Duitse Herder Chow Mix – Een groot, trouw kruisingsras.

Duitse Herder Chow Mix

De Duitse Herder Chow mix, of Chow Shepherd, is een speelse hond die tijd, ruimte en aandacht nodig heeft.

Hij weegt 40 – 95 pond en is tot 26 centimeter hoog bij de schouder.

Maar omdat hij afstamt van twee van ’s werelds bekendste waakhonden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat zijn grote omvang gepaard gaat met goede manieren.

Waar komt de Duitse Herder Chow Mix vandaan?

De Duitse Herder Chow Mix is een kruising tussen een Duitse Herder en een Chow Chow.

Het zijn geen raszuivere honden, want ze worden niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club.

Hoewel we niet weten hoe deze specifieke mix is ontstaan, weten we wel over de ouderrassen en hun geschiedenis.

Duitse Herders werden in Duitsland gefokt als werkhonden. Hun taak was het hoeden en beschermen van vee.

Ze werden ook gefokt voor hun uiterlijk, want de schepper van het ras vond dat de Duitse Herder perfect aansloot bij hoe hij dacht dat een werkhond eruit moest zien.

Er is enige discussie over hoe oud Chow Chows zijn, maar ze zijn zeker meer dan 2000 jaar oud. Sommigen geloven dat ze een van de eerste hondenrassen waren.

Chow Chows werden gehouden als werkhonden. Ze leefden met keizers in de Tang Dynastie, en hun werk omvatte jagen, hoeden en bewaken.

Leuke feiten over de Duitse Herder Chow Mix

Duitse Herders werken hard, maar ze zijn ook fantastisch! Rin Tin Tin was een Duitse Herder die gered werd van een slagveld in de Tweede Wereldoorlog en daarna ging acteren in stomme films in de jaren 1920.

Chow Chows hebben zelf ook enige geschiedenis van roem. Koningin Victoria hield zoveel van haar Chow Chow dat ze hem overal mee naar toe nam. Haar hof keurde dit af, en een opgezette Chow Chow werd voor haar in de plaats gemaakt – men zegt dat dit de eerste teddybeer ooit was!

Chow Chows zijn ook een van de weinige hondenrassen met een blauwe tong.

Duitse Herder Chow Mix Uiterlijk

Wanneer we naar gemengde rassen kijken, moeten we in gedachten houden dat ze alle eigenschappen van de ouders kunnen krijgen, waardoor ze onvoorspelbaarder zijn dan raszuivere rassen.

Doorgaans is een Duitse Herder Chow mix 18-26 inch groot en weegt 40-95 pond.

Ze hebben een dikke, pluizige vacht die in vele kleuren voorkomt, waaronder blauw, rood, bruin, zwart, tan en wit. Ze kunnen ook een combinatie van deze kleuren zijn.

Vaak nemen Chow Shepherds de kopvorm van hun Duitse Herder ouder over, inclusief hun lange snuit. Ze erven een rechtopstaande staart van de Chow Chow kant van de familie en hebben slappe driehoekige oren.

Natuurlijk kunnen deze kenmerken variëren, maar ze geven ons een idee van wat we kunnen verwachten.

Duitse Herder Chow Mix Temperament

Duitse Herder Chow Mix

Gemengde rassen combineren eigenschappen van hun ouderrassen. Om erachter te komen hoe uw Chow Shepherd zich zal gedragen, moet u eerst hun genetica begrijpen.

Duitse Herders zijn altijd werkhonden geweest. Eerst op de boerderij, en nu vaak als moderne hulphond, zijn deze pups altijd onderweg.

Deze honden zijn onverschrokken en zelfverzekerd. Ze zijn ook ongelooflijk slim en loyaal, maar hebben misschien wat tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen.

Omdat ze zo slim zijn, hebben ze mentale stimulatie nodig om gelukkig en goed opgevoed te blijven. Honden die niet genoeg activiteit krijgen, kunnen hun toevlucht nemen tot destructief gedrag, zoals graven, kauwen of blaffen.

Hoe gemakkelijk is het om een Duitse Herder Chow Mix te trainen?

Duitse Herders zijn gemakkelijk te trainen omdat ze leergierig zijn.

Ze kunnen gevoelig zijn voor angst, vooral als ze niet de juiste hoeveelheid beweging of mentale stimulatie krijgen.

Chow Chows zijn in veel opzichten het complete tegenovergestelde van Duitse Herders. Ze staan bekend als afstandelijk, koppig en moeilijk te trainen. Ze kunnen ook agressief zijn.

Een goede training en socialisatie zijn uiterst belangrijk bij het opvoeden van een Chow Chow. Dit zal sommige van deze slechte eigenschappen voorkomen en ervoor zorgen dat ze niet agressief worden.

Binnen hun eigen huis zijn Chow Chows vreedzaam en onafhankelijk. Ze hebben dagelijks beweging nodig, maar een eenvoudige wandeling houdt ze gezond en gelukkig.

Als we deze tegenpolen bij elkaar zetten, krijgen we een verscheidenheid aan temperamenten.

Een Chow Shepherd is vast en zeker superslim en vol energie. Ze zullen waarschijnlijk op hun hoede zijn voor vreemden, maar minder afstandelijk dan Chows. Net als Duitse Herders zijn ze gevoelig voor verlatingsangst.

Duitse Herder Chow mixen moeten vanaf jonge leeftijd worden gesocialiseerd om wantrouwen jegens vreemden en agressief waakgedrag te voorkomen.

Omdat ze meestal hun energieniveau en hersenkracht erven van hun Duitse Herder ouders, moet u een Chow Shepherd regelmatig trainen en hun geest bezig houden. Speelgoed en training kunnen helpen de hersenen van uw pup te stimuleren, zodat ze zich niet gaan vervelen.

Deze honden hebben ook een grote tuin nodig, want het zijn grote honden die veel ruimte nodig hebben om te spelen.

Het trainen van uw Duitse Herder Chow Mix

Een Duitse Herder Chow mix kan moeilijk zijn voor een eerste eigenaar. Dit geldt vooral als ze op hun Chow Chow ouder lijken.

We hebben veel trainingsgidsen die u zullen helpen de training goed te krijgen – wat vooral belangrijk is bij deze mix.

Positieve versterking is de beste manier om elke hond te trainen, maar werkt vooral voor meer koppige rassen.

U zult waarschijnlijk een gemakkelijke tijd hebben met potjestraining, omdat beide ouderrassen snel leren in deze afdeling. U kunt ook onze gids voor bench training raadplegen als u van plan bent uw hond bench training te geven.

Ten slotte zult u Chow Shepherds zo jong mogelijk willen socialiseren. Beide ouderrassen kunnen bewakingsneigingen vertonen, en sommige Chows staan bekend om hun agressie.

Het socialiseren van uw Duitse Herder Chow Mix

Het ontmoeten van verschillende soorten mensen en de interactie met andere honden zal hen helpen om te leren vreemden niet te wantrouwen.

Wees voorzichtig met kleine honden of jonge kinderen. Laat kinderen en honden niet zonder toezicht samen, en zorg ervoor dat beiden weten hoe ze op de juiste manier met elkaar moeten omgaan.

Als het op beweging aankomt, zal uw Chow Shepherd er veel van nodig hebben. Een grote tuin om in te spelen, dagelijkse wandelingen of jogs, en extra speeltijd worden allemaal aanbevolen voor deze energieke pups.

U zult ze tijdens het sporten in de gaten willen houden, want zowel Chows als Duitse Herders hebben een aantal gewrichtsproblemen.

Als je mix de kortere snuit van zijn Chow-ouder heeft geërfd, moet je extra voorzichtig zijn en de training bij warm weer beperken. Kortere snuiten veroorzaken ademhalings- en oververhittingsproblemen.

Duitse Herder Chow mixen hebben ook mentale stimulatie nodig, van dagelijkse training, puzzelspeelgoed, of bij voorkeur een combinatie van deze dingen.

U moet voortdurend nieuwe activiteiten en puzzels voor hen introduceren om op te lossen, want ze kunnen verveeld raken van dezelfde dingen.

Duitse Herder Chow Mix Gezondheid

Duitse Herder Chow mixen kunnen lijden aan verschillende gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele veel voorkomende problemen om in gedachten te houden:

 • Heupdysplasie – heupkom niet goed gevormd
 • Elleboogdysplasie – elleboogkom niet goed gevormd
 • Luxerende Patella – ontwrichte knieschijf
 • Colitis – ontsteking in de dikke darm
 • Bloat – maag vol met gas, voedsel of vloeistof
 • Autoimmuunziekten – inclusief perianale fistels, sebaceous adenitis, lupus, pemphigus, en nagelbed ziekte
 • Hartziekten
 • Oogproblemen
 • Huidziekten en infecties
 • Allergieën
 • Hypothyreoïdie
 • Bloat

Als uw pup de snuit van zijn Chow-ouder erft, zal hij moeite hebben met ademhalen en vatbaar zijn voor oververhitting. Gelukkig erven de meeste Chow Herders de langere snuit van hun Duitse Herder ouder.

Duitse Herder Chow Mix Genetica

De beste manier om veel ziekten te voorkomen, als u van een fokker adopteert, is ervoor te zorgen dat de ouders gezond zijn en dat gezondheidsproblemen niet in de familie voorkomen.

Hoewel veel gezondheidsaandoeningen genetisch zijn, zijn sommige dat niet. U zult uw hond ook goed gevoed en uitgeoefend willen houden, in een goede omgeving voor hun uiteindelijke gezondheid. Ga regelmatig met ze naar de dierenarts.

Houd ook een oogje in het zeil voor sommige gezondheidsaandoeningen die gewoon niet voorkomen kunnen worden. Het helpt vaak om problemen in een vroeg stadium op te vangen.

Chow Shepherds worden doorgaans 9-13 jaar oud. Ze moeten een goede voeding krijgen, verdeeld over twee of meer maaltijden per dag.

Vanwege hun dikke, pluizige vacht, zullen Duitse Herder Chow mixen dagelijks geborsteld moeten worden. Dit voorkomt vervilting en vermindert het verharen.

Deze honden verharen veel!

Zijn Duitse Herder Chow Mixen Goede Gezinshonden?

Duitse Herder Chow mixen zijn goede honden voor een actief gezin. Ze zijn leuk en bijna altijd bereid om te spelen!

Ze moeten echter goed worden opgeleid om agressie te voorkomen, en in de gaten worden gehouden rond jonge kinderen. Honden en kinderen mogen niet zonder toezicht worden achtergelaten, en kinderen moet worden geleerd goed met honden om te gaan.

Het redden van een Duitse Herder Chow Mix

Een hond redden is altijd een goede optie om te bekijken.

Uw plaatselijke asielen of reddingen hebben misschien een Duitse Herder Chow mix die op u wacht.

Zo niet, dan kun je kijken naar rasspecifieke reddingen. Een Duitse Herder of Chow Chow reddingsgroep kan ook gemengde rassen opnemen.

Een Duitse Herder Chow Mix pup vinden

Het belangrijkste wat je kunt doen als je op zoek bent naar een Duitse Herder Chow mix pup is het vermijden van puppyfabrieken. Dit betekent ook het vermijden van dierenwinkels.

U wilt een fokker zoeken die open is over zowel het ras in het algemeen, als over hun honden in het bijzonder.

Ze moeten graag praten over de gezondheidsproblemen van het ras, en nooit beweren dat die er niet zijn.

Een goede fokker zal u ook laten zien waar de pups worden grootgebracht, de ouderdieren en de gezondheidsgegevens. De ouders moeten gezond zijn en up-to-date met alle vaccins, net als de pups.

De omgeving moet schoon zijn en geschikt voor het hondenras. De honden moeten een grote tuin hebben met ruimte om te rennen en te spelen, toegang tot water, enz.

Als u meer hulp nodig heeft bij het vinden van uw nieuwe puppy, bekijk dan onze puppy zoekgids.

Opvoeden van een Duitse Herder Chow Mix Puppy

Het opvoeden van een Duitse Herder Chow mix pup kan overweldigend lijken. Er is veel om te onthouden, en je weet al hoe belangrijk het is om de dingen goed te doen met deze mix.

We zijn hier om te helpen met onze puppy verzorging en puppy training gidsen!

Duitse Herder Chow Mix Producten en Toebehoren

Hier zijn enkele producten voor uw Duitse Herder Chow Mix waar u dol op zult zijn:

Voor- en nadelen van het krijgen van een Duitse Herder Chow Mix

Duitse Herder Chow Mix Voordelen

Deze schattige pups brengen graag tijd door met hun familie. Ze zijn bijna altijd in voor speeltijd!

Het zijn ongelooflijke honden voor actieve mensen of gezinnen die een hond erbij willen.

Chow Shepherds zijn ook ongelooflijk slim, schattig, en maken geweldige waakhonden.

Duitse Herder Chow Mix Nadelen

Chow Shepherds kunnen een handvol zijn! Als u of uw gezin niet erg actief zijn, zijn dit niet de honden voor u.

Ze hebben ook een grote tuin nodig en zijn helemaal niet geschikt voor het appartementsleven.

Ze zullen veel training nodig hebben. Ze zijn zo slim dat ze het nooit moe worden om nieuwe dingen te leren! Dit kan een tijdsbesteding zijn die niet iedereen aankan.

Vergelijkbare Duitse Herder Chow Mixen en Rassen

Als je van Duitse Herder Chow-mixen houdt, zijn hier enkele andere rassen die je misschien wilt bekijken:

 • Golden Shepherd (Golden Retriever/Duitse Herder)
 • Labrashepherd (Labrador/Duitse Herder)
 • Siberische Herder (Siberische Husky/Duitse Herder)

Duitse Herder Chow Mix Rescues

Hieronder staan enkele opvangcentra waar je een Duitse Herder Chow mix kunt vinden. Als u een opvang kent die niet op deze lijst staat, laat het ons dan weten in het commentaar.

Duitse Herder Chow Mix Rescues USA

Sedona Shepherd Sanctuary
Duitse Herder Redding & Kamp; Adopties
BrightStar Duitse Herder Redding
Mid Atlantic German Shepherd Rescue
Chow Chow Rescue of Central New York, Inc.
Houston Chow Chow Connection

Duitse Herder Chow Mix Rescues Canada

Duitse Herder Redding van BC
Toronto Duitse Herder Redding
Shepherds Country Haven and Rescue
Merlin’s Hope Rescue

Duitse Herder Chow Mix Reddingen UK

Duitse Herdershond Rescue
GS Rescue Elite
UK Duitse Herder Redding

Duitse Herder Chow Mix Reddingsacties Australië

Duitse Herder Redding Victoria

Is een Duitse Herder Chow Mix geschikt voor mij?

Als je een actief persoon bent met veel tijd en een grote achtertuin, dan zul je graag een Duitse Herder Chow mix in de buurt hebben. Ze kunnen je gezelschap houden tijdens het joggen en zijn bijna altijd bereid om te spelen.

Als je echter van een minder actieve levensstijl houdt, of in een appartement woont, is deze mix niet voor jou.

Als je kleine kinderen hebt, moet je twee keer nadenken over het aanschaffen van een Chow-Shepherd. Zorg ervoor dat het kind weet hoe zich goed te gedragen in de buurt van honden, en dat u uw nieuwe pup op de juiste manier kunt trainen.

Referenties en bronnen

Corcoran et al. Primair glaucoom bij de Chow Chow. Elsevier Science. 1995.

Jokinen et al. MHC class II risk haplotype associated with Canine chronic superficial keratitis in German Shepherd dogs. Veterinaire immunologie en immunopathologie. 2007.

Kirberger et al. Incidentie van elleboogdysplasie bij honden in Zuid-Afrika. Journal of the South African Veterinary Association. 2007.

Mele, E. Epidemiologie van artrose. Veterinary Focus. 2007.

Oliveira et al. Retrospective Review of Congenital Heart Disease in 976 Dogs. Tijdschrift voor Veterinaire Interne Geneeskunde. 2011.