Duitse Herder Doberman Mix – Grote waakhond of familie huisdier?

duitse herder doberman mix

Duitse Herder Doberman mix honden zijn intelligent, beschermend en trouw. Ze hebben sterke waakhond en waakhond eigenschappen. Duitse Herder Doberman mix pups zijn zelfverzekerd, onafhankelijk en slim. Kortharig, donker van kleur en zeer verharend, dit is een grote hond met een grote houding. Vandaag bekijken we of hun voor- en nadelen passen bij uw gezin, levensstijl kinderen en andere huisdieren.

Het ras German Shepherd Doberman mix omvat wat zowel de Duitse Herder als de Doberman zo populair maakt. Ze hebben kenmerken die hen uniek maken in hun eigen recht en hebben een onderscheidend uiterlijk, temperament en geschiedenis.


Waar komt de Duitse Herder Doberman Mix vandaan?

De Duitse Herder en de Doberman zijn enigszins vergelijkbare honden. Ze zijn allebei atletisch en worden voor vergelijkbare doeleinden gebruikt. Beiden worden gebruikt als waakhonden. En het zijn allebei zelfverzekerde, gretige dieren. Kiezen kan moeilijk zijn, dus veel hondeneigenaren kiezen helemaal niet en kiezen in plaats daarvan voor een Duitse Herder Doberman mix.

Duitse Herders en Dobermannen hebben beide een rijke werkgeschiedenis. Het voornaamste doel van de Duitse Herder was in die tijd het hoeden van schapen. Herders fokten regelmatig honden samen op basis van hun intelligentie, snelheid, kracht en reukvermogen. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld gebruikt als waakhonden, politiehonden en speurhonden.

De Doberman komt ook uit Duitsland, maar werd vooral gefokt als beschermhond. De Doberman is ontstaan uit talrijke hondenrassen. Niemand weet de exacte verhoudingen of rassen die gebruikt zijn om de Doberman te ontwikkelen. Maar de Beauceron, Duitse Pinscher, Rottweiler en Weimaraner zouden allemaal een plaats hebben in de afstamming van de Doberman. Doberman Pinschers worden vandaag de dag nog steeds gebruikt als waakhonden.

duitse herder doberman mix

Leuke feiten over de Duitse Herder Doberman Mix

  • Duitse Herders zijn uiterst intelligent.
  • Velen beschouwen hen als het 3e meest intelligente ras ter wereld.
  • Ze zijn ook de 2e meest populaire hond in de VS.
  • Dobermans zijn een van de jongste rassen ter wereld.
  • Wat hondenrassen betreft, zijn ze vrij nieuw.
  • Dobermans zijn extreem atletisch en intelligent.
  • Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ze in het verleden vele banen hebben aangenomen, waaronder politiewerk, geurzoeken, coursing, duiken, search and rescue, therapie, en het begeleiden van blinden.
  • Kurt de Doberman was het eerste hondenslachtoffer van WOII.
  • Hij ging de troepen voor en waarschuwde hen voor naderende vijandelijke soldaten.
  • Hij ligt momenteel begraven op de United States Marine Corps War Dog Cemetery.

Duitse Herder Doberman Mix Uiterlijk

Dit wordt een grote, krachtige hond met een slank lichaam en donkere kleuren. Het mengen van twee hondenrassen is echter een kansspel. Je weet nooit echt wat je krijgt. De pups erven willekeurige eigenschappen van beide ouders, die zeer onvoorspelbaar kunnen zijn. We kunnen niet precies zeggen hoe een Duitse Herder Doberman mix eruit zal zien of zich zal gedragen. Maar we kunnen wel een schatting maken op basis van de eigenschappen van beide ouders.

Hoe groot is een Duitse Herder Doberman Mix?

Deze hond wordt vrij groot. Deze mix zal waarschijnlijk tussen de 90-110 pond wegen en tussen de 22-26 inches groot zijn. Ze zullen gespierd en atletisch zijn. Beide ouderrassen zijn gebouwd om te werken. Hun pups zullen dat waarschijnlijk ook zijn.

Vachtkleuren en verzorging

Hun vacht zal zacht maar kort zijn. Ze zullen waarschijnlijk behoorlijk verharen. U zult ze minstens één keer per week moeten borstelen, met een scheerapparaat tijdens het verharingsseizoen.

Hoewel verschillende kleuren mogelijk zijn, zullen de pups waarschijnlijk zwart, bruin of tan zijn. Ze kunnen de aftekeningen hebben van hun Duitse Herder of Doberman ouder.

Duitse Herder Doberman Mengsel Temperament

Deze honden zijn gemaakt om te werken. Door hun intelligentie begrijpen ze de commando’s heel snel. Ze zijn ongelooflijk trouw aan hun menselijke metgezellen en zijn uitstekende waakhonden. Deze waakneigingen maken hen echter ook wantrouwend tegenover vreemden.

Ze moeten op jonge leeftijd worden gesocialiseerd en leren dat vreemden oké zijn.

De Duitse Herder is gemeld agressief te zijn, waarschijnlijk vanwege deze bewakingsinstincten. Hoewel ze kundig zijn, kunnen ze ook koppig zijn.

Het vereist een vaste hand en regelmatige training om deze honden zich te laten gedragen zoals het hoort. Ze kunnen erg gehecht raken aan hun gezinsleden. Soms kunnen ze zelfs lijden aan verlatingsangst.

Het trainen van uw Duitse Herder Doberman Mix

Deze honden zijn briljant en kunnen heel snel commando’s oppikken. Maar ze kunnen ook koppig zijn. De training moet bij deze gemengde honden vroeg beginnen en regelmatig worden voortgezet voor de rest van hun leven.

Wij raden aan te beginnen met de basis, zoals zindelijkheidstraining en krattraining.

Socialisatie is essentieel. U moet deze honden vanaf jonge leeftijd kennis laten maken met verschillende mensen en dit de rest van hun leven blijven doen. Nieuwe mensen ontmoeten is uiterst belangrijk om agressieve neigingen te voorkomen.

Omdat deze honden vrij groot worden, is het essentieel om ze vroeg te leren hoe ze aan de lijn moeten lopen. Het is beter om ze vroeg te trainen om niet te trekken in plaats van ermee om te gaan als ze groter en sterker zijn.

Doberman Duitse Herder Mix Oefening

Deze honden zijn vrij actief. Ze zijn gefokt voor lange werkdagen. Wij bevelen minstens twee wandelingen per dag aan en regelmatig tijd buiten om rond te rennen en te spelen. U moet rekenen op minstens 90 minuten beweging per dag voor deze honden.

Duitse Herder Doberman Mix Gezondheid

Hoewel deze honden gezonder zijn dan veel rashonden, zijn ze toch vatbaar voor enkele gezondheidsproblemen. De meest voorkomende is elleboogdysplasie. Deze aandoening is de ontwrichting van de elleboog van een hond en komt veel voor bij de meeste grotere honden.

Cardiomyopathie komt ook enigszins voor. Deze ziekte komt ook veel voor bij grotere honden.

Net als elleboogdysplasie kan ook heupdysplasie voorkomen. Deze ziekte is ook erfelijk.

Gezondheid van gemengde rassen

De Duitse Herder Doberman mix is een kruising tussen deze twee rassen. De exacte geschiedenis van dit ras is onbekend. Maar het is waarschijnlijk dat de Duitse Herder en de Doberman vele malen hebben gekruist vanwege hun nabijheid.

Er is echter enige controverse over het samen fokken van hybride honden. Sommigen beweren dat honden van gemengde rassen geen uitstekende huisdieren zijn vanwege hun onvoorspelbaarheid en het ontbreken van een registratie. Maar er zijn een paar goede dingen aan gemengde rassen. Het belangrijkste is misschien wel dat ze vaak gezonder zijn dan hun raszuivere soortgenoten. Dit komt door een proces dat bekend staat als hybride kracht.

Veel rashonden komen uit een kleine genenpoel. Deze kleine genenpoel maakt hen vatbaarder voor genetische afwijkingen en zeldzame ziekten. Honden van gemengde rassen hebben echter een veel grotere genenpoel. En ze zijn niet zo vatbaar voor genetische afwijkingen als rashonden.

Zijn Duitse Herder Doberman mixen goede familie honden?

Duitse Herder Doberman mixen kunnen uitstekende familiehonden zijn. Ze zijn trouw en gemakkelijk te trainen. Maar ze worden wel vrij groot.

Ze hebben veel ruimte en bewegingstijd nodig. Ze moeten ook regelmatig en vaak getraind worden. Deze behoeften kunnen heel wat tijd in beslag nemen. Als je echter de tijd hebt om je in te zetten, kunnen deze honden de perfecte aanvulling zijn voor volwassen gezinnen.

Het redden van een Duitse Herder Doberman Mix

Omdat zowel de Duitse Herder als de Doberman behoorlijk populair zijn, is het niet zo moeilijk om deze kruising te vinden. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je tenminste een beetje tijd kwijt bent aan het zoeken naar deze hond.

Wij raden u aan contact op te nemen met plaatselijke asielen en opvangcentra en hen te laten weten wat voor soort hond u zoekt. Omdat deze honden vreemden enigszins wantrouwen, kan het even duren voor ze zich thuis voelen.

Geduld is belangrijk. U moet zo snel mogelijk beginnen met oefening en training. Deze honden hebben zowel fysieke als mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te zijn. Door in deze behoeften te voorzien, kunnen ze zich gemakkelijker thuis voelen.

Het vinden van een Duitse Herder Doberman Mix Puppy

Omdat dit geen zuiver ras is, kan het moeilijk zijn om fokkers te vinden die gespecialiseerd zijn in deze kruising. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is.

Wij raden u ten zeerste aan om een puppy te adopteren bij een fokker in plaats van bij een dierenwinkel of puppymolen. Hoewel het misschien gemakkelijker is om op deze plaatsen een hybride te vinden, houden ze zich vaak niet aan ethische fokrichtlijnen. Deze praktijk leidt tot ongezonde pups.

Voor een stap-voor-stap gids kun je misschien onze puppy zoekgids bekijken.

Het staat vol met tips en trucs die u kunnen helpen de beste puppy voor u te vinden.

Het opvoeden van een Duitse Herder Doberman Mix Puppy

U moet een Duitse Herder Doberman mix pup op dezelfde manier opvoeden als elke andere pup.

Uw puppy moet eten op basis van de juiste voedingsrichtlijnen.

U moet uw puppy regelmatig baden.

En vergeet niet te borstelen om onnodig verharen te voorkomen.

Voor meer verzorgingstips hebben we een complete sectie over de verzorging van puppy’s.

Duitse Herder Doberman Mix Producten en Toebehoren

Deze honden zijn zowel slim als actief. Ze hebben dus een mix van speeltjes nodig die hen fysiek en mentaal stimuleren. Puzzelspeelgoed is altijd een goede keuze. Kijk ook eens naar onze selectie van het beste piepspeelgoed.

Een riem zal ook belangrijk zijn. Deze honden hebben regelmatige wandelingen nodig. Een duurzame leiband houdt iedereen veilig en comfortabel tijdens het wandelen.

Aangezien de voeding van uw puppy ook belangrijk is, raden wij u aan ons artikel over Doberman puppyvoeding te bekijken. Hoewel niet alles van toepassing is op dit gemengde ras, leert u een paar tips voor het uitzoeken van het voer van uw eigen puppy.

Voor- en nadelen van een Duitse Herder Doberman Mix

Deze honden vergen nogal wat werk. Ze moeten getraind, geoefend en regelmatig gesocialiseerd worden. Ze kunnen agressief zijn als ze niet op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Hun bewakingsinstincten houden in dat ze vreemden niet vertrouwen en u zullen proberen te beschermen als ze zich bedreigd voelen. Maar wanneer u vrienden uitnodigt, is dit niet wat u wilt dat uw hond doet.

Met dat gezegd, ze zijn wel goede waakhonden als dat is wat je zoekt. Als ze goed getraind en gesocialiseerd zijn, kunnen ze ook uitstekende familiehonden zijn.

Vergelijkbare rasmengsels en rassen

Als u een raszuivere hond wilt in plaats van een gemengd ras, raden wij u aan te kijken naar de Duitse Herder en de Doberman. Of iets ongebruikelijkers zoals de Keeshond!

Andere honden in de herders- en werkgroepen zullen ook vergelijkbaar zijn.

Talloze herders lijken op een Duitse Herder en gedragen zich ernaar, maar met subtiele verschillen.

Voor een vriendelijker hond die niet zoveel socialisatie vereist, is een Koningsherder misschien wat u zoekt.

Maar er zijn genoeg andere gemengde rassen die je perfect zou kunnen vinden. Zoals de Duitse Herder Husky mix.

Duitse Herder Doberman Mix Reddingen

Er zijn een paar rescues gewijd aan Duitse Herders of Dobermannen.

Het is mogelijk dat je bij hen een gemengd ras vindt.

Als je aan deze lijst wilt worden toegevoegd, laat dan hieronder een reactie achter.

Is een Duitse Herder Doberman Mix geschikt voor mij?

Als je geen tijd hebt om deze honden voortdurend te trainen, te socialiseren en te oefenen, dan moet je deze hond niet adopteren.

Maar voor wie veel tijd heeft en een trouwe metgezel wil, kan deze hond perfect zijn.

Referenties en bronnen

Blackshaw, Judith. “Een overzicht van soorten agressief gedrag bij honden en behandelmethoden.” Applied Animal Behavior Science. 1991.

Nicholas, Frank. “Hybride kracht bij honden?” The Veterinary Journal. 2016.

Janutta. “Genetische analyse van drie verschillende classificatieprotocollen voor de evaluatie van elleboogdysplasie bij Duitse Herdershonden.” Journal of Small Animal Practice. 2006.

Borgarelli, Michele. “Vergelijking van primaire mitralisklepziekte bij Duitse Herdershonden en bij kleine rassen.” Journal of Veterinary Cardiology. 2004.

Hedhammar. “Canine hip dysplasia: study of heritability in 401 litters of German Shepherd Dogs.” Journal of the American Veterinary Medical Association. 1979.

Misseghers. “Clinical observations of the treatment of canine perianal fistulas with topical tacrolimus in 10 dogs.” Canadian Veterinary Journal. 2000.