Duitse Dog Lab Mix Raseigenschappen en Verzorging

Duitse Dog Lab Mix Ras - Een Complete Gids voor de Labradane Hond

Duitse Dog Lab mix honden zijn een kortharige, intelligente, actieve en zeer grote kruising tussen de Duitse Dog en de Labrador Retriever. Labradane puppies lijken veel op grote Lab puppies met te grote oren en lange benen. Hun sterk verharende vacht is vaak zwart of grijs met witte aftekeningen. Deze historische werkhonden hebben zakken vol energie en zijn scherpe, trouwe waakhonden, maar ook geweldige therapiehonden, dienstdieren en natuurlijk gezinshuisdieren. Ze kunnen tot 170 pond wegen, dus hebben ze veel binnen- en buitenruimte nodig. Deze mix is ook gevoelig voor verlatingsangst, dus moet hij ergens leven waar hij zijn mensen het grootste deel van de dag gezelschap kan houden.

Deze hybride designerhond is erg populair bij gezinnen die de grootte van de Duitse Dog willen, maar zonder het risico van vroegtijdige sterfte dat dit reuzenras met zich meebrengt. Maar klopt de droom met de werkelijkheid? Vandaag bekijken we de typische kenmerken van dit intelligente huisdier en werkmaatje. We geven tips om de beste Labradane fokker te kiezen en een gelukkige, gezonde Duitse Dog Lab mix op te voeden tot volwassenheid.

Inhoud


Wat is een Duitse Dog Lab Mix?

De Labradane is een kruising van de Duitse Dog en de Labrador Retriever. Ontdek alles wat je moet weten over de grote, vriendelijke Duitse Dog Lab mix hond. Deze intelligente, zachtaardige reus lijkt misschien intimiderend, maar hij is vriendelijk met mensen en andere honden. Met jachthonden als ouderrassen, houdt deze energieke mix van wandelingen en grote tuinen.

 • Populariteit: In de lift!
 • Doel: Metgezel of waakhond
 • Gewicht: 100-175 lbs
 • Temperament: Vriendelijk en energiek

Als u doorgaat met het creëren van Duitse Dog Lab mix pups door de generaties heen, van F1 en verder, zult u meer consistentie in hun temperament vinden, maar ook een groter scala aan kleuren.

Waar komen Duitse Doggen Lab Mixen vandaan?

Deze grote mix bestaat al een tijdje als een toevallige combo in werkhuizen, maar is echt gestegen in populariteit over met de hausse in populariteit van designer honden in Amerika.

Eerst gebruikt voor het vissen in Newfoundland, begon de Labrador Retriever zijn populariteit als jachthond, genoemd naar zijn vermogen om neergehaald wild op te halen. Het ras heeft aan populariteit gewonnen buiten het jachtgebied als een familie huisdier en hulphond.

Duitse Doggen komen oorspronkelijk uit het 17e eeuwse Duitsland, waar ze werden gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen. Hoewel ze niet langer op zwijnen jagen, maakt de zachtaardige aard van de Duitse Doggen hen ook geschikt als dienst- en gezelschapsdier.

Duitse Dog Lab Mix Ras - Een Complete Gids voor de Labradane Hond

Leuke feiten!

 • De Labrador Retriever is al jaren Amerika’s favoriete familiehond! Maar dit ras blinkt ook uit in werkrollen, zoals: geleidehonden, militaire honden, therapiehonden en zoek- en reddingshonden!
 • De Duitse Dog is een ander populair ras! Enkele beroemde eigenaren die van deze enorme hond hebben gehouden zijn: Kendall Jenner, Cameron Diaz, en Vanessa Williams!

Duitse Dog Lab Mix Uiterlijk

Standaard Labs hebben driehoekige oren die ver naar achteren zijn geplaatst en dicht tegen het hoofd liggen. Ze hebben meestal bruine of hazelnootkleurige ogen en middellange snuiten met zwarte neuzen (bruin voor chocolate Labs). Duitse Doggen hebben diepliggende ogen en hoog aangezette oren die net als bij de Lab omklappen. Afgeknipte oren komen ook vaak voor en wijzen recht omhoog.

Uw Duitse Dog Lab mix pup heeft een korte vacht, driehoekige oren en hun ogen weerspiegelen vaak meer de vorm van de Duitse Dog dan die van de Lab.

Kleuren, vachten en verharing

De eerste generatie Duitse Doggen Lab mix is meestal een donkere hond met een paar witte aftekeningen op hun tenen, borst en kin. Ze kunnen meer van de gevarieerde kleuren van de Duitse Dog vertonen, of de chocolade of geel van de Lab, als ze in latere generaties worden teruggefokt met andere raszuivere honden.

Labradors hebben een korte, dichte dubbele vacht: een dikke ondervacht voor de warmte en een waterdichte bovenvacht. Duitse Doggen zijn ook kortharig. Ondanks de onderhoudsarme vacht, verharen deze honden veel. Ze moeten tijdens de ruiperiode wekelijks worden geborsteld met een ontharingsmiddel. Ze hebben ook baat bij regelmatig borstelen met een haarborstel, het hele jaar door.

Zijn Labradanes hypoallergeen?

Helaas is de kruising van Duitse Dog en Labrador geen goede match voor mensen met een allergie.

Duitse Dog Labrador Maat

Sommige van de grootste honden die er zijn, Duitse Doggen wegen tussen 110 en 175 pond en zijn tussen de 28 en 32 inch groot. Labrador Retrievers zijn middelgrote tot grote honden, met een gewicht van 55 tot 80 pond en een stokmaat van 21,5 tot 24,5 centimeter.

Met twee grote ouderrassen, kunt u verwachten dat uw Labradane groot is, maar ze kunnen overal tussen de maten van hun ouders in zitten. Dus 55 – 175 pond in gewicht en 21 – 32 centimeter lang!

Duitse Dog Lab Mix Temperament

De Duitse Dog Lab Mix is gewoonlijk vriendelijk, hoewel ze op hun hoede kunnen zijn voor vreemden zonder de juiste socialisatie.

Het zijn loyale, intelligente honden, gemakkelijk te trainen met behulp van positieve methoden en gretig om te behagen. Typisch doen ze het goed in gezinnen met kinderen. Slim en geduldig, met de juiste begeleiding gaan ze goed om met kinderen als ze ouder zijn, hoewel ze als pup onstuimig of rustig kunnen zijn.

Een ontmoeting met de ouders van uw pup en vragen stellen over hun temperament kan de beste informatie opleveren over wat u kunt verwachten. Ondanks zijn zachtaardige aard kan de grootte van de Duitse Dog intimiderend overkomen, waardoor hij een goede waakhond is. Dit zal ook gelden voor een Labradane, aangezien het een grote hond zal zijn.

Een goede training is belangrijk voor elke hond, maar het is vooral belangrijk bij een groot ras dat anderen bang kan maken.

Training van uw Duitse Dog Lab Mix

De eerste zorg bij puppies is meestal de zindelijkheidstraining. Ons Puppy Potty Training Schema geeft u een goede start.

Omdat beide ouders vriendelijke dieren zijn, kan uw pup uit opwinding springen. Omdat Great Labradane gemakkelijk kinderen of ouderen kan omstoten als hij eenmaal volgroeid is, moet aan deze gewoonte vanaf jonge leeftijd worden gewerkt.

Beide ouderrassen werden oorspronkelijk gefokt om te jagen (en de Lab is daarvoor nog steeds een zeer populaire keuze). Een Duitse Dog en Lab mix zullen een goede neus hebben die hen kan leiden tot het achtervolgen van beestjes in uw tuin. U zult tijd willen besteden aan het trainen van grenzen of investeren in een omheining als u die nog niet hebt.

Onze verzameling gratis trainingsgidsen van bestsellerauteur Pippa Mattinson, inclusief duidelijke en gedetailleerde lessen en oefeningen voor hondentraining. Als je kiest voor krattraining, hebben we daar ook een gids voor!

Labradane Oefening

Het is belangrijk dat uw Duitse Dog-Labrador voldoende beweging krijgt. Dit houdt ze niet alleen uit de problemen, maar het is cruciaal om spieren op te bouwen en gewichtstoename te voorkomen die kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Als u toch de voorkeur geeft aan een wandeling of een jogging, praat dan zeker met uw dierenarts over wanneer uw puppy klaar is voor langere en meer inspannende uitstapjes.

Als lange wandelingen niets voor u zijn, kunt u uw hond leren apporteren, wat gemakkelijk zal zijn als uw kruising de Lab achterna gaat.

Duitse Dog en Labrador Mix Socialisatie

Socialisatie zal uw puppy helpen zich op zijn gemak te voelen rond andere mensen en dieren. Ook al zijn beide ouderrassen meestal amicaal, toch is socialisatie belangrijk.

Honden die niet goed gesocialiseerd zijn met anderen kunnen gewoon desinteresse tonen, maar in het ergste geval kunnen ze angstig of agressief worden. Als u wilt dat uw Labrador Retriever Great Dane mix geniet van tijd doorbrengen met tweebenige en vierbenige bezoekers, dan moet u ze socialiseren.

Vanaf jonge leeftijd wilt u dat uw puppy positieve ervaringen opdoet met een grote verscheidenheid aan mensen en dieren. Dit geldt zowel voor mensen en dieren die bij u thuis op bezoek komen als voor mensen in de buitenwereld.

Vanwege hun grootte is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Labradane zich goed gedraagt rond anderen.

grote dog lab mix

Erfelijke Gezondheidsproblemen

Een puppy kan genetische of gezondheidsproblemen erven van beide ouders, dus het is belangrijk om rekening te houden met eventuele gezondheidsproblemen die bij elk ras voorkomen.

Labs lopen risico op artritis, bloat (maagverwijding-volvulus), kruisbandbreuk, epilepsie, oogproblemen waaronder cataract, progressieve netvliesatrofie (PRA), netvliesdysplasie (RD), heup- en elleboogdysplasie en osteochondritis dissecans (OCD). Bovendien lopen Labs risico op overgewicht en moet hun dieet worden gereguleerd om gewichtstoename te voorkomen.

Duitse Doggen lopen risico op artritis, bloat (maagdilatatie-volvulus), botkanker, gedilateerde cardiomyopathie, hypothyreoïdie, heup- en elleboogdysplasie en wobbler-syndroom.

Het Wobbler-syndroom is een algemene term om verschillende problemen met de wervelkolom te beschrijven, waaronder cervicale spondylomyelopathie (CSM), cervicale wervelinstabiliteit, en cervicale wervelmisvorming-malarticulatie.

Duitse Doggen Lab Mix Gezondheidstesten

Een verantwoordelijke fokker is op de hoogte van de gezondheidsrisico’s van deze rassen en zal beide ouders voor het fokken op hun gezondheid hebben getest. Stel uw vragen over de gezondheid van uw toekomstige puppy.

Hoewel er geen belofte is dat een van hen zal voorkomen, delen Labs en Denen een aantal gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de mogelijkheid van ernstige gezondheidsproblemen te begrijpen en voorbereid te zijn op dure dierenartsrekeningen.

Uw hond de juiste beweging geven en gewichtstoename voorkomen kan voorkomen dat problemen zoals heupdysplasie optreden of verergeren.

Voordelen en nadelen van het nemen van een Labradane

Cons

 • Mogelijke gezondheidsproblemen
 • Vereist veel beweging
 • Grote omvang maakt training cruciaal

Pro’s

 • Intelligent
 • Goed temperament
 • Loyaal

Zijn Labradanes goede familie huisdieren?

Hoewel de Duitse Dog Lab Mix een gelijkmoedig karakter heeft, waardoor hij geschikt is voor bijna iedereen, inclusief gezinnen, zijn er andere factoren die moeten worden overwogen voordat hij wordt geadopteerd.

Als grote honden vereisen Labradanes veel training en beweging om ze fit en uit de problemen te houden. Het zijn vriendelijke en nieuwsgierige honden, maar wellicht het meest geschikt voor gezinnen met oudere kinderen.

Duitse Dog Lab Mix Adoptie

De Labradane is een designer hond, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om er een te vinden als redding, hoewel het de moeite waard is om te kijken. Wij kennen geen specifieke reddingsorganisaties voor Duitse Doggen Labrador mixen. Misschien vindt u er een in een algemeen asiel. Reddingsorganisaties voor Duitse Doggen of Labrador Retrievers kunnen ook mengsels van die rassen opnemen.

De gezondheidsgeschiedenis van een asielhond kan twijfelachtig of onbekend zijn, dus dit kan een laag complexiteit toevoegen als het gaat om de toekomstige zorg voor de hond. Een reddingshond is echter een geweldige optie als je liever niet met de puppyfase te maken hebt.

Labradane Puppies

Designer honden kunnen moeilijk te vinden zijn. U kunt het beste online en in plaatselijke kranten zoeken. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet en kies op verantwoorde wijze een fokker. Als je eenmaal een Labradane fokker hebt gevonden waarin je geïnteresseerd bent, is het belangrijk om hen te bezoeken, vragen te stellen en de ouderdieren te zien. Zorg ervoor dat de pups worden verzorgd in een schone en veilige omgeving.

U moet vragen naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouders en eventuele verwondingen in het verleden, zoals kruisbandscheuren bij de Lab.

Een verantwoordelijke fokker zal de ouderdieren op hun gezondheid hebben getest en bereid zijn de resultaten met u te bespreken. Ze kunnen u zelfs enkele vragen stellen om er zeker van te zijn dat hun pups naar een geschikt huis gaan. Gebruik onze gids voor het selecteren van een puppy om uw beste kans op het vermijden van een hond met ernstige gezondheids- of gedragsproblemen te vergroten.

Duitse dog lab mix

Opvoeden van een Duitse Dog Lab Mix Puppy

De zorg voor een kwetsbare Labradane pup is een grote verantwoordelijkheid. Natuurlijk zult u naar uw dierenarts willen luisteren over een passend dieet voor uw puppy. U zult ook een aantal benodigdheden nodig hebben:

Het is belangrijk om alle aspecten te overwegen van elke hond die u overweegt toe te voegen aan uw gezin, dus hier zijn enkele voor- en nadelen van de Duitse Dog Lab mix.

Vergelijkbare rassen

Deze unieke mix heeft niet veel concurrenten, maar je zou andere Duitse Doggen mixen of deze Lab mixen kunnen overwegen: Australian Shepherd Lab mix, German Shepard Lab mix en Golden Retriever Labrador mix.

Referenties en bronnen