Duitse Herder Prijs – De kosten van het kopen en opvoeden van een GSD

Duitse Herder Prijs

Welkom bij ons artikel over Duitse Herder prijs!

Duitse Herders zijn niet alleen schattig, maar ze zijn ongelooflijk intelligent, gezinsgericht, speels en vol liefde.

Het is dus geen verrassing dat veel hondenliefhebbende gezinnen op een missie zijn om een Duitse Herder puppy in hun leven te verwelkomen.

Maar hoeveel kost een Duitse Herder puppy, en waarom kosten sommige Duitse Herdershonden meer dan andere?

Laten we het uitzoeken!

Het berekenen van de kosten voor een Duitse Herder Puppy

Een raszuivere puppy kopen bij een fokker kan zeker prijzig zijn, maar het is veel veiliger dan via een dierenwinkel, achtertuinfokker of louche online verkoper.

Waarom?

Omdat een gezonde pup begint met gezonde ouderrassen. Gerenommeerde fokkers besteden veel geld en tijd om ervoor te zorgen dat uw toekomstige pup uit goede fokdieren komt.

Voordat uw puppy zelfs maar verwekt wordt, zal een verantwoordelijke fokker er eerst voor zorgen dat de moeder en de vader gescreend zijn op ernstige genetische gezondheidsproblemen.

Uiteindelijk leidt dit tot een gezond nest.

Na de bevruchting moet de fokker voor de zwangere moeder zorgen. Na de geboorte van het nest moet de fokker de pups grootbrengen tot ze verkocht worden.

Fokkers kunnen een aanzienlijk bedrag uitgeven aan:

 • medische kosten
 • gezondheidsonderzoeken
 • reiskosten
 • benodigdheden
 • speelgoed
 • beddengoed
 • voedsel
 • en meer!

Duitse Herder Prijs Voor Fokkers

Dus, hoeveel besteden fokkers aan het fokken en grootbrengen van een nest gezonde, raszuivere pups?

Gemiddeld besteden de meeste fokkers ongeveer $7.444 per nest, terwijl fokkers die showkwaliteitspups fokken maar liefst $24.000 uitgeven aan het fokken en grootbrengen van hun nest.

Daarom zal het bijna altijd duurder zijn om via een fokker aan een raszuivere pup te komen dan via een andere bron.

Maar betekent dat, dat als je een goedkopere pup koopt, je zijn algemene gezondheid op het spel zet?

Goede vraag.

Duitse Herder prijs

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Puppies en honden zijn in de hele wereld een heet hangijzer, en alles waar veel vraag naar is, trekt opportunisten aan die op zoek zijn naar veel geld.

Vandaag de dag vormen puppies een groot deel van wat een miljarden-dollar huisdierenindustrie is geworden. Helaas is niet iedereen die puppies verkoopt even nauwgezet of verantwoordelijk als de fokkers waar we het hierboven over hadden.

De poging van velen om snel geld te verdienen en tegelijkertijd kosten te besparen kan leiden tot onethische fokpraktijken en ongezonde pups.

U kunt voorkomen dat u puppyfabrieken steunt door ervoor te zorgen dat u uw puppy niet koopt bij dierenwinkels of achtertuinfokkers.

Je moet ook wegblijven van online verkopers die raszuivere puppy’s beloven voor verrassend lage prijzen en die geen papierwerk en bewijs van gezondheidstesten kunnen aanbieden.

Niet iedereen die een puppy verkoopt voor een lage prijs is een puppy-molen-betaler. Maar ze begrijpen misschien niet hoe verantwoord fokken werkt.

Dus je kunt nog steeds eindigen met een ongezonde pup die op de lange termijn veel meer kost.

Dus, wat doe je als je een gezonde, raszuivere pup wilt, maar je kunt je de prijs van een Duitse Herder van een topfokker niet veroorloven?

Wat als de prijs van de Duitse Herder te hoog is?

Het goede nieuws is dat er veel goedkope fokkers zijn die verantwoordelijk en ethisch zijn, die pups fokken gewoon voor het gezelschap.

Zoals we hierboven al zeiden, zullen pups gefokt voor showkwaliteit bijna altijd duurder zijn dan honden gefokt voor gezelschap.

Dus, als u in de markt bent voor een familiehond en niet probeert uw pup te showen, dan is het kopen van een pup die niet van showkwaliteit is waarschijnlijk de beste route voor u om te nemen.

Maar zal uw pup minder gezond zijn dan een pup van showkwaliteit?

Natuurlijk niet! Verantwoordelijke fokkers moeten dezelfde methoden toepassen om uw pup op te voeden, ongeacht of hij van showkwaliteit is of niet.

In feite kunnen sommige puppy’s voor minder worden verkocht of niet als showkwaliteit worden beschouwd, alleen vanwege de verdunde vachtkleur.

Toch zullen fokkers altijd meer kosten dan de meeste andere bronnen, zelfs als u een gezelschapsdier krijgt en geen hond van showkwaliteit.

Andere Opties

Wat zijn uw andere opties om de prijs van de Duitse Herder te drukken?

Waarom, redden, natuurlijk! Er zijn genoeg ras-specifieke reddingen beschikbaar. Velen zorgen ervoor dat uw pup gescreend is op gezondheid en gedrag voordat hij wordt geadopteerd.

Het goede nieuws is dat een redding meestal een fractie is van de prijs die fokkers voor Duitse Herders vragen.

Dus, met dat in gedachten, laten we het hebben over de specifieke kosten van een Duitse Herder pup.

Wat zijn de kosten van een Duitse Herder Puppy?

Duitse Herdershonden zijn ongelooflijk populair, wat een tweesnijdend zwaard kan zijn. Aan de ene kant is het gemakkelijk om gerenommeerde fokkers te vinden die deze puppies verkopen.

Aan de andere kant kunnen sommige Duitse Herder pups een aardige cent kosten. Maar ze zullen niet allemaal prijzig zijn.

In feite, aan de onderkant van de schaal, kun je een Duitse Herder pup van een gerenommeerde fokker vinden voor tussen de $300 en $900.

Sommige Duitse Herder fokkers vragen echter veel meer, met hun puppies van showkwaliteit van $6.000 tot zelfs $7.000!

Het redden van een Duitse Herder kan echter veel minder kosten. Gemiddeld kost het redden van een hond zo’n $50 tot $300, waarbij sommige specifieke Duitse Herder reddingen ongeveer $400 in rekening brengen voor hun Duitse Herder reddingen.

Zijn er nog andere kosten verbonden aan een Duitse Herder Puppy?

Hoewel de eerste aanschaf van uw Duitse Herder de grootste kostenpost is, zijn er natuurlijk ook terugkerende kosten voor de opvoeding en het bezit van de hond.

Gedurende zijn hele leven zal uw Duitse Herder kosten maken voor het volgende:

 • Puppyvoeding en hondenvoer
 • Hondensnoepjes
 • Dierenarts bezoeken
 • Beddengoed, speelgoed, riemen, kommen en andere benodigdheden
 • Gehoorzaamheidstraining of boarding
 • Verzorging
 • Diverse kosten

Diverse kosten?

Dat klopt. Elke toekomstige Duitse Herder eigenaar, of hondeneigenaar, moet weten dat er diverse kosten verbonden zijn aan het bezitten van een hond, die variëren afhankelijk van de levensstijl van de eigenaar.

Diverse toevoegingen aan de totale Duitse Herder prijs

Als een Duitse Herder eigenaar vaak reist of een zeer drukke agenda heeft, moet hij misschien betalen voor dierenoppas, trimsalon, hondenuitlaatservice en meer.

Dus, wat zijn de totale kosten van het kopen en opvoeden van een hond? Volgens de American Kennel Club hangt dat vooral af van het ras en de grootte van de hond.

En het eerste jaar van het bezit van een puppy is het duurst, volgens de Universiteit voor Diergeneeskunde.

Gemiddeld kosten kleinere rassen hun eigenaren ongeveer $2.674 in hun eerste jaar, terwijl grotere rassen, zoals de Duitse herder, hun eigenaren ongeveer $3.536 kosten.

Natuurlijk raden wij nieuwe hondeneigenaren altijd aan zich voor te bereiden op hun puppy’s. Klik hier voor de ultieme puppy-proofing checklist!

Bent u nu klaar om uit te vinden wat de levenslange kosten van het opvoeden van een puppy zijn? Volgens de Amerikaanse Kennel Club liggen de totale gemiddelde kosten voor het houden van een hond tussen de 14.480 en 15.782 dollar.

Oef! Dus, hoe kun je wat geld besparen?

Duitse Herder Gezondheidskosten

Medische kosten behoren tot de duurste kosten die hondenbezitters maken, en dat is slechts een van de redenen waarom het zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat u uw puppy bij een gerenommeerde bron haalt.

Toch kunnen alle honden vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. U kunt uzelf op de lange termijn geld besparen door de gezondheid van uw Duitse Herder in de gaten te houden en te begrijpen voor welke problemen hij vatbaar is.

De totale prijs van de Duitse Herder kan worden beïnvloed door mogelijke gezondheidsproblemen.

Duitse Herders zijn het meest gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals:

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Degeneratieve myelopathie
 • Bloat
 • Chronisch eczeem
 • Epilepsie
 • Keratitis
 • Dwerggroei
 • Allergieën

U kunt helpen uw Duitse Herder in goede gezondheid te houden door hem vroeg te laten screenen.

Enkele van de gezondheidstesten die door de Amerikaanse Kennel Club voor de Duitse Herder worden aanbevolen zijn:

 • Heup evaluatie
 • Elleboog Evaluatie

Hoeveel kost een Duitse herder?

Zoals we hierboven vermeld hebben, kunnen de gemiddelde kosten voor de aanschaf van een Duitse Herder pup bij een gerenommeerde fokker ongeveer $300 tot $900 bedragen.

Als u in de markt bent voor een Duitse Herder pup van showkwaliteit, kunt u uiteindelijk $6.000 tot $7.000 uitgeven.

Door via een vertrouwde rescue te gaan om je Duitse Herder te krijgen, kun je geld besparen; het kost gemiddeld zo’n $50 tot $400.

En, om het samen te vatten, de levenslange prijs voor een Duitse Herder kan voor jou tussen de $14.480 en $15.782 liggen!

En hoewel dit een aardig bedrag is, is het goede nieuws dat uw nieuwe hond u terugbetaalt op manieren die u zich nooit had kunnen voorstellen.

En aan het eind van de dag vinden de meeste hondenbezitters dat de liefde, loyaliteit en het gezelschap van een hond onbetaalbaar is.

Heeft u een GSD? Laat ons weten over uw dierbare pup in de commentaren!

Referenties

“Hoeveel kost het om een hond op te voeden?” De Amerikaanse Kennel Club

“Cutting Pet Care Costs,” APCA

“Pet Industry Market Size & Ownership Statistics,” American Pet Products Association, APPA.

Duitse Herdershonden Club van Amerika

Reisen, J, “Hoeveel besteedt u aan uw hond in zijn leven?”. De Amerikaanse Kennel Club