Duitse Dog Pitbull Mix Ras – Ontdek de Pitbull Deen Hond

Deense pitbull mix

De Great Dane Pitbull mix is een hond van een gemengd ras dat kan lijken op een van beide ouderrassen. Duitse Doggen en Pitbulls variëren sterk in grootte en gewicht, dus individuen van deze mix kunnen overal tussen de vijftig en meer dan honderd pond zijn.

Deze mix is waarschijnlijk een grotere hond. Pitbull Duitse Dog mix rassen erven intelligentie en loyaliteit van beide ouders, maar zullen zeker training en socialisatie nodig hebben.

Laten we eens nader bekijken of de Great Dane Pitbull mix een goede keuze is voor uw gezin.

Wat staat er in deze gids

Duitse Dog Pitbull Mix FAQ’s

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Great Dane Pitbull mix.

Duitse Dog Pitbull Mix: Ras in een oogopslag

 • Populariteit: Duitse Doggen staan 16e op de AKC populariteitsranglijst. Pitbulls variëren per type, maar de American Staffordshire Terrier staat op de 81e plaats.
 • Doel: Gezelschap
 • Gewicht: Tussen 50 en meer dan 100 pond, afhankelijk van welke ouder hij achterna zit.
 • Temperament: Intelligent, trainbaar, beschermend, mensgericht

Duitse Dog Pitbull Mix Rasoverzicht: Inhoud

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Duitse Dog Pitbull Mix

Hoewel zowel de Duitse Dog als de Pitbull vrij bekend en populair zijn, wordt de Great Dane Pitbull mix zelden gezien. Hij kan populairder worden naarmate het aantal honden van gemengde rassen toeneemt.

We weten niet veel over de oorsprong van deze mix. Maar we kunnen wel de herkomst van de ouderrassen achterhalen, waardoor we meer weten over de afkomst van de mix.

Deense pitbull mix

Oorsprong van de Duitse Dog

De voorouders van de Deense Dog zijn mogelijk voor het eerst verschenen in China rond 1100 voor Christus.

Duitse Doggen werden voor het eerst naar Europa gebracht door een stam uit het huidige Siberië. Deze honden werden vervolgens gekruist met windhonden, waardoor het huidige ras ontstond.

De moderne vorm van de Duitse Dog dook voor het eerst op in Duitsland, waar hij oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen. Men denkt dat dit ras minstens 400 jaar oud is.

De Duitse Dog is nu het 16e meest populaire ras van de 193 door de Amerikaanse Kennel Club erkende rassen.

Oorsprong van de Pitbull

Opgemerkt moet worden dat de Pitbull geen erkend ras is onder de Amerikaanse Kennel Club. In dit artikel wordt naar de American Staffordshire Terrier verwezen als de Pitbull.

De voorouders van de Pitbull kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze werden gebruikt als vecht- en lokhonden. Uitgestorven rassen zoals de White English Terrier en de Black-and-Tan Terrier kunnen ook hebben bijgedragen aan het Pitbull ras.

De Pitbull arriveerde in Amerika voor het midden van de 18e eeuw.

Tegenwoordig wordt de Pitbull door de American Kennel Club vermeld als Amerika’s 81e meest populaire ras.

Leuke feiten over de Duitse Dog Pitbull Mix

Onder de beroemde Duitse Doggen bevinden zich Amy Winehouse en Jim Carrey. De hond in de strip Marmaduke is een Duitse Dog. In de Harry Potter boeken is Fang een Duitse Dog.

De Duitse Dog is de staatshond van Pennsylvania. En een Duitse Dog genaamd Just Nuisance was de enige hond die in dienst was van de Royal Navy.

Beroemde eigenaren van Pitbulls zijn onder meer Theodore Roosevelt, de actrice Kayley Cuoco en Jennifer Aniston.

Pitbulls zijn vaak verschenen op wervingsposters voor het Amerikaanse leger. Ze zijn ook vaker op de cover van Life Magazine verschenen dan enig ander hondenras.

De Great Dane Pit Mix staat bekend als de Great Danebull.

Duitse Dog Pitbull Mix Uiterlijk

Mannelijke Duitse Doggen zijn minstens 30 centimeter lang, terwijl vrouwtjes minstens 28 centimeter lang zijn.

Mannelijke Pitbulls zijn 18 tot 19 centimeter lang. Vrouwtjes zijn 17 tot 18 centimeter lang.

Mannelijke Duitse Doggen moeten tussen 140 en 175 pond wegen, terwijl vrouwtjes tussen 110 en 140 pond moeten wegen.

Volgens de AKC wegen mannelijke Pitbulls 55 tot 70 pond. Teven moeten tussen de 40 en 55 pond wegen.

Door hoe groot en zwaar beide ouderrassen zijn, zal deze mix waarschijnlijk groot, zwaar en breed zijn.

Vacht en kleuren

Beide ouderrassen hebben een korte vacht, dus het is een gegeven dat het gemengde ras dit ook zal erven. Het is echter moeilijker te zeggen welke kleuren de gemengde nakomelingen zullen hebben, omdat dit afhangt van wat hij van de ouders erft.

Pitbulls hebben een verscheidenheid aan vachtkleuren, terwijl de kleuren van Duitse Doggen variëren van lichtgrijs tot donkergrijs merle. Daarom kunnen nakomelingen van deze rassen een breed scala aan vachtkleuren hebben.
kruising great dane pitbull

Meer informatie over de vachtkleuren van Duitse Doggen, inclusief zeldzamere variëteiten en kleurvererving, is te vinden in onze gids.

Duitse Dog Pitbull Mix Temperament

De American Kennel Club beschrijft de Pitbull als “slim, zelfverzekerd en goedmoedig” en de Duitse Dog als “vriendelijk, afhankelijk en betrouwbaar”.

Volgens hun rasstandaard moeten Duitse Doggen ook temperamentvol en moedig zijn.

In kranten is beweerd dat de Pitbull een bijtkracht heeft van 1800 psi, hoewel er weinig bewijs is om dit te staven. Er is geen onderzoek gedaan naar de bijtkracht van Duitse Doggen.

Opgemerkt moet worden dat beide rassen betrokken zijn geweest bij fatale aanvallen op mensen.

Het is daarom van vitaal belang dat uw mix vanaf zeer jonge leeftijd wordt getraind en gesocialiseerd. Als een toekomstige eigenaar dit soort zorg en voorzichtigheid niet kan garanderen, moet hij zeker niet eens overwegen deze mix aan te schaffen.

Training en training van uw Duitse Dog Pitbull Mix

Alle honden hebben training en socialisatie nodig. Maar dit is nog belangrijker bij deze mix, omdat Pitbulls neigingen tot agressie kunnen vertonen en Duitse Doggen zeer grote honden zijn.

Uw Pitbull Duitse Dog mix zal goed reageren op positieve versterkingstraining.

Aangezien dit een grote hond zal zijn, zal hij veel ruimte nodig hebben om rond te rennen, dus we stellen een omheinde tuin voor. Daarnaast moet hij elke dag een uur gaan wandelen.

Hem kennis laten maken met andere dieren en nieuwe mensen en omgevingen is een geweldige manier om hem te socialiseren. Maar zorg ervoor dat je hem aan de lijn houdt en hem ook goed in de gaten houdt.

Voor andere handleidingen voor training, bekijk ons artikel over krattraining en potjestraining.

Pitbull mix gezondheid en verzorging

De verwachte levensduur van de Duitse Dog is 7-10 jaar en die van de Pitbull is 10-12 jaar. Daarom kunnen we verwachten dat deze mix ergens binnen dat bereik leeft, waarschijnlijk rond de 11 jaar.

Elk ouderras heeft zijn eigen gezondheidsproblemen, waarvan elk kan worden doorgegeven aan een Great Dane Pitbull mix pup.

Pitbull gezondheid

Pitbulls zijn over het algemeen gezond, hoewel ze staar en heupdysplasie kunnen krijgen. Het wordt aanbevolen ze te testen op de volgende aandoeningen:

 • heupproblemen
 • hartproblemen
 • schildklierproblemen
 • lysosoom opslag ziekte (NCL)
 • oogproblemen.

Duitse Doggen Gezondheid

Een belangrijke moordenaar van Duitse Doggen is opgeblazenheid.

De volgende gezondheidsproblemen kunnen ook voorkomen bij Duitse Doggen:

 • oogziekten
 • hartziekten, waaronder een vergroot hart
 • schildklierproblemen
 • heup- en elleboogdysplasie
 • oogproblemen
 • wobbler syndroom, wat problemen met de ruggengraat en zwakte van de achterpoten veroorzaakt.

Gezondheidstesten

De aanbevolen gezondheidstests voor Duitse Doggen zijn dezelfde als die voor Pitbulls.

De People’s Dispensary for Sick Animals is een goede bron voor gezondheidsinformatie over Duitse Doggen en Pitbulls.

Verzorging en voeding

Beide rassen moeten gevoed worden met hoogwaardig voer. We hebben een gids geschreven over het voeden van Duitse Doggen, inclusief welk voer u moet kiezen en hoeveel u moet voeren.

Deze gids kan worden gevolgd bij de beslissing hoe deze mix te voeren.

De AKC beveelt verschillende vachtverzorging aan voor de Duitse Dog en de Pitbull.

Het is gemakkelijk om de vacht van de Pitbull te verzorgen. U moet hem eenmaal per week borstelen met een zachte borstel.

Duitse Doggen moeten ook wekelijks geborsteld worden. In tegenstelling tot Pitbulls, moeten ze geborsteld worden met een rubberen handschoen. Daarom verwachten we dat de vacht van deze mix weinig onderhoud vergt.

Zijn Duitse Dog Pitbull mixen goede familie huisdieren?

Volgens Dr. Bruce Fogle zijn Duitse Doggen meestal goed met kleine kinderen. En met de juiste training en socialisatie, kunnen Pitbulls goed zijn met kinderen.

Dus, met de juiste training en socialisatie, heeft de Pitbull Duitse Dog mix het potentieel om een goede familiehond te zijn.
Duitse pitbull mix

U moet echter rekening houden met de mogelijk grote omvang van deze mix voordat u hem aanschaft als gezinshond. Het is misschien geen goed idee om een hond van deze grootte in de buurt van kleine kinderen te hebben.

En nogmaals, we raden deze hond alleen aan als hij goed getraind en gesocialiseerd is!

Het redden van een Duitse Dog Pitbull Mix

Hoe zit het met het redden van een Pitbull Great Dane mix? Er is altijd een kans dat je deze mix kunt vinden in een asiel of een reddingsmaatschappij. En het is een hartverwarmende kans om een hond in nood een tweede kans op leven te geven.

Wees echter voorzichtig als je deze mix mee naar huis neemt, vooral als je kinderen of andere dieren hebt. Omdat je geen echt idee hebt van het temperament of de training van de hond, kun je het beste op veilig spelen.

Zelfs kalme honden kunnen zich laten meeslepen in een nieuwe of stressvolle situatie.

Voordat u een hond redt, moet u hem gaan bekijken in het asiel of bij een pleeggezin. Reddingscentra voeren meestal huiscontroles uit, waarbij ze kijken hoe geschikt uw huis is voor de hond die u wilt adopteren.

Onze gids over het adopteren van een puppy uit een asiel vindt u hier. Als u geïnteresseerd bent om verder te kijken naar adoptie, bekijk dan hier onze lijst van opvangcentra.

Het vinden van een Duitse Dog Pitbull Mix Puppy

Voor uitgebreide informatie over het vinden van een puppy is deze stap voor stap puppy zoekgids een goede plek om te beginnen.

Voordat u een puppy koopt, moet u het zien met zijn moeder en broers en zussen. Zo kunt u belangrijke dingen zien, zoals de gezondheid van het nest en hoe de pup zich gedraagt.

Vergeet niet om puppyfabrieken en dierenwinkels te vermijden, omdat ze vaak een slecht dierenwelzijn hebben.

We hebben geen fokkers kunnen vinden die specifiek de mix van Duitse Dog en Pitbull fokken. Aangezien deze mix echter deel uitmaakt van de stijgende populariteit van gemengde rassen, zullen er in de toekomst wellicht meer worden gefokt.

Opvoeden van een Duitse Dog Pitbull Mix Puppy

Een Pitbull Great Dane mix zal onvermijdelijk uitgroeien tot een grote, sterke hond – maar terwijl ze nog puppies zijn, hebben ze veel zorg en verzorging nodig! Een puppy nemen is een grote verantwoordelijkheid.

Er zijn geweldige gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training. Je vindt ze op onze Great Dane Pitmix puppy pagina.

Pitbull mix producten en accessoires

Klaar om uw hond mee naar huis te nemen?

Hier zijn een paar suggesties van producten die de overgang gemakkelijker zullen maken.

Voors en tegens van het krijgen van een Duitse Dog Pitbull Mix

Nadelen:

 • Potentieel voor agressie tenzij goed gesocialiseerd
 • Waarschijnlijk zeer groot en sterk
 • Misschien geen goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen

Voordelen:

 • Waarschijnlijk zeer slim en trainbaar.
 • Weinig onderhoud nodig
 • Redelijk gezond

Het vergelijken van de Duitse Pitbull Mix met andere rassen

Als u geïnteresseerd bent in een ras dat goed te vergelijken is met deze mix, zijn er verschillende die het onderzoeken waard zijn. Een daarvan is de Duitse Dog Duitse Herder mix.

Deze hond krijgt intelligentie van beide kanten, en heeft waarschijnlijk meer variatie in vachttype en kleur dan de Pitbull-Dane mix.

Vergelijkbare rassen

De Duitse Dog is ook gekruist met de Labrador.

Pitbulls zijn ook gekruist met Labradors en met de Black Mouth Cur.

Deense Pitbull Mix Reddingen

Hoewel er geen rescues bestaan voor deze specifieke mix, zijn er vele voor de ouderrassen.

We hebben er hier een aantal opgenomen, maar als je er een tegenkomt voor deze mix, laat dan een reactie achter en laat het ons weten!

 • De Great Dane Club of America heeft een lijst van Great Dane rescues in de USA.
 • De Kennelclub van het Verenigd Koninkrijk heeft een lijst van Great Dane-reddingen in het Verenigd Koninkrijk.
 • PitBull Rescue Central heeft een uitgebreide lijst van rescues in de USA.

Individuele reddingen

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Owned Dogs In England. The Veterinary Journal
 • Adams VJ, et al. 2010. Resultaten van een onderzoek onder Britse rashonden. Journal of Small Animal Practice.
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • Bradley, J. en Cleary, D., 2016. Wie let er op de bibliografie? Daisy chaining, dropped leads, en ander slecht gedrag aan de hand van voorbeelden uit de literatuur over hondenbeten, Journal of Veterinary Behavior.
 • Fogle, B., 2002, Dogalog
 • PDSA. Duitse Doggen
 • PDSA. Staffordshire Bull Terrier
 • Sacks, J.J., Sinclair, L., Gilchrist, J., Golab, G.C. en Lockwood, R., 2000. Breeds of dogs involved in fatal human attacks in the United States between 1979 and 1998, Journal of the American Veterinary Medical Association.