sturen met veel minder inspanning dan traditionele halsbanden of borsttuigen.

Lopende Duitse Herder Training

Veel hondeneigenaren hebben de neiging om de training af te bouwen nadat ze de puppycursus of basisgehoorzaamheid hebben afgerond.

Het is heel belangrijk dat dit niet het geval wordt als je een Duitse Herder bezit. Dit is waarom:

GSD’s gaan door een vrij aanzienlijke adolescentie ergens tussen de 6 en 18 maanden leeftijd. Waarin extra socialisatie en voortdurende training cruciaal is.

Een gebrek aan voortdurende Duitse Herder training kan mogelijk leiden tot de ontwikkeling van sommige van deze karakteristieke gedragsproblemen:

 • Overbeschermende neigingen naar eigenaar en gezinsleden
 • Agressie
 • Barrière Agressie. (Blaffen naar, longeren, ijsberen en aanvallen van mensen of dieren aan de andere kant van een hek, raam of deur)
 • Onophoudelijk nerveus of opgewonden janken en blaffen.
 • Aan de lijn trekken
 • Knijpen en bijten kenmerkend voor herdersrassen
 • Scheidingsangst

Voortdurende training en socialisatie zal de kans op deze problemen aanzienlijk verminderen.

Spelletjes en activiteiten om slimme honden verrijkt te houden

Intelligente, energieke honden zoals Duitse Herders hebben veel baat bij mentale stimulatie naast voortdurende training en beweging.

Degenen die dat niet doen, vertonen vaak een van deze tekenen van verveling:

 • Overmatig graven in de achtertuin.
 • Je buren klagen dat hij de hele dag blaft als je weg bent.
 • Kauwen op alles en nog wat in huis.
 • Gaat constant in de vuilnisbak en sleept alles door het huis naar buiten.
 • Gewicht winnen.
 • Je constant volgen als je thuis bent.

Probeer ervoor te zorgen dat je GSD voldoende mentale stimulatie krijgt. Speelgoed afwisselen, puzzelvoeders gebruiken, en slimme verrijking toepassen om hun routine te doorbreken zijn allemaal goede manieren om dit te doen.

duitse herder training

Een notitie over Duitse herder militaire training

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn Duitse Herders een van de meest gebruikte rassen in politie en militaire K9 eenheden. Alle temperamentkenmerken die we in dit artikel hebben genoemd, maken ze supersterren in het opsporen van verdachten, het opsporen van vermiste personen, het opsporen van explosieven en drugs, en zelfs in de aanval.

De trainingstechnieken voor dit soort werk moeten worden overgelaten aan professionals op die gebieden.

Gerichte agressie is een zeer gevaarlijke activiteit. Het kan leiden tot ernstig letsel van mensen en honden en kan uiteindelijk resulteren in de verwijdering van uw hond.

Goede Duitse Herder Hondentraining leidt tot GROTE Metgezellen

Al met al is de trouwe en intelligente Duitse Herdershond niet voor niets een wereldwijd favoriet ras. Door deze Duitse Herder trainingstips en technieken te volgen en ze regelmatig te socialiseren, kunnen deze honden een uitstekend voorbeeld zijn van de beste vriend van de mens.

We horen graag verhalen over geweldige honden. Dus als je een favoriet verhaal te delen hebt over je Duitse Herder, laat het ons dan zeker weten in de commentaren hieronder!

Liz London is gecertificeerd hondentrainer via de Certifying Council of Professional Dog Trainers (CPDT-KA) & de Karen Pryor Academy (Dog Trainer Foundations Certification). Wet regelmatige bijscholingscursussen van de beste dierentrainers uit de hele wereld, waaronder Michele Pouliot, directeur training van de Blindengeleidehonden. Ze heeft dierentuindieren getraind, zoek- en reddingshonden en jachthonden. En helpt mensen al meer dan tien jaar met het opvoeden van gelukkige, gezonde en goed opgevoede honden.

Referenties en verder lezen