Corgi Beagle Mix – Wat zal uw Beagi Puppy echt zijn?

corgi beagle mix

De Corgi Beagle mix, ook bekend als een Beagi, is een schatje. Veel Beagi’s worden als volwassenen uit asielen geadopteerd, maar we delen ook onze tips voor het opvoeden van een Corgi Beagle mix pup. En we laten je weten wat je kunt verwachten van het leven met een Beagi in de familie!

Wat is de Corgi Beagle Mix?

De Corgi Beagle Mix is een kruising tussen een raszuivere Corgi en een raszuivere Beagle. De meeste Beagi pups lijken meer op Beagles dan op Corgi’s en liefhebbers beschrijven deze kruising als aanhankelijk, intelligent en zeer onderhoudend.


Oorsprong van de Corgi Beagle Mix

Zoals met de meeste eerste generatie kruisingen, is het bijna onmogelijk om de exacte oorsprong van de Corgi Beagle Mix vast te stellen.

Maar maak je geen zorgen. We kunnen nog steeds veel leren over deze mix door te kijken naar de geschiedenis van de ouderrassen.

Oorsprong van de Corgi

Wist je dat er twee Corgi-rassen bestaan? Dat klopt, we hebben het over de Pembroke Welsh Corgi en de Cardigan Welsh Corgi.

Corgi’s werden pas in de jaren 1800 per ras gescheiden, maar ze bestaan al sinds de middeleeuwen, waar ze vaak werden gebruikt om de rijkdom en overvloed van het koningshuis aan bezoekers uit te beelden.

welsh hondenrassen

En hoewel een favoriet van edelen, werd de Corgi ook gefokt om te werken en zijn tijd door te brengen met het hoeden van vee.

Kort en wendbaar, was de Corgi een expert in het drijven, en was meestal laag genoeg bij de grond om niet geschopt te worden als ze achter het vee aangingen.

Vandaag de dag wordt vooral de Pembroke Corgi nog steeds beschouwd als een koninklijke hond, want koningin Elizabeth II is zelden zonder één gezien sinds ze in 1933 aan het ras werd voorgesteld.

Oorsprong van de Beagle

De echte oorsprong van de oude Beagle is nog steeds een mysterie, waarbij historici erover twisten of zijn naam is afgeleid van het Gaelische woord “beag”, wat klein betekent, of van het Franse woord “be’geule”, wat de term is om de schreeuw van een jachthond te beschrijven.

Aangenomen wordt dat de Beagle al voor 55 v. Chr. bestaat en dat hij ooit in Engeland en Noord-Amerika is aangekomen.

Zak Beagle

Daar werd hij een beroemde “foot hound” voor jagers die zich geen paard konden veroorloven of te oud of ziek waren om er een te berijden.

De Beagle bleef een standvastige metgezel voor jagers die te voet jaagden, hield hen gemakkelijk bij en gebruikte zijn scherpe reukzin en unieke gehuil om de jachttochten steeds weer tot een succes te maken!

Ook Amerikanen raakten na de Burgeroorlog verslingerd aan de Beagle, en jagers hielden vooral van dit ras voor de jacht op konijnen en hazen.

Geregistreerd door de American Kennel Club (AKC) in 1885, staat de Beagle op nummer 5 van de 194 op de lijst van Amerika’s meest favoriete rassen.

Temperament van de Corgi Beagle Mix

De temperamentvolle eigenschappen van een kruising zijn aan het toeval overgelaten, aangezien hun gedrag kan variëren afhankelijk van wat ze erven.

De beste manier om te gaan ontdekken hoe de persoonlijkheid van je Corgi Beagle Mix zou kunnen zijn, is door te kijken naar het gedrag van zijn raszuivere ouders.

Laten we beginnen met de Corgi, die geliefd is bij eigenaren vanwege zijn eigenzinnige persoonlijkheid, intelligente geest en liefdevolle aard.

Corgi’s hebben echter een kuddeverleden en kunnen geneigd zijn hun gezinsleden of andere huisdieren te hoeden.

Ze kunnen een beetje bazig zijn en niet veel geduld hebben voor jongere, speelsere kinderen. Daarom stellen deskundigen voor dat een gezin wacht tot hun kinderen ouder zijn dan acht jaar voordat ze een Corgi of een Corgi hondenmix aanschaffen.

Zowel de Pembroke als de Cardigan Corgi rassen zijn intelligent, maar ze kunnen onafhankelijke denkers zijn en zijn niet altijd het gemakkelijkst te trainen.

Maar hoe zit het met de Beagle?

In tegenstelling tot de Corgi is de Beagle een vriendelijk ras dat dol is op kinderen van alle leeftijden en vreemden evenzeer aanbidt als zijn gezinsleden. Hij kan goed overweg met andere honden en leert graag nieuwe trucjes.

Gretig om te behagen, geniet deze speelse pup ervan zijn baasjes gelukkig te maken en bewijst hij dat hij snel leert.

Vanwege de jachtachtergrond van de Beagle heeft hij echter een hoge prooidrift en kan hij geneigd zijn achter kleinere dieren aan te gaan.

Om deze reden moet de Beagle, en eventueel uw corgi beagle kruising, altijd aan de lijn worden gehouden als u op stap bent.

Zowel de Corgi als de Beagle zijn aanhankelijke rassen die een hechte band met hun gezin ontwikkelen en het niet verdragen om uren achtereen alleen gelaten te worden.

Daarom zou een toekomstige Corgi Beagle Mix eigenaar idealiter een flexibel werkschema hebben of kunnen overwegen een hondenuitlater in te huren.

Natuurlijk zal de Beagle Corgi Mix ongelooflijk veel baat hebben bij vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining.

In feite zeggen deskundigen dat elk ras met een Corgi mix oprecht gebruik moet maken van vroege socialisatie in het bijzonder, omdat dit ras onafhankelijk en enigszins moeilijk te trainen kan zijn als negatief gedrag ongecontroleerd blijft.

Toch raden wij altijd het positieve beloningssysteem aan. Dit betekent het gebruik van traktaties en veel lof in plaats van harde correcties en straffen.

De Corgi Beagle Mix kan een gevoelige kruising zijn en zal het beste reageren met creatieve, leuke trainingssessies.

Hoe zal mijn Corgi Beagle Mix eruit zien?

Alle eerste-generatie kruisingen zullen zeker variëren in uiterlijk, omdat ze een aantal fysieke eigenschappen kunnen erven van beide raszuivere ouders. Natuurlijk is uw Corgi Beagle Mix niet anders.

corgi beagle mix

De beste manier om te raden hoe je Corgi Beagle Mix eruit zou kunnen zien, is door te kijken naar de kenmerken van zijn ouderrassen.

De Corgi, bijvoorbeeld, is er in twee soorten: De Pembroke Welsh Corgi en de Cardigan Welsh Corgi.

Pembroke Welsh Corgi

De Pembroke Welsh Corgi kan 28-30 pond wegen en 10-12 centimeter groot worden.

Samen met zijn expressieve gezicht, heeft de Pembroke ook rechtopstaande oren, korte poten, een gecoupeerde staart, en een dikke, kortharige vacht die komt in een verscheidenheid van kleuren, waaronder:

 • Fawn
 • Zwart en goud
 • Blue Belton
 • Tan
 • Blauw
 • Sabel

Cardigan Welsh Corgi

De Cardigan Welsh Corgi, aan de andere kant, heeft kleinere rechtopstaande oren, een lange, gepluimde staart, en een dichte vacht die komt in vijf kleurvariëteiten, zoals:

 • Blauwe Belton
 • Gestroomd en wit
 • Rood en Wit
 • Sabel en Wit
 • Blauw Merle en Wit

Laten we nu eens kijken naar de Beagle, die over het algemeen 13-15 centimeter groot is en ongeveer 20-30 pond weegt.

Elk van de Corgi-mixen, ongeacht of ze deze aandoeningen gemeen hebben, kan nog steeds worden beïnvloed door de genen van hun Corgi-ouder.

Beagle

De Beagle heeft lange oren, aanbiddelijke bruine ogen en een korte, gladde vacht die in zeven kleuren verkrijgbaar is:

 • Citroen en wit
 • Driekleur
 • Chocolade Tri
 • Wit en Chocolade
 • Oranje en Wit
 • Wit en Kastanje
 • Rood en Wit

Aangezien de rassen Beagle en Corgi er zo verschillend uitzien, mag een toekomstige eigenaar een verscheidenheid aan opties verwachten als het gaat om uiterlijk en grootte.

Houd in gedachten dat het uiterlijk ook zal variëren, afhankelijk van of je een Pembroke Welsh Corgi Beagle Mix of een Cardigan Welsh Corgi Beagle Mix hebt.

Laten we het nu hebben over de verzorging.

Verzorging van een Corgi Beagle Mix.

De verzorgingsbehoeften van uw Corgi x Beagle zullen relatief eenvoudig zijn, ongeacht of hij de vacht van zijn Beagle-ouder of die van zijn Corgi-ouder erft.

Dit komt omdat zowel de Beagle als de Corgi honden gladde, korte vachten hebben die seizoensgebonden verharen en een matige borstelbeurt en af en toe een bad nodig hebben.

Een toekomstige eigenaar moet zich erop voorbereiden zijn Beagis ongeveer twee tot drie keer per week te borstelen.

Deze kruising moet ook af en toe in bad, en zijn nagels moeten regelmatig worden geknipt en zijn oren consequent schoongemaakt om infecties te voorkomen.

Levensverwachting en gezondheidsproblemen van een Corgi Beagle Mix

De levensduur van de Beagle Corgi mix is ongeveer 10-15 jaar. Toch kan hij vatbaar zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen als zijn ouderrassen, zit is belangrijk om naar te kijken.

Corgi Gezondheid

Corgi-rassen, met een levensduur die varieert tussen 12-15 jaar, zijn het meest vatbaar voor tussenwervelschijfziekte, heupdysplasie, epilepsie, degeneratieve myelopathie, lensluxatie, ziekte van von Willebrand, progressieve retinale atrofie, urinestenen en obesitas.

Ook dragen de Corgi-rassen een vorm van dwerggroei genaamd Achondroplasie die waarschijnlijk wordt doorgegeven aan hun nesten.

Hoewel dit bijdraagt aan hun schattige gestalte, kan Achondroplasie soms pijn en mobiliteitsproblemen veroorzaken. Gelukkig kan verantwoord fokken het risico van Achondroplasie verminderen.

Beagle gezondheid

Met een levensduur van 10-15 jaar kan de Beagle gevoelig zijn voor overgewicht, allergieën, kersenoog, hypothyreoïdie en epilepsie.

Om ervoor te zorgen dat u uw Corgi Beagle Mix goed begint, kunt u een vroege gezondheidsscreening overwegen. Vroegtijdig gezondheidsonderzoek kan u helpen bij het voorbereiden op of voorkomen van bepaalde gezondheidsproblemen met betrekking tot uw kruising.

Corgi Beagle Mix Oefen- en Trainingsvereisten

Een Corgi gemengd met Beagle is een bal van leuke energie, dus een potentiële eigenaar van deze kruising moet bereid zijn om tijd te maken voor lichaamsbeweging.

Zowel de Beagle als de Corgi rassen zijn atletische, energieke kleine honden die van apporteerspelletjes houden en elke dag een goede hoeveelheid beweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven.

Een uitstekende bewegingsdag voor dit ras zou een mooie wandeling rond het blok zijn, en daarna een half uurtje apporteren in de achtertuin.

Houd in gedachten dat de Beagle een speciale band heeft met dit gezin, en als jouw Corgi Beagle Mix op zijn Beagle ouder lijkt, dan zal hij graag alles doen, zolang jij maar meegaat voor het plezier!

Het gemak waarmee jouw Welsh Corgi Beagle mix getraind kan worden, hangt af van genetica en toeval. Lijkt hij op zijn Corgi ouder?

Zo ja, dan kunt u een beetje een onafhankelijk karakter verwachten. Corgi’s kunnen koppig zijn en vereisen een geduldige maar vaste hand bij de training.

Aan de andere kant zijn Beagles gretig om te behagen en maken het hun levensmissie om u trots te maken!

Natuurlijk zal uw Beagle Corgi mix profiteren van vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining vanaf de puppytijd, en we raden altijd het positieve beloningssysteem aan tijdens de training thuis.

Met traktaties en lof tijdens de training komt u een heel eind met deze kruising!

Het ideale thuis voor een Corgi Beagle Mix

De Corgi Beagle kruising is een aanpasbare kleine hond die geniet van familiale settings en een goede hoeveelheid beweging en training nodig heeft om hem gelukkig en gezond te houden.

Uw Corgi Beagle Mix zal goed gedijen in een huis met een veilig omheinde achtertuin en een gezin dat tijd heeft om hem elke dag uit te laten en met hem te spelen.

Maar hoewel Beagles uitstekende familiehonden zijn met kinderen van alle leeftijden, zijn Corgi’s beter met oudere, meer respectvolle kinderen.

Om deze reden is de Corgi Beagle Mix misschien niet de beste keuze voor u, tenzij u zachtaardige kinderen hebt die ouder zijn dan acht jaar.

Een toekomstige eigenaar moet ook in gedachten houden dat de Corgi Beagle Mix een verhaarder is, en hij zal daarom niet in de huizen van mensen met allergieën wonen.

Aan de andere kant is de Corgi Beagle Mix relatief gemakkelijk te verzorgen, en met de juiste socialisatie en gehoorzaamheidstraining zou hij een geweldige metgezel moeten zijn.

Hoe vind je een Corgi Beagle Mix Puppy?

Heb je besloten dat je een Corgi en Beagle Mix wilt? Hoewel een eenvoudige Google-zoekopdracht je kan leiden naar pagina’s en pagina’s van verkopers van Beagle en Corgi mix pups, raden wij je aan de tijd te nemen en je onderzoek te doen.

Beagle Corgi Mix pups, indien niet goed gefokt, kunnen vatbaar zijn voor een aantal behoorlijk verwoestende gezondheidsproblemen.

Om deze reden wil je een fokker die je kunt vertrouwen. Houd in gedachten dat de meeste fokkers tussen de $500 en meer dan $1000 vragen voor een Corgi Beagle pup, en de prijs zal hoger zijn als de ouders van de Beagi puppies showkwaliteit zijn.

Het goede van een gerenommeerde, verantwoordelijke fokker is dat hij zijn pups heeft gescreend en daarom gezondheidscertificaten kan overleggen waaruit blijkt dat zijn pups gezond zijn.

Niet alleen dat, maar je kunt ook belangrijke vragen stellen, zoals of er temperament- of gezondheidsproblemen waren met de ouderrassen of vorige nesten.

Dus, heb je je hart gezet op het krijgen van een Corgi Beagle Puppy? Houd ons op de hoogte van je reis in de commentaren!

Referenties

Turcsan et al. Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs.

Howell et al. Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior.

Nathan B Sutter en Elaine A Ostrander, Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics.

Lowell Acumen DVM, DACVD, MBA, MOA. The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.

Volbloed Vs Mutt-Common Objections to Mixed Breed Dogs.

Carol Beuchat Ph.D. The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth.