Dubbele Doodle Mix Rassen Gids

dubbele doodle

De Double Doodle is een energiek, slim, vriendelijk designer type hond dat voortkomt uit twee hybride rassen met Poedel erfgoed! Oorspronkelijk verwees de naam naar een Labradoodle en Goldendoodle mix, maar nu kan Double Doodle gebruikt worden voor elke mix van twee Poedelkruisingen, van een Cockapoo Labradoodle mix tot een Corgipoo Bernedoodle! Double Doodles zijn menslievend, actief en gemakkelijk te trainen. Ze doen het uitstekend als gezelschapsdieren, kameraden, therapie- of diensthonden en zelfs als jachtpartners. Deze mixen variëren enorm in grootte, variërend van 30 – 80 pond in gewicht. Hun vachttype varieert van losse golven tot strakke krullen, en ze verharen weinig maar zijn niet altijd hypoallergeen. Vandaag bekijken we welke levensstijl past bij een Double Doodle, en welke verzorging ze nodig hebben. We vertellen ook hoe u uw Double Doodle puppy kunt adopteren, opvoeden en verzorgen, zodat hij kan uitgroeien tot een gelukkige, gezonde volwassen hond die ongeveer 13 jaar oud wordt.

Inhoud

Ook bekend als Noord-Amerikaanse Retrievers of Dubbele Doodlepoos, hebben Dubbele Doodle honden een schattig uiterlijk en een gezellige persoonlijkheid met vreemden, familieleden en kinderen. Het zijn geweldige huisdieren en ook behendigheids- of gehoorzaamheidshonden. Hun vacht is over het algemeen weinig verharend, zo niet hypoallergeen, hoewel ze nog steeds veel verzorging nodig hebben. Ze zijn meestal middelgroot, maar dit kan variëren naargelang ze een Toy, Miniatuur of Standaard Poedel in hun achtergrond hebben. Ze staan bekend om hun gewicht van 30-80 pond, en hun hoogte is 20-30 centimeter. Nogal een bereik! Wij geven u de informatie die u nodig hebt om de uiteindelijke grootte, het uiterlijk en zelfs de persoonlijkheid van uw Double Doodle te voorspellen.


Wat is een Double Doodle?

De Dubbele Doodle is een gemengd ras dat voortkomt uit twee andere gemengde rassen: meestal de Labradoodle en de Goldendoodle. Ze zijn een goed voorbeeld van een dubbele Doodle, omdat het allebei populaire intelligente mixen zijn, die een sterke werkachtergrond hebben. Zoals veel van de meest populaire doodle honden!

Labradoodles zijn Labrador Retriever/Poedel mixen, terwijl Golden Doodles Golden Retriever/Poedel mixen zijn. Dubbele Doodles zijn dus niet een typisch gemengd ras. In plaats van twee rassen te combineren, zijn het er drie. Labrador Retrievers werden oorspronkelijk gefokt om vissers bij te staan en op watervogels te jagen.

Dit betekent dat ze werden gefokt om metgezellen te zijn voor de vissers, en ook werkhonden. Golden Retrievers werden gefokt voor soortgelijke doeleinden. Ze waren jachthonden, gefokt om te werken maar ook om jagers gezelschap te houden. Poedels, nogmaals, waren eendenjachthonden! Dubbele Doodles hebben een hoop werkhonden voorouders.

Leuke feiten over de Double Doodle

Veel beroemdheden hebben Goldendoodle of Labradoodle metgezellen. Voeg daarbij alle beroemde Poedels, Labradors en Golden Retrievers, en je hebt een populaire stamboom.

dubbele doodle mix ras

Dubbele Doodle Uiterlijk

Met drie raskenmerken om uit te putten, kunnen Double Doodles nogal variëren in uiterlijk. Hun vacht varieert van recht tot ultrakrullend, maar het is vaker aan de krullende, pezige kant.

Double Doodle vachtkleur varieert van wit tot zwart, met de romige kleur van een gele lab, de bruine kleur van een chocolate lab, en de gouden kleur van een Golden Retriever als tussenliggende kleuren. Hun gezichtsvorm varieert ook, maar ze hebben meestal grote ogen en een brede snuit. Double Doodles zijn gewoonlijk 23-25 cm groot en wegen tussen de 30-70 pond.

Typisch Double Doodle Temperament

Om een gemengd ras volledig te begrijpen, moeten we eerst naar elk ouderras kijken. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, hebben Double Doodles tot vijf ouderrassen – veel meer dan de typische hond van een gemengd ras!

Labrador Retrievers zijn actief, vriendelijk en vrolijk. Als werkras zijn ze ongelooflijk slim en hebben ze mentale stimulatie nodig zoals spelletjes of training om hun geest bezig te houden. Labs staan bekend om hun kauwgewoonten, en ze stoppen graag dingen in hun mond. Laat ze niet de gewoonte krijgen om op handen te knagen! Geef ze veel kauwspeeltjes en voldoende beweging. Kauwen op dingen die niet mogen is een veel voorkomend gedragsprobleem wanneer een hond zich verveelt, dus beweging voorkomt dit.

Golden Retrievers hebben over het algemeen minder beweging nodig dan Labradors. Ze zijn echter nog steeds een actief, werkend ras! Ze zijn gehoorzaam, slim en houden van mensen.

Poedels zijn trouw en energiek. Ze worden snel verliefd op hun familie, maar kunnen verlegen zijn rond vreemden. Standaard Poedels, die het moederras zijn van de Dubbele Doodle, zijn de meest energieke van de drie varianten van de Poedel. Ze zijn slim, extravert en kunnen koppig zijn. Elke dubbele Doodle heeft een grote dosis van de prachtige gekrulde Poedel in zich.

Doodle Hond Persoonlijkheden

Misschien zie je nu wat patronen. Dubbele Doodles komen voort uit drie zeer vergelijkbare rassen. We kunnen verwachten dat ze menslievend, intelligent en actief zijn. Ze zijn gehoorzaam en kunnen worden getraind om verschillende taken uit te voeren, waaronder enkele die hen tot op de dag van vandaag uitstekende werkhonden maken.

Dubbele Doodles kunnen ook geweldige waakhonden zijn. De jachtachtergrond van alle drie de ouderrassen betekent dat ze waarschijnlijk naar vreemden zullen blaffen. Ze zijn echter supergezellig en geen geweldige waakhonden. Ze hebben de neiging om van iedereen te houden, en verwachten dat iedereen ook van hen houdt.

Jachtachtergronden kunnen een hond ook vatbaar maken voor het najagen van geuren, dus wees heel voorzichtig met het uitlaten van uw harige vriend buiten de lijn. Double Doodles neigen niet naar agressie, maar we moeten in gedachten houden dat ze kunnen bijten als ze zich bedreigd voelen. Dubbele Doodles zijn over het algemeen uitstekend met kinderen. Zowel kinderen als honden moeten echter altijd leren hoe ze op de juiste manier met elkaar om moeten gaan om ongelukken of uit de hand gelopen spelletjes te voorkomen. Laat een hond nooit alleen met een kind, vooral als ze elkaar niet goed kennen.

Uw dubbele Doodle trainen

Dubbele Doodles kunnen koppig zijn! Dit maakt het extra belangrijk om zo vroeg mogelijk met de training te beginnen. Ze zijn zeer coöperatief en intelligent, dus positieve versterkingstraining is de perfecte methode. Dit zal uw hond helpen zich goed te gedragen, en een sterke band tussen u bevorderen.

Hoewel Double Doodles erom bekend staan extra vriendelijk te zijn, zult u uw hond willen socialiseren door hem kennis te laten maken met veel verschillende soorten mensen en ook met andere pups! Dit moet extra leuk zijn voor dit menslievende ras en zal helpen om Poedelverlegenheid te voorkomen. U wilt dat ze zich zelfverzekerd voelen! Als het op beweging aankomt, hebben Dubbele Doodles dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig. Met twee waterjagende rassen in hun achtergrond, kunnen ze ook af en toe genieten van een duik!

Dubbele Doodle gezondheid

Dubbele Doodles kunnen te maken krijgen met verschillende gezondheidsaandoeningen. Hoewel gemengde rassen meestal gezonder zijn dan raszuivere rassen, kunnen ze alle aandoeningen ontwikkelen die de ouderrassen kunnen krijgen. Hier zijn enkele gezondheidsproblemen waarmee een Double Doodle kan worden geconfronteerd:

 • Oogziekten – inclusief staar, progressieve netvliesatrofie en netvliesdysplasie.
 • Huidproblemen – waaronder allergieën, infecties, inflammatoire huidziekten en tumoren
 • Bloat – voedsel en gas komt vast te zitten in de maag
 • Heupdysplasie – heupkom vormt zich niet goed
 • Patellaire Luxatie – ontwrichte knieschijf
 • Hypothyreoïdie – schildklier produceert niet genoeg schildklierhormoon
 • Hyperthyreoïdie – schildklier produceert te veel schildklierhormoon
 • Epilepsie – een aanvalsstoornis
 • Ziekte van Addison – bijnieren produceren niet genoeg hormonen
 • Legg-Calve-Perthes Disease – onvoldoende bloedtoevoer naar de heupen
 • Ingestorte luchtpijp
 • Artritis
 • Oorinfecties
 • Kanker

Alle honden moeten regelmatig naar de dierenarts om ze zo gezond mogelijk te houden. Als u bij een fokker adopteert, zorg dan dat deze een goede naam heeft en dat er geen genetische gezondheidsproblemen in de lijn van de hond zitten die doorgegeven kunnen worden aan uw pup.

Dubbele Doodles zullen regelmatig verzorgd moeten worden. Dagelijks borstelen en regelmatige uitstapjes naar de trimsalon worden aanbevolen. Omdat ze gevoelig zijn voor oorontstekingen, is het raadzaam de oren van uw Double Doodle pup regelmatig schoon te maken. Geef uw Double Doodle hondenvoer van hoge kwaliteit, verdeeld over twee of meer maaltijden per dag.

Levensduur van de Double Doodle

Double Doodles worden meestal 12-15 jaar oud!

Zijn dubbele Doodles goede gezinshonden?

Dubbele Doodles zijn meestal geweldige familiehonden. Ze hebben wel een actief gezin nodig, want ze hebben dagelijks beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Het helpt ook om een grote tuin te hebben, zodat ze de ruimte hebben om rond te rennen. Deze honden kunnen het goed vinden met kinderen (en eigenlijk met alle mensen!), maar je moet ze wel in de gaten houden, zoals bij elke hond. Zorg ervoor dat kinderen en honden altijd leren hoe ze op de juiste manier met elkaar moeten omgaan.

Dubbele Doodle voor- en nadelen

Voors

 • Dubbele Doodles zijn aanhankelijke familiehonden.
 • Ze zijn energiek en houden van spelen!
 • Ze kunnen ook goed opschieten met de meeste mensen en zijn goed met kinderen.
 • Ze kunnen ook geweldige waakhonden zijn.

Nadelen

 • Als u geen actief persoon bent, is de Dubbele Doodle misschien niet het ras voor u. Ze hebben veel beweging nodig.
 • Ze zijn ook niet goed geschikt voor een appartement.
 • Ze hebben een grote tuin nodig om te rennen en te spelen.
 • Dubbele Doodles zijn geen goede waakhonden als je dat zoekt.

Een Dubbele Doodle redden

Redding is een prachtige optie. Het helpt u aan een nieuwe harige vriend, en uw hond zal het op prijs stellen een nieuw, liefdevol thuis te hebben. Specifieke gemengde rassen kunnen moeilijker te vinden zijn in asielen. Controleer uw plaatselijke asiel en reddingen, maar kijk ook eens naar enkele rasspecifieke reddingen in uw omgeving. Zij hebben vaak ook gemengde rassen!

Dubbele Doodle Puppies

Zorg ervoor dat je bij een gerenommeerde fokker adopteert! U wilt koste wat kost puppyfabrieken vermijden. Dit omvat het vermijden van dierenwinkels.

Een goede fokker zal je de ouders laten zien, de omgeving waarin de honden worden opgevoed, en alle veterinaire dossiers. Ze begrijpen dat u het beste wilt voor uw toekomstige pup, en ze zullen waarschijnlijk ook wat vragen voor u hebben. De ouders moeten gezond en goed verzorgd zijn, en dat geldt ook voor alle pups. Hun omgeving moet schoon en veilig zijn, met toegankelijk water en ruimte om rond te rennen!

Uw fokker moet ook graag eventuele heersende gezondheidsproblemen van het ras bespreken. Als ze deze niet willen bespreken of zeggen dat het ras altijd gezond is, is dit een grote rode vlag!

Een Dubbele Doodle Puppy Opvoeden

Als grote, energieke honden kunnen Double Doodles onstuimig zijn! U wilt ze goed opvoeden. Onze puppyverzorgingsgids en trainingsgidsen zijn er om te helpen.

Dubbele Doodle producten en accessoires

Hier zijn enkele producten die u en uw Double Doodle misschien willen uitproberen.

Vergelijkbare rassen

Andere rassen die u misschien wilt overwegen als u van Double Doodles houdt, zijn hun ouderrassen. Poedels, Golden Retrievers, Labradors, Goldendoodles en Labradoodles zijn allemaal vergelijkbare keuzes.

Dubbele Doodle Hondenopvangcentra

Hier zijn enkele Doodle opvangcentra die mogelijk Double Doodles hebben. Hoewel we Poedel, Labrador, en Golden Retriever rescues niet hebben vermeld, raden we u aan ook daarnaar te kijken.

Dubbele Doodle Redding VS

Double Doodle Rescue UK

Double Doodle Rescue Australië

Groodle en Oodle Rescue en Rehome Australië

Is een dubbele Doodle geschikt voor mij?

Als u een actief persoon bent of een actief gezin hebt dat tijd heeft om een hond uit te laten, dan zijn Double Doodles misschien wel perfect voor u! Ze zijn vriendelijk, slim en vrolijk.

Als je echter een couch potato wilt, moet je waarschijnlijk ergens anders kijken!

Als je van poedelmixen houdt, bekijk dan onze complete gids met de 20 beste poedelmixen!

Gerelateerd artikel

Goldendoodle Duitse Herder Mix

Referenties en bronnen