Coonhoundmixen – Welke wordt uw perfecte puppy?

Coonhound Mengsels

Coonhoundmixen combineren een van de zes Coonhoundhonden met een rashond van een ander ras.

Coonhounds van alle types zijn vrolijk en fel, met een sterk ontwikkelde prooidrift.

Het mengen met andere rassen moduleert deze eigenschappen, maar is het mogelijk om dat jachtinstinct te temperen.

Deze Coonhound mixen zijn eclectisch, opwindend, en vaak verrassend!

Coonhound mengsels

Wist u dat uw Coonhound mix eigenlijk een mix van een mix is? De huidige raszuivere Coonhounds zijn eigenlijk ontstaan door een zorgvuldige kruising van verschillende hondenrassen.

In feite is dit een aloude methode die gebruikt wordt om vele moderne raszuivere hondenrassen te ontwikkelen. Goed geïnformeerde kruisingen kunnen veel voordelen opleveren voor huisdieren en hun mensen.

In dit artikel maak je kennis met 6 verbazingwekkende American Kennel Club-geregistreerde (AKC) raszuivere Coonhound hondenrassen en de meest populaire Coonhound mix rassen die uit elke raslijn zijn voortgekomen.

De Coonhound

Als je nog nooit een Coonhound of Coonhound mix hebt gehad, ga je nu leren waarom eigenaren zo van deze honden houden.

Sommige liefhebbers hebben de Coonhound zelfs de bijnaam ‘grote Beagle’ gegeven, wat je een goed idee geeft van de karakteristieke vrolijke, enthousiaste, kameraadschappelijke persoonlijkheid van de Coonhound.

Er zijn zes raszuivere Coonhound rassen geregistreerd bij de AKC.

Dit zijn de American English Coonhound, de Black and Tan Coonhound, de Bluetick Coonhound, de Plott Hound, de Redbone Coonhound en de Treeing Walker Coonhound.

Vijf van deze zes AKC-geregistreerde Coonhound rassen kunnen hun afstamming terugvoeren op de Engelse Foxhound. De ene uitzondering, de Plott Hound, is apart ontstaan door zorgvuldige kruising met Duitse Hanover Hounds.

Wat zijn de eigenschappen van een Coonhound?

Coonhound Mengsels

Elk van deze raszuivere Coonhounds heeft zijn eigen unieke kleur. Echter, onder alle raszuivere Coonhounds zit een korte, platte, nette vacht die in het seizoen verhaart en gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden is.

Alle Coonhounds vertonen dezelfde basis mager, ranzig lichaamstype. Dit zijn honden die duidelijk gebouwd zijn voor snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid.

Coonhounds zijn gefokt om samen met mensen te jagen op (je raadt het misschien al) wasberen – vandaar hun naam, coon-hound. Omdat wasberen nachtdieren zijn, zijn Coonhounds ook geëvolueerd om ’s nachts te jagen.

Temperament en instincten

Coonhound mixen zijn slimme, gerichte, gedisciplineerde, duursporters met een onvermoeibare, onverschrokken werkethiek. Met uitzondering van de Plott Hound, die afstandelijk kan zijn tegenover vreemden, staan Coonhounds bekend als lief, zachtaardig, speels en gezellig als ze niet jagen.

Coonhounds kunnen het echter in de regel niet laten om achter elke geur of interessant bewegend voorwerp aan te gaan. Dus, als u uw hond los laat lopen, bestaat het risico dat u hem nooit meer terugziet, tenzij u hem een solide terugroepactie heeft aangeleerd!

Ook kunnen Coonhounds, net als Beagles, behoorlijk vocaal zijn en hebben ze de neiging om de voorkeur te geven aan huilen boven blaffen. Daarom, als u een lichte slaper bent of in een nauwe buurt met uw buren woont, houd dit in gedachten bij het kiezen van uw nieuwe pup.

Coonhound Mengsels

Dus waarom een Coonhound kruisen met een ander hondenras? Deze praktijk, bekend als kruisen, hybride fokken of ‘designer’ honden fokken, is niet nieuw. In feite is de overgrote meerderheid van de huidige geliefde raszuivere hondenrassen ontstaan door strategische kruisingen.

De strategie van een fokker voor het kruisen van twee verschillende hondenrassen kan gericht zijn op het produceren van een hond met een bepaald uiterlijk of temperament of beide.

Een andere strategie kan bestaan uit het versterken van de genetische lijn en de gezondheid van een ras door het toevoegen van nieuwe genetische diversiteit.

Coonhound Gezondheidsproblemen

Kruisingen kunnen belangrijk zijn voor de gezondheid van het coonhoundras, omdat raszuivere Coonhounds door hun bouw (lichaamsbouw) vatbaar kunnen zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Maagtorsie, of bloat, komt vaak voor bij honden met een diepe borst, zoals Coonhounds. Heup- en elleboogdysplasie kunnen ook gevolgen hebben voor middelgrote honden zoals Coonhounds.

Daarnaast komen oog- en oorproblemen ook vrij vaak voor bij Coonhounds, omdat hun oren lang en flaporen zijn, zodat regelmatige oorreinigingen nodig zijn om infecties te voorkomen.

Coonhound Typen

Als u hier informatie zoekt over een specifieke Coonhound mix hond, dan brengt deze handige klikbare lijst u snel bij de juiste pup:

Amerikaanse Engelse Coonhound Mengsels

Black and Tan Coonhound Mengsels

Bluetick Coonhound Mengsels

Plott Hound Mengsels

Redbone Coonhound Mixen

Treeing Walker Coonhound Mengelingen

Amerikaanse Engelse Coonhound Mengsels

De American English Coonhound wordt ook wel eens de Redtick Coonhound of de English Coonhound genoemd. Deze honden wegen 45 tot 65 pond en worden 11 tot 12 jaar oud.

Deze Coonhound kan effen (zelf) gekleurd, bi-color of tri-color zijn, met of zonder ticking.

Engelse Coonoodle (Poedel x Amerikaanse Engelse Coonhound)

Deze hond kan 40 tot 70 pond wegen met een levensverwachting van 10 tot 18 jaar. Uw Engelse Coonoodle kan een meer gereserveerd temperament hebben door de invloed van de Poedel.

Ook, als uw Engelse Coonoodle de vacht van de Poedel erft, zal uw hond minder verharen, maar u zult veel meer verzorging moeten doen.

Redtick Rottie (Rottweiler x Amerikaanse Engelse Coonhound)

De Redtick Rottie wordt een grote pup – een volwassene kan gemakkelijk tussen de 45 en 135 pond wegen! De typische levensduur is 9 tot 12 jaar.

Deze hond zal zeer afgestemd zijn op “hun” mensen, gretig om te behagen en te beschermen, maar kan extra training nodig hebben om vreemden zonder agressie te accepteren.

Redtick Whippet (Whippet x Amerikaanse Engelse Coonhound)

Een Redtick Whippet heeft een gewicht van 35 tot 65 pond en kan 11 tot 15 jaar oud worden. Net als Coonhounds hebben Whippets een krachtig natuurlijk instinct om de achtervolging in te zetten als ze een kleiner dier zien.

Deze mix is misschien niet geschikt voor een huishouden met kleinere huisdieren, en u zult veel tijd moeten investeren in het versterken van een sterke terugroepreactie als u op stap bent.

Black and Tan Coonhound Mengsels

De Black and Tan Coonhound kan 65 tot 110 pond wegen en 10 tot 12 jaar oud worden.

Black and tan is het enige erkende vachtkleurpatroon voor dit ras – een kleurstelling die een bijzondere troef is tijdens nachtelijke jachtpartijen!

BT Boxer (Boxer x Black and Tan Coonhound)

Een Black and Tan Boxer kan tussen de 50 en 110 pond wegen en 10 tot 12 jaar oud worden.

De Boxer is een brachycephalisch (plat-faced) hondenras, wat een aantal levenslange ademhalings-, oog- en mondgezondheidsproblemen met zich mee kan brengen.

Deze hond zal een en al hart zijn bij uw gezin en een dappere waakhond bij buitenstaanders.

Black and Tan Herder (Duitse Herder x Black and Tan Coonhound)

De BT Shepherd heeft een gewicht van 50 tot 110 pond en een levensduur van 7 tot 12 jaar.

Deze hond kan een korte of halflange vacht hebben, afhankelijk van naar welke ouder een pup grijpt.

Deze hond heeft een onovertroffen werklust, atletisch vermogen en een zeer sterk bewakingsinstinct, dat door vroege en voortdurende training kan worden getemperd.

BT Siberisch (Siberische Husky x Black and Tan Coonhound)

Een Black and Tan Siberische hond kan 35 tot 100 pond wegen met een geschatte levensverwachting van 11 tot 14 jaar. Uw puppy kan een dikkere dubbellaagse vacht hebben, afhankelijk van de invloed van elke ouderhond.

U zult willen dat uw tuin volledig ontsnappingsvrij is voor het geval deze mix de opmerkelijke en ondeugende Houdini-achtige vaardigheden van de Siberische Husky erft.

Bluetick Coonhound Mengsels

De Bluetick Coonhound kan tussen de 45 en 80 pond wegen met een levensverwachting van 11 tot 12 jaar.

Deze honden zijn bekwame nachtjagers met een onstuitbare prooidrift.

Blauw getint met zwarte vlekken is het belangrijkste erkende kleurpatroon van de vacht.

Bluetick Basset (Basset Hound x Bluetick Coonhound)

Dit ras kan 40 tot 80 pond wegen en 11 tot 13 jaar oud worden.

Deze combinatie van twee honden resulteert in een hond met een scherpe speurneus en een robuuste vastberadenheid om een spoor tot het einde toe te volgen.

Een vleugje van de kenmerkende Basset koppigheid komt ook in de mix voor, samen met de Coonhound gezelligheid.

Bluetick Coonhound Harrier (Kiekendief x Bluetick Coonhound)

Een zeer zeldzame kruising, de Bluetick Coonhound Harrier is geen algemeen ras, vooral buiten zijn geboorteland Engeland.

Deze hond zal een en al jachthond zijn, die in staat is om onvermoeibaar lange afstanden te rennen en op prooi te jagen.

Deze gemengde hond kan 45 tot 80 pond wegen en 11 tot 15 jaar oud worden.

Bluetick Rat Terrier (Rat Terrier x Bluetick Coonhound)

Deze mix is er een die een grote diversiteit in puppygrootte kan leveren, zelfs binnen één nest.

Een pup kan tussen de 10 en 80 pond wegen en 11 tot 18 jaar oud worden. De Terrier/Hound mix is gegarandeerd interessant – uw pup zal ongetwijfeld vasthoudend, onverschrokken, energiek en beschermend zijn.

Plott Hound Mengsels

De Plott Hound wordt ook gewoon ‘De Plott’ genoemd. Deze honden wegen tussen de 40 en 60 pond met een levensverwachting van 12 tot 14 jaar.

De Plott is de officiële staatshond van North Carolina. De vachtkleur kan variëren en gestroomd is het belangrijkste patroon.

Plott Aussie Shepherd (Australische Herder x Plott Hound)

De Plott Aussie Shepherd kan 40 tot 65 pond wegen en 12 tot 15 jaar oud worden. Deze hond is gegarandeerd slim, behendig, speels en energiek.

Verwacht een hond met een sterk beschermend en territoriaal instinct die ongelooflijk trouw is aan ‘hun’ mensen.

Plott Greyhound (Greyhound x Plott Hound)

De Plott Greyhound kan 40 tot 70 pond wegen en 10 tot 14 jaar oud worden.

De snelheid en onafhankelijkheid van de Greyhound in combinatie met de natuurlijke reserve en het geur- en jachtinstinct van de Plott betekent dat training zowel een uitdaging als essentieel voor de veiligheid van uw hond kan zijn.

Plott Hound Lab (Labrador Retriever x Plott Hound)

Deze hond weegt 40 tot 70 pond en wordt 10 tot 14 jaar.

De combinatie van de natuurlijke reserve van de Plott Hound met vreemden en de beroemde vriendelijkheid van de Labrador kan het moeilijker maken om de volwassen persoonlijkheid van een pup te voorspellen.

Redbone Coonhound Mengsels

De Redbone Coonhound kan 45 tot 70 pond wegen en 12 tot 15 jaar oud worden. Rood is de enige erkende vachtkleur van het ras.

Redbone Beagle (Beagle x Redbone Coonhound)

De Redbone Beagle kan vrij klein of groot zijn, afhankelijk van de ouderhond waar uw pup op lijkt. Het gewicht varieert van 20 tot 70 pond.

De gemiddelde levensduur van deze hond varieert van 10 tot 15 jaar.

Deze hond zal een zeer complementaire mix van eigenschappen hebben, aangezien de Beagle en de Coonhound beide jachthonden zijn met een sterke prooidrift.

Redbone Retriever (Golden Retriever x Labrador Retriever x Redbone Coonhound)

De Redbone Retriever is typisch half Redbone Coonhound en een kwart Golden Retriever en Labrador Retriever.

Deze hond kan 45 tot 80 pond wegen en kan 10 tot 15 jaar oud worden. Verwacht een dikkere, langere vacht plus een supervriendelijke persoonlijkheid met de dubbele Retriever invloed.

Rhodesian Redbone (Rhodesian Ridgeback x Redbone Coonhound)

De Rhodesian Redbone kan 45 tot 85 pond wegen en 10 tot 15 jaar oud worden.

Deze hond erft een zeer complementair geheel van persoonlijkheidskenmerken van elke ouderhond, wat zorgt voor een vriendelijke, sociale hond die ook sterke beschermende en prooi-instincten heeft.

Treeing Walker Coonhound Mengsels

Sommige TWC eigenaren noemen de populaire Treeing Walker Coonhound de ‘People’s Choice’.

Deze hond kan 50 tot 70 pond wegen en 12 tot 13 jaar oud worden. Erkende vachtkleuren zijn zwart, wit en driekleurig.

BT Walker (Boxer x Treeing Walker Coonhound)

De BT Walker weegt 50 tot 80 pond en kan 10 tot 13 jaar oud worden.

Verwacht een vriendelijke, slimme, liefhebbende hond die atletisch, beschermend en speels is.

Wees ervan bewust dat deze hond de korte, platte (brachycephalic) snuitvorm van de Boxer ouderhond kan erven, wat levenslange ademhalings-, visuele en mondgezondheidsproblemen met zich mee kan brengen.

Engelse Bull-Walker (Engelse Bulldog x Treeing Walker Coonhound)

De Engelse Bull-Walker kan 40 tot 70 pond wegen en 6 tot 13 jaar oud worden.

Het temperament van deze hond is waarschijnlijk kalm, liefdevol, moedig en gezellig.

Het is belangrijk te weten dat deze pup kan worden beïnvloed door de brachycephale (korte, platte) snuitvorm van de Engelse Bulldog, die voortdurende ademhalings-, oog- en mondgezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Labrador Walker (Labrador Retriever x Treeing Walker Coonhound)

Uw Labrador Walker kan 50 tot 80 pond wegen en 10 tot 13 jaar oud worden.

Deze hond erft een vriendelijke, extraverte en energieke persoonlijkheid van beide ouderhonden, samen met een dikkere, langere vacht als de invloed van de Labrador ouderhond overheerst.

Is een Coonhound Mix geschikt voor mij?

We hopen dat u genoten heeft van het leren over elk van deze unieke Coonhound mixen!

De Coonhound heeft een zeer specifieke set persoonlijkheidskenmerken, waaronder toewijding aan ‘hun’ mensen. Hij heeft de mogelijkheid om afstandelijk te zijn tegenover vreemden (vooral de Plott), een sterke prooi- en jachtdrift, meestal een zacht en sociaal temperament en een werkelijk onvermoeibare werklust, samen met de kenmerkende huilende, blaffende stem van de hond.

Het is duidelijk dat elke Coonhound mix een actief leven moet leiden met veel spel, beweging en stimulatie en veel liefde en genegenheid!

Hoewel het waar is dat een Coonhound mix niet de juiste hond zal zijn voor elk huishouden, zul je in de juiste situatie geen pup vinden die liefdevoller en trouwer is dan deze Coonhound mixen!

Heeft u een favoriete raszuivere Coonhound of Coonhound mix? Plaats uw favorieten in de commentaren – we leren graag van onze lezers!

Referenties en bronnen

O’Sullivan, A., “Breed: Coonhound,” Rescue Every Dog Charity, 2001.

Bowers, K., et al, “Do You Think You Want a Harrier?”, Harrier Club of America, 2018.

Williams, K., BSc, DVM, et al, “Brachycephalic Airway Syndrome in Dogs,” VCA Animal Hospital, 2018.

Fraser, C., “Wat is een Rhodesian Ridgeback?”, Ridgeback Rescue Charity, 2019.

Wegner, A.H., “Staatshond van North Carolina,” NCPedia, 2008.

OFA-CHIC, “Health Testing Requirements,” Orthopedic Foundation for Animals, 2019.